Friday, April 08, 2005

belum lagi buat keje dah dapat duit...

best betul.. bila member bagi upah... belum buat keje dah dapat duit... sebanyak RM 20. terasa sedih betul..
RM 20 untuk dari Subang Jaya ke Kg. Bharu... naik motor ok kut. tapi masalah 2T aku Semi-Synthetic.. dah hampir RM 20.

pagi tadi member call... tanyer dah siap ker... aku cakap baru nak gerak.. kali ni malas naik motor.. pi ngan kereta.. pasai nak amek benda. Bila sampai tempat dituju... sejauh 13km dari umah, orang yang dicari belum masuk keje lagi... ma'ai.

jam dah kul 10.17 pagi dah... x masuk lagi ke puan ni. itu pun aku bawak keta slow... saja ajer kuar lambat.. dah memang agak dah. sampai sana.. aku tanyer pasal multifunction printer tu... ada sorang staff, jawab dah OK dah.
punyer lah panas hati... kalu dah ok... apsal tak tipon... MANGKUK BETUL.

lepas tu, aku tanyer.. apa masalahnya?

Staff: masa pasang ari tu fax line x dialihkan ke multifunction printer?
aku: oooo itu ajer ker.
staff: itu ajer.. sekarang dah ok.
aku: kalu macam tu, saya balik dululah.
staff: x mau nenok dulu ker.
aku: boleh jugak....
staff: kenapa ada status power save ni?
aku: biasa tu en.... dia standby mode.

ma'ai... macam ni punyer orang pun ada ker... sampai khiamat pun takkan kuar faksnya.. kalu fax line tu x sambung... pandainya technician disana... x mau amek aku kah?

*/ akhir kata.... RM 20 dibagi kepada 2 benda.... RM 10 minyak keta.. RM 10 makan nasi ngan cousin di restoran mamak.

No comments: