Thursday, May 19, 2005

decision making...

aku mendapat call dari bos aku.. kata nak setup LAN.. kat Balakong.. tapi kalu ni ada Apple... ok aku tanyer Apple macam mana.. apa model... so dia describe sikit.. then aku jumpa member aku sorang ni kat Gombak, lepak kat Haji Tapah... restoran mamak... hehehehe

selepas tanyer, macam-macam cara... configuration dan installation wi-fi kit.. untuk Apple tu.. maklumlah.. nak pernah configure apa tah lagi nak guna Apple ni. esok nya.lagi pun aku terpaksa beli Airport bagi Apple ni.. in order nak setup wi-fi..

setibanya tempat kejadian... waaa apsal Apple yang aku nampak x seperti mana yang member aku describe.. dalam hati aku.. waa ni masalah berat... aku pun cuba pasang Airport yang member aku bagi... tak boleh pulak.. aku call dan tanyer.. member aku cakap itu eMac maa.. bukan G4 yang ko cakap semalam... aku pun nenok bos aku sorang ni... rasa nak makan ajer...

dan sungguh kesian.. tak boleh jual.. Airport tu.. rasa malu pun ada kat member aku... HAMPEH betul lah BOS aku sorang ni....dan lagi kesian.. mamat tu x dapat nak guna wi-fi.. hehehehe.. Sorry yer bang....

*/ sejak aku jadi MACAI ni... bagus betul lah... aku boleh melihat cara bagaimana orang lain berfikir.. dan membuat keputusan.. bukan nak bangga akan diri.. tapi mencari cara memperbaiki kelemahan aku ni.......rupa-rupanya ada jugak bagus jadi MACAI ni... ( satu hari agak2 aku jadi bos.. boleh buat modal kepada MACAI2 aku pulak.. kekekeke)

No comments: