Wednesday, January 12, 2005

kesilapan besar....

aku apply satu post.. Technical Support Engineer.. ari AHAD kul 1.30 a.m.. advertised in Star.. ari sabtu... dan menerima panggilan pada ari Selasa... suruh pi interview petang tu jugak... rasa terkejut jugak.. sebab dia nak Technical Support in Linux... aku pun apply through e-mail ajer..
so aku cakap apa kat ari RABU....

so pagi Rabu aku pi sana... di Puchong Jaya... x jauh pun dari umah... sampai sana lepak mamak dulu.. terawal pulak.. janji kul 9.30 aku sampai sana.. 8.48 pagi.... sambil layan mamak.... risau jugak..ini Linux.. bukan Windows... takut jugak aku... dah ler.. 3 hari aku tertonggeng kerana Linux... tapi Linux ni best... masa depan cerah... very demanding nowdays.... memang rugi kalu tak xplore Linux ni.... memang satu kerugian besar...

so sorang ajer interviewer... sorang Cina... berumur dalam 30-an.. secara tiada soalan merapu.. seperti...

Berbaloikah saya amek awak?

dari segi soalan... memang mamat ni dari technical lines... so tiada masalah bagi aku.. cuma aku x mau dia cakap aku cuma tahu cakap ajer... so at least aku dapat memberi keyakinan kepada dia.. yang aku mampu buat.... cuma yang rasa terkilan..... kenapalah aku letak gaji tinggi sangat?

RM 2300 sebagai expected salary.........

end-up.. dapat soalan cepu-emas... is there any range for your expected salary?

so aku cakap Rm 2k will be OK to me....

tapi nampak macam promising... cuma takut Managing Director tersedak nenok gaji aku ajer...

*/ lain kali jangan letak expected salary dalam CV..... kasi usha port dulu....


No comments: