Friday, April 29, 2005

jadi driver...

member dapat offer Electrical Engineer... kat Gebeng, Kuantan.. so aku pulak x de keje... kena jadi driver dia.. pasai interview pagi.. so dia kena tidur.. aku kena jaga.. kekekekeke

bertolak kul 3 pagi... dengan kekuatan kereta Wira 1.5 EFI... piping dah tukar lain.. extractor pun sama.. air filter HKS. kali ni nak ikut highway baru.. memandangkan kami pun x tau jalan.. entah mana Gebeng tu pun x tau.. hanya berbekalkan semanagat "jiwa kacau LESS" muahahahaha

highway memang cun... patut orang boleh buat 1 jam ajer dari Kuantan ke KL... memang boleh sangat tekan 150km/j. Jalan yang sunyi.... kena pulak.. Rim 16" dan tayar 185 walaupun rim bukan dari jenama Lenso... tapi memang mantap... steering tak mau gegar... tu pasal rasa nak tekan lagi tu... bukan apa kena perli lagi ada... apsal ko bawak 110km/j pada hal meter dah lebih 150km/j... HAMPEH punyer owner kereta...

sepanjang perjalanan berteman kan MP3 player (pinjam dulu... nak test then baru beli..... muahahahaha) akhirnya sampai jua... masalah baru... MANA PAPAN TANDA GEBENG ni... MANGKUK punyer Majlis Daerah.....

cari Petronas... mintak direction... akhirnya sampai... sekarang usha dimanakah kilangnya... akhirnya jumpa...
satu masalah lagi.. MANA MASJID.. pasai nak tumpang mandi... cari punyer cari.. jumpa jugak... sebuah surau.. depan ada laut.. laut apa entah.. SIGNBOARD pun tak de...

dalam tandas paling best.... aku x pernah lagi nampak signboard seumpama ini.... DAN INI LAH KALI PERTAMA... sungguh sayang tiada gambo pulak.... ia berbunyi macam ni...

SILA BERSIHKAN SISA NAJIS ANDA, JIKA TERDAPAT SISA-SISA NAJIS ANDA, KAMI AJK SURAU AKAN BERSIHKAN DAN KAMI JUGA AKAN MENDOAKAN
KESENGSARAAN ANDA.
mana punyer amalan pulak ni.... mendoakan supaya ditimpa malapetaka.... SUCKKKK!!!!!!!!!
selepas semua siap... ingat nak cari tempat minum.... tak jumpa pulak.. semua tutup.. cari MAMAK pun tak de.. HAMPEHNYA BANDAR NI.... akhirnya.. pergi dulu interview.. dan aku menqada'kan semula tidur yang tak cukup.. pasai aku bawak kereta.. member macam biasa..DIULIT INTAN semasa tidur.. kekekekeke
setelah semua selesai... masa makan... cari punyer cari.. jumpa satu gerai.. nama dia Gerai Nasi Kawah Tok Wan, Best of the best... baik punyer signboard.. apa yang best of the best pun aku tak tau... apa lagi order lah nasi kawah tu... kawah yang aku tau zaman asrama.. nasi kawah lain aku tak tau...
menu dia...
  • Nasi Putih
  • seekor ikan kering
  • acar timun (macam menu kenduri kawin tu)
  • sambal belacan
  • semangkuk kari daging aku rasa...
  • sepinggan tembikai

menu yang sama untuk 2 orang... sekali kami kena RM 26... aku cakap dalam hati.. MA"AI.. mentang2 kami orang luar.. dia punyer cekik... baik aku makan kat Chicken Hut.. baru RM 14.70 sen satu kepala... lepas tu melantak ler sampai terduduk.... atau terbaring.... kekekekeke

lepas makan... dah x tau nak pi mana.. cari bandar macam x rupa bandar.. cantik lagi SS15 kat umah aku tu... kekekeke.. dah jumpa laut.. tak bawak seluar pendek pulak.. (tak tau pulak ada laut kat sini... ) kalu tak dapat. ler mandi-manda ker.. apa lagi mata pun dah mengantuk.. cari masjid.. sekali nenok batu tepi jalan tu... KEMAMAN lagi 27km ajer.. apa lagi layan kemaman lagi best....kekekeke

sampai kemaman perasan... Masjid Geliga, lepak kat situ.. kasi jamak semua semayang... then masa tidur, ingat nak jumpa Kak Tini.. dia balik kampung pulak...so just mintak direction untuk beli keropok lekor yang sedap ajer lah... singgah satu gerai.. jual keropok lekok cap masjid.. apa lagi borong... murah giler... memang mewah betul duduk sini... mewah makan... kekekekeke

sebelum balik.. layan keropok lekor dulu... memang puas makan... rasa ikan.. bukan rasa tepung.... waaa nak pi lagi... mau makan lagi..... makan lagi... dan makan... makan.....

bergerak balik kul 6 macam tu... kali ni mau ikut jalan lama.... saja nak polish my driving skill... HAMPEH betul owner kereta.. pegi balik aku kena bawak... mentang2 aku tengah bercuti entah biler habisnya... jalan lama best.. tapi paling tak best.. ada lori kat depan... itu yang geram tu... banyak pulak roadblock...

akhirnya sampai.. kat Bentong... berhenti sekejap.. mau semayang.... sebelah masjid ada tapak pesta jual segala benda... the best part kat sini.. aku semayang sambil diiringi lagu XPDC... boleh pulak ada karaoke.. nak marah pun x leh.. tapi kenapa speaker tu dihala ke masjid... pandai jugak orang BENTONG ni...

entah apa cerita semayang ari tu... rasa dalam hati nak menyumpah ajer.. yang tukang nyanyi dah ler nyanyi tak habis.. main ikut suka hati dia ajer.. lagi sedap aku nyanyi dalam tandas.. muahahahhahaha

sambung kembali.. perjalanan.... akhirnya sampai... kul 11.35 malam macam tu.... Alhamdullilah... XPDC untuk satu hari .. dari kul 3 pagi... apa citer.. LIVERPOOL.... ada menang ker....