Thursday, January 06, 2005

masanya telah tiba.........

seharian aku dok usha cara.. boleh tak 2 AP letak kat dalam satu LAN... aku x pernah buat lagi... pasai setakat ni orang pasang satu AP ajer... aku takut conflict nanti.. dah ler AP yang dipasang Type B... sungguh kekurang-ajaran punyer kontraktor.. kalu MELAYU.. baguslah... bunuh bangsa sendiri....

aku pun jumpa mamat tu kat Imbi... dan sememangnya aku pun kena pi sana... setelah pi usha AP.. end-up aku sambar Netgear punyer product... lepas tu pi Low Yatt sat... dan berkakhir dengan motor aku disaman... HAMPEH punyer polis... motor aku terkeluar sedikit ajer dari kawasan parking tu....

sampai kat opis.. dah magrib.. selepas solat... aku pun pasang AP tu... akhir selepas sedikit configuration... Alhamdullilah berjaya...... lepas tu apa lagi.. biarkan sekejap.. dan test bilik bos pulak... dan bos pun satisfy...

lepas bekerja.. waktu mamak .. kekekeke lepak lagi pekena tandoori.. hehehehe baru dia bukak cerita.. aku sebenarnya... dapat kata putus dari bos.. jika network x solve ari ni.. esok u berhenti keje lah... waaa aku dengar pun panas... laaa.. waa zalim betul bos ko... lepas tu dia cakap kat aku.. dia tu baru 2 minggu jadi bos.. so segala jobscope staff masih mengot (bak kata kure-kure sakti....)

aku yang jadi Call Centre kat sini disuruhnya setup network... manalah aku reti.... waa kesian pulak mendengar cerita... selamat bos aku x cakap macam tu... tapi bau2 dah ada.. pasal aku x berapa mahir ngan LINUX... dijadikan penyebab...........

"I don't know about LINUX... but I know how to manage it... to monitor it... Even though we have Linux Admin ( member aku masa dulu... dah berhenti..) He doesn't know anything... every time we have problem... I'm the one who solve it...... bla....bla....."

waaa sekali dengar macam perli member aku... tapi selamat mamat tu dah berhenti.....

No comments: