Thursday, March 10, 2005

tukang paip....

ari ni pi interview... dapat panggilan telefon.. kelmarin... kat Glenmarie.. dalam hati sudah bagut.. dekat ngan umah.. senang nak balik.... senang nak pi.. x kena tol ( kalu dah ada kete sendirik... buat masa ni.. memang x pernah kena pun..... sebab tunggang kuda ajer...)

sampai sana awal 10 minit... pasai bukan orang Melayu.. x de lah JANJI MELAYU... dok tengah isi application form tu.. di sapa oleh sorang candidate jugak.. Johan.. budak Pinang... apa lagi layan sembang ler... aku siap tanyer.. apa post sebenarnya kita mintak ni... ( bagus betul aku.. mana aku ingat apa yang aku apply.......... hehehehe)

lepas tu dipanggil.. sementara tunggu PA Bos yang cun tu kaw-tim ngan bos dia.. ada satu awek keluar entah dari mana.... lepas tu buat muka terkejut... dia masuk bilik... then cakap ngan staff dia, ingatkan TUKANG PAIP............. ( kalu ya pun nak mengata.. jangan ler bagi aku dengar...... )

dalam hati aku HAMPEH betul.... mentang2 ler seluar aku bukan dari seluar slack yang kilat2 hanya cotton pants sahaja... digelar tukang paip.... ada ker tukang paip berkemeja siap ber'tie'
mai opis orang? atau pun nak aku servis PAIP dia..

harapan interview sukar nak cakap.... run interview selama 2 bulan... untuk cari seorang SYSTEM ENGINEER.... waaa... mintak2 adalah sedikit sinar untuk aku.. AMIN.

No comments: