Friday, March 25, 2005

malam jumaat... hingga ari ni

balik keje.. tidur... ngantuk maa.. kul 8 bangun... semayang Magrib...
kuar pi Dewan Sivik... ada teater Zeni dari kumpulan Hidayah.. pi pun pasai ada cousin in-charge bahagian stage tu.. x tau lah apa postnya.... start teater.. kul 8.45 macam tu... dewan hambar.. pasai malam pertama....

waa memang bosan... pasai aku bukan orang seni... hampeh punyer jalan teater.. selamat free.. kalu bayar memang aku condemn habis2 kat cousin aku tu... tapi setakat ni memang semua free.. nenok cable lah kawan... kekekekeke

nak rumuskan cerita.. aku pun x tau... tapi satu dialog ajer.. aku ingat... sebab masa tu aku tersedat dari mimpi kut.. muahahahaha

Zeni: Ehran, kenapa ko pilih aku... ko masih teruna..... (senyap seketika.....)
aku kan umpama rumah yang tidak berpintu ( janda)
Ehran: Habis tu, bagaimana dengan rumah-rumah yang tidak berpintu yang lain....
Aku: muahahahahahahhaa

habis kut 11 macam tu.... cabut Sekyen 17 untuk amek sampel baju... Selangor Fan Club... lepas tu lepak Old Town sama kembar 3 lah... sapa lagi... layan mamak sampai kul 1.30 macam tu... gerak balik.. on PC.. untuk habiskan task yang diberi oleh Tuan MAK ITAM...

HDD tuan mak itam adalah dari jenis Seagate capacity 20 GIGA... seagate adalah brand yang paling aku talak suka... untuk pengetahuan korang... pada mulanya aku ingat HDD tu sekadar bad sector ajer... so bagi aku tiada masalah tu macam... aku pasang dan on PC.. sekali BIOS x leh detect pulak... HAMPEH ni HDD.. ni sudah berat... aku pernah dengan orang tukar "circuit" dia.. tapi HDD ni dah ada "knocking" so aku talak berani untuk cari HDD lain yang sama brand untuk tukar circuit... waa ini sudah berat... so aku pernah terbaca ada satu mamat SALEH.. bukan Salleh... tapi MAT SALEH... letak dalam freezer then cuba... so aku pun letak.. apa salahnya.. bukan HDD aku pun... kekekekekeke.. aku pun letak 2 hari... dengan bungkus kertas dan plastik letak sebelah nugget hehehehehe ..... Cerita ini adalah minggu lepas nya...

hasilnya.. HDD tu dapat bernyawa macam baru... tiada knocking.. tapi selama 3 minit ajer... waaa talak sempat aku recover semua file.. hanya dalam C ajer.. rupa-rupanya ada 2 partition... tuan mak itam ni pun talak habaq.... tapi MAMAT SALLEH itu talak tipu waa... disebabkan kegeraman yang tidak melampaui batas.. kali ni aku letak lama sikit.. iaitu 6 hari.. dan baru ON tadi... dan kali ini dapat recover semua... selepas jam 4 pagi... Alhamdullilah.... berjaya...

lepas recover keje mem"burn" pulak semua dalam DVD kononnnya.. sekali DVD-R pulak habih.. terpaksa lah guna CD-R... waa tidur jam 5.10 pagi tu... dan bangun awal sekali.. iaitu 9.00 pagi.. selepas tuan mak itam tanyer kat mana... dah sampai ke Syed.. kekekekeke aku cakap on the way ke tandas.. muahahahaha selamat dia pun belum sampai... apa lagi 2 minit dalam tandas.. 2 minit pakai baju... minit ke-9 dah kat luar dah... meremepit bersama awek... sampai sana.. si tuan mak itam.. tengah baru nak teguk nescafe.. tanyer lama sampai 9.15 katanya.. waa aku 9.27.. ok lah tu.. kekekekek

apa lagi layan roti sardin sama kari kambing dan tak lupa teh tarik gelas besaq.. menjadi kewajipan.. kekekeke.. lepak sampai kul 10.30 macam tu... borak2 benda2 pelik... dan beransur... aku pun nak masuk opis... sekarang opis tu macam bapak aku punyer.. pasai bapak aku talak larang aku mai lambat.... sapa suruh bayar gaji aku lambat... ini lah akibatnya... kekekeke

tengah layan YM ni... kekekeke sambil format PC.. mau buat dual-boot...

*/ Selagi benda tu tidak JAHANAM.. jangan berlagak TAHU.. sebab hanya orang PANDAI sahaja yang tidak pernah rasa bagaimana nikmatnya.. apabila MENJAHAMKAN benda-benda ni... kekekekeke.. jadi lah oang yang TAHU....

No comments: