Sunday, March 20, 2005

ari ni atuk aku sudah pi manyahut seruan-NYA...

pagi tadi dalam kul 10 macam tu aku pi hantar member aku.. dan ke Low Yatt untuk beli parts PC sepupu aku.. sampai kat sana.. dapat SMS dari cousin... Atuk aku tenat.. lepas tu aku call sorang lagi cousin tanyer macam mana keadannya... lepas beli barang aku balik...

sampai sana.. nenok atuk aku.. dah dibekalkan dengan bantuan alat pernafasan... aku baca Yassin dulu.. dan berharap supaya jika atuk aku.. hendak pergi.. biarlah dia pergi dengan mudah.. Ya Allah... lepas tu kelihatan semua mak cik aku dan adik aku.. sorang lagi x sampai lagi.. laa. mana pulak si Nor ni... aku call cakap kat Gombak lagi...

apa lagi pi amek adik aku sorang lagi... sorang lagi dalam perjalanan dari Labuan... paling sedih bapak aku pulak masuk wad semalam... pasai Denggi... tidak ler.. ada 2 orang pada satu masa.. di tempat berlainan...

setelah semua orang ada.. kami berkumpul.. baca Yassin ramai2... aku dan sepupu2 yang lain tunggu kat luar.. bagi semua mak cik2 dan sedara-mara yang lain masuk melawat dulu... tepat Jam kul 7 macam tu.. pernafasan atuk aku semakin perlahan. pak cik aku cuba membantu atuk aku mengucap... kelihatan air mata ajer yang meleleh kat atuk aku... aku berharap agar atuk aku dapat sebut Allah sahaja.

lebih kurang sepuluh minit atuk aku bertarung... dan akhirnya atuk aku pergi.. aku seolah-olah macam x percaya yang atuk aku.. sudah pergi. dan kini baru aku tau... maksud sabtu depan ramai orang tak?

*/ adakah ini petanda orang-orang beriman.... beliau tahu bila dia akan pergi... Wallahualam.

No comments: