Saturday, May 21, 2005

biler berjumpa ngan orang pakar cakap...

di kelab century paradise.. ada masalah internet... so aku dan member pi troubleshoot..
dan disapa oleh mat saleh mana entah,

mat saleh: Hi, I'm Marriot.. I'm a Technical Advisor for Mr. Rajah.
aku: yaa.. I'm Ewan.. nice to meet u.
mat saleh: Is there anything wrong with Mr. Rajah
aku: There is nothing wong.. but only the signal very low here.. may be because of the glass and some blockage.
mat saleh: so why he can't surf the Internet.
aku: yaa got problem with the line... the line is not stable enough to u all connect the streamyx
mat saleh: How come?
aku: we can check the line by monitor the LED for DSL.
mat saleh: what is DSL?
aku: dalam hati aku .. Technical Advisor apa kejadahnya.. semua benda technical pun tak tau.. (dalam hati aku yang ko tanyer aku pasal notebook bos ko tu nak buat apa.. cuba ko cakap kat aku apa masalahnya ker.. atau guide aku macam mana solve ker.. atau the best solution that u had in your mind.. not ask me the stupid damn questions)
member: part ni member aku sambung... pasai aku x reti nak ajar orang yang hanya pandai berkata2.. ( sebab buat panas hati aku ajer...muahahahaha)

No comments: