Sunday, February 20, 2005

cerita pasal orang berkira....

aku punyer sorang kawan... nak kata rapat x de lah.. pasai mungkin dah ada keje best.. so susah lah nak rapat sama aku yang macai ni.... nak dipendekkan cerita... semalam call aku... tanyer pasai PC.. so aku pun tulun...
belum apa2 tanyer harga... aku cakap....... macam mana aku nak cakap... pc aku tak nenok lagi...

so aku janji ngan dia.. pi Shah Alam... janji kul 10 malam.. aku sampai tempat dijanjikan.. kul 9.49 macam tu...
aku SMS dia.. x de respond.. call pun sama... waa hati dah menyirap ni.... takkan nak balas SMS.. pun x boleh kut.... tapi mengenangkan kul 10 lama lagi.. lepak dulu... jam dah kul 10.29 dah... kira-kira 40 minit enjin kereta aku on... hujan pulak... waaa mamat ni saja nak kena maki ni....

kul 10.35 baru call.. lepas tu marah aku... lambat sangat sampai.... suckks!!!! (dalam hati aku.....) aku sampai sebelum masa yang dijanjikan.. cakap aku lambat... bukan nak cakap sorry... dalam kepala aku... hanya ada Ifrit Utama ajer... lain dah x der dah....

sampai umah dia..

aku: mana monitor
dia: laa aku kan dah cakap.. bawak kelengkapan...
aku: apa kejadahnya bawak monitor....
dia: laaa.. aku ada laptop ajer...
aku: oklah aku bawak balik
dia: biler boleh siap...
aku: bila ko nak.....
dia: ni company aku punyer.. kalu boleh nak cepat.. esok
aku: boleh....aku cuba.....
dia: berapa charge?
aku: RM 90 untuk servis aku.. tidak termasuk barang ganti...
dia: mahal....RM 50 boleh tak
aku: kalu ko punyer.. aku bg diskaun...kalu company x dapat?
dia: ala boleh lah... kata kawan...
aku: dengan aku deal business tiada kawan.... biler kawan tiada business.... itu prinsip aku..
dia: senyap... buat muka kesian...... (budget aku nak kesian... lagi menyampah ada rasanya)
aku: ko nak tak? kalu x nak aku blah......
dia: ok2.... (muka sedih..... macam lah duit dia kuar)

RM 90 berbaloi ker....
- menunggu mamat tu dari kul 9.49 malam sampai 10.37 dalam hujan....
- naik kereta dari umah ke Shah Alam....
- lepas tu nak cepat.....
- lepas tu nak kena hantar....

tau oleh member aku sorang ni.. mesti aku kena maki hamun punyer... dia suruh charge RM 120 per service,
apa guna ko ada certificate.. kalu charge pun macam org x de cert....... (dalam hati itu kijam namanya....)
tapi bila dah kena situasi macam ni... rasa menyesal pulak x charge giler2... sebab hati aku panas...
biler cerita janji ngan MELAYU................

No comments: