Saturday, December 31, 2005

ari ni hujan ajer...

malam ni ada countdown ker?
waa x boleh jadi ni.. mesti jadi setan malam ni...

tapi boleh ke setan kena air hujan..kekekeke
sekali Auntie aku call. suruh pi umah dia malam ni..
ada makan2 daa... oooooooooo tidak.. kalu x pi mau kena smash ngan ummi aku pulak

malam ni memang aku baik...x jadi setan... hanya tengok setan dalam TV..
Liverpool menang lagi.... MU pun menang.. HAMPEH betullah Fulham..

*/esok gathering GEJU 05... member aku semua x ramai yang mai.. berpotensi mati keras lah aku kat sana.. berharap si Apis cousin aku tu mai.. kalu tak jgn salahkan aku jika aku senyap.. pasai aku x pandai bercakap.. muahahahahaha

Friday, December 30, 2005

layan maplay di downtown.. a.k.a pj old town....

macam biasa pekena teh tarik... cerita pasal satu projek kecil-kecilan..
muahahahaha

esok dah sabtu......... 31/12/2005... apa azam aku yer?

*/ aku ada kawan nama azam.. azam aku masih tercari-cari lagi..paling penting aku target utk beli umah... apa2 jenis umah ler.. kalu dah x der sangat.. umah haram pun jadi ler.. nanti dapat umah free. amacam?

Thursday, December 29, 2005

tiba-tiba aku jadi giler...

tiap2 malam layan Red Alert 2.. entah setan mana rasuk aku...
lagi giler biler kalah dengan sorang mamat ni... sebab dia main tipu.

macam biasa umah aku... LAN Ready.. mau wired atau Wireless..
kekekeke.. umah machai.. kena up-to date.. karang orang cakap cerita ajer lebih..
barang x de pun...

lagi 3 hari tahun baru... esok khutbah Jumaat mesti cerita pasal tahun baru punyer..

*/aku dah x tau nak tulih apa lagi..............

Wednesday, December 28, 2005

berpeluh aku ari ni....

aku sampai opis client...
pasai nak solve wifi dia...
macam biasa.. produk kesukaan aku.. Netgear..
aku pun configure..

lepas configure.. aku test satu notebook..
sekali notebook dia x dapat detect signal..
ooo tidak.... kenapa x leh

aku x puas hati...
cuba lagi... reset semua configuration..
buat lagi.... akhirnya x leh jugak...
tidakkkkkkkkkkk... dah kuar peluh jantan dah ni.. muahahahahha
masih x leh...

aku pi amek USB Doggle aku...
sekali pasang terus dapat signal....
rupa-rupanya.. notebook tu memang ada problem dengan wifi build in dia.. owner dia pun hampeh jugak.. nak marah pun x leh.. kurang celik IT sikit.. orang kata.. tapi ada notebook, tu yang hebat tu...

*/ moralnya.. bila lah aku mampu.. ada notebook sendiri.. kan senang... baru nampak handsome sikit.. hehheehehhe.. Compaq.. AMD Tuarion... pujaan hati....

Monday, December 26, 2005

ari ni keje..

orang cuti.. tapi aku yang machai keje..
pi buat installation wifi kat satu pasaraya..
aku keje ngan cina..

rasa terhina jugak.. aku jadi balaci..
dia jadi bos.. tapi pada hakikatnya.. aku yang jadi bos.. muahahaha
pasai harga aku yang control sama member aku.. hehehehhee

keje x lama.. mai kul 10 pagi..
siap kul 2 macam tu... amacam?

*/ nota kepada melayu yg x puas hati dengan upah aku...

upah aku mahal.. sebab aku bukan Neo.. hanya load ajer apa2 software macam cerita Matrix tu.. mintak aje operator load... x dapat kawan...

upah aku mahal bukan pasai aku ada degree.. tapi solution yang aku bagi bukannya aku dapat percuma maa... so u have to pay the price.. kalu x mau.. jangan panggil aku..

Thursday, December 22, 2005

boring betul...

pi sekolah... pengetua kata orang MIMOS dah solved masalah server dia..
sampai sana aku nenok.. hanya server dah log as root.. itu ajer.. dan dah tukar IP dia kepada P yang aku nak..

kalu macam tu.. baik x yah datang... kambing sungguh orang MIMOS..
selamat mamat tu tak de kat situ.. kalu tak mau aku basuh sekali...
dah tentu bos kecik aku ada masa tu.. apa salahnya buat keje bagi perhabih...
ini tidak.. ada server.. tapi satu NIC ajer boleh guna.. lagi satu x leh... alasan driver x der..
baik x yah buat server.. kalu satu NIC ajer boleh guna... waargghhhhhhhhh terasa kambing betul aku tadi...

*/ macam biasa call trainer.. apa solution.. then BABAi server.. sepatutnya server lah jadi pintu kuar masuk.. tapi kami lagi pandai.. kami bypass server.. hanya point kepada router.. kekekeke.

Monday, December 19, 2005

keje semula...

setelah minggu lepas asyik x keje ajer..
ari ni ada satu client kat Desa Park... satu opis..
satu ahmoi... cakap banyak... dah ler ni kali kedua aku mai,
kali pertama phone line hilang...

aku sampai.. dia suruh test..
lepas test aku activate kan line..
then aku nak balik..
dia tanyer..
apsal u tak buat semua pc dalam ni ada internet?
aku cakap task aku hanya install dan activate bukan create network kat sini
dia x puas hati... order aku macam aku ni balaci dia...

x puas hati.. dia call dia punyer agen...
agen dia pun x boleh cakap apa2..
tah tertulis dalam kontrak tu.. hanya pemasangan kepada satu PC sahaja

sebenarnya aku bukan x boleh buat... tapi cara ko mintak tulun tu..
memang menyakitkan hati... cuba mintak baik2... then boleh lah aku tulun..
x payah bagi upah pun x per.. keje senang.. x sampai 2 minit utk satu PC..
tapi ko cakap banyak... jangan kata ko nak merayu lepas ni.. ko bogel sambil ketuk ketampi pun aku x peduli... paling penting perut aku dah lapar.. kul 4 belum makan tgh hari lagi..
BABAi.... ahn moi..

balik umah... mau makan... dan bersiap layan teater... hehehehehe jadi syaitan seni sikit.... hehehehe

*/call bos aku.. x puas hati dengan aku kunun... dia tak tau.. yang bos aku lagi setan..kekekek
aku anak buah.. sedikit ajerlah setannya... kekekeke

Sunday, December 18, 2005

pi Bota..

kali pertama aku jejak kaki kat sini...
serius pekan koboi..
aku pi sana hantar adik aku masuk UiTM..

macam biasa pendaftaran...
aku melepak tepi khemah emak bapak..
memang giler.. ada nenek.. ada atuk. hantar cucu belajar..
belum kira makcik dan pakcik hantar anak sedara...

meriah giler.. rasa best pulak
lepas hantaq.. masuk kolej..
macam biasa aku jadi tukang kayu.. repair almari..
adjust tempat padlock.
tukang lap... hampeh betul... boleh pulak tetiba adik aku malas..
selamat pompuan.. kalu lelaki mau ada makan besi tepi katil tu.. kekeke

lepas semua selesai..
cari makanan...
boleh pulak kafe tu kehabisan bahan mentah..
memang tauke kafe tu mangkuk...
masa ni lah ko pulun habih2..
mau seminggu tak bukak pun x per..

makan kat luar...
cari kedai.. memang x jumpa..
memang pekan koboi..
ada 3 bandar... Ipoh atau Lumut atau Setiawan.. semua lebih kurang 40 KM..
takkan nak makan nasi goreng kena pi sejauh tu...

*/kesian nenok melayu yang tak reti rebut peluang... rezeki dah depan mata dah... tapi dilepaskan begitu sahaja.. kemudian merunggut... tak puas hati dengan Yang Maha Esa... Wallahualam,

Saturday, December 17, 2005

ari sabtu..

ada training kat Cyberjaya.. ADSL2.. sekadar training ajelah.. infra pun x siap lagi..
ni semua marketting strategy... tapi habuk ajelah....

balik bersiap.. sebab nak pi Kuala Selangor.
pasai cousin aku dah tempah service apartment kat Sg. Sembilang..
pasai esok nak gerak ke Bota...

sampai sana.. ok berangin.. tapi laut kotor giler..
hanya sekadar nenok boleh lah.. orang giler pun x mandi kat situ..
dah laut kotor.. aku terjun swimming pool ajer...
dah puas terjun aku bersiap... malam ni ada BBQ..

waa memang best... ada 3 keluarga berkumpul.. layan
  • cencaru bakar sama kicap pedas
  • sausej
  • daging burger..
  • dan lauk-pauk lain yang aku x makan
aku pulun cencaru dan sausage ajer... best woooo.. misi terdekat... kena pi BAGAN LALANG jugak ni...lepak sama member, makan sampai terduduk... hehehehee

*/kalu pi Langkawi.. macam best ajer... betulkah ada pesta Seks.. celebrate New Year, kalu macam ni.. patut pegi ni.. muahahahaha

Wednesday, December 14, 2005

teman adik aku..

pi UH.. lepak sana..
memang boring.. pasai buat medical checkup adik aku..
dia dapat offer ITM.. tahniah utk dia..hehehe

balik UH.. aku pi Pasar Road.. cari barang sikit..
balik dari sana.. terus mandi... dan tidur..

bangun tidur.. repair pc sorang India..
silap aku pi usik semalam.. kan dah kene repair... Hampeh betul.

lepas tu cousin ajak aku.. pi layan King Kong..
berkakhir dengan aku jadi King Kong kat McD.. makan ayam..
pasai sold-out pulak... ari ni kan premier...

balik umah... repair sorang lagi punyer PC..
kali ni tak dapat upah.. pasai susah nak cakap dengan orang x cukup baligh ni.
muahahahahaha.

*/ok masa tidur.. esok ada keje lagi.

Sunday, December 11, 2005

lepas majlis..

macam biasa jamuan ringan...
lain kali MC tu kena berlatih..
asyik silap ajer...
takkan majlis anugerah macam ni nak kena buat rehearsal..

penat aku bangun pagi.. hehehehe
ari ahad ni... selalunya mau mimpi2 best
kekekekeke

apa2 pun... popiah ari ni memang best..
sat lagi mau pi kenduri kawin member pulak.. makan lagi.

*/ mau tidur sat.. masih awal... kul 12 baru.. pi kenduri kul 3 kira ok lah...

Saturday, December 10, 2005

ari ni aku merdeka...

last paper... Sistem Pengoperasian... dalam bahasa melayunya..
tension.. biler member duduk sebelah.. dah kuar.. lagi 50 minit nak habih.. dah kuar dah.
rasa diri bodoh pulak.. tapi aku tak kisah pun.. kalu aku bodoh hehehehe
tak per lah... biar jadi orang bodoh yang keluar lambat...

lagi angin.. ada member ajak kuar... HAMPEH...
balik pekena teh tarik dulu...
lepas tu gerak pi Sungei Wang...
member mau angkat anime.. maklumlah dah merdeka..

lepas tu sorang member belanja.. Kyros Kebab..
toche kawan.. lepas makan.. hantar 2 orang balik kampung..
aku balik umah... mau tidur

esok penyampaian sijil dekan kul 8.30 a.m
mintak sem ni dapat dekan lagi.. Amin.

*/ kenapa Vice Cancellor tak set 3.5 ajer... senang sikit nak dapat...

Friday, December 09, 2005

ari ni paper kedua terakhir...

waa soalan susah....
lagi tension biler member tambah kertas duduk sebelah.
aku dah target.. sem ni CGPA janganlah jatuh...
Insya Allah. tahun depan nak habih dah...
tapi kalu jatuh.. kena buat plan lain ni...
takkan nak grad dengan CG yang tak best...

paper fundamental of java language.....
sepatutnya paper ni senang..
tapi apa kan daya.. tukang ajar nya.. SEDIH lah

*/ berharap keajaiban semasa mendapat result.. Amin.

Thursday, December 08, 2005

ari ni aku cancel kan semua keje aku..

ari duduk umah...
persiapan terakhir kononnya..
tapi aku baru nak bukak buku...
biasa mana ada masa....
aku bukan eksekutif...
aku bukan manager....
aku bukan orang yang pi keje pakai tie..
hanya seorang macai...
hehehehe

berakhir dengan baca buku...
lepas tu tidur...
bangun baca balik...
tidur... selamat lah paper esok petang..
sempat lagi malam ni..

*/ok masa tidur... sat lagi bangun balik.

Wednesday, December 07, 2005

sekarang keje bertambah...

kawasan aku sudah bertambah.. sekarang cover kawasan Subang Jaya...
memang best kawasan permainan.. kekekeke
tiada masalah...

aku sekarang menjadi Straeamyx Installer.. instead of tech.suport...
ok jugak dari menunggu keje... cari keje yang payah nak dapat...
majikan memilih... nak pekerja yang ada degree.. diploma ajer...

selamat majikan aku x cakap banyak amek aku...
tapi sebenarnya.. kalu dia orang technical... tak perlu lah persoalan kan keupayaan aku.. hehehehe

pasai aku belum ada degree yang maha hebat tu.. even kalu aku ada pun..
belum tentu membantu keje aku sekarang... kalu nak menunjuk boleh lah...

*/mintak gaji bulan ni bertambah ler.... berharap projek lagi...

Tuesday, December 06, 2005

pi satu umah client...

nama dia pelik..
seorang chinese.. tapi malaysian..
duduk taiwan dah lama 30 tahun.

aku sampai umah dia..
DSL tak menyala...
so problem...
aku tanyer.. ada masalah kat Exchange Telekom.

so dia sound aku.. apa lah MALAYSIA LEMBAP.
kat Taiwan within 2 hours ajer dah solved
his also mentioned.. he has a son which got certified by Cisco..
he knows everything about network... from A to Z...

(dalam hati) aku yang belum certified lagi dari Cisco pun tau apa masalahnya
tak payah certified pun aku boleh solve masalah dia..
hanya jumpering sahaja x buat lagi... masalahnya, hanya org Telekom ajer boleh buat.
lagi pun x de pun dalam silibus Cisco... x usah bohong aku... muahahahhaa

*/ aku bakal certified by Cisco...Insya Allah.......... Amin.

Tuesday, November 29, 2005

ari ni kenyang.. campur hangin semalam dan ari ni.

cousin mai umah aku... belanja aku makan... supaya bertambah lagi hendaknya AWEK2 ko wahai sedara... ko kumpul awek macam kumpul setem ya.. muahahahahaha

ari ni jumpa staff lama .. dia suruh mai umah kul 5.30 lebih.. kul 5.40 petang.. tapi dia tak der.. HAMPEH.. dah ler suruh mai.. kena tunggu pulak.. then gerak pi pekena teh tarik.. lepas tu aku gerak balik.. then dia perli.. lama giler pi minum.. berapa banyak ko minum... aku memang dah hangin dah.. dalam hati ko nak bayar ke aku mai umah ko ni...

lepas check modem.. then aku gerak... x bagi upah.. lepas tu ko cakap banyak. x per2... dulu boleh lah aku kasi repair pc umah free.. kali ni no more... kalu cakap banyak repair sendiri...

aku yang baik hati... hehehehehe kepada orang yang x cakap banyak... cakap banyak panggil olang lain. x daya aku nak pi Damansara tu.... buat perhabih minyak ajer...

Monday, November 28, 2005

benda putih yang HAMPEH...

semalam aku ada exam.. punyer dekat.. kat UNITEN Bangi.. apa lah U aku ni... cuba lah sewa Ballroom Hotel ke buat exam.. kan senang.. ni entah apa2 punyer jauh lah dewan dia.

aku macam biasa masuk ngam2.. hehehehe.. kena pulak duduk kat depan... baru pakat dengan member sorang mau duduk belakang.. kena halau kedepan.. oklah.. sekali duduk depan satu awek mana entah... bagus awek ni.. pakai tudung belah atas.. tapi paling best baju dia memang fit... tren hari-hari maa...

sekali masa aku nak duduk.. waaa tidak!!!!!!!!!! BENDA PUTIH aku dah ternampak... waaa ni bagi aku nenok ke apa... selamba ajer... belah belakang.. kasi open.. nak kata panas.. tapi tangan dia mula berbintik2.. pasai sejuk... duduk bawah blower air-cond tu....

start ajer exam... aku dah mula lupa pulak... pergh.. memang cepat dia punyer penangan.. baru tertengok dah lupa dah maksud takrifan MODEL RANTAIAN NILAI PORTER... waaa tidakkkkk... aku rasa macam nak tarik ajer seluar dalam minah ni... dah dia duduk depan aku.. macam mana aku nak elak... takkan aku nak menjawab sambil pejam mata...

aku nenok sebelah member aku pun sama nampak.. rasa memang nak tergelak... sebab dah terlipat dan bergulung tu... takkan x rasa kut... ikut hati rasa nak tanyer ajer minah ni...

Aku: ye kak.. beli underware apa brand?
minah: (mungkin dia jawab macam ni) KENAPA?
Aku: apsal dia terlipat dan tergulung2..
minah: (tangan dia mau melayang ke muka aku)
Aku: biarkan saja... memang dia x sampai pun.... muahahahaha

memang aku bengang betul.............. lepas ni masuk awal.. cari awek pakai baju kurung yang duduk depan aku... atau seangkatan dengan aku.....

*/ cadangan.. semua exam mesti berpakaian sopan... BAJU KURUNG COMPULSORY..... memang best.. kalu nenok ah moi pakai baju kurung.. ni nak suruh melayu pakai pun susah....

Saturday, November 26, 2005

pi buat wiring...

kali ni memang dekat.. sangat dekat.. Sungai Buloh tu...
selamat lah minyak support...
perut pun support...
ko memang best bos kecik...

badan dah penat.. hanya nampak bantal...
esok kena baca buku....
lusa exam...
apa pun x baca lagi...

kan best kalu jadi Neo..
mintak ajer operator load segala info.. hehehehe
NEO = One = Wan = tapi aku enhanced lagi eOne= e1 kekekekkee

muuuaaaaaaaaaah!!!!!! bunyi macam cium pulak.. tapi sebenarnya.. aku ngantuk gilak.

Friday, November 25, 2005

pi tulun Auntie..

Auntie aku seorang caterer.. so tadi aku pi tulun dia..
buat catering kat umah kenduri arwah...
arwah meninggal tadi kul 11.30 pagi
sakit... kanser otak...

the best part... belum pernah aku nenok kenduri arwah... order durian.. lepas tahlil.. ada pulak sekumpulan tetamu atau sedara melantak durian.

boleh ketawa terbahak2... yang sebaya aku pulak yang pompuan dan yang laki.. cerita pasai ladies night semalam...

aku rasa kami yang caterer ni senyap... sebab menghormati arwah... memang best betul keluarga dia orang ni... keluarga olang kaya.....

aku rasa nak menyanyi lagi ... Pondok Kecil di Tepi Pantai... tapi x der CD.. lepas ni cari..
kasi play masa dia orang tengah makan tu.. biaq insaf sikit,

Monday, November 21, 2005

layan harry potter....

memang best.. nak tunggu sambungan 2007...
ada satu member aku.. mengalir air mata.. kalu pompuan tak per jugak...
satu lagi kawan aku.. mau layan 6 kali cerita ni baru puas.. tu dah niat dah tu..



tapi yang bestnya adalah ini.. ada awek yang cun... kekekeke



*/harry potter punyer pasal.. layan midnight.. balik umah kat pukul 5 pagi.. bangun x usah cakap ler.. hehehehe ni baru bangun ni.

Saturday, November 19, 2005

projek di Gombak..

buat bridging... between building.. supaya building yang sebelah sana dapat Internet Connection. keje memang penat.. tapi lagi penat.. biler cerita dengan orang yang tak tau apa ke bendanya.. tapi mengaku tau... bab ni yang paling aku hangin.. biler dia cerita dia tau, lepas tu nak bertengkar dengan aku... apa lagi... aku jadi Israel punyer mode lah.. sampai pengetua tu pun hangin dengan aku.. tapi aku peduli apa... akhirnya........ terserlah akan kebodohannya... baik diam..orang akan respect.. dari bising entah apa2 entah.

*/ tidur awal lagi lah gamaknya... waa malam ni member ajak pekena Mohsin.. layan Mumtaz Naan...

Friday, November 18, 2005

ari ni sepupu aku bertunang...

waaa sepupu aku lelaki..
tunang orang Kelantan....
macam biasa aku jadi tukang amek gambo..
nak dijadikan cerita.. dapat test handyCam sekolah punyer
pasai pengetua cakap MiniDV ni ada problem..
so aku cakap.. aku tak tau.. tapi boleh lah test..
aku cakap mana dia tape yang dah record.
tape record tak dok.. tapi tape kosong ada..
apa lagi.. aku test record cousin aku bertunang ler.. hehehehe
nanti lah.. bagi preview sikit.. apa yang aku amek.. kekekeke
semua ada.. muahahahhaa..

*/paling best bab orang tengah makan.. muahahaha

Thursday, November 17, 2005

jamuan raya...

ari ni OUM ada jamuan raya.. seperti biasa.. aku kan masih student.. so dijemput untuk datang makan2.. hehehehe menu2 nya ialah
  • sate ayam dan lembu
  • nasi beriyani
  • tose, capai, roti canai,
  • Char Kuay Teow
  • ABC
  • air mata kucing..
memang mantap... sate masuk pun kat 33 cucuk.. muaahahhahaa..

boleh ke pi discussion malam ni.... dah nak exam ni..

*/perut dalam training.. boleh kah memecahkan 51 cucuk sate hj shamuri... Cabaran Lantit 2005

Monday, November 14, 2005

ari baru satu hari..

waaa silap x sahur.. kalu harapkan 2 ketul cheese cake tu mana tahan.. kul 12 aku lapaq gilak.
tapi selamat keje ari ni kurang... kalu tak mau terlentang aku kelaparan...

Happy Anniversary kepada Geng Lantit.. hanya kepada 4 olang Official Platinum member..
mintak2 jumpa dia olang ari ni...

ok mau tidur sat.. kata orang tua.. baik tidur bulan posa ni.. Sunat tu.. kalu x silap.. hehehehe petang ni mau lantit.

Sunday, November 13, 2005

ari ni memang best

balik kelas.. pi kenduri kawin member.. kakak dia kawin. baru umur 23 tu.. baru mantap.
ini kena cari macam ni.. kalu boleh 21 baru best sikit... kekekeke
lepas kenduri mau layan movie.. sekali semua citer x best.. ingat Saw II dah kuar..
belum lagi daaa.....
lepas tu cari magazine.. habis pulak.. HWM ni memang demand giler.. FHM x pulak habis.. hampeh betul... saja suruh aku beli magazine yang mahal..

member belanja.. Rasberry Frap.. waaa best2.. toche kawan.. semoga ko lekas kawin.. Amin.
malam pulak.. pekena lagi 2 slices Cheese Cake.. sama 2 gelas Ice Blended.. macam x caya total aku lepak kat Coffee Bean tu harganya RM 40.90... x sampai 1 jam.. waaa selamat member payung.. waa ni macam aku mau kaya.....

*/ esok mau posa.. kalu boleh..

Saturday, November 12, 2005

ari ni kelas..

memang hangin.. kelas kul 5 hingga 7 petang.. boringnya..
sarapan kununnya.. mau layan roti canai dengan kambing..
kambing habis pulak...
usha almari 2nd hand..pasai bilik aku dah macam stor simpan artifak2 bersejarah dah
sekali mahal daa...
tengah hari pi open house.. layan lemang.. tp kurang mantap
petang kelas..
balik malam.. member ajak pekena McD..
macam biasa Chicken Foldover satu set.. 4 kali tambah Diet Coke.. muahahaha

*/ balik umah mau terlentang... ok dah menguap2 ni.. esok kelas lagi.

Friday, November 11, 2005

satu projek kecil-kecilan..

siapkan satu point network... dapat upah.. tapi beli PSU customer.. macam biasa aku kena ganti 1 to 1 punyer warranty.. pasal x cukup sebulan.. nak hangin pun x boleh.. dah nasib badan.. mintak2 kalu kali ni tak terbakar lagi.. kalu terbakar lagi.. ganti sendiri.. muahahahhaa

*/esok last tutorial... sebelum final exam .. malasnya..

Thursday, November 10, 2005

pengaruh zorro masih menebal...



ari ni seperti biasa.. pi satu cafe nak buat satu point ajer network.. tapi mamat yang suruh aku tu macam nak buat network kat data centre.. dia punyer x menyempat... macam orang gilak.. aku sampai sana.. cafe dia punyer cun..

dia mintak external wiring.. so selalu aku buat macam tu.. tapi tauke cafe mintak conceal wiring.. mana dapat kawan.. mau conceal boleh.. RM 300 per point lah.. satu keje pulak aku nak belah dinding..

lepas usha tempat aku belah.. suruh bos dia kaw tim balik dengan tauke.. apa jenis wiring mau buat.. end-up.. dia mau simple ajer.. sebab upahnya pun x sampai RM 100.. kalu macam tu esok lah..

*/aku mau mimpi lagi.. muahahahaha

Tuesday, November 08, 2005

macam biasa lepak umah kedua.. apa lagi Lowyatt lah..

jumpa bos kecik kat Tmn Tun.. naik keta Sawi dia.. dan gerak..
sampai Low Yatt usha barang network.. dan entah biler nak pasang.. itu bridging building to building through wave.. waa best woo.. sekali pikir dah macam engineer jugak.. aku yang buat wiring.. aku yang ketuk itu paip.. aku jugak yang crimp.. aku jugak yang panjat.. aku jugak yang configure.. aku jugak yang lepak.. memang hebat rasanya.. muahahahaha tetapi sungguhnya.. engineer ari ini memang semua pun x leh pakai... selamat lah aku MACHAI.. kalu engineer mesti aku pun x leh pakai.. hehehehehe tengah riak ni campur takbur di ari raya yang ke-6 ni..

lepas tu apa lagi... mengeteh di Mohsin.. dah alang2 sampai Mohsin.. apa lagi Mumtaz Naan lah.. bos kecik belanja.. toche bos.. ingat nak call si Atoi.. tapi takut member bz pulak.. lain kali lah kawan.. kita lepak.. ok..

malam ni plan hantar pc member.. dan jumpa budak-budak Geng Kamees.. hehehehe.. lama x layan maggi goreng orang tua tu... mana nak cari Maplay ari ni boleh masuk buku 666 bayar bulan.. hehehehehe... dah sebulan lebih x pi sana.. bulan posa maa.. x baik kuar malam.. kekekeke

*/ ok mau gerak...
open house lagi.. Auntie aku kat Seksyen 4 Shah Alam..

apa lagi... objektif hidup... Hidupku untuk makan... kasi terbalikkan itu umah.. hehehehe
sampai sana entah apa jenis nasi.. aku kurang pasti.. yang pasti memang best.. hehehehe
paling best air dia.. Laici Kang.. Sejuk punyer..

balik umah dan aku tertonggeng kekenyangan.. kul 8 member call.. ajak makan malam.. ok jugak.. lama x jumpa budak Tepeng ni.. seminggu ajer. muahahaha.. apa lagi.. McD lagi lah..pasal ada Diet Coke.. tah apsal aku pun dah addicted giler sama itu air...

lepas tu kuar plan giler.. apa lagi jom movie.. niatnya Doom.. tapi show semua awal.. jam da kul 9.45 dah.. apa lagi layan TGV Pyramid.. sekali Zorro yang ada.. takkan nak nenok Anak Mami kut.. baik beli VCD ajer.. kekekekeke...

memang best.. semua couple yang ada depan aku semua buat movie.. apsal lah aku x de camera yang boleh amek dalam gelap.. memang aku snap semua aksi.. inilah dinamakan Islam hari ini.. atau dengan nama lain.. Islam Hari-hari.. muahahahaha

Sunday, November 06, 2005

beraya lagi...

pagi sarapan dengan family aku kat kedai mamak.. muahahaha.. lama x pekena teh tarik.. asyik softdrink ajer.. dan kordial.. lepas tu umah Auntie aku kat USJ 4, amacam menu dia memang pelik.. roti buat sendiri.. hehehehe

lepas tu umah Auntie aku kat Seksyen 17... menu yang best.. Spaghetti.. kekekeke

lepas Shah Alam.. Kuala Selangor pulak umah Uncle aku.. melawat dia baru balik Umrah.. masa bulan Posa.. balik ari Raya pertama.. tu.. hehehehe.. macam biasa layan Air Zam dan dapat ole2...

lepas tu pi Pandamaran pulak... umah Auntie aku....

*/ sekali dengar.. bersepah Auntie dan Uncle aku maa... tu belum kira cousin lagi.. tu pasal aku ni orang BAIK... muahahahaha.. banyak sangat Spy.. hehehehehe

Saturday, November 05, 2005

dah mula beraya ke umah Auntie dan Uncle..

dimulakan dengan umah Uncle aku.. di Precint 8, Putrajaya... menu sup ekor.. amacam..
pergh memang x boleh masuk dengan aku.. hanya lemak ajer.. memang makin montel lah aku ni macam.. tapi selamat atda cencaru bakar dalam dia ada cili.. memang sedap.

selepas itu, umah Auntie aku kat Au4 pulak... lagi sekali tandoori sama ayam golek.. pekena pulak dengan black pepper sauce.. yang ni memang mantap.. menu yang special adalah.. rendang kerang.. memang jarang jumpa.. hehehe..

lepas tu umah Auntie aku lagi SS1 pulak.. pekena kek keledek yang dibuat oleh bakal mak mertua kepada cousin aku.. ini lagi pelik.. selalunya.. bakal menantu yangbuat.. ni bakal mak mertua.. waaa pelik2... menantu dia tengah intensive belajar memasak kut.. muahahahaha.

*/esok beraya umah Auntie aku kat Subang dan Shah Alam.. sebelum balik ke Banting..

Friday, November 04, 2005

teh tarik dengan mimpi basah ada kaitan ker?

semalam aku beraya umah member aku... dia hidangkan air Coffee Cola dari Pepsi.. memandangkan dah haus.. so layan ajer lah... sedap jugak.. then pi umah sorang lagi..

umah mamat ni memang meriah.. segan gilak aku nak masuk.. memandangkan dah sampai.. takkan nak lepak luar.. plannya angkut mamat ni lepak kat kedai mamak ker.. sekali mamat ni x boleh keluar.. so lepak lah dalam umah.. pekena makanan tradisi beliau.. yang dipanggil pastri..

aku memang x pernah makan... tapi memang kenyang.. stok adik beradik capatti.. tapi cappati gelap.. dia putih... wahai kawan.. aku rasa ko kena makan banyak lagi pastri tu.. baru cepat putih maaa.. hehehehehe.. jangan mara.. pasai aku tengah ngantuk gilak ni...

nak balik.. ajak dia sekali lagi pekena teh tarik.. sekali mak dia volunteer mau buat teh tarik..
waa ok jugak.. tak sampai 5 minit.. ada satu kakak ke mak cik ke yang hantar teh tarik.. yang penting bukan mak beliau... aku pun minum.. dan terkesima sekejap.. sekali tuan umah sound.. waa x sedap.. takkan aku nak sound kut.. bertambah kecik lah hati mamat ni..

lepas tu mak dia mai hantar satu teko.. dan test sekali lagi.. waa memang pelik rasanya.. dan aku x boleh nak condemn kat sana.. ada yang x kuar dari umah mamat ni karang.. mau tak kau kerabat dia penuh satu umah beb... mau kena usung kuar dari umah tu ada.. rasanya berjalan balik memang tiada harapan... muahahahahaha..

pagi tadi.. mimpi memang best... sepatutnya indah.. tapi alangkah.. ada orang panggil aku pulak dah terjaga... nak sambung lagi x dapat pulak... waaa cunnnya awek tu... adakah bakal isteri aku.. hehehehehe.. mimpi mandi bersama... ooo indahnya... mintak mimpi lagi malam ni...hehehehe

*/ adakah ni akibat dari minum Coffee Cola campur teh tarik pelik.. kalu macam tu tahun depan punyer raya lah kalu nak minum lagi... kekekekeke

Thursday, November 03, 2005

Selamat Hari Raya untuk aku... hehehehehe

kepada kawang2... minta maap.. jika semua
  • terkasar bahasa...
  • terkutuk lebih2
  • terpuji kurang2 ker
  • terlebih cakap
  • terkurang cakap
  • terbelanja ker. hehehe
  • terhutang ker, rasanya tiada
  • dan segala ter yang bermain dipikiran anda..
Selamat Hari Raya....sekali lagi.. Maaf Zahir dan Batin.. dari eOne aka e1.

*/ apa menu korang selain ketupat dan rendang di pagi Raya... Ummi masak Nasi LemaK Kukus sama sambal udang... hehehehe.. ok masa membelasah.. sebelum olang mai beraya... muahahahaha..jemput makan,

Wednesday, October 26, 2005

ari pertama aku sebagai Streamyx Installer..

masalah pertama.. tempat yang aku cari x familliar.. tapi jumpa.. dan pasang.. dan balik..
masalah kedua.. member ajak bukak posa kat concorde.. fully sponsored.. hoorayyy
ni bukan masalah.. saja ajer tulih.. kekekeke

menu aku hari ni
  • nasi sesudu...
  • ayam goreng berempah
  • kambing (best2)
  • ikan masak asam pedas kut
  • sotong kuah pekat
  • sambal udang harimau..
  • ketam masak lemak (paling aku suka.. amek untuk meratah ajer)
  • sup tulang yang hampeh...
keputusannya... perut aku keras... dan tiada mood utk tulih panjang.. hanya aku nampak adalah bantal.. hehehehehe

Tuesday, October 25, 2005

ari ni setel masalah..

ada satu senario.. dimana aku pi configure tidak ikut seperti manual.. dan berjaya.. tapi dirumah aku.. bile aku implement di tempat client.. jadi CUN.. tapi selang seminggu.. macam2 masalah berlaku.. ada ajer yang x kene.. Internet CUN.. LAN Cun.. tapi wi-fi sentiasa HAMPEH.. ari ni aku pi configure balik wi-fi.. ikut manual..

*/moralnya... alangkah indah nya.. apa yang aku buat semua jadi.. kenapalah.. GAGAL tetap menjadi pujaan aku.. muahahahaha.. apa2 hal. malam ni LAMB CHOP.. member open table.. Steven nantikan kehadiran aku.. hehehehehe.

Monday, October 24, 2005

ari ni patutnya aku keje...

aku call customer.. mau pasang itu streamyx.. tapi dia cakap.. phone line tak de dial -tone.. kalu macam tu.. boleh tak u call saya balik jika line semua dah OK.. tak pe.. u miss call pun boleh... nak tunjuk baik macam ni.. kekekekeke

sekali seharian aku tunggu.. x OK jugak line tepon dia.. HAMPEH betul.. dia bayar tak tepon bill ni.. dah ler jauh.. belah area Kuchai pulak.. ni yang malas aku nak pi ni... berakhir dengan aku pi Imbi angkat HDD member aku.. dan pi beli barang untuk kek.. ummi aku suruh..

*/ tak puas hati betul BAPOK hisap rokok kat Chow Kitt.. dah ler MELAYU.. pemalas punyer JAIS.. lain kali bukak jaw. kosong freelancer.. tukang cekup BAPOK2 ni semua... for sure aku apply...

Sunday, October 23, 2005

ari ahad yang boring..

aku ada kelas.. dari pagi sampai petang.. biasa lah bukan olang pandai.. dah tua2 pun kena belajar lagi.. itu satu hal lagi.. ari ni semua Ujian ada.. satu hapah pun aku x bukak.. bukan pandai pun.. niat aku adalah untuk nenok member sebelah.. dapat sikit idea nak jawab...

3 hari dok mengadap 3 assigment yg perlu disiapkan dalam masa 2 bulan... memang padan muka aku.. tapi aku betul2 x puas hati pada satu makhluk yang tipu aku.. dan lepas ni.. tiada lagi aku percaya.. selamat tinggal kawan...Viva Forever..

sekarang masa untuk tidur.. pasai dah habis ujian dah.. hehehehehe.. BANTAL aku datang kepada MU.. muahahahaha

*/masa untuk membalas dendam... 3 hari aku x cukup tidur.. asyik tidur main2 ajer..

Saturday, October 08, 2005

ari ni praktikal CCNA 2 aku..

pi pagi .. kul 10.12 macam tu start exam.. macam biasa task dia.. satu Subnet.. Satu LAN IP .. satu Network IP.. kasi setup satu WAN.. dimana ada 3 LAN.. dihubung kepada 3 router... sorang satu router.. 2 PC.. then kita buat dengan partner..

paling leceh.. kira IP.. lepas tu buat Acess Control List (ACL).. bab ni paling hampeh.. semua salah.. kena betul kan lagi.. then proceed ke fasa akhir.. implement apa yang kita dah kira dan set... sekali lagi GAGAL..

akhirnya LULUS... macam biasa bincang2 mesti wajib.. satu hari maa.. balik kul 6.15 macam tu.. rasa nak muntah duduk dalam LAB Cisco tu.. selamat perut OK.. apa2 hal aku MERDEKA... x sabar nak ke CCNA3 pulak..

*/ kalu sapa x paham.. silalah masuk kelas CCNA... best wooo...

Thursday, October 06, 2005

akhirnya aku jumpa jua...

setelah bergelas2 teh pekat bagi aku pekat maa.. kalu satu jug ada 5 uncang.. air setengah ajer... aku layan Jus NANAS.. dan perut aku baik... Syukran...

malam ni pi Putra Height.. jumpa cousin aku.. nenok PC dia .. kena Virus..

ok mau gerak.. aku tengah happy.. perut dah baik...

*/ balik awal... terawih 10 ajer.. heheheheheh perut kurang mantap lagi..

Wednesday, October 05, 2005

1 Ramadhan...

berharap mendapat.. kemuliaan bagi tahun ini... dan perut.. aku berharap sangat... ari ni aku pi setup Wi-Fi..
dan berjaya... Amin.. lepas Setup.. aku pi tandas lagi.. waaa tidak perut... kenapa masih cair lagi.. tapi x per perut.. cair pun cair lah.. janji keje aku selesai...

ni mesti kes pi makan jamuan kat opis member.. balun Vanilla Coke.. menyesal pulak.. opis melayu talak ada air kosong.. aku pun terpaksa minum jugak lah... padan muka aku.... kalu esok x baik.. malam esok kena pi Klinik. aku dah risau ni... takut benda lain pulak....

Tuesday, October 04, 2005

kurang tapi.. masih cair...

semalam member aku mai... suruh makan ubat.. dia belikan.. tapi masih tidak baik... perut aku masih meragam... mai cousin aku melawat.. dah macam hospital dah umah aku... suruh minum pekat.. Alhamdullilah.. kurang sikit..

geram punyer pasal.. aku buat. satu jug teh pekat... sebab dah x daya dah nak pi tandas tu.. sampai sakit bontot aku maaa... mintak2 esok baik.. nak posa ni.. dah ler. patut aku setup Wi-Fi ari ni.. mau terbakar pak cik tu....

*/ berharap hilang lah ke"cairan".. berharap yang keras untuk esok... tulunlah perut.. esok POSA maa...

Monday, October 03, 2005

masih sakit lagi perut aku...

pi kuar cari ubat.. bak kata si Tajul.. makan Pil Chek taun.. apa tah.. aku x pernah makan..
lepas makan ... masih sama.. oo tidak... tengah hari aku kena hantar si Tajul.. pasal dia nak balik JB..

lepas tu pi Low Yatt.. angkat barang Wi-Fi.. pasal nak setup satu tempat.. perut masih meragam.. aku masih tak makan tengah ari lagi.. takut nak makan.... oo tidak... apakah petanda ini... aku rasa macam nak bakar warung tu dengan mak cik2 tu sekali.... memang sakit...... oooo tidak.......

*/ tiada mood untuk bercerita panjang... baik bantal menjadi teman aku sekarang.. hehehehe

Sunday, October 02, 2005

ari ni paling bahagia.... perut aku.. MENYIRAPPPPP

pi lambat macam biasa.. bangun awal.. muahahaha..
lepas hantar Tajul kat tempat dia nak pi.. aku gerak ke TTC.
sampai sana lepak sat... lepas tu break..

aku kuar pi breakfast sama member.. layan nasi goreng.. sama telur dan ayam
lepas tu terserempak dengan si Cik Oren.. entah macam mana dia pi sini aku x pasti..
tanyer jalan macam mana nak ke umah Pena.. so aku guide apa yang patut...

selang setengah jam.. aku sakit perut... tidakkkkk ni mesti kes ayam goreng semalam ni atau kelmarin
goreng sekali lagi... selang setengah jam ke 40 minit.. aku pi tandas lagi.. rasa dah macam x mau pakai seluar dah
baik tinggalkan ajer boxer.. masuk kelas. senang sikit....

tengah ari.. aku tidur kat surau.. takut nak makan tengah hari... sebelah petang.. exam bermula.. dan aku mula rasa sejuk2 macam nak demam.. mau tak dah 7 kali buang... sampai dalam perut.. dah tak de apa dah... minum air pun jadi air besar maa...

habis kelas .. salam kawang2.. then gerak ke KL.. amek balik si Tajul.. mau mati keras kat KL tu.. lepas tu pi Keramat.. melawat member kawin... the best part... layan nasi pengantin.. sebab majlis dah habis dah.. hehehehe
macam biasa.. motto hidup aku.. DISABLE.. disebabkan perut aku meragam...

balik singgah Petronas.. layan 100Plus.. tapi macam biasa.. masih sama... ooo tidak... ok masa tidur.. aku dah tak tahan dah ni.. dah demam dah...

Saturday, October 01, 2005

ari ni aku ada training..

bangun awal pi Kolej Telekom Jalan Semarak.. kursus Streamyx Installer..
sampai sana jumpa geng2 baru... malam ni bola.. tiket x beli lagi... tanyer member ada....
tapi ko duduk tingkat paling atas.. muahahahaha..

habis training.. member call si Tajul.. dia nak mai.. malam dia sampai.. amek kat PUDU..
kul 9 malam macam tu aku sampai PUDU.. amek dia.. layan BK.. sambil nenok bola.. dan
seperti biasa pasukan JUARA menang.. muahahahha.. INDON POWER bukan MALAYSIA kekekeke

ok esok ada exam pulak.. ari ni training.. so aku nak tidur awal.. si TAJUL nak guna pc aku pulak...

Friday, September 30, 2005

aku jadi setan....

pi satu sekolah area Kepong.. memang aku hangin.. appointment kul 9.30.. so aku sampai lambat sikit.. selalunya aku sampai awal.. tapi selalu cikgu x pernah awal... so kali ni aku mai lambat sikit.. 9.55 aku sampai sekolah.. dan aku duduk kat pejabat baca paper selama 45 minit.. habis semua surat khabar aku baca.. yang tak de hanya Tamil Nesan dan Nanyang Siang Pow ajer.. kalu ada mau aku nenok gambar sekali....

lepas sampai cikgu tu.. selamat dia mintak maap.. hilang angin sikit.. so aku pun jalankan operasi maintenance.. habis keje.. bos suruh tunggu kat Selayang Mall.. so aku pun gerak ke bangunan yang aku sangkakan Selayang Mall.. maklumlah area2 ni semua diluar kawasan liputan aku... aku pun tunggu kat McD tu.. jam dah kul 1 kelibat member aku x nampak lagi..

kul 1.15.. ramai couple dok masuk Shopping Complex.. aku pun pelik.. dalam ni ada masjid ker.. kul 1.35 petang.. member aku sampai.. dia pun mintak maap.. pasai lambat.. akhirnnya.. Setan menang ari tu.. AKU PUN SAMA JADI SETAN...

Wednesday, September 28, 2005

tiada apa yang lebih mengembirakan dari ari ini...

aku lulus... yeaaaaaaaahhh... walaupun target aku untuk dapat 80/100 tapi hanya 77.9 ajer... ok lah kut.. persediaan satu malam.. itu pun dipaksa oleh member aku kalu tak mau 70/100 cukup makan ajer... lepas exam pekena sup ekor.. member cakap baik untuk orang LAKI-LAKI.. lebih2 lagi kalu hujan.. memang hujan pun malam tu.. tapi sup ekor tak dok.. HABIH dah.. mau tak habis.. makan malam kul 10.23 malam..

sup ekor habis.. mee sup 2 mangkuk aku bedal.. kekekekeke.. ok lah makan 3 orang kena RM 15.. memang murah.. makan dalam UiTM.. kekekekeke student price..

*/ minggu depan practical exam pulak... ari Sabtu.. bulan POSA tu. mintak2.. dapat lah buat... Amin. x sabar nak sambung lepas ni.. CCNA 3 pulak..

Tuesday, September 27, 2005

esok Exam Skill Based aku...

semakin ari semakin sibuk giler... rasa aku x cukup masa dah... masa aku pack betul... tak tau apa yang aku buat.. persediaan exam ala kadar... biasa Macai... mana nak studi awal... kalu boleh.. malam tu baca buku... ok lah masa aku gerak ke umah member aku untuk baca buku... kali ni aku studi spot question ajer.. pasai mana sempat maa.. mau haru kalu nak baca semua chapter bukan sikit... 400 helai jugak lah... mau tersedak anak mata kalu henjut satu kali....

*/mintak2 aku lulus..... Amin... Insya Allah.

Monday, September 26, 2005

task ari ni paling sempoi...

pi sekolah ada 5 bijik laptop ajer.. memang senang...
balik awal... pasai nak pi kelab... usha Internet... pasai client call cakap internet down
pikul cousin aku sekali... bagi dia belajar sikit.. hehehehehe
pi sana.. sekali check semua ok.. pasai apa IP tak dok..
sekali sapa pulak yang PANDAI pi disable kan NIC ni...

jumpa client.. macam biasa... E1 jom makan... aku pun JOM.. muahahahaha
balik dari opis client.. pi sale kat Terminal 3... budget nak angkat kasut raya.. hehehehe
sekali tak dok saiz... berakhir dengan tukaq housing HP.. angkat 3 helai BOXER... itu ajer..
balik umah... dan aku mau tidur sat.. ngantuk gilak ni...

*/ rasanya tak gilak kut tidur lepas ASAR ni.. bukan sengaja.. tapi memang dah x larat dah ni...

Sunday, September 25, 2005

ari ni makan kek besday abang boy dan mak boy..

selamat ari tua kepada member aku.. 1/2rul.. dan kak kama...

pi kelas.. ada gap.. apa lagi belasah kek.. semua makan satu slice. aku macam biasa.. mana puas sepotong.. kalu boleh nak makan lagi dan lagi.. maklum lah pi kelas pun x sarapan... bangun awal sangat.. muahahahhahaa

balik dari kelas.. lepak umah sat... layan mimpi kejap..petang mau jumpa BOS BAYAM aku... untuk mintak task minggu depan.. sekolah mana yang perlu di buat maintenance.. serta gaji aku.. hehehehehe. GAJI MINGGUAN BEB... kekekekeke

*/ mau bergerak ke alam mimpi... jangan mimpi basah sudah... mau x bangun aku nanti.. kekekeke

Saturday, September 24, 2005

ayam semalam menjadi igauan...

bangun punyer awal... SUBUH kul 11 .10 pagi..
kepenatan punyer pasal... lepak BAGAN LALANG.. bersama member.. malam tadi..
lepas bersiap.. load barang semua untuk buat wiring bagi 4 points of network..

sampai sana...
mamat: u ni buat apa?
aku: saya nak setup network pc ni bagi boleh semua akses Internet.
mamat: baru nak buat...
aku: ( dalam ati.. apsal pulak.. aku deal ngan client ni.. ari ni aku setup...) aku senyap ajer... dan aku pasang niat.. jaga ko biler aku dah siap pasang..

selepas siap.. penat x usah cakap.. buat wiring sorang... mana ada orang buat... orang gilak macam aku ajer.. ada bikin... hehehehe.. macam biasa bagi demo sikit.. dan berakhir di kafe.. client belanja aku makan lagi... kali ni pekena Garlic NAAN.. sama tandori... hehehehe.. NAAN cun.. Tandoori HAMPEH.

balik opis semula.. dan ingin mendengar kalu ada mamat GILAK tu bersuara.. sebab kalu boleh aku nak basuh dia sikit.. kalu kena buat 40 points.. boleh lah cerita.. ni 4 points ajer... aku dulu buat 32 points sorang2 .. x de nak bising pun... selamat ko tak bersuara wahai MAMAT.. ko memang selamat... ko belum kenal aku.. THE REAL MACHAI.. muahahahhaa

Friday, September 23, 2005

ari ni projek BAIK..

member aku semua pi BAGAN LALANG.. untuk makan malam.. jadi musang... seramai 5 ekor.. layan 3 ekor ayam potong 12.. 40 batang sosej pelbagai jenis.. semua nya HALAL dan Toyi'ba.. hehehehee

dimulakan dari umah aku.. kul 6 lebih.. satu buah kereta.. sampai sana kul 8 lebih...
  • tukang drebar... MAT PET...
  • tukang jaga pelita ... APIS
  • tukang masak air.. AYAH PIN...
  • tukang jaga api.. DOGEL
  • tukang bagi mati api... AKU.. hehehehhee
lepas semua siap bakar.. layan ayam. ngan Tobasco.. waa mantap2.. tapi rempah tidak menjadi.. ada sedikit tawar.. tak per dah tau kesilapan kat mana.... lepas makan.. kami lepak2.. konon nak jadi tukang gegar kereta.. kalu ada orang buat maksiat.. tapi semua dah malas.. maklum lah tengah kenyang gilak..

ari ni jugak HP kesayangan aku rosak.. sedih betul... tengah sedih ni...

*/ cerita ni untuk ari ni.. hehehehehe

Sunday, September 11, 2005

semalam kena smash...

ari ni aku jumpa member yang sekepala dengan aku... ko memang patut letak gaji tinggi maa.. ni kontrak maa. any time dia nak terminate ko boleh maa.. ko pikir baik2..

betul2. so aku tengah tunggu result ada dapat ke tarak boleh dapat... tapi aku rasa macam x leh dapat... sebab dari soalan dia. banyak tekan kepada programming.. aku dah cakap awal2 dah... my skills more on infrastructure bukannya programming maa...

tapi yang buat pening kepala aku...dia kata kalu aku dapat post tu. aku mesti start keje 1 hb Oktober.. ni yang buat pening kepala aku... sebab sekarang aku terikat ngan projekPPSMI buat maintenance sekolah2 kat belah Gombak...

habis pertengahan bulan 10... takkan aku nak belah macam tu ajer.. dah ler member offer aku job ni.. bukan aku pi merayu.. walaupun gaji x sebesar mana.. tak sampai pun RM1k.. TAPI aku bukan orang yang lupa pada janji.. ni yang buat kepala aku lagi pening...

*/esok pi sekolah lagi...best2... harap2 jumpa pengetua yang best.. hehehehhehe

Saturday, September 10, 2005

biler letak gaji besaq?

aku kena smash ngan member... ma'ai e1... tamak giler lu... mintak rm1,500 dah ler... lu giler apa?
aku bukan tamak. tapi aku dah puas dah ngan gaji sikit... rasa memang x berbaloi kalu dengan keje aku selama hampir 2 tahun jadi system administrator.. dimana dalam resume aku letak post aku sebagai helpdesk ajer.. sebab gaji yang aku dapat x macam system admin punyer gaji...

lagi satu bukan saja2 aku mintak gaji besar... sebab aku dah buat plan dah.. tahun depan ingat mau angkat umah... umur dah tua dah... at least aku mesti dah beli umah dah... janji bukan umah setinggan... umah flat kalu cun pun aku angkat... sampai biler nak duduk umah emak bapak.. nanti kalu kawin senang... so sememangnya aku perlu gaji besar...

perancangan aku dengan RM 2,500
  • kereta at least RM 450 sebulan
  • belajar aku yang akan habih hujung tahun depan RM 500 sebulan
  • CCNA yang tak habih lagi RM 200 sebulan
  • rumah yang bakal dibeli... RM 200 sebulan selama 20 tahun mungkin
  • kalu boleh mau beli insuran... RM 150 sebulan
TOTAL RM 1,500 sebulan yang perlu dibelanja setiap bulan...

*/ salahkah aku mintak RM 2,500 sebulan... kalu ditolak ngan bakal perbelanjaan dan sedia ada tinggal berapa lah. ... x masuk lagi saving.. takkan nak kahwin pi BANK Rakyat.. apply personal loan maa

Friday, September 09, 2005

seharian aku dok termenung...

semalam punyer soalan...
interviewer: gaji u ni boleh negotiate ker?
aku: boleh tiada masalah.. I'm expecting RM 2,500. but RM 2,300 it's ok for me..
interviewer:u ada soalan lain tak?
aku: ada harapan ke saya jadi permanent instead of contract basis?
interviewer: tiada harapan.
aku: (dalam hati menyesal aku letak RM 2,500 baik aku tekan RM 3K), biasannya post macam ni ada team?Betul tak?
interviewer: Ya...
aku:berapa ramai tu... mesti ada senior level?
interviewer: kenapa u ada bad temper ker? atau u x boleh work as team player?
aku: bukan.. kalu ada senior level, lagi baik.. sekurang2nya saya ada guidance dalam cari satu solution.(dalam hati... nampak sangat tiada team.. dia pusing balik soalan aku)
interviewer:bukan menyusahkan ker...hehehehhehee. U x kisah ke, kalu kena extend masa bekerja, atau kena datang ari Ahad?
aku:saya tiada masalah.... pasai saya bukan ada komitmen apa2 pung.

*/ semakin tertekan apabila tiada team yang mantap.. kene kerja lebih masa... kontrak pulak, 2 tahun ajer. tiada OT.... dan bakal jadi balaci gamaknya.. aku tak kisah kalu jadi BALACI.. jika gaji yang aku minta tu aku dapat... tapi jika tidak dapat, aku akan BERKIRA....

Thursday, September 08, 2005

call for an interview...

semalam tgh aku dok lepak kat Faratech... sekali dapat panggilan dari TM School.. mengenai interview for the post.. Technical Support Specialist... tapi paling hampeh.. call 10 pagi.. suruh mai kul 4.30 ptg ni untuk interview..
aku cakap dalam hati.. ini jawatan serupa macam mat despatch McDonald... bagilah masa sikit... HAMPEH..

Masalah pertama...
  • seluar slack.. mana nak cekau seluar slack dalam masa sehari... mana?
  • aku cari jua.. pinggang tiada masalah... sekarang betul2 masalah.. ketinggian.. seluar singkat pulak
tapi aku pergi jua... dengan kemeja kotak... seluar jeans.. kasut Rockport aku... memang dah serupa mat despatch pi interview kat Domino Pizza... muhahahahahhaa. selepas soalan bertubi2 sampai kena lukih network layout. dan berakhir dengan soalan 30 bahagi 0.5 campur ngan 10 aku tergamam sat.... dalam kepala aku congak 70... betul ker ni.. tengah aku dok verify jawapan... sekali perut aku berbunyi. kuat pulak.. maklumlah belum makan tengah ari...
sekali interview bagi kertas... hampeh betul... satu pemerperlian yang terlampau... tapi aku amek jua. karang kalu jawapan aku salah.. dia kata aku bodoh sombong...

*/ pengajaran aku dapat... jangan biarkan perut anda kosong... semasa pi interview...

Wednesday, September 07, 2005

ari ni memang aku hangin...

pi satu sekolah dengan keadan badan yang macam nak demam... hingus x berhenti2.. lepas tu sampai.. boleh pulak cikgu yang in-charge bagi kat pembantu makmal guide aku semasa buat maintenance.. dengan alasan nak balik nenok anak kat umah.. memang HAMPEH..

dan apabila orang berbuat HAMPEH dengan aku akan ku balas dengan 19 kali lagi HAMPEH.. aku tanyer ajer kat pembantu tu semua.. yang semua LAPTOP ok kak.. LCD ok tak.. Trolly OK tak.. semua OK.. saya andaikan semua OK.. HABIS CERITA...

*/ kepada cikgu.. sendiri mau ingat.. cubalah bertanggungjawab sikit.. dalam setahun hanya ada 2 hari SAHAJA maintenance dibuat... takkan x boleh xtend sikit masa kat sekolah tu......

Tuesday, September 06, 2005

ahooari ni memang best..

semalam aku pi sekolah rendah.. memang rasa banyak masalah... kali ni pi sekolah menengah pulak.. memang teratur.. on time... fully managed... patut lah sekolah rendah ni masih lagi budak kut.. tapi staff2 nya semua dah pangkat ummi aku dah...

semua laptop satu bahagian.. semua LCD satu bahagian.. so aku check... dan paling best.. Pengetua belanja makan.. semalam bos bayam aku belanja.. hehehehehe.. rasa mau pi lagi ni sekolah... kekekekeke

*/ kirim salam kat anak cikgu yang pompuan tu ya... yang laki x mau.. muahahahaha

Monday, September 05, 2005

ari ni bermula keje aku...

jadi support.. pi servis sekolah kat Gombak... ari ni punyer cerita.. memang best..

Aku: Akum, saya dari Time yang nak servis Notebook.
PKHEM: Wsalam.. ooo kul 10 pagi kan..
Aku: yaa yang kul 10 pagi.. aku nenok jam baru kul 9.51 pagi
PKHEM: kejap2 mana cikgu ni.. mana pulak dia letak semua ni..
Aku: ( dalam hati...Ma'ai.. ada beza ker. jam 9.51 pagi dengan 10 pagi.. beza 10 jam ke)
PKHEM: sekejap yaa encik.. saya pegi panggil cikgu yang in-charge
(punyer kelam-kabut... lah....si PKHEM ni...)
Aku: (dalam hati...menyesal x sarapan kat umah.. pasai takut lambat..
menyesal ikut highway... takut lambat...
menyesal aku bayar tol.. kerana takut lambat... dan akhirnya
PKHEM: encik boleh tak datang esok...
Aku: x boleh puan.. task saya untuk ari ni ada sekolah ini...
PKHEM: kalu macam tu boleh tak datang balik kul 1
Aku: kalu macam tu.. saya datang kembali lah...
(dalam hati.. memang menyumpah ler apa lagi.. appoinment dah buat seminggu lebih awal
bukan kul 8 pagi tadi aku call maa.. HAMPEH betul.. cubalah tepati janji sikit... )

*/ kalu macam ni lah MELAYU.. sampai biler pun x leh maju... janji bodoh macam ni pun boleh tak patuhi.. bukan nak ajak pekena teh tarik maa..

Saturday, September 03, 2005

kalu ikut hati...

mau aku angkat ni.. geram kat polis punyer pasal.. tapi apa kan daya.. kalu macai pakai ni.. memang x serupa macai.. mana ada macai guna HP ni.. kekekeke



tapi sebenarnya.. aku nak beli yang ni... ini saja yang bertahkta dalam hati.. baru The Real Machai.. kekekeke





*/ biler mau dapat menatang ni.. x sabar rasanya.. kekekeke

Thursday, September 01, 2005

akhirnya... panggil jugak dia for 2nd interview...

aku berharap betul kalu kuar soalan pasai qualification status... memang berharap sangat... sebab aku tiaow sampai dia menangis menjawab soalan aku balik.. berbekalkan dendam minggu lepas.. aku melangkah kembali ke tempat interview... sekali sampai sana.. x tanyer pulak.. HAMPEH betul... ni baru orang teknikal.... nampak gaya dia puas hati dengan aku.. tapi aku x pasti lagi.. kerana nak kena bincang dengan management level pulak.. apa2 hal minggu depan bermula keje aku dengan kawan aku yang lain yang aku panggil BOS BAYAM.. hehehehe... servis komputer sekolah belah Gombak... port Orang Asli.. muahahahaha...

*/ x dapat pun x per.. sebab nak cari Technician MACAI pun nak Degree.. boleh belahlah... waa talak heran.. pasai waaa The Real Macai.. x perlu Degree nak hidup.. kekekekeke tapi kalu dapat best jugak.. mau kembang lagi network aku.. kekekeke. cari kawang2 yang serupa macai.. cari awek ker muahahahahaha..

Wednesday, August 31, 2005

sebelum dan selepas...

Selamat Hari Jadi Malaysia...

tadi balik dari Putrajaya.. pi UIA PJ pulak .. ada satu lecturer nak jumpa berkenaan dengan masalah streamyx umah dia.. lepas tu gerak.. ke Cheras.. Bandar Tun Razak di Ulu Lembah Klang.. sungguh azab bawak keta biler orang balik keje ni.. kuar jugak ler belang tarung kat dahi... dok tekan clutch.. kekekeke

sebelum sampai umah.. aku singgah Carrefour.. pasal nak beli water filter umah aku ni.. dan x lupa Pringles.. sebab mau layan bunga api nanti.. sewaktu beratur.. nampak sorang couple... beli Milo 3 in 1.. Biskut Cap Jagung.. Susu manis setin.. 3 items sahaja.. waaa ni memang romantis gilak.. aku yang pi sorang pun ada setengah bakul barang. Barangnya tiga jenis.. duitnya RM 100.. Ma'ai....

balik umah.. bukak PC layan YM.. edit blog Geng Kamees.. sambil tunggu kul 12... cukup kul 12 aku kuar umah pakai seluar pendek.. bawak Pringles aku.. dan air sejuk.. layan bunga api kat Pyramid.. hehehehe.. untung jugak.. umah dekat ngan pyramid.. x yah pi sana.. bawak keta. .. jalan jam.. parking susah.. minyak habih.. kaki sakit.. hati sakit..

habis bunga api.. mai cousin aku yang menyumpah seranah.. pasai Jam.. lepak mamak kekekekeke. Jom Kas-Kas.

Tuesday, August 30, 2005

perjalanan ke Putrajaya...

kena tahan ngan Polis... pasai bercakap dengan bos tanpa guna Handsfree..

Polis: Good morning
Aku: Good morning ( waa apsal cakap Good Morning... hampeh betul polis)
Polis: mintak lesen dan IC encik
Aku: ni dia..
Polis: awak tau tak apa salahnya...
Aku: tau encik.. saya minta maap
Polis: saya bukan apa.. kalu saya saman saya tulih untuk tidak menggunakan Handsfree.
Aku: cuma angguk aje lah..
Polis: dari mana ni..
Aku: dari umah ke Putrajaya
Polis: buat apa...
Aku: pi servis printer...
Polis: ni keje apa ni...
Aku: tukang perbaik PC..
Polis: Pernah ke saman..
Aku: X pernah...(tp kalu speed trap tu adalah.. itu pun keta mak aku.. kekeke)
Polis: Lain kali jangan buat lagi..
Aku: Baik encik... ( apsal baik polis ni.. kirim salam kat anak pak cik yer.. ini dalam hati)

Memang cun betul... lepas polis habis cakap.. HP pulak bunyi lagi.. kali ni aku buat x tau ajer.. polis tu dok usha lagi aku.. x puas ati kut.. takut aku angkat tak HP.. kekekekeke.. agak2 jauh sikit.. aku angkat lagi HP... hehehehe kalu x angkat karang.. mati keras aku kat Jabatan Kastam tu sorang2.. .

*/ dapat projek ni.. ingat nak sambar HP yang ada "bluetooth".. x tahan ni macam... budak sekolah rendah pun pakai HP colour screen... x tahangggg..

Monday, August 29, 2005

lepak umah...

bangun lewat.. macam biasa ... tidur selepas Subuh... kaki masih sengal.. melantak main ping pong macam orang gilak... kalu menang x per.. kalah ajer memanjang.. lepak mamak ngan member.. layan borak sampai ke kul 3.30 pagi..

bangun pagi menggodak 2 PC member.. satu nak tukaq casing.. satu mau install OS... godak punyer godak.. berkahir dengan aku tidur lagi.. kekekeke sampai ke kul 6 petang.. lepas tu gerak ke Pyramid.. mau beli fan casing dan NIC...

balik dari pyramid.. nampak KFC.. macam best.. lama x pekena KFC ni.. apa lagi.. pi sana pun sorang.. masuk kasi angkat Dinner Plate.. sekali rupanya OR dah x macam dulu.. memang dah HAMPEH... terasa menyesal pulak pi order sampai 3 ketul.. kalu tau .. baik order seketul...

lepas pekena.. balik umah sambung balik.. keje aku.. settle lagi sebijik PC member aku budak UM.. problem.. PC slow yaa amat.. Windows Media Player problem.. mengikut sorang cakap.. Sound Card dia rosak.. kalu bukak Winamp cun.. waa pelik2..

sekarang jam dah kul 6.03 pagi... masa untuk semayang Subuh dan tidur.. esok ke Putrajaya...

Sunday, August 28, 2005

kata-kata perangsang untuk ari AHAD....

Kenangan itu kadangkala teramat pahit untuk diredah, tetapi ia terlalu manis untuk dikenang.
Hidup tak selalunya indah tapi yang indah itu tetap hidup dalam kenangan.
Andainya hadirnya cinta sekadar untuk mengecewakan, lebih baik cinta itu tak pernah hadir.

Kecewa bercinta bukan bermakna dunia sudah berakhir.
Masa depan yang cerah berdasarkan pada masa lalu yang telah dilupakan.

Hidup ini indah jika kita tahu menghargainya...
Tapi ia amat menyakitkan andai kita melaluinya sambil lewa...

Saturday, August 27, 2005

masih terngiang2 lagi soalan ni...

ooo u tiada langsung Diploma ke Degree on IT.. so macam mana u nak convinced kan kami yang u boleh bekerja dengan kami

bila pikir balik.. apa lah sangat dengan ada Diploma dan Degree kerana sekadar sebagai ISDN Modem Installer.. sebab satu masa dulu.. aku pernah install modem tu sendirik.. dengan tiada ilmu dari mana-mana kolej.. mana2 U.. hanya sekadar baca sikit manual.. lepas tu apa lagi try n error lah...

kalu ikut orang xpert.. dia setup x sampai 15 minit.. tapi aku setup lebih kurang sejam.. kerana itu adalah pengalaman pertama... kira ok lah.. pasai aku x mintak pertolongan dia orang.. dimana nanti aku akan kena charge. kerana sekadar pertolongan yang mudah...

semalam aku pi dengan member.. yang merupakan pemegang Ijazah... IT majoring in Network.. memang satu yang hebat bagi aku... dan dia sendirik kata.. mana aku ada belajar ISDN ni.. tapi maksud ISDN tu aku tau ler..

*/ kira patutlah aku x pandai.. pasai kalu aku pandai pun.. mesti aku masuk U.. amek course macam member.. dan aku sendirik pun tau apa itu ISDN.. kalu nak cerita teori ISDN ni.. memang aku x pandai.. tapi kalu setakat install.. Insya Allah.. sebab kegagalan tu adalah kawan karib aku.. dan aku tak terkejut pun jika dia selalu melawat aku.. muahahahahha.

Friday, August 26, 2005

pi bukit beruntung..

jumpa member.. dia mintak tulun nak setup network.. so aku bagi ler consultation.. tapi x jadi buat.. sebab dia nak cepat.. esok pulak aku ada keje lain.. so dapat ler upah consultation.. waa best2.. kalu macam ni punyer Melayu, best jugak.. bagi consultation ajer dapat upah.. hehehe.. walaupun x banyak...

kadang2 pelik jugak.. kenapa lah company kat Malaysia ni.. nak cari orang yang ada degree ada diploma.. tadi aku bagi consultation.. x de pun... aku nenok buku IT yang ada tulih lambang UTM ker.. UiTM ker.. mana ada ajar ni semua... kalu ikut hati rasa nak keje luar negara ajer.. senang sikit.. masyarakat yang x pandang kepada sehelai kertas AZIMAT....

*/ menanti minggu depan.. x sabarnya nak pi 2nd interview...akan ku ingat pesan bapak aku.. supaya demand sikit.. kita bukan dok tepi jalan sebagai pengemis.. we are technical person... we learned from practical and our experienced .. so don't be their lembu...

Thursday, August 25, 2005

memang "suckKKKKk"

pi interview.. setelah di recommend oleh member aku.. post Technical Support Specialist (Freelancer).. so aku pi sebab atas nama freelancer... yang menaikkan darah lagi.. ada satu soalan... ooo u tiada langsung Diploma ke Degree on IT.. so macam mana u nak convinced kan kami yang u boleh bekerja dengan kami.. So before this u bekerja sebagai apa.. oooo sekadar Helpdesk ajer.... U tiada ker CCNA ker..

dan aku jawab... buat masa ni saya amek CCNA part-time.. dulu saya bekerja sebagai helpdesk .. tapi (sebenarnya saya system administrator tapi saya malu nak letak.. sebab sys.admin tak de gaji sebesar saya.. dalam hati...) bagi tidak nampak kalah.. walaupun helpdesk.. tapi I'm the one who fully in-charge on IT equipment.. dari pasang.. beli... kaw-tim ngan vendor.. dan tak lupa jugak tukang lap...

tapi aku lagi pelik.. kenapa ko x nak bukak aku punyer cert.. pernah dengar tak MCSE... BINGAI punyer orang HR... pergh memang panas betul aku... dan aku tak sabar menunggu 2nd interview... jika soalan tu keluar dari mulut orang technical... nantikan saja.. memang aku dah niat.. aku akan "tiow" gila babi punyer.. dan sikit pun aku tak menyesal jika ko x amek aku bekerja....... sebab aku redha dengan ketentuanNYA..Amin.

*/ sampai ari ni aku x pernah dengar mana-mana kolej.. mana-mana U.. ajar macam mana nak setup server.. even guna Crimping Tool untuk crimp Cat 5e...... jika ada..bagi tau aku.. dan aku cukup berminat.. nak belajar...

Wednesday, August 24, 2005

ada port interview...

member aku call.. suruh pi.. dia kata pakai kemas.. tapi yang pelik post Freelancer.. waa mana aku nak cekau seluar.. pasai seluar aku dah season giler.. kalu jeans macam tu.. x per jugak.. ni seluar slack... malu lar nak pakai..

aku macam orang gilak cari seluar.. tapi x jumpa.. yang sale semua saiz kecik.. tapi paling sedih.. pinggang muat.. tapi singkat.. HAMPEH betul lah... rasa kalu kaya.. nak bukak kilang seluar sendiri.. senang sikit.. untuk saiz aku ni.. besar dan tinggi.. muahahaha...

*/ agak2 apa lah dia nak tanyer kepada si machai ni... kalu dia tanyer pasai kelayakan... siaplah ko.. memang aku bertekad aku akan basuh balik interviewer tu... aku pedulik apa ... aku bukan lembu millenium.. mentang2 aku bukan budak IT.. hehehehehe x sabarnya menanti esok...

Monday, August 22, 2005

akibat dari ikan x dapat...

bangun hari ni aku demam.. Hampeh punyer ikan... kalu dapat.. mau ronggeng malam tu... berangankan patin 4 ke 5 kilo ker... akhirnya aku yang terlantar.... selamat sihat pada jam kul 10 pagi... gerak ke Imbi.. angkat CD Windows XP aku.. pasai CD aku dah banyak calar.. HAMPEH betul kepada peminjam.. lepas ni no more.. beli sendirik...dah ler pinjam.. calar-balar pulak jadinya..

balik umah.. kasi settle PC Pen.Kanan HEM.. pasai.. bos kecik aku repair macam x ikhlas ajer.. mana maunya.. rosak lagi.. kali ni terpaksa aku repair lagi.. tanpa upah.. pasai bos kecik dah amek upah dah... ini lah nasib si Machai....lepas ni mau tidur..

petang tadi layan capatti sama Uncle aku.. pasai dia ada keje sikit untuk aku.. waaa.. mintak2 minggu ni banyak ler projek.. ini dah dekat akhir bulan ni.. takut aku... kena bayar untuk kad keras.. sebab guna bayar yuran.. waaa takut2....

Sunday, August 21, 2005

sungguh tension biler...

semalan layan ping-pong bersama cousin... macam biasalah aku kan juara terkalah.. kekekeke
main 2 jam... dari kul 8.30 hingga ke hampir kul 11... lepas tu lepak mamak.. sarapan... balik umah tidur.. kepenatan.

bangun tidur kul 4.. cousin ajak layan citer Herbie.. apa lagi pi Summit... layan kul 7.. memang jadi setan.. Maghrib burn... balik Herbie.. bersiap.. pi memancing kat Puchong...


*/ dari jauh cun.. tapi dari dekat.. kureng pasai badan ada bintik2.. muahahaha x best kekekeke

layan joran kul 10 malam.. ke kul 3 pagi.. seekor ikan pun x naik.. riak ikan pun kurang ajer malam tu... agak-agak pasai full moon kut.. tu pasal kurang... waa takkan ikan takut hantu... dalam hati panas betul.. dah ler x makan malam lagi.. jam dah kul 3 lebih ni...

segala umpan dah guna.. dari cengkerik.. ke ikan keli kunun nak layan TOMAN... at last dengan dedak pulak.. pun x makan... bukan makan.. usik pun idak. pergh panas2... mai pulak satu pak cik.. siap cakap lagi.. awa balik.. lepak dulu.. pasar borong nak bukak dah ni... HAMPEH.. ingat apa.. x kan nak beli ikan baru balik umah..

at last.. layan kas-kas kul 3.50 pagi.. pekena mee goreng... sampai umah kul 5 macam tu.... semayang Isyak dan bukak PC.. update blog.. kekekeke

*/ ok dah Subuh... mau semayang dan tidur.. berharap bangun kul 8 pagi sebab mau pi daftar subjek sekolah gilak.. hehehehe

Saturday, August 20, 2005

tengah x dok idea... terjumpa benda ni...


"pesan orang tua-tua, sesungguhnya nilaian hati seseorang anak gadis itu bagai lembutnya tiadakan dapat dirasa....bagai kerasnya tiadakan dapat diduga....andai jiwanya sudah kecewa....panjang pula rajuk hatinya...hilanglah seri cahaya di matanya...justeru timbalan kata kita orang lelaki biar berhemah lagi bijaksana....sesuai ketinggian akal dan ilmu yg diberikan Allah SWT kepada kita... agar nanti si dia yg mendengar walau tidak mampu memahami tidak pula akan teruk terluka.....

Friday, August 19, 2005

ingat nak tulun MELAYU...

aku pi MARA HQ dengan adik aku.. pasai nak uruskan loan dia.. sampai awal.. kul 2 lebih macam tu.. x bukak lagi pulak kaunter amek Pas tu.. so ingat nak makan... pusing2 nampak macam best ajer.. cafe ni.. kesian pulak tak de orang.. x per lah aku pi.. order Yong Tau Fu.. 2 orang makan... sekali rasa tawar.. sos dia memang tidak sedap langsung... serius..

AKU BERAZAM ITU LAH KALI PERTAMA DAN KALI TERAKHIR AKU PI MAKAN DI SITU....


habis makan.. ingat nak layan rojak buah.. nampak macam best... sekali rojak buah dia pun HAMPEH.. bubuh kicap ajer... dah ler kicap x der rasa.... terasa menyesal pulak x ikut cakap hati aku. baik aku pi layan Chicken Foldover tu... makan 2 orang baru RM 18... kenyang pun kenyang.. puas hati... SERIUS HAMPEH punyer tauke BERISI CAFE tu....

*/ aku memang tak berkira tang makan... sebab motto hidup aku... HIDUP AKU UNTUK MAKAN... so x de masalah jika dia nak charge RM 17 bagi 2 orang makan... tapi kalu x sedap... aku lah BAPAK segala tukang condemn...

Thursday, August 18, 2005

pi Gombak lagi

tulun bos kecik aku setup satu point untuk network.. dan dapat satu buah notebook.. untuk diperbaiki... waa ada income sikit aku minggu ni.. bagi membayar yuran sekolah gilak aku ni... hehehehehe

ari tu dapat duit repair.. apa lagi... aku dengan bos.. memang tak berkira tang makan.. pasai.. aku charge RM100 for any PC yang hantar kat aku... RM 25 bagi duit makan... hehehehe.. so kalu dapat satu repair PC.. maka adalah makan best2 sikit.. hehehehehehe

on the way balik... singgah Projet.. layan McD... makan tengah hari kul 6.17 petang.. ada bagus tak.. apa lagi satu Foldover.. Large Set... sampai kat meja.. pi amek black pepper.. sekali di sapa pulak oleh awek McD.. Hi.. waa kat sini memang peramah jugak awek2 nya.. baru aku tau...

*/ x pernah pulak disapa2.. pi McD.. setelah sampai ari ni hidup.... kalu macam ni.. kena pi lagi ni.. muahahahahaha

Wednesday, August 17, 2005

kesabaran terbalas jua...

setelah 5 kali aku ulang alik di rumah yang sama... jumpa bapak awek jugak... muahahahhaha..
akhirnya.. bapak dia bagi satu job kat aku.. tulun repair satu pc kat opis dia.. dan tulun sekali setup kan network.... hehehehehe.. Amin...

## Kepada Kak Nis.. Nimonic... Earendur.. jangan salah sangka... muahahahahahahha#

*/ ni baru 5 kali ulang alik... kalu 10 kali mau 2 opis aku setup network.. ada kemungkinan.... semoga bulan depan bertambah lagi lah job untuk aku yang machai ni.... Amin.

Tuesday, August 16, 2005

kronologi satu client "awek".... repair pc maa...

  • dapat call bg tau pc umah dia x leh connect dan mau setup wi-fi
  • aku pi bersama bos kecik.... dan tulun setup
  • lepas tu makan nugget... aku makan 2 bos kecik makan 3... HAMPEH.
  • sekali pc dia banyak sangat mahluk asing...
  • kami bawa balik.. dan bos kecik tulun solve (PC AWEK lah katakan)
  • kami hantar semula.. dan realized keyboard dan mouse dia WIRELESS.
  • dan kami mai hanya bawak perut ajer...
  • aku mai sorang... bawak perut dan kibod dan mouse
  • lepas setup... semua cun.. mintak restart... aku pun restart
  • tiba2 bau hangit.... dan realized... PSU pulak terbakar...
  • aku bawa balik lagi sekali..
  • tadi aku pi hantar.. sekali dia mintak masukkan driver.. dan aku mai bawak perut ajer
  • x leh solve lagi... to be continue tomorrow

*/ sorry lah pakcik... 2 kali maaf dah ni.... aku nak nyanyi sambil baring atas katil MAAFKAN SEKALI LAGI.. hehehehehe ( aku risau pulak ni.. maklumlah umah awek.. karang dia sangka lain pulak... oooo tidakkkkk)

Saturday, August 13, 2005

akhirnya... selesai juga amanah yang diberikan...

lepak mamak kul 12.00 pagi
habis lepak kul 1.40 pagi macam tu..
kunun nak tidur...
x leh tidur... pasai kas-kas Gred A kut dalam nescafe tarik aku

bukak YM... mendapat arahan dari KetuaGengKamees
ko buat aje lah logo tu...
waa terpaksa aku buat..
pembuatan dijalankan diatas pemantauan.. si Masyud
hasilnya setelah Subuh.... kekekekeke

Image hosted by Photobucket.com

*/ jam kul 6.02 pagi... Subuh dah masuk... lepas semayang tidur.. berharap.. janganlah kul 6 petang ni pulak ak bangun... kekekekeke

Friday, August 12, 2005

pi opis customer..

hantar invois...
berharap isnin ni dapat ler upah....
dan customer.. puas hati...

berharap lepas ni
byk lah peluang....
aku betul-betul terdesak duit ni..
mana nak cekau RM 1000 pendahuluan yuran..
apa gilaknya sekolah aku ni....

*/ semoga esok menjanjikan duit lagi... RM 1000 tu masih jauh lagi........

Thursday, August 11, 2005

Alor Setar - Seorang lelaki berumur 48 tahun telah ditahan polis hari ini kerana telah mencabul kehormatan menantu perempuannya. Kejadian dikatakan berlaku lebih kurang pukul 11 pagi apabila tertuduh dikatakan telah masuk ke dalam bilik menantunya yang pada masa itu tinggal berseorangan kerana suaminya telah pergi bekerja. Tertuduh kemudian dilaporkan telah memaksa mangsa menanggalkan bajunya lalu tertuduh telah meramas buah dada mangsa dan menghisap t*t*k mangsa. Jiran-jiran dapat menangkap tertuduh setelah mendengar jeritan mangsa lalu membawanya ke balai polis.
Di balai polis, suami mangsa, iaitu anak lelaki tertuduh, terus meluru kepada ayahnya dengan perasaan marah bercampur kesal. Si anak dengan menahan sabar berbaur kemarahan, dengan nada suara menggigil kerana menahan amarah yang amat sangat, lalu bertanya kepada ayahnya, "Ayah..... naper ayah buat camni ha? Ayah dah hilang akal ke? Tak malu ke? Maner kami nak letak muka, ayah? Kenaper ayah? naper? why? why?"
Si ayah pun dengan tenang lagi selamba menjawab, "Oo... malu konon... aper yang nak dimalukan?" Si anak berdesing telinga apabila mendengar jawapan ayahnya. "Apa??!! Tak malu??!!! Hinssffss... " Badan si anak telah menggeletar teramat kerana cuba menahan marah. "Dah tu....." tempelak si ayah, "yang kau tu dulu hisap t*t*k bini aku, aku tak kisah pun. Takkan skang ni aku nak hisap t*t*k bini kau pun tak boleh??? Kena adil laaa...." Si anak terus jadi sawan mendengar jawapan ayahnya........... Sekian.....

*/ cam ner nak jawab yer....

Wednesday, August 10, 2005

semalam jadi balaci....

ari ni dapat servis satu pc...
syukran.. berkat kesabaran kut...
mintak tulun member...
selamat member power...
mintak tulun kat bos..
boleh pulak dia tak tulun..
kadang2 bos ni memang HAMPEH!!!!

akhirnya ... berjaya.. setelah aku duduk dari 9.58 pagi sampai 3.07 petang....
akhirnya.... internet dia.. LAJU... hehehehehe.

Tuesday, August 09, 2005

setengah ari lebih aku mengadap....

ari ni sampai Gombak... kul 10 pagi macam tu...
ingatkan masalah kecil....rupa-rupanya masalah besaq...
ditinggalkan oleh bos... hampeh punyer bos...

aku jadi balaci...
per"settle"kan masalah orang...
tak dapat bayaran.....
tapi ada hikmahnya......

aku bersyukur....
dapat repair satu PC...
ada duit sikit...
untuk bayar yuran....

esok masih ada.... Insya Allah.. Amin.

Monday, August 08, 2005

ari yang pancaroba..

11 pm lebih sampai KL semula....
12 amlebih sampai umah....
2 am lebih dapat SMS dari cousin
2.49 am mintak tulun....
3.14 am aku sampai kat PUDU
3.27 am aku sampai MAPLAY
4.19 am baru habis lepak MAPLAY
4.45 am bergerak ke De Palma
5.15 am sanpai ke dan unload barangnya
5.49 am aku sampai umah...
5.57 am.. konon nak baring sekejap...

*/as a result.. hanyut Subuh ari ni....

Sunday, August 07, 2005

ari ni ex-bos aku kahwin...

kali pertama aku nenok macam mana rupa pengantin kena tol... aku cakap ngan bapak pengantin lelaki.. saya x de cash.. smart tag boleh guna tak... muahahahahaha.. tidak ler... boleh pulak kena PAW-PAW.. apa punyer style ler... selamat 2 kali kena paw baru boleh jalan.. kalu tidak.. kuar kad keras lah gamaknya.. siap tempat SWIPE pun ada tu.. GANAS.... GANAS... orang KOTA TINGGI JOHOR.

sila klik sini bagi melihat kalendar kawin ex-bos aku

*/x mau cari keluarga pengantin yang suka paw2... muahahahahaa

Saturday, August 06, 2005

Sudahkah...........

Image hosted by Photobucket.com
*/ bagi sesapa yang belum.... segerakanlah... muahahahahaha

Friday, August 05, 2005

Strategi baru nampaknya....

Image hosted by Photobucket.com

Image hosted by Photobucket.com

Image hosted by Photobucket.com

.Sila klik atas gambar untuk mendapat gambaran lebih jelas.

*/ bagus punyer taktik.. minta-minta aku dan keluarga dan semua umat Islam terpelihara dari tipu muslihat Kristian... Amin.

Thursday, August 04, 2005

Kematian Pengantin secara mengejut di Sg.Petani...

Sg Petani: Seorang wanita yang berumur 35 thn ditemui mati didalam bilik tidurnya semalam. Mengikut penduduksetempat, wanita itu baru sahaja melangsungkan perkahwinannya bersama seorang lelaki tua berumur 70thn, sehari sebelum dia meninggal dunia (kelmarin).

Menurut suaminyanya, si mati tidak menunjukkan sebarang tanda-tanda ganjil yang mencurigakan sewaktumereka mula masuk ke bilik tidur pada malam pertama dan menikmati malam pertama itu sebagaimana pasangan-pasangan lain. Dia berkata dia hanya menyedari kematian isterinya itu pada keesokan harinya (pada hari kedua perkawinannya bersama wanita itu) setelah isterinya tidak bangkit dari tidur sehingga ke tengahari.

Suaminya yang menyangka isterinya keletihan mula mengesyaki sesuatu apabila tubuh isterinya hanya kaku tidak bergerak apabila dia cuba mengejutkannya. 'Sayacepat-cepat panggil jiran dan ketua kampung', katasuami si mangsa itu lagi. Menurut doktor dari Hospital Alor Setar, Dr.Amran,yang melakukan bedah siasat sewaktu dihubungi semalam,berdasarkan kepada siasatan awal beliau mengatakan bahawa mangsa itu dikhuatiri telah terminum air mani yang telah luput tempohnya. Sekian,

*/Nasihat PDRM kepada sume penduduk... kawin cepat2.. Tapi macam mana nak tau bile expirednya... muahahahaha

Wednesday, August 03, 2005

kegeraman semalam masih terasa...

kelmarin..aku solved pc umah member bos aku.. sekarang tengah berharap... supaya cepat lah dia bayar... Amin.
berita baik... mungkin ada keje untuk aku... menggantikan kawan bos kecik aku menjadi Streamyx Installer... harap2 dapat lah jadi.... Amin.

*/esok mau buat satu point network kat sekolah gombak tu lagi.. jumpa lagi pengetua tu.. gamaknya... ooo tidakkkkk

Tuesday, August 02, 2005

pi Gombak lagi...

sebab nak pi hantar satu pc.. dan cuba proposed Storage Server untuk sekolah tu... memandangkan sekolah tu kurang mendapat perhatian dari Jabatan Pelajaran Teknikal dan Vokasional... aku pun pelik sekejap.. sebab satu sekolah tu..macam2 dapat...

apa lagi jumpa Pengetua dengan keadaan yang handsome pagi tu aku rasa... sememangnya handsome.. baru shave muahahahaha.. sekali sebelum aku habis cakap.. dia balas.. sebenarnya arahan dari kementerian.. tiada pembelian PC... waaa lepas tu aku kena smash pulak.. pasai Laman Web Lembaga Peperiksaan Malaysia tak boleh diakses dari sekolah tu...

aku dengan hanginnya.. cuba masuk depan dia.. boleh pulak.. then dia pulak senyap... lepas tu aku dia tanyer balik.. kenapa kena bukak satu account pada satu masa.. waa tang ni aku x tau macam mana system dia berjalan.. so aku cuba cari source macam mana.. link ke technical support tiada pulak.. mangkuk punyer laman web ni... tapi aku berjaya membuktikan bahawa itu bukan kesilapan kami.. kerana berjaya membuka laman tu di 3 pc berlainan... macam biasa.. MELAYU kalu dah kalah dia SENYAP... muahahahahaha

*/ hikmahnya.. jangan sesekali smash orang tak tentu fasal... kalu tak tanggunglah akibatnya... kan dah malu diri sendiri.... muahahahahahahahaha

Monday, August 01, 2005

senyuman manis...

ada member pagi.. supaya senyum.. di pagi Isnin....kekekekekeke

Image hosted by Photobucket.com

*/ kalu macam tu punyer kucing.. mau menangis orang nak senyum.. muahahahahaha

Sunday, July 31, 2005

ari yang dinanti...

tapi sedihnya.. 8 ketul ayam ajer.. pasai cendol kelang dan rojak sudah diisi pada tengah harinya...
pagi pulak.. layan nasi lemak... bukan RM0.50 sen punyer. mau RM5.00 kut... muahahahahah besar tu..
lepas nasi lemak... layan karipap besar pulak.. 2 bijik....
lepas karipap ... layan donut pulak... besar lagi... 2 bijik...

mana maunya nak load 15 ketul ayam... percaturan yang salah.......
kalu boleh kena 15 ketul.. pasal harga buffet dah naik.. RM 16.70 satu kepala....

*/ menanti ari.. sesapa nak belanja aku lagi.. kekekeke.. aku yang kedekut.

Saturday, July 30, 2005

hari pertama selepas merdeka....

waaa balik kampung.. ada kenduri arwah... kampungnya dekat ajer.. kekekeke...
mendapat jemputan melantit... Bagan Lalang... soli kawan.. ada kenduri maa..
kalu aku pi jugak.. ada yang tidur dalam keta aku malam tu.. kekekekeke

sekian... tgh mood merdeka ni... x de idea.. gilak...
esok ari ahad... menunggu detik menselesah ayam di Chicken Hart.. Pyramid....

*/ boleh tak esok 15 ketul ayam.....

Friday, July 29, 2005

merdeka...merdeka akhirnya...

setelah berjaya memaksa diri baca buku jugak... muahahahaha.. kali ni exam kat UIA.. Gombak... waaa tempat orang asli.. kekekekeke... lagi tension apabila soalan bahagian B diminta jawab 3.. ada member jawab 5... duduk sebelah aku.. waa tertekan2.....

best part... member belakang aku pulak tambah kertas.. waaa punyer tebal booklift tu.. ada jugak tambah kertas.. ooo tidak... makin tertekan... kenapa aku x leh goreng macam dia orang.. tu pasal aku benci betul essay question ni... asyik nak kena karang ajer... (BM pun cukup makan... kekekekeke BI lagi hampeh......)

minta2...lepas ni tiada lagi.. bab mengoreng-goreng ni.... kekekekekeke... agak2.. korang boleh jawab tak... Berikan penerangan dengan lengkap... bagaimana dikatakan tanggungjawab sosial itu berjaya atau tidak... lebih kurang macam ni soalan dia.. after translation....

*/ aku x jawab soalan tu.... pening kepala aku dok perah... kekekekeke..

Monday, July 25, 2005

cukup hangin aku bila....

ada satu mamat ni... minta aku configure AP.. so aku tulun configure... atas dasar kawan... kalu nak charge semua buat muka handsome... so aku tulun... macam biasa... aku akan test dulu.. AP.. baca manual.. sebab dah ada manual.. kalu tiada.. apa lagi try and error...

tapi petang tu.. memang penat gilak.. sebab tak tidur lagi dari kul 10 malam.. then kena pi Low Yatt.. angkat satu PC.. Alhamdulilah dapat sikit upah.. tapi baru satu PC.. lagi satu tu.. x pasti biler dapat..

tengah buat.. then dia tanyer amacam.... x sampai seminit.. dah ok belum.... sekejap2... dapat tak....
at last.. dia tanyer... then aku cakap boleh tak bawak bersabar? Dalam hati kalu ko bayar aku.. ko boleh tanyer macam tu.. memang dah menyumpah seranah dah hati aku... mau tak panas... kalu upah tak dapat.. suruh buat keje.. lepas tu x sabar2....

dan akhirnya berjaya...... berkat kesabaran.. agak2 kalu aku x sabar.. mau x jadi gamaknya..... Amin.

*/agak-agaknya.. orang belajar tinggi2 ni memang bukan dari kalangan penyabar kut.... selamat aku belajar x tinggi... ada kut sikit sifat kesabaran.. muahahahahaha

Sunday, July 24, 2005

task yang berat....

balik exam tidur.. dengan semahu-mahunya... kekekeke.. x cukup tidur maa.. akibat terlalu rajin baca buku ( baca buku last minute... muahahahahaha) bangun tidur... kul 10 malam.. besiap ke Bangi... sebab nak format pc sebanyak 6 bijik.. campur si Yanti sebijik.... so total 7 bijik....

sampai sana kul 11 lebih.. dan buat terus... berhenti dalam kul 3 pagi... sebab mata dah ngantuk... apa lagi turun bawah.. layan Kas-kas dulu... pasai mata dah berat dah ni...

lepas layan kas-kas...kul 5 pagi.. mata aku dah tersengguk-sengguk dah... oo tidak... layan teh-o pulak...
lepas tu terlelap jugak... dan akhirnya semua task siap... selepas kul 12 tengah hari...

call member.. sebab dia ajak aku pi Low Yatt... nak assemble lagi 2 pc...
sampai Low Yatt macam biasa.. lepak minum dulu.. sebab nak tune dulu spec..
semua spec. siap... masa membeli belah....

kali pertama dalam hidup.. member kata aku salah kira....
pada hal aku suruh dia kira untuk aku.. dan aku double-check...
selamat duit tu cukup-cukup saja... kalu tak.. mau aku kena lap lantai Thundermatch tu...

*/ mengantuk dah ni......

Thursday, July 21, 2005

bila garage terbuka.....

Alkisah ada seorang lelaki yang berusia lewat
50an dan bekerja sebagai CEO disebuah syarikat
yang besar di KL ... Pada suatu hari tu...
Boss ni memanggil la dia punya seketeri masuk
ke ofisnya... seperti biasa seketerinya pun
masukla...

Bos: Tolong buatkan saya
surat untuk kita punya
client...
Si Boss ni pun mula la cakap dia punya
mukadimahnya... biasa la Boss... malas nak
tulis... cakap punya cakap... Boss ni pun bangun
... dan berjalan-jalan pusing-pusing meja sambil
tangan masuk dalam poket seluar...10 minit
kemudian acara mengarang ayat pun habis...
si seketeri pun mula bersuara...
Seketeri : Boss... pagi tadi kan... masa
saya nak datang ke Ofis... saya nampak pintu
garage boss terbuka...
Boss : (Dalam keadaan kelam kabut) ye ke...
tak apa, nanti saya call rumah... terima
kasih...
Si seketeri pun blah balik ke meja dia... dan
si Boss pun call rumah dia tanya wife dia...
Boss : Yang... tolong tengokkan garage rumah
kita... pintu dia terbuka la...
Bini : Tak la bang... baru tadi saya tengok
... mana ada terbuka...
Boss :  Iye... terbuka... cuba pergi tengok
semula.
Bini : Tidakkkkk, tertutup... saya tahu la
bang...
Boss : Pergi la tengok... kalau tak terbuka
macam mana orang boleh nampak?????
Bini : Okay la... okay la...
Setelah setengah jam kemudian... masa Boss ni
tengah relek-relek... baru dia perasan yang
zip seluar dia terbuka..(dah memang perangai
dia tak suka pakai underware) maka nampaklah...
mengelabahlah
si Boss ni memikirkan mana macam nak cover
malu kat seketeri dia tu... dan petang yang
sama juga...
Boss : Errr... tadi pagi masa you nampak
garage I terbuka...ada tak you nampak BMW
kat dalam tu?
Seketeri : Tak... yang I nampak cuma ada
'Mini Cooper' dengan dua tayar depannya
pancit!!!!!...
*/ entah macam mana rupa mini cooper
tayar pancit ni.. kekekekeke...

Monday, July 18, 2005

pi Gombak lagi...

kali ni pi hantar pc yang telah dibasuh... a.k.a re-partition + re-installation... semula pasai aku x daya untuk menanggung masalah kali ke-2.. apabila virus tu membesar kembali... hehehehe...

sekali tuan pengetua bagi green light.. amek lagi 4 ketul PC.. kasi format.. sekali kira-kira.. satu sekolah punyer PC. aku format... meriah giler... tapi gaji aku.. entah lagi 3 bulan .. biasa lah deal dengan gomen ni.. x boleh harap sangat... waaa lepas ni makan oat lah gamaknya.... yuran waa x bayar lagi wei...

balik dari gombak.. berharap.. supaya dapat buat maintenance.. dan dapat pulak mengacau pc makmal dia pulak.. dengar2 cerita banyak masalah... mintak2 dapat lah...... Amin...

*/ masih menunggu.. bilakah tarikh azimat... untuk pasang wi-fi sekolah teknik Sepang tu... Fasa-2... hehehehehe