Thursday, September 30, 2004

ari kelam kabut.....

ari ni mai lambat.. biasa ler.. penat maa.. pose.. hehehehe..

vendor mai.. bawak server 3D untuk dijadikan Storage bagi 3D Animator... lepas tu ada masalah pulak pasai.. rendering farm.. motherboard yang mau x de stok.... at least take a couple week baru sampai maa... ooo tidak.....

then satu lagi masalah... server board yang menjadi pilihan.. atau high-end punyer motherboard.... then teori kuar satu2.. aku sebagai pemerhati sahaja... sebab x layak nak cakap ngan orang pandai-pandai ni... sebab tang ni aku kurang pasti.. rendering ni ada 2 jenis.. satu hardware rendering.. lagi satu software rendering.. kalu hardware.. server board yang sesuai.. Bus yang besar... Chipset yang mantap.. tapi slow.. stability tinggi.. berbanding.. high-end punyer board... bus yang kecik... transfer rate laju... tapi stability kureng...

masalah nya pulak... ada idea yang bernas... rendering farm ni nak dijadikan workstation dalam masa 6 bulan pulak.. waa.. tidak ler.. mana satu nak pilih ni...

3D server sampai... spec RAID card lain pulak.. waaa lain yang aku nak... lain pulak yang sampai... maleh betul kalu beli through vendor ni.. tapi bos aku masih hidup.. so kene dengar cakap dia.. jika aku yang bos.. aku pi beli sendiri.... jimat pun jimat... ni casing buruk ajer.. Rm 100 lebih... susah kalu bos tidak percaya akan kemampuan staff sendiri.. so tiada kata yang lebih indah... wahai vendor.. ko memang bertuah.. dapat bos aku.... untuk bos aku.. gaji jangan lambat ok....

balik jalan jam habih... waaa tidak ku sangka pulak.. motor pun sangkut... waaa susah nak mencelah.. kalu ada motor depan bawak sentimental.. muahahaha.. at last bukak posa kat kedai mamak.. mau tak.. jam dah kul 7.30 dah.. pekena nasi beriyani... Ayam Massala.. waa best2.. ...

lepas tu balik umah.. semayang .. then gerak pi Shah Alam.. nenok umah baru member... karang tidak pi.. cakap sombong.. ok gerak....


Wednesday, September 29, 2004

ari ni ukur jalan lagi Midvalley...

waaa sampai kul 9.45 pagi.. muahahahaa sarapan nasi lemak.. best jugak mak cik tu..

settle satu PC lagi.. mau test DVD Ripper.. then gerak pi Midvalley.. mau angkat Speaker Creative SBS260... 2 way speaker maa.. sampai sana usha benda lain... Ah Moi kurang.. x best.. muahahahaha.. asyik jumpa awek-awek UM ajer...

lepas tu angkat IDE-Controller.. macam x percaya.. harga RM 75 instead of RM 155 waaa... tauke ko memang baik hati... tapi sayang casing fan cabuk pun ko jual RM 10.. dah ler cap ayam... kalu kat Low Yat.. beli 2 free 1 ajer.. tang tu ko memang zalim..

lepas tu usha Ink untuk cousin ku.. then mata mengantuk.. ... pi food court bawah layan kopi.. sambil tu macam biasa.. makanan ruji... Roti Boy.. muahahahha.. balik melepak kejap... teman member usha mail server... dan kali ni tidak berjaya gamaknya.. untuk guna protokol yang lain pulak... dan dapat satu teori baru.. pasai Exchange.. muahahahaha tang ni kena tanyer sifu nanti.. mintak penjelasan..

waa jam dah kul 10.20 dah... masa nak pi jumpa Atoi.. dan Kak Mas.. ok... gerak....

Tuesday, September 28, 2004

semalam yang panas.. walaupun hujan lebat giler..

ari ni keje tidak menjadi.. pelik betul masalah ni... ada 15 staffs semua dapat received email.. hanya 2 orang ajer x dapat... iaitu Managing Director.. dan Senior Animator.. memang pelik.. semua setting dah nenok.. Ok.. pelik betul... dah ler malam semalam setting ngan member sampai kul 11 lebih.. tapi masih perkara sama..

pagi ni masuk lambat.. bos panggil... citer masalah.. so buat try and error... then dapat solve.. so sekarang mau shutdown server.. kena tutup dulu outlook... waaa... satu lagi kerja.... dulu masa shutdown server.. x yah pun nak kena tutup semua outlook.. ok jugak teori.. tapi dulu aku buat.. x yah pun nak tutup.. bapak pelik... sejak tukar hosting ni.. macam-macam benda pelik.. tapi x per... ilmu tu.. sapa nak bagi.. lepas kena marah dengan bos.. aku jadi pandai.. muahahahha.. kalu macam ni kena selalu kena marah.. lagi bertambah pandai.. then aku keluar ngan opis ni.. hehehehehe

lepas tu ada satu company.. menyewa sebahagian opis ku ni.. dia mintak tulun yaa amat sangat semalam... mintak tulun buat 'dual boot' sebab dia nak pakai Windows 98 dan Windows XP.. then dia nak run.. some testing ari ni.. mengikut katanya.. petang tu ada pulak satu PC yang lepas tuned... mantap... FX Quadro 1100 ada berani ka?

lepas tuned tu PC.. aku pun pi tuned PC dia pulak... sebab dia cakap nak guna petang ni.. aku pun macam orang giler.. masa tu bos pulak ajak beramah-mesra.. masa pagi x mau jumpa.. dah petang.. lepas kul 6.15 macam tu.. masa tu lah nak ajak borak... citer pasal rendering farm 8 bijik PC... waa mantap.. so kuarler macam2 idea.. waa jam dah nak magrib ni.... kejap lagi sampai mamat tu.. nanti dia cakap aku mungkir janji... oooo tidak... tidak sesekali.... sebab aku bukan orang melayu... so x de janji melayu.. muahahahhaha

lepas tu member pun balik.. pasai mengantuk sangat.. so aku take over.. sebab nak kena siapkan.. ari tu jugak.. jam dah kul 8 malam.. semakin takut maa... buat nya tak siap PC ni karang naya pulak aku... kul 8.45 macam tu... tengah setting display... Windows 98 corrupt.. perggh.. tidak.. sungguh tidak sopan.. Driver Display ni.. waa nak cepat.. masa ni Windows pulak buat hal... selamat Windows XP semua cun...

ok bermula semula.. re-install Windows 98... jam dah kul 9.30 malam macam tu.. mamat tu tak sampai lagi.. dalam 9.40 macam tu semua cun.. mata dah mengantuk... perut lapar.. hati panas... sebab janji nak mai... kalu ku tau.. ku balik awal dan lepak kat umah.. ni lah janji MELAYU.. kalu ku tau.. ku mintak charge RM 100 .. baru puas hati... boleh isi minyak keta.. KEMAMANG lagi gamaknya.. bukan x mau mintak.. tapi sebab Melayu.. apa salahnya.. tolong kengkawan.. bangga dengan bangsa sendiri.... tapi HAMPEH........

member call.. suruh mai umah dia... apa lagi cabut......


Monday, September 27, 2004

menjejak kaki ke tanah Bachok.. Kelate

Malam Ahad
semalam bertolak dalam kul 8.30 malam waktu tempatan (SS 12, Subang Jaya, Malaysia).. isi minyak kasi penuh2.. check segala yang mungkin.. angin.. air.. air minum.. muhahahha.. sebab lepas ni nak 'enjut' sahaja.. non-stop bebeh.. muahahaha

masuk tol... tukar driver.. seperti dalam perjanjian... aku pun bawak lah kereta.. 1.3.. cuma ada sikit pengubahsuaian sudah dibuat.. enjin still sama... tak de TURBO jugak.. waaa.. ni macam.. boleh ker kalah kan bas MUTIARA ni... hehehehehe

bergerak dengan slow... hujan pulak.. menyulitkan pandangan mata... member dah start "puji" amacam seronok tak bawak kereta? loa baru setengah jam aku bawak kereta.. dah kena perli pulak? loa hujan...bas bawak slow pulak.. nak potong pun susah... waaa lepas ajer.. tol bayar RM 4... jalan pun clear...

ok.. bergerak ngan kelajuan 100- 105 Km ajer.. sebab hujan... waa jalan Pahang ni memang nak membunuh.. semua corner semua tajam-tajam belaka.. silap corner.. mau terbang kereta.. tidak ler.. apa dia orang buat jalan ni mai sesedap tangan dia orang ajer... selamat kereta sudah tukar tayar 'low profile'... so layan ajer.. memang mantap keretamu wahai sahabat ku...

singgah Maran.. pi makan sat.. perut dah lapaq giler... berhenti kat tepi jalan.. layan nasi paprik, pelik jugak paprik ni.. selalu rasa "sweet sour" tapi kali ni.. bapak pedasnya... waa selamat perut kebal malam tu... kalu nak mana nak ku cari tandas.. di tengah2 hutan ni... silap melepas.. mau kena ngap Harimau ker.. hehehehehe

perjalanan sampai ke Gua Musang.... silap betul.. patut berhenti setiap signboard amek gambar...ku dah sampai disini.. hehehehe jalan pun cun.. x de corner2 yang maut.. so bole rev lagi engine ke 4 - 5K RPM.. hehehehe. mau cepat sampai maa.. mengantuk giler babeng.. muahahahahah.. jalan liku2 pun tidak setajam macam tadi.. dia orang dah guna akai sikit buat jalan.... so sampai.. Kota Bharu.. masuk Lundang.. lepas tu Bachok.. dan tiba umah member.. kat Kampung Memer Beklam... waa jam kul 4.51 pagi maa.. Milleage kereta 505 KM.... pecah rekod peribadi.. muahahahaha.. Syukran.

Pagi Ahad
Bangun lewat.... lepas bangun.. bersiap. makan Nasi Kerabu.. waa pelik betul nasi warna Kuning... ingat nasi minyak ajer.. rupa2 nasi kerabu... makan ngan keropok geteh ( keping ).. best2 wooo.. lepas tu merayau kampung.. nenok Maikel Jr.. hehehehhehe (beruk maa) baru beranak ... anak dia baru 2 bulan.. gambo nanti.. sebab bukan digital.. waaaa (bilakah mampu nak beli Digital Camera)

lepas tu merayau2 nenok lembu pulak..... nenok port untuk memancing... semua port aku nenok.. cuma masa ajer berlari terlalu pantas... x leh nak buat sebarang aktiviti... hanya mampu melihat.. tapi tidak mengapa.. bulan 12 ni.. seluar pendek dah siap.. itu sungai mesti terjun jugak.. itu port memancing.. mesti turun jugak... mencari buah nipah... waa best nya.. tidak termasuk lagi.. menjala ikan.... waaa best woo duduk kampung..

petang tu.. pi kebun.. layan dokong pulak.. rambutan.. waa best betul.. dapat nenok bapak Maikel.. muahahaha.. member ku nama Zai.. dia lah yang panjat.. aku biasa kat bawah.. dok mengutip.. sambil makan.. muahahaha.. siap boleh buang2 lagi maa.. punyer mewah makan buah... jam dah kul 4.30 kami pun gerak....dalam kereta hanya 2 orang ajer..

kami pun bergerak... dengan bau kebun dokong dan rambutan.. menghala ke Besut.. sebab balik mau singgah Kemamang sat.. sampai Besut... punyer banyak port kepok losong.. ingat nak layan.. akhir nya kami sampai.. Kuala Terengganu...sampai sana lagi pelik.. dah ler dua2 pertama kali sampai.. mencari signboard..... x nampak pulak... waa tidak ler.. dekat 20 minit berpusing2 kat bandar.. akhir nya jumpa polis.. tanyer jalan.. then jumpa awek pulak..tanyer lagi jalan......sungguh sedih Ngganu ni.. buat menyusahkan orang sahaja... muahahahaha

tapi memikirkan nak jumpa adik yang baru dapat keje.. waaa best betul. dapat keje lepak hotel Murni..muahahha.. sambil lepak sekejap.. SMS Kak Tini.. boleh jumpa tak.. muahahha niat di hati nak makan kepok lekor.. tapi apa kan daya.... jam dah kul 10.30 malam maa... lepas tu jumpa Kak Tini.. kat Tabung Haji...then makan... macam biasa.. layan Paprik.. memang pelik layan paprik kat sini.. boleh pulak pedas ayam tu.. selalu.. rasa "sweet sour"... sambil makan layan borak... si Basrin pulak call muahahahaha...citer pasal baju T-shirt Geng Mak Itam... hehehehehe

Kak Tini diet.. muahahahaha. x mau makan.. so kami ajer makan... Kak Tini open table maa.. toche Kak Tini....jasa mu akan ku kenang..... hehehehehe.. lepas makan .. kul 11.34 macam tu kami bergerak balik... masih jauh lagi.... berbekalkan.. nasi paprik KEMAMANG style dan segelas Tongkat Ali.. kami bergerak balik... member pun dah hanyut jugak.. tinggal aku sorang... meter dah 400 KM dari Kota Bharu... mata dah mula mengantuk.. mungkin penangan PAPRIK tu kut... lepak Shell layan Livita dulu....

then gerak lagi... sehingga sampai Kuantan... macam tu.. aku suruh member.. dah x larat dah.. ketepi-ketengah kereta... baik 110 maintain.. jadi 80 then 60km/j... ooo tidak... member pun take over.. aku jadi co-pilot... muahahahaha.. co-pilot dalam mimpi.. balas balik dendam.. muahahahhaa.. Lepas Jengka ada accident kaw-kaw punyer.. Perdana sebat divider kut.. sebab dia sorang ajer...

sampai umah kul 4.50 pagi tadi.... perjalanan 654KM waaa... jauhnya.. 150Km jauhnya.. kalu ikut Gua Musang.. baru 505KM ajer.. tapi sememang best.. sungguh best merayap ni.... melata di bumi Tuhan.... Aku Hanya Serangga.. muahahahaha

ari ni keje.. mengantuk habis....

*/ Toche kepada Kak Tini... open table untuk kami berdua yang berada tanpa tujuan.. muahahaha.. mintak tolong Kak Tini.. supaya tulih surat... kat Majlis Bandaram supaya letak signboard kat K.Terengganu.... supaya kami tidak kehilangan arah lagi... boleh mai lagi.. muahahaha.. kirim salam kami kat awek yang jual kepok lekor tu... tepi masjid kan.. hehehehe.. toche sekali lagi.. semoga dilimpahkan rezeki.. dan panjang umur.. dan cepat kahwin.. Amin.....

Saturday, September 25, 2004

ari melata bumi tuhan...

pagi gerak pi cari pasai C sekejap... cari kat library ajer.. then pinjam buku.. buat buku serupa macam bapak aku yang punyer.. once kita pinjam.. terus pinjam.. then renew ajer.. heehehe. aku yang baik....

balik library.. pi sat ajer.. muahahaha.. renew buku.. then balik...

sampai umah tidur... sebab malam ni XPDC Pantai Timur.. waaa.. malam ni cabaran Non-Stop KL ke KB .. hehehehe.. ada boleh ker.. pernah buat 280KM Non-Stop.. kali ni nak buat 500KM pulak....

petang layan.. citer Out Of Time.. ok jugak.. tengah dok boring2.. menunggu Magrib.. lepas tu. bersiap-siap.. menunggu member mai ke rumah......





Friday, September 24, 2004

ari ni mengantuk.....

lepas magrib semalam bersiap.. nak pi jumpa Kak Nis.. tapi kena hantar barang dulu kat Taman Melawati.. so bersiap.. sampai Taman Melawati.. 7.58 malam.. then gerak balik ke Jalan Pantai.. amek Basrin.. sebab dia kurang ariff cam ner nak pi Hotel Dynasty.. sampai Dynastu 8.43 malam tu.. muahahahha.. kena sound pulak.... waaaa bukan salah aku maa (abah mertua punyer pasal maa... muahahahahha.. tapi tidak mengapa akan ku backup abah mertua ni dengan seadanya.... hehehehehe)

lepas tu lepak warung kat area Pekeliling.. layan Nasi Paprik dan Telur Bistik... toche Kak Nis.. kerana belanja.. muahahaha.. orang jauh mai belanja.. hehehehe so malam tadi yang mai Op, Kak Mulan ( isteri OP ), Kak Nis, Lin, Mely, Ana, Tajul dan Basrin... warung lupa pulak. tapi ada orang nak buat lauk remote Astro... muahahahhaa..

tapi yang lagi pelik.... mai 9 orang.. tapi yang bersuara 7 orang ajer.. entah ke mana hilang.. lagi 2 orang tu... alam lain kah? atau aku tengah bermimpi... di malam jumaat.. muahahaha.. waa moskel sungguh.. hingaa saat ni..... tidak dapat jawapan lagi aku... muahahaha. balik dari warung.. lepak ngan Tajul.. nenok hotel Grand Maya.. tapi nak buat apa..melepak kat luar di depan Zouk.. sambil mengambil angin... melihat keindahan alam Hawa... sampai lah kul 1.45 pagi macam tu... then gerak balik.....sambil menunggang kuda masing2

plet motor ku jatuh di federal highway... waaa kaya lah tauke tu.... buat plet lagi gamaknya.. muahahaha.. balik singgah mamak kejap.. kalu balik umah takut x de benda nak di buat sahur... layan ayam kari madu... sayur sikit.. then gerak balik... niat dan tidur..

ari ni keje.. ok jugak... tengah mamun kut... ari pertama pose.. muahahaha.. waaa selamat perut ku mantap.. muahahhaha.. ok lah.. lagi 2 jam.. nak bukak pose.. yeaaaaaahhh.....

*/ Terima kasih kepada Kak Nis... .. muahahaha.. semoga di murah kan rezeki.. panjang umur.. dan jangan lupa kirim salam kat adik... muahahahahaha..

Thursday, September 23, 2004

ari ni amat penting....

bangun awal... bersiap.. mata rabak.. mau tak.. semalam tidur lambat.. kat kul 3 jugak.. waa pi jumpa member bincang pasai #C Language.. dapat makan kacang Ngan Yin percuma.. kerepek pisang.. macam2 lagi.. cuma teh tarik ajer x der.. dah macam pesta.. muahahahah.. balik dia orang ajak lepak mamak.. tapi apakan daya.. mata semakin rabak.......

bertolak dari umah kul 7.20 macam tu.. destinasi aku masih jauh maa.. iaitu Bangi.. RHB Training Centre... ari ni aku cuti... dengan alasan yang kukuh... muahahahha.. kalu tak bos aku tak bagi.. kenapa yek?.... sampai sana.. punyer awal aku sampai.. layan coffee dulu.. jam baru kul 8.05... interview kul 9.00 pagi... best betul cafe dia.. tapi sayang coffee kurang kaw.. muahahaha..

nak makan.. tapi x de selera.. muahahahaha.. kerisauan yang amat sangat.. bukan kerasukan.. muahahha.. sapa ler yang ada sama ngan aku..... mesti yang mai semua mantap... degree semestinya... waaa tidak... tengah dok lepak.. ada awek mai interview bawak tesis.. waaa lagi mantap.. the best part.. post yang bakal aku penuhi ni pun aku tak tau.. bapak segala panjang.. sekali dengar semua bulu naik maaa... Executive IT Security and Risk Management...

waaa sekali nama aku dipanggil... masuk ler.. ada sorang HR dan Manager IT... waaa citer pasal background... dia pun terkejut kenapa aku sorang in-charge IT... ada elaun tak.. OT .. semua aku kata x de.. tetiba terkeluar.. pasai Handphone.. waa.. Your company should provide u one HP.... waa best terkeluar semua model Idaman... P900 menjadi idola.. muahahaha.. dia punyer harga 3 kali gaji penuh (sebelum potong) aku maa... ooo tidak...

balik umah.. ingat nak jumpa Yus... tapi ada keadaan tidak mengizinkan.. waa miss peluang nenok server sekolah Putrajaya... Precint 16... ooo tidak... lepak kat umah.. lepas settle hal... petang ada jiran pulak datang melawat... citer pasal JAIS.. layan jugak.. muahahhaa..

bergerak jumpa dia orang..........

Wednesday, September 22, 2004

ari ni yang enak...

sampai awal... bapak giler awal.. muahahaha.. 9.27 masuk keje kul 9.30.. kira awal lah tu.. selalu nya.. 9.45 pagi paling awal. muahahaha.. task ari ni adalah memberi price list.. kepada Bos.. untuk wireless umah dia.. Hampeh....(alasan adalah kepentingan syarikat.. bagus punyer Bos..)

lepas tu menuggu panggilan.. dari FCC Technology kat Midvalley.. untuk mengambil speaker yang di order..... sambil mengusha spec dan menelefon Distributor.. 3Com ni layan YM ajer ler keje ari ni.. muahahaha.. best sungguh... waa mata dah mengantuk.. malam mau jumpa member. Ok.. sekian Prebet AE865107 melaporkan.. muahahahaha..

dapat email pasal pose

TARIKH BERPUASA DI MALAYSIA bagi tahun 1425 H

29 Syaaban 1425 14/10/2004 (Khamis)

1 Ramadhan 1425 jatuh pada hari berikutnya iaitu pada hari Jumaat 15/10/2004

TARIKH HARI RAYA DI MALAYSIA bagi tahun 1425 H

29 Ramadhan 1425 12/11/2004 (Jumaat)

Anak bulan(Hilal) tidak kelihatan pada hari tersebut kerana Hilal belum jadi lagi. Oleh itu Ramadhan digenapkan kepada 30 hari. Maka 1 Syawal 1425 jatuh pada hari Ahad 14/11/2004.

raya ari ahad... waa x de cuti lah cam tu... cam nak beraya... makang2.. jalang2.. waaaa

Tuesday, September 21, 2004

ari ni mai lambat jugak... muahahaha

sampai opis kat kul 10.30... muahahaha semalam balik kat kul 10 malam jugak.. so ni kira ganti lah.. hehehehehe.. bos pun tak marah... (boleh cayaker... hehehehe) sampai opis tanyer staff.. amacam super highway... no comment... Alhamdullilah.. baru dia orang tau penangan Gigabit.. baru guna Copper Based tu... kalu ikut kepala aku yang sempoi ni.. mau aku tarik fiber satu opis.. muahahahahaha lepas tu aku jadi MD... sebab bos dah tertonggeng... muahahahaha

lepak opis sampai kul 12.30 macam tu... dapat SMS dari Kak Nis... citer pasal ari Khamis.. hehehe.. ok jugak mau open table ker.. Umno kan kaya.. apa salahnya... hehehehe... lepas tu ukur jalan pi Midvalley... bayar deposit speaker.. kat FCC Tech. kat IT World... lepas tu angkat Thumbdrive untuk Bos...

lepas mengusha semua benda.. rasa boring.. pasai kurang Ah Moi... hehehehe.. pi MPH.. nenok buku sat.. pasai hujan.. best betul lepak kat MPH ni.. baca buku semua free.. sayang jauh sangat.. kalu sebelah opis.. mau mantap aku... hehehehe.. rasa nak beli buku.. tapi buku abah belum bayar lagi... waaa abah bawak bersabar.. akan ku bayar jugak.. secara pelan-pelan.. bukan lump-sum......... hahahahahha.. mau tersedak si Basrin ni.. kalu nenok ayat ni... muahahahaha

lepas puas layan buku... turun bawah.. semayang Zohor.. then apa lagi.. nak tunggu orang belanja........ tahun depan pulak.. so kena bawak bersabar.. beli sendiri gamaknya.. ROTI Boy.. muahahahaha... layan roti.......lepak kat food court.. tunggu hujan berhenti... then gerak pi Low Yatt... sampai Low Yatt. . Kak Nis call lagi.. waaa apsal bakal kakak ipar aku ni.. ahaks.. hehehehehe

rupa-rupanya... ari khamis tu tidak pasti lagi... .. lepas usha 3Com Access Point.. adegan debat di kedai Cina.. dan usha DVD software... aku dan member balik ke ibu pejabat... untuk lepak.. sambil mengambil nafas.. dan tidak lupa juga layan YM.. hehehehehe...

waa dah nak kul 9.. kena gerak.. nak jumpa member... karang ada Pak Guard depan umah pulak... muahahahah.. kalu awek guard yang tunggu tak pa.. hehehehehe

Monday, September 20, 2004

best nya ari ni...

masuk opis.. kul 1 tu... muahahaha bos siap tanye.. sihat tak.. hehehehehe baru dia tau.. sapa lagi boss. aku mai kul 1 muahahaha.. itu pun bersengkang bijik mata ngan member tarik cable network.. entah apa entah lah wiring ni .. menyusahkan betul.... dah macam Anacondas cable ku tarik...

dapat email... sakit pankreas biler baca... ayat dia memang baik... macam ni ke nak ku jadikan bapak sendiri... muahahahaha

Optidigit policy on internet use

Usually, whatever a team-leader does, his team will also gradually start doing; it's a natural human tendency. Just to clarify what Steven is doing on his internet computer, and why, and why you shouldn't copy that too much:

1. Reading, answering and deleting email.
You can all do this of course, but he has more so we should all be doing less of it than him.

2. Browsing CGTalk.com and other places for research, news, fun and inspiration
We all do this, and this is not only okay but beneficial.

3. Moderating CGTalk.com
He's recently become a moderator there, which means he has to spend more time on CGTalk than us.

4. Judging at raph.com

5. Checking out the job applicants this has been a very time consuming one for the last couple days.

6. Talking to the guys in italy on MSN or email concerning the Anne Franke job

7. Writing tutorials, editing the website, etc
Occasionally very time consuming Of course there will be times when you wait for a render or when you need a break... just don't let it eat up too much of our precious production time.
You're free to stay as late as you want at night for browsing, gaming or anything else, but the daytime is our most productive time and we have to be a little careful with it.

Thanks,
Alain Zaugg Executive Producer / Co. Director
A n d r o i d b l u e s
The Virtual Talent Studio


kenapa mamat tu boleh... kita semua x leh.. dia Alien ker... x puas hati betul.. tapi the best part tak dok mention pasal Yahoo Messenger so.. boleh berYM.. muahahahaha so Syukran.. Amin.

ok nak gerak dah... NIC dah pasang Gigabit punyer........... harap lepas ni macam Bullet Train.. x mau lagi keretapi arang... hehehehehe..
ari bagi commited kat company......

pagi tadi (Ahad) pi national library.. usha buku pasai C ni... x puas hati betul.. x dapat... jawab soalan.. tercabar kejantanan sekejap.. muahahaha.. nak beli.... bulan ni x jumpa duit lagi.. kalu jumpa aku tidak akan berfikir panjang lagi dah... terus sambar.. hehehehe.. Amin..

lepas tu gerak pi opis... sebab nak buat cabling baru bagi Gigabit Connection.. dari kul 9 malam hingga kini... posting ditulis setelah siap tarik cable... dari Switch 3com yang baru ke bilik yang menempatkan 3D Animator...

waa kepenatan yang amat... member sudah tertonggeng dah.. aku menunggu saat dan ketika sahaja... tengah download driver network Card 3Com (64bit) pulak... Hampeh betul vendor ni.. bagilah driver... ni bagi card sahaja... apa mau bikin... satu lagi kije.. mau download driver.. dia ingat cari driver lepas tu.. tunggu lagi... macam makan karipap sardin ker...

waa perut dah lapar.... rasa nak lepak mamak... tapi esok kul baper perlu bangun... ahaks... pagi nanti... aku buat ni opis serupa bapak aku punyer opis... bos kalu marah... aku akan sound balik... u bayar OT saya ker.. ada elauns makan ker.. minyak ker... saya keje ari ahad dari kul 9 malam ke sampai lani... ni lah komitmen.... (sebenarnya bodek... kata ifrit utama... tapi hatiku ihklas....Amin)

mata semakin mengantuk... download pun hampir siap.... lepas ni sarapan.. dan tidur.... yang penting.. esok aku masuk kul 1..muahahahahah aku yang kijam....tapi tidak sekijam "Alien" muahahahaha...

Saturday, September 18, 2004

semalam yang terhebat.....

petang ni kena pi MVA pulak kat Budapest... tidak ler.. camner nak pi kalu condition badan macam ni.... sementara tunggu... perut dah bergelodak dah... rasa bermacam.... kepala pening... ooo tidak.. panganjur pun boleh tahan "pandai" jugak.. letak kat situ mula kul 7.00 mlm.. rupa-rupanya kul 8.30 malam... menyusahkan orang.... kalu tidak kerana paksaan... takkan ku pi sana.. bukan ada teh tarik ker... roti naan + tandoori... takkan nak angkut Jack.D satu bucket.. hehehehehe

jam baru kul 7.14 mlm ... kepala semakin pening... perut semakin semacam..... takkan nak tidur dalam bistro tu nanti..... tunggu bos x de dulu... ok sound kat staff lain.. nak gerak.. x leh tahan dah... berhenti kat Caltex sat.. beli Coke... layan Coke... then gerak balik umah... amik TOTO buat selimut....

kul 10 macam tu terjaga... badan dah peluh giler.... so tukar baju dulu... sebab ada member cakap kalu peluh tukar baju lain.. takut nanti demam balik... so waktu2 kritikal ni.. semua petua yang pernah ku dengar... aku 'implement'kan.. tanpa perlu di persoalkan... perut lapaq.. tekak x de selera...... telan air kosong...

kul 11 terjaga... rupa-rupanya aku bermimpi.. aku berpeluh dalam mimpi rupanya... waaa tidak ler... macam ni punyer demam pun ada jugak.... dahi semakin panas.. waaa patut bubuh kain ni... takut jugak... on fan... kasi sejuk sikit.. enviroment... hehehehe... kul 1.40 pagi macam tu.. tersedar.. kali ni peluh kuar macam x mau berhenti... rasa badan... dah ok dah... kalu layan Futsall mau mantap... semantap Jaap Stam.. muahahahaha Alhamdullilah...

bagun ajer... cari makanan...... lapaq maaa.... esok boleh jalan aktiviti yang dirancang... pengalaman demam dan sakit perut selama 12 jam lebih kurang.... mula dari lepas semayang Jumaat... berakhir di awal pagi tadi...... Amin.......



Friday, September 17, 2004

ari yang mulia....

malam tadi.......
-bawak Ex-Boss aku jalang2... pi Pyramid sat.. aku nak usha kemeja konon nya.. at last usha awek orang... muahahahaha ni semua Ex-Boss aku punyer pasal... muahahahahaha
-angkat kemeja.. murah... bagus betul... RM 19.90 ajer... kat F.O.S... ok jugak... save budget.. nak buat bayar hantaran kawin... muahahahahaha ... setakat ni sejadah dan telekung aje aku mampu beli....
-bawak Ex-Boss aku pi nenok opis ku.....
- Ex -Boss belanja aku makang lagi... layan "whooper" kat Burger King...Sri Hartamas...
- nenok tempat mendiang Darren mati... Uncle Don..hehehehe
- pi rumah Arwah Norritta.....ahaks...
- lepas tu pi Wangsa Maju sat... konon nak layan NZ... tapi macam hujan pulak... nak jumpa sorang awek... tapi.. emak dia x bagi kuar malam... waaa bagus ni macam... wajib tackle.. hehehehe
- pi KLCC ... konon nak skodeng orang bermanja-manja di tasik KLCC tu... tapi x dok pulak... dengan hampeh kita balik.....

ari Jumaat...
-layan mamak.... belanja Ex-Boss aku pulak...
-pi Imbi Plaza... usha Cable yang di order.....
-perut rasa sakit.... kenapa.... x makan ker... ooo tidak.....

seharian perut sakit.... x leh buat keje ngan efficient... dan x leh layan YM... apsal... jangan ler gastrik.... dan seangkatannya... apsal.. sebab semalam dinner lambat sangat ker... mau tak.. kul 11.30 malam... telan Whopper.. dan 3 gelas Vanilla Coke... muahahaha....

beli pisang... pun sama jugak... kul 2.00 macam tu badan dah rasa lain... keje banyak... dah rasa suam sejuk ni... kenapa.. masuk tandas.. dah 5 kali dah... x tau apa nak buang... tengah hari x makan... takut cirit-birit pulak.... teh pekat dah minum 2 Mug dah.. .pun sama jugak.. kurang pekat kah?

kena gerak dari opis... pi Jalan P.Ramlee...


Thursday, September 16, 2004

mendapat kunjungan terhormat....

tengah lepak kat opis.. eX-Bos aku call.. bagi tau dia nak turun KL.. waa bos nak mai... macam tidak percaya... Bos dulu.. sewaktu bekerja kontrak dengan dia.. oleh itu lepak opis sampai kul 9 malam macam tu...

Bos call dia cakap dah kat Sungai Besi... so.. aku pun sana amik dia.. guide jalan ke teratak Sempoi ku.. hehehehe.. sampai sana jumpa Bos aku dan assistant dia En Joykhan dan En Padil.. hehehehe...

sampai pondok usang ku.. then borak2 kejap.. dia orang nak pi Taman Melawati.. so aku guide dia orang.. sampai sana lepak kejap... rupa-rupanya ada meeting.. lepas tu bos ajak jumpa member lama dia pulak kat Kajang... gerak pi Kajang pulak.. then jumpa En. Azdi ( engineer sony tu... mantap) dia open table malam tu.. kat Yankies Hut.. waaa.. supper.. dan dinner.. hehehehe..

lepak sampai kul 2 lebih macam tu.. gerak balik umah... masing2 semua dah sangap dah.. letak bantal dan tidur..

pagi Khamis...
-teman Ex-Bos aku pi Taman Melawati... sebab ada meeting kat sana... cerita pasal projek tahun lepas
-Ex-Bos belanja sarapan.. muahahaha... toche Bos.. dah ler mai umah aku.. dapat belanja lagi
-masuk opis lewat... buat opis serupa bapak aku punyer... muahahaha... yang tu lupa pulak.. bapak aku suruh buat ke tak... hehehehehehe

tengah ari....
-monitor 22" sampai... satu data server mai... waaa.. server dah sampai.. mana OS nya.. mau pakai Low Yatt punyer ker Boss... ni yang rasa maleh kalu cakap ngan bos aku... biler aku lambat sikit buat keje... atau tersilap sikit.... mau kena sound.. we must be a professional for each steps that we make.... sikalang ni mana OS nya... aku dah order kat 2 bulan dah... ko dah bayar belum Bos...

petang
-cabut awal... ni pun bapak aku x ajar... muahahaha.. patut kena balik lambat sikit ler.. awal2 pun 6.20 maa.. tu pun dah lebih 20 minit.. patut kul 6 sharp kena balik.... hehehehe nak gerak...


jawapan untuk teka teki...
i) Siang dan malam
ii) Maut........
di ambil dalam buku Permata Aurorius... bukan Permata yang Hilang Ok.. muahahhahaa

Wednesday, September 15, 2004

ari makan pop-corn

waa x leh makan pop corn ari ni.. semua bz.. waa.. patut layan apa2 citer ker.. muahahaha

semalam yang terhebat.... pi Sri Serdang.. jumpa Zurie dan Zurain.. hehehehe mengutip duit baju.. pasai dia orang bayar baju Geng Mak Itam (GMI).. seperti dalam perjanjian.. mai ngan perut kosong.. aku dan Basrin pun pi... nenok direction yang diberi.. memang tidak sampai lah jawabnya.. yang jumpa hanya.. BALAI POLIS.. waaa minah 2 orang ni keje polis ker... muahahaha

setelah sesi suai kenal.. hasilnya... si Zurie.. Johorian... dan si Zurain.. Selangorian.. muahaahaha sewaktu ngan Basrin... ( satu daerah tu.....satu mukim.. satu bahasa... hehehehe ) layan paprik kawan.. perut ku kenyang.. tu ajer.. topik dan subtopik semalam sudah ku lupa muahahaha.. tapi semua bernas2 belaka... rugi woo x pi.. heehehee... balik umah kat kul 2 dah.. mau tak.. sampai kul 12.45 malam tu layan sembang.. muahahahaha

ari ni upgrade Switch.. bagi mantap.. 3com - Gigabit Switch.. dan settle satu PC.. camner nak recover HDD kengkawan? tolong lah daku... nak recover the whole hard drive.. ada boleh ker?
ilmu di dada ku belum cukup ... minta tunjuk ajar......

petang gegar IMBI kasi angkat Cat 6 maa.. baru mantap.. support 1 Giga Connection... sambil layan Ah Moi.. tapi tadi Ah Moi layan orang lain.. sampai ati awek cina tu.. muahahaha disebabkan dia layan mamat lain.. aku ngan member pi layan teh tarik.. muahahahaha..

balik jumpa Yus.. sifu aku.. waa toche kawan.. bagi sikit ilmu.. akan ku per'mantap'kan di kemudian ari... waaa sifu ajak mai umah dia.. dia cakap ada upacara mandi minyak.. ok jugak..

Tuesday, September 14, 2004

ari ni malu besar...

cikoi punyer bos.. amek bahasa member aku... HDD tu rosak.. dia suruh aku pi kedai tu balik.. waaa pi lagi aku.. ukur JALAN MIdvalley.. kali ni naik kuda.. semalam naik kereta kuda... sampai kedai.. waa ni HDD manyak Ok ler.. nenok OK kan.. waa... malu betul aku... tapi x per.. aku bukan dilahirkan untuk jadi pemalu.. muahahahaha.. cuma penyegan.. hehehehe...

waa ada teka-teki best... jika korang hebat.. bijak laksana burung tiung batu.. cerdik macam kancil (660CC) .. cuba teka jawapan ni....

yang pertama,
Tidak pernah kurang, tidak pernah lebih,
Tidak pernah berpisah, tidak pernah bertemu.

yang kedua,
Ia mengambil tidak pernah memberi
Datangnya tidak dijemput
Perginya tidak dihalau,
Bertemu dengan segala yang bernyawa
Berpisah dengan segala yang tidak.

kalu korang berjaya .... sila tinggal jawapan di ruang comment......

Monday, September 13, 2004

ari yang paling lemah untuk bekerja...

ari member hantar e-mail pasai.. Fitnah si CT.. sebenarnya maleh amek port.. tapi dah memandangkan ari ni x de topik maa.. so letak aje ler.... mana tau ada yang belum baca... dan timbang2 kan lah.. sebab CT ni bukan kakak aku.. muahahahaha... ( ini bukan x suka sama CT.. tapi ayat dia macam ada kebenaran... Allah Hu Allam... mintak2 jika ini Fitnah... Ya Allah tunjukkan kami... Amin.... )

email pertama
Assalamualikum Kuseman ( Siti Jarum )dan semua Media am nya.Saya bahasakan diri saya sebagai Asmah saja, bukan nama betul, kami ni betiga berkerja di Astro.Kami tertarik dengan tulisan Kuseman berkenaan Siti Norhaliza buat show free untuk peminat. Kawan-kawan saya dari Astro mengikuti rombongan Siti untuk 15 pertunjukan all over, biarlah kami memberitahu Keseman dan semua media.Siti hari ini tidak seperti Siti yang kami minat dahulu, dia perimadona yang dah keterlaluan, kalau awak nak tahu, kenapa? Demand nya kalahkan anak raja dari Brunei, keluarga nya macam kaduk naik junjung, kami orang orang Astro tak boleh bercakap dgn Siti. Dua minggu sudah, kami diberitahu oleh Astro official, Siti menghalau isteri Bad, PR syarikat rakaman nya dari menaiki Bas yang dinaiki oleh Siti, Isteri Bad menangis, Siti tidak mahu isteri Bad berada didalam bas istimewa yang dibuat untuk Siti, begitu sombong nya Siti kini. Ayie pula berkata dgn sombong, jika kami sampaikan pesan yang media mahu menemubual Siti, cepat kata nya (Ah, kita tak mahu jumpa wartawan, semua orang dah kenal Siti, nak tanya apa lagi? Siti dah malas nak jumpa wartawan. Satu insiden berlaku di Johor, dimana Astro sudah jadualkan 13 orang fan untuk bertemu Siti, dah sediakan rumah dan durian sudah disiapkan untuk menjamu Siti dan keluarga nya, tapi last minute Siti memberitahu dia penat dan malas, ini berlaku dibanyak tempat,hampa nya hati peminat dan orang yg telah memasak dan membuka durian, kalau Siti dah penat dah lah, tapi si Ayi dan yg lain-lain tak reti ke berbahasa? sikap nya kasar menolak orang dgn muka yag masam semua peminat Siti, tak sedar diri ke dia tu siapa dulu? Sekarang baru rasa duit, lapar duit ke dia orang ni semua? Keluarga Siti memang lapar duit. Saya dengar dgn telinga saya, Ayi kata adik dia Siti tak perlu wartawan. Apa dah jadi dgn dia orang ni Siti Jarum? Semua orang boleh buat show free, Siti dibayar bukan NYANYI FREE! Sejak bila pulak Siti mahu nyanyi free? Ayi tu mata duitan tau tak? Kami yg bertungkus lumus berkerja, pernah Siti menjemput kami minum air tawar segelas pun tidak! Kalau senyum pun senyum tg tak ikhlas. Menjerit lah orang nak minta lebih dua tiga lagu, tak dilayan nya, kalau janji 5 lagu, itu saja, dia masuk terus, semua duit,kalau diminta oleh penganjur, kata nya Ayi minta tambah bayaran, memang lah keluarga mata duitan yg tak ada kelas. Kami sekarang tahu siapa sebenar nya Siti Norhaliza dan keluarga yang sombong dan mata duitan. Minta dilayan macam anak raja, itu lah orang Lipis yg tak sadar diri, datang dari ulu, kalau make up cantik, buka make up muka macam orang toreh getah penyek. Kami lihat dibilik air sebelum show, telan telur dalam jamban,Siti ni bela hantu ke? Kenapa tak saja telan depan orang pecah telur dalam gelas, minum, tapi memang dah banyak cerita yg Siti ni mesti telan dalam jamban, tinggalkan kulit telur dalam jamban, saya dah banyak dengar cerita ni dulu dari Artis yg buat show dgn Siti, kami tak percaya, tapi kini kami tahu cerita tu benar rupa nya.Aduhai, kami juga dengar Siti datang dgn Sara adik nya ke Bilik Hotel di KL, hantar Siti kebilik, lepas itu Sara keluar kecoffee house, rupa rupa nya memadu kasih asmara dgn Ramli MS di Mutiara dan Concord dalam bilik dari tengah hari sampai malam, kalau lama sangat Sara pergi shopping Complex, Haiii anak dara ke Siti Norhaliza? Dah berlobang sebenar nya anak Taruddin ni .

email kedua
Jgn puji melebih lebih sangat, dia pun punya perasaan macam gadis muda yg lain, anda dari media membuat Siti seperti Malaikat, tapi hakikat nya Siti tu Hipokrit yg plaing besar. Lemah lembut, cuba lihat muka dia sekarang, dah banyak sangat Botox. Tips of her nose dah dibuat di Indonesia, itu untung nya rapat dgn Kris Dayanti, Siti bukan nya Bodoh! Dia pandai sebenar nya, ini cerita yg kami dengar diAstro dan Station TV di Indonesia, tiap kali sampai saja Jakarta, pergi mandi bunga dulu, asap kemenyan muka dulu, yg tukang bawa? Kris Dayanti! Tak apa lah gasak lah Siti, dia pun tahu, kalau tak buat macam tu sapa nak tengok dahi senduk dia tu, muka penyek dia tu, kena lah taruh mata biru, hijau & hazel.Nurul make up artis beritahu orang Siti merokok, memang betul, sekarang dah ramai sangat orang yg terapat tahu, kalau tak betul berani ke Nurul nak cerita? Kalau Siti Jarum dan semua media sayang sangat dekat Siti, tegur dia supaya dia menjadi lebih ikhlas, jangan berlakun, jangan bertuhankan duit, belajar berbahasa, Ayi ingat Siti tu Beyonce ke? Nak tolak tolak peminat, nak kurang ajar dgn media dan peminat? Sapa dia tu? Bangsat dari Lipis aje, Si Ayi tu kalau tak keran Siti, tempat dia kat felda aja dgn Rozie yg sombong tu, semua dah tak sedar diri. Dulu sapa tak kenal Rozie, hantar diri kat bilik sewa Ayi, buka kaki, ingat lah diri awak tu siapa dulu. Bagi tahu bapak Siti, bukan dia sorang yg sakit pergi kelinik nak tolak pesakit lain kebelakang buat bising( Tak kenal aku siapa? Aku bapak Siti Norhaliza, who cares? Begini rupa nya keluarga Siti Norhaliza yg sangat kurang ajar Saya memang peminat gila Siti dulu, tapi bila saya dapat berkerja dan semua kawan kawan saya diperlakukan seperti kuli kelas ketiga rakyat Malaysia, kami semua jadi terlalu benci kepada penyanyi itu. Siti dan Keluarga nya kena belajar PR dan pandai melayan orang dengan budi bahasa, bukan bila hanya hendak publicity baru melayan media dan orang lain, anda MEDIA telah diperbodohkan oleh Siti dan keluarga nya yg dah lupa asal usul. Memang susah bila kaduk dah naik junjung, bila orang susah dah kenal duit, bila senduk penyek berlagak nak jadi puteri. Satu insiden di Penang, keluarga VVIP ini membenarkan Siti, Ayi dan Rozi yg sombong menaiki kereta Merc nya mengambil Siti & Co dari Airport dan bagi mereka ni pakai kereta mewah selama Siti & Co berada di Penang, tapi bila waktu show malam nya, keluarga ini mahu mengambil photo untuk album mereka, Siti menolak dan disokong oleh Ayi bangsat ni.Cuba anda lihat apa jenis manusia mereka bertiga ni? Mereka ni Binatang dari Ulu Lipis sebenar nya, tak reti berbahasa dan berterima kasih. Show 3 lagu di Shangrilla minta Rm 45 ribu, kami tahu mereka ni semua dah lapar duit, lepas nyanyi orang minta tambah lagu terus BELAH! Tak kata terima kasih. Sebelum show dah ambil dulu duit balance.Ramai yg tak tahu Showdi Istana Budaya, Siti dan Ayi menjerit cekak pinggang dibelakang pentas minta bayaran sebelum nyanyi, demand orang IB minta duit, memang tak ada kelas, dah lah show not up to the standard, kami semua pergi memberi sokongan, walaupun ketika itu saya terlalu meminati Siti, tapi persembahan Siti memang tidak bagus, saya bukan peminat bodoh , kami semua bersetuju persemmbahan Siti memang tak ada kelas, tapi kami maafkan Siti, ok di IB Siti cekak pinggang dan abang nya kalau tak bagi duit Siti tak mahu perform, kenapa Media buta dan kenapa tak tulis? Kenapa sikap Siti yg kurang ajar tu MEDIA nak tutupkan ? Siti Jarum dah dibayar ke? Huzz dah dibayar ke? Shaharuddin Mustapa dah dibeli ke?Orang lihat Siti lembut, Siti tu baik, anda Cuma lihat Siti yg anda Media semua tak pernah kenal, Siti penuh dgn kepura puraan. Anda dari Media semua telah tertipu. Saya dan teman teman lain sudah bertukar haluan, kami buang semua CD Siti, Siti bukan puteri yg kami puja dulu, tapi Siti puaka jelmaan bela hantu untuk cantik dan diminati.

waa setelah baca ni email.. rasa takut lah pulak.. selamat makan telur.. kalu buat nya iguana ker.. atau burung tiung batu ker.. mahu tak naya kawan.. muahahahahaha.. ni email mau percaya ker... ketuk kepala lutut.. nenok dia ada naik ke tak.. muahahahah...

Sunday, September 12, 2004

ari melepak..

malam tadi nenok Atuk.. kat SJMC.. waa sedih betul.. masuk hospital pulak atuk aku sorang ni... penyakit dia pelik.. darah pekat.. (Blood Compilation)... orang masuk darah tapi atuk aku buang darah... atuk aku memang hebat.. hospital lain x leh rawat ni penyakit... (biler nak jadi macam atuk aku ni... masuk hospital pun dah macam hotel... satu malam RM 144 )

lepas tu jumpa Zai... pi lepak Raja Burger... sebab ada perjanjian dulu.. selama 36 purnama.. muahahahaha.. layan Whooper.. best2.. lepas tu layan buku Permata Aurorius..

bangun lambat pulak tu.. Auntie aku mintak tolong.. rumah Tan Sri.. mintak tolong serve.. mak cik aku caterer.. aku pulak driver cum tukang buat air.. hehehehehe.. makan 180 orang.. waa mantap.. sampai sana.. dapat jumpa Puan Sri... nenok dalam umah.. loa.. semua mak orang.. terus mengantuk jadinya.. muahahahah x de awek.. laaa sekali kenduri tukar rumah. patut x de awek.. muahahahaha.. awek2 semua maleh mai.. emak bapak awek ajer mai..... terasa sedih terus mengantuk.. muahahahaha

balik kat kul 4 macam tu.... sampai umah.. .mandi bersiap.. pi Low Yatt.. cari HDD pulak.. sampai Low Yatt.. HDD pun x dok.. dari ke HDD sampai jumpa E.T tu... lawa pulak E.T tu.. tapi besar sangat... aku nak kecik2 ajer... baru best.. muahahahaha.. ni hobi menjangkit pulak ni... lepas tu lepak lagi.... usha baju pulak.. cun sungguh kemeja tu.. tapi murah lah pulak.. sehingga aku pun nak beli.. x mampu... Bonia... memang cun.. bulan depan lah baju..ok..

balik lepak lagi ngan cousin aku.... di tempat yang sama... layan burger baru.. Double Cheese.. waaa memang best....lepak lagi ... layan Small Ville... makan Maggi( 2 sudu tu... bukan 2 bungkus ).. lepas tu sakit perut...... oooooo tidakkkkkkkk........


Saturday, September 11, 2004

ari ni dalam blues....

waa semalam balik lambat.. pasai settle HDD tu... Alhamdulillah.. berjaya.. Amin... Syukran... lepas tu lepak sampai kul 10.30 cam tu.. sambil tu buat #C language... waa compiler x jalan pulak cam ner nak compile ni... simple program pun x leh compile... waaa boring nya...

lepas tu gerak KLCC.... layan PGL... orang belanja... (mintak2 lepas ni dimurahkan rezeki lagi.. Amin.. supaya cepat kawin.. makan pree.. wooo) sampai sana punyer ramai.. waaa ni mesti kali entah ke berapa.... nenok review member dan Blogger.. semua kata best... tak puas hati pulak kalu aku tak nenok... tapi rasa rugi pulak kalu beli... aku yang kedekut... muahahahaha

masuk duduk seat centre... toche Abang Dee.. muahahahaha.. dah belanja.. seat pulak cun... start ajer citer.. aku dah tersenyum sorang2... kata-kata Hang Tuah tu menunjukkan lagi kebodohannya.. kalu dikaitkan ngan Sejarah... muahahahaha.. MELAYUKAH HANG TUAH? HIDUP KAH HANG TUAN?....... ni soalan berdebat... setiap kali YM.. muahahahaha

lagi sekali... aku gelak macam orang giler...dari Majapahit.. naik tongkang... macam bot penyeludup rokok Kretek ( bukan Mat Ketet-ketet)... aku punyer gelak.. sampai kena usha ngan awek dok sebelah sana.. muahahahaha.. terasa macam nak gelak lagi... cuba lah pikir logik sikit maa.. muahahahahha

ayat yang paling best.... "Tiada gunung yang lebih tinggi daripada Cinta yang Murni..... part "gunung" tu yang tergelak sekejap... awek sebelah pun moskel... mamat ni nenok citer apa.. muahahahaha.. tapi bukan nak mengata... jalan citer memang best... cuma pengaruh komik tu yang buat aku terasa segar kejap.. yang lain dok menguap... nak cakap pun amek nafas ker.. waaa betul2 seni nak kena nenok ni..... tu pasal semua 'dragging'...... tapi the most important thing..... Puteri tu TIDAK MEN'GIUR'KAN maaa.... cuba lah cari yang betul2 dara.. bukan mak kepada anak dara maa... so disebabkan puteri tu bukan anak dara.. so bagi ranking 6.5 out of 10....

balik kul 2 lebih... waa lepak mamak kejap.. makan malam.... insiden yang best... bertengkar ngan cleaner.. pasai parking.. muahahaha..

aku: bos.. mana parking motor P3
cleaner: mana ada parking motor kat P3
aku: hai.. tadi aku park mana maa.. takkan aku silap... walau dah 2 tahun lama nya tidak park awek aku disana....
cleaner: u lupa .. cuba ingat2 baik...
aku: (hai dia ajar aku balik)..... dalam hati .. sebelum aku yang makan batang mop ni atau mamat bangla ni.. minum air sabun...atau vice-versa.... baik aku pi balik P3......
cleaner: u tunggulah..sekejap lagi ada security.. u tanyer dia...
aku: ( x yah ler bagi tau....buek penat aku naik balik P3) dalam hati..... aku pun berlalu.. muahaha cari P3... then jumpa.. muahahahaha....kesian kat awek.. sendirian.. kengkawan yang lain dah balik.... kuikuikuikui....

lain kali... jangan dengar kata orang... itu kut pengajaran dari insiden.. atau semangat jahat si PGL ni mengaburi mata ku... sampai port "parking" pun x nampak.. muahahahaha.. perut pulak dah layan lagu Januari.. muahahahaha ni semua Mely dan Zulela punyer pasal.. x pasal2 aku pun teringat lagu tu.. muahahahaha..

kuar dari KLCC.... pi mamak... depa Megan.. muahahaha layan Roti Sardin... boleh tahan jugak.. tapi teh tarik dia memang nak bunuh orang.... minum separuh.. boleh tuang air panas lagi separuh.. still manis..... lepak sampai kul 4 lebih...balik umah.. tidur kul 5 lebih maa....

cerita di awal pagi sampai disini.......

Friday, September 10, 2004

ari Jumaat.......

waa tuan tajul sound blog aku maa.... tuan keterlebihan ajaran ker.. muahahahaha.. waaa kali ni x de color2 lah.. tengah tempoh berkabung..

waa sudah 4 hari tidur x lena.... tapi mandi basah... makan kenyang... selera tetap ada muahahaha... kepala dok pikir,... mana Ah Moi ni.. apsal x call2 lagi.. waa sejak mula ari Isnin.. dah rasa semacam.. menyesal betul tidak aku ambil slot Ari Isnin tu.. tapi aku tidak amek cuti lagi cam ner..... waaa panggilan rezeki dari IBM Cyberjaya tu..... company yang menjadi target sejak kecik lagi....dapat lap kibod dan bagi mandi mouse jadi lah... tu IBM maa.. bukan Kedai Komputer Mak Cik Limah Enterprise....

yang sedih tu ah moi tu guna private line pulak... cam ner nak call balik... even nama dia pun x sempat ku tanyer.. waaa ni dinamakan tiada rezeki... Amin..

2 hari setting-up new SCSI HDD for Silicon Graphic (SGI)... kat sini guna SGI untuk buat online editting.. waaa dah 2 hari support dari Singapore tu mengomel.. entah apa2 entah.. aku pulak terkapai-kapai di lautan apa entah.. aku pun x tau.... segala command yang pelik... x pernah aku guna UNIX maaa. ni kan pula nak pasang HDD baru... waaaaa tapi best jugak.. yang paling penting satu command sudah melekat.. Command untuk buat partition.. best jugak .. bukan Fdisk maa.. tapi Fx -x.. hehehehe Syukran... Amin...

esok keje... tidak ler... baru nak melata di Bumi Tuhan ni.. ada pulak task baru... tidakkkkkk boringnya.... tengah bersedih ni... air mata x mau kuar pulak.. muahahahaha.. sedih x mau mai kut... hehehehehehe (dilahirkan tanpa perasaan sedih kut... ahaks)


Thursday, September 09, 2004

ari ni mai awal....

sebab semalam dah janji ngan Ah Moi ni..untuk intall Maya 5 dia... muahahahaha terlupa pulak semalam.. so ari ni kena mai awal.. orang pertama tu.. muahahahah boleh riak campur takbur.,.... lepas install.. relaks.. modify balik blog... kalu tak kena banned lagi.. muahahaha sungguh kejam itu admin blogspot... sekijam Anacondas malam tadi... banned orang lain ler..

lepas tu melepak kejap.. sambil install Omnipage Pro pulak.. ada satu mamat ni mau guna (kalu lelaki india kita panggil apa)... lepas install lepak sambil nenok lagi 3Com ni.. masih tidak dapat decide lagi mana satu yang terbaik untuk bos aku... tapi selama aku hidup ni.. yang terbaik mestilah dari kalangan yang termahal.. kalu tidak mengapa Mercedes lagi mahal dari Kancil.. muahahahahaha

makan tengah hari bersama staff baru.. sekali nenok macam umur 21 maa.. x yah sekali nenok.. nenok beberapa kali pun macam tu jugak..... macam baru lepas grad.. kalu perhati awek ni lama2 boleh gugur iman... dah berapa kali aku kutip iman yang jatuh di tepi pintu... kat pantry.. dan macam2 tempat yang ada dalam opis ni... dressing x ingat... silap2 aku boleh maut... mauahahhaha takkan nak tegur lebih-lebih pulak.. biar lama2 sikit kat sini... karang dia kata mamat ni nak tackle dia ker.. muahahaha kalu lama sikit.. baru boleh bermesra... ahaks..

masa makan.. tanyer dia dok mana.. laa Segambut ajer.. Taman SPPK... bukan kawasan permainan tapi dalam kawasan jajahan.. muahahahha tanyer asal mana.. budak keramat.. hai pelik betul... apsal tidak tinggal ngan family.. kenapa menyewa? (dalam hati.... pelik ni....) lepas tu terpacul pulak soalan.. dulu belajar mana... dia jawab.. Belajar... ( macam blank) waa aku pulak salah langkah... ooo tidak.. mesti perasan pulak.. macam dia muda.. tidak... apa yang mak cik tu bubuh dalam sup ayam tu... boleh pulak salah strategi.. ni semua salah sup ayam tadi... muahahahahaha

masa nak tutup PC.. nampak YM dia ada 74 kat belakang nama.. tidak ler.. tak kan lahir 1974 maa waa tu macam dah 30 tahun tu.... waaa ni memang awet muda maa.. takkan guna Botox kut.. rasa makan Botox tu buat ulam.. muahahhahaha.. memang aku tidak percaya.. tapi member dah pernah tanyer... umur dia 30 tahun... takkan aku nak panggil kakak maa...

Wednesday, September 08, 2004

perlu sedih ke... menangis... ke menonggeng.....

boring sungguh... mai lambat... muahahaha.. sampai kul 10.30 pulak.. tu.. masuk keje kul 9.30 sepatutnya.... Reezeki sungguh bos x cari.. hehehehehe.. lepas tu badan macam nak demam pulak.. nak pi klinik tadi.. ramai sungguh orang 'Q' beli MC.. muhahahahaha

ingat nak mintak cuti ari Jumaat ni.. pasai ada benda penting nak buat..... tersangat lah penting... so jumpa bos... bos Tidak BAGI.... ni kali pertama apply cuti bos x approved... waaa tidak.... bertambah boring lagi...

ari ni pulak... blog tidak boleh masuk.... pasai mungkin buang banner Blogspot... sungguh kureng betul Admin. Blogspot ni... punya berjuta2 umat ada... aku sorang pulak terpilih.. blog kena banned.... tidak puas hati betul... nak aku buat 'listing' dan send dia email.. ni semua address yang tiada banner... muahahahahaha... sunguh mulia hati ini....

balik umah lambat... pasai dok 'termenung' mencari solution...semasa termenung datang abang OP.. memberi semangat yang tidak akan hilang........ muahahahaha..moskel jugak.. tak nampak apa semangat yang dia tunjuk.. tapi yang paling penting... tu lah idea untuk blog dia semalam...... cam ner nak dapat balik blog aku ni?... kalu minah ... ke mamat ( nak buat apa) ada kat Malaysia.. boleh jugak pi jenguk dia tanyer khabar... pasai apa che' banned blog saya.. muahahahahaha.. boleh belanja dia makan 'Whooper' ker.... muahahahaha

malam ni... mau nenok BAPAK ANACONDA....Anacondas 2... muahahahhaha.. bak kata Walid.. citer x best... itu tidak mematahkan semangat perjuangan harmoni ni.... berkobar-kobar nak nenok jugak.... muahahahha... THX maa.. hehehehehe... kul 11.45 malam.... bertempat GSC Summit... ole Subang...

Tuesday, September 07, 2004

ari selsema....

waa seharian selsema tu... semua benda x leh nak buat maaa... mesti ada hikmah... keje pun x de banyak sangat.... tisu muka dah habis... kali ni ganti ngan tisu tandas pulak ( 1 roll dah habis).. punyer dahsyat selsema ni....

boring............ tapiyang baik nya.. petang ini ada member nak belanja... Raja Burger ( Burger King ).. Toche Yus ... semoga ko cepat kawin dan dimurahkan lagi rezeki.. Amin ... boleh aku makan pree lagi..muahahahaha.. kalu bakal isteri ko tu ada adik.. kasi calling2.. hehehehehe...

Monday, September 06, 2004

waaa ari yang pening...

bos jumpa aku... khabaq.. PC kat umah dia rosak.. PC anak dia kuar 'blue screen'.. waa ni problem berat.. tanyer biler masa kuar... dia khabaq.. masa tengah buat keje.. waaa.. PC dia guna RAMBUS pulak tu.. confirm RAM.. waaa tidak mana nak cekau tu RAM.. orang dah x guna dah......

dalam hati cakap... ada ke task ni dalam jobscope.. repair PC anak MAJIKAN... tapi apa nak buat.. tu lah nasib jadi kuli.. muhaahhahahaha.. ok dia cakap lagi.. kejap kuar 64 MB.. waa RAM dia tu aku yang upgrade dulu... 512 MB Samsung tu... RAMBUS lagi.. takkan jadi 64MB pulak.. cam ner hilang nya.... sebab dalalam tu x de "dummy"... ada 4 slots.. semua 128MB.. cam ner jadi 64MB... setahu aku.. 64MB tu display card dia... biar betul bos ni..... aku yang pening ker.... atau dia yang mabuk....

lepas tu check... nenok kuar 'blue screen' lagi.. siap tulih.. dumped memory.. ada counter lagi ni confirm RAM problem... kalu hard disk bad sector.. bukan macam ni simptom dia.. lain sikit.. muahahahahah macam doktor.. hehehehehehe apa lagi.. recover dulu data dia... penting sangat ke data anak dia.. ingatkan aku macam benda tu penting giler.. hilang semua tu.. gelaplah masa depan anak dia ker..... (lain kali backup.. burn dalam CD... baru selamat.. dalam hati... cam ni mengaku Computer Savvy.... dalam hati)

so replace RAM dia.. dan run test lagi.. nenok ada blue screen tak... waaa dah lambat.. balik tunjuk jalan kat member.. pasai dia ada interview kat INTAN Wilayah Tengah... lepas tu balik umah... dan bersiap nak pi Shah Alam.. jumpa member2 lama.. muahahaha Amrod dan Earendur.... kat kedai MAMAK.. layan Roti NaN... dan tandoori... sebab perjanjian dulu....

di kedai mamak... macam biasa.. aku mai dulu.. muahahahhaa.. padan muka aku.. diaorang ni memang macam ni dari dulu.. sentiasa saja buat lambat... bagi aku panas... lepas dia orang sampai.. layan borak macam orang giler...hehehehehehe.. jumpa member jugak Asraff ( bukan Blogger) lepas tu semua nak balik... dah mai lambat.. balik awal... aku jugak... mai awal.. balik paling lambat... tunggu si Lin.. x de pun kedatangan bau Alien... baru teringat Alien x makan roti nan maa.. hehehehehe

Sunday, September 05, 2004

ari ni ada kelas maa...

waa jadi pelajar... mau pandai... bangun pun selamat x lewat... boleh lah Subuh Gajah lagi... semalam memang x de Subuhnya.. rasa macam semayang.. tapi pelik.. bangun2.. ngan seluar pendek.. rasa macam semayang tadi... waaaaa

pi kelas kul 11 maa.. tanyer member boleh tukaq.. tu pasal aku pi awal.. mau tukaq kelas.. sampai sana ada kelas kul 8 pagi.. so aku masuk... then belajar.. Discrete Math... waa belajar set lah pulak.. pengajar.. India.. nenok kat dahi ada tanda... so ni belum kawin lagi.. tapi mengajar dok tanyer orang.. biler ada budak tanyer.. minah ni keras sekejap... waa tidakkkkkk.,.. cam ni ker lecturer.. ada rasa yang nak complaint maa....

aku bukan pandai.. tapi kalu yang x pandai mengajar... takkan boleh pandai aku maa.. kalu aku boleh pandai sendiri x per... x yah aku pi belajar lagi.. muahahahahhaha... ok habih kelas kul 10.. pi cari benda nak makan... waa lapaq giler.. x sempat sarapan... perut meraung maa.. lepas tu yang mengajar pulak.. macam x besh ajer.. x macam ustaz aku pun.. hehehehehe.. so aku decide mau tukaw kelas lain ler....

kul 11 masuk balik... kali ni kelas programming pulak.. waaa ni kena tanyer abang OP ni.. Programming C.. waa boleh terlelap kejap.. pasai perut dah kenyang.. menyesal pulak makan daging... tu pasal mata mengantuk... ok best2... ni macam baru ada style lecturer.. relaks ajer.. semua soalan dapat dipatahkan.. aku memang suka.... yeaaaah.. ole Cik ke Puan.. alamak lupa pulak nak tanyer..... waaaa

lepas tu habih kelas.. kul 1 maa.. masa pi masjid.. nak tidur.. mengantuk sangat... rasa malas nak makan... kalu makan memang haru.. pasai aku nak masuk kelas discrete math lagi sekali.. sebab aku x dok option... ada 2 lecturer.. so akan aku pilih yang terbaik... lepas semayang perut lapar balik... waaa.. takkan nak makan nasi..... bukan setakat tidur sekejap lagi.. mau berdengkur.. so cari benda yang light tapi kenyang... so kasi angkat Pau.. dan tidak lupa karipap... kali ni bukan sardin.. tapi kentang...yang paling best.. karipap baru goreng maa... layan pulak ngan nescafe ais.. waa memang mantap...

masuk kelas kul 2... waa lecturer.. cutting supermodel pulak... tapi sayang india.. x yah ler.. ok kali ni ajar.. best jugak.. sempoi.. semua contoh dia tunjuk.. waa.. rasa aku tertarik ngan dia.. bukan badan dia.. tapi.. cara pengajaran.. muahahahhaha.. siap bagi break.. macam tu ler lecturer.. x yah ler tocer... student macam orang giler.. jangan lupa.. masa depan lecturer semua kat tangan student maa.. sekali ada report pasai lecturer.... jangan impikan untuk mengajar OUM lagi.. waaa... memang kami semua hebat.....

lepas tu kul 4 ada lagi kelas.. kali ni belajar rekabentuk sistem pulak.. waa tidak ler.. otak aku dah set Hyper Trading pun terduduk.. asyik load sahaja.. dari pagi sampai ke kul 6 maa... waa memang parah.. jadi part-time student ni.. x per.. janji kaya lepas ni.. hehehehe.. lama lagi nak graduate.. muahahahha... ok ler mata dah x larat.. kalu tidur.. mau jadi kluang man aku malam ni.. kalu x tidur.. apa nak buat.. semua x larat dah ni......

Saturday, September 04, 2004

ari bersama tilam....

waa malam tadi lepak ngan cousin... dia open table... makan hot dog.. walau x sehebat 1901.. makan burger.. walau x sebesar Burger King.. janji free.. hehehehe.. makan 2 ketul hotdog.. sebijik burger... di tepi jalan.. sambil nenok konsert cina.. hehehehe.. kat Sungai Way maaa.. mai le turun kalu nak nenok... Anita Mui.. junior... hehehehehehe

balik umah kat kul 1 pagi... lepas tu tidur.. bangun kul 9 lebih tu.. call member.. tanyer apa citer mau turun Mines ke tak... kelas di batalkan.. itu pun tau last minutes... selamat x pi... kalu pi.. jadi kes naya pulak... hehehehehe pi opis sat... nenok Jobstreet... buek keje sikit2.. biasa ler orang rajin.. sempat lagi layan YM maa tu pasal bos.. lambat bayar gaji.. sebab buat keje di belakang dia.. tau2 keje dah siap... hehehehehe

lepas tu.. petang dalam kul 3 lebih macam tu jumpa Kak Mas(elaira4rever).. pasai nak beli buku Artakus... aku panggil.. Antakusiad... jumpa ler jugak Kak Nis.. mai dari Seremban.. pasai buku aku hanya ada stok.. kat Seremban ajer..muahahaha.. toche Kak Nis.. kerana menyusahkan.. waaaa... dan Kak Mas.. dan yang lelain.. aku x kenai maa.. sori ler.. lain kali lepak mamak.. tunggu habih beli semua buku.. lagenda tu mauahhahaha

balik petang... pi Melawati... lepas tu ada kereta eksiden pulak.. port cantik.. keta masuk longkang.. besar jugak.. sebelah longkang kawasan perkuburan... memang elok sangat tu.. dah beri petanda kut... waaa... dah tau kawasan perumahan.. mau bawak laju jugak.. kan dah susah... hehehehehe lepas tu layan daging kijang.. waaa best jugak.. daging kijang masak black pepper maa.. x pernah makan lagi kijang.. .rusa dah pernah merasa... memang best woo

balik umah layan citer giler... aku pun dah giler pulak nenok citer Table for two.. semua pasai member... kan dah kena racun.. aku pulak layan jugak.. tapi boring giler.. citer dah sikit.. baik beli VCD... x yah nak tunggu depan TV.. setiap sabtu... lepas tu pi Pyramid.. member mau angkat Spec.. waa Oakley tu... ko memang kaya lah kawan... harga RM 320 maa...

balik umah... lepak lagi.. layan citer penggali kubur pulak.. tu pun nak habih... mau baca buku....

Friday, September 03, 2004

ari kedua...

waa hari ni pi lewat sikit.. aku sampai.. bos aku pun sampai.. waa timing baik.. sebab aku boring dok sorang.. .nak pi semua booth.. kena ada bussiness card..baru dia orang layan... kekambingan suruh... waa rasa nak print business card company sendiri ajer... ( ada ker...hehehehe)

ari ni boring... sikit ajer orang... awek sikit ajer... ramai ah moi ajer..... mana awek ni... ari ni jumaat pulak...waa nampak gaya semayang UPM ler... mana lagi maa.. harap2 ada air.. takkan nak tayyammum kut... mak kucing mandi tak ari ni.. hehehehehehe... lupa pulak nak pi kolej mak kucing... boleh makan tuna tengah ari ni... hehehehehe

boring.. dan boring... nak makan pun susah... soft drink... RM 3 uyk satu tin.. waa.. tidak.. terpaksa jugak aku teguk.. ni rasa nak gaji RM 5 K.. baru ler boleh lepak ni port.. kalu tak.. anggap ler tu kali terakhir aku beli ye kak.... makan nasi goreng... dan air tin.. RM 8 maa.. tidak ler.... dia orang ni keje apa maa..

makan tengah hari ni.. daripada makan benda yang mahal.. belum tentu sedap.. baik pekena KFC.. telan.. tu burger Satay... nak rasa ada macam kat awan besar tak.. hehehehe.. baru RM 5.90 sen ajer.. Combo.. ada air... dan wedges... lagi berbaloi.. hehehehe.. kenyang pun kenyang.. ole KFC... hehehehehe

balik tengah duduk kat booth.. tiba2 si basrin.. call.. apa cerita.. mana ko.. dah 2 hari x de konpren... waa..sori ler abah... saya sedikit bz ler abah.. hehehehe.. abah ajak lepak ngan dia pulak ... jumpa Mie.. founder.. GEJU.. waa.. x sempat ler abah.. sori ler.. hehehehe

waa sekali bos ajak pi party pulak.. kat Cyberjaya... waa ingat buat kat opis... tapi kat bistro tu.. waa apa aku nak teguk maa... tu belum kira teguk... nak telan pulak.. sorry ler Bos... x boleh maa... dari dulu bos ni x paham2.. yang aku ni Muslim... anak tekak ni belum pernah lagi merasai tu air maa... takut terminum pulak nanti.. ahaks...


Thursday, September 02, 2004

ari ni pi Mines....

waa bab janji ni mesti x tepat punyer.. bos suruh mai kul 9.00 pagi sharp.. direction exhibition centre tu x dok.. Mines Shopping Centre aku tau... yang lain x pernah sampai... so ada staff guide aku.. cari bangunan warna kelabu.. so aku jumpa... then biler tanyer..

Pak Guard : ni Sapura
Aku lah : loa belum tanyer.. dah jawab... aku tanyer.. kat mana.. Mines Exhibition Centre
Pak Guard: Bukan kat sini.. ni Sapura... ( ni India kurang pasti biler sampai)
Aku lah: aku tau ler ni Sapura.. kat mana tempat nya ( dalam hati... aku yang mangkuk ke.. pak guard ni x pi sekolah.....hati dah panas dah... info x betul)
Pak Guard 2: ooo.. tempat tu.. kat sebelah Mines... ( Orang Melayu)
Aku lah: Terima Kasih Bang... (kan senang cakap ngan Melayu)

aku cari Mines... so jumpa... then park awek aku... so.. pi SMS Bos.. kat mana nak jumpa.. jam kul 9.04 minit.. waa... tidak aku lambat.. ketidak puas hatian betul aku ngan staff sorang ni.. pasai salah info.. then aku pulak yang mungkir janji... so aku lepak.. then Bos call.. cakap dia sesat pulak.. x jumpa jalan.. waa tidak ler.. jam dah kul 9.35 maa.. kul 10 start exhibition tu...
so register.. lagi sekali terasa kemangkukan bos pulak... biasa ler.. 2 hari pertama ni hanya untuk company sahaja... dan registered member.. sabtu dan ahad ni baru untuk public so no need to register... kat receptionist.....

Ah Moi: Good morning.. Can I have your bussiness card please...
Aku lagi: oppps.. I'm just a technician only.. so I don't have a business card...
Ah Moi: So, you come from what company....
Aku lagi: waa ni bos x khabaq pulak...(dalam hati.. masa untuk menggoreng.....) Actually my company represent for ACM Siggraph... so I'm from Optidigit....
Ah Moi: What a representative?
Aku lagi: ah moi ni x mandi pagi ker.. tau ler area UPM x dok air ( dalam hati ) yaa.. my company represent for ACM Siggraph....
Ah Moi: Ok.. please write your name.. and your company....

aku masuk dewan... terus pi booth.. waa kosong... nenok jam.. 10.00 pagi maa.. tidakkkkk mana boss ni.. dia sesat ker... atau x nampak jalan.. atau mengantuk... berapa batalion Yahudi dia sudah bunuh... hehehehehe.. Boss ni French.. takkan bunuh Yahudi kut.. kui..kui...kui... tunggu lagi.. waaa orang dah mula ramai... nenok jam 10.47 baru sampai... waaa selamat aku x tunggu kat parking keta tu.. kalu tak.... mau menyirap..... aku cuma lewat 4 minit... dia balas balik 1 jam 47 minit tu.....

perut haus... x sempat sarapan... janji punyer pasal... tilam pulak best sangat.. tu pasal lewat.. hehehehe.. pi tempat minum dia.. dalam hati cakap mesti mahal... so amek a cup of coffee dah memadai.. jangan mengada3 nak angkut a couple of coffee.. mau rabak wallet kejap...hehehehe
tu dia... RM 3 secawan kopi yang entah apa rasa... langsung x kaw....

waa boring... pak lah x mai lagi nak rasmi... boring...cakap kul 10.. lepas tu kul 2.. pak lah mai kul 3.20 cam tu... boleh tahan janji pak lah ni... ( salah ker aku tulih kat sini... jangan sumbat aku dalam kamunting.. pasai hero aku dah kuar.. ari ni maaa) mai booth aku.. x sampai seminit duduk... rasa 40 saat pun x dok... baru bos aku nak pi sapa.. dah blah.... waaa bodyguard x usah cakap ler...ketepi2... aku pulak yang disuruh ketepi... lain kali baca ler sikit.. kat tag nama aku tu... "Exhibitor" tu company aku maa... kambing.. pakai cermin mata gelap.. didalam dewan.. hehehehehehehe

balik dari Mines.. gegar.. Putrajaya.. pasai nak hantar adik aku ke KLIA.. ada training kat Dubai.. caya lah UDIN... adik gua memang hebat... walaupun aku x sehebat adik aku.. tapi tumpang hebat jugak ler.. hehehehe... balik training bekerja ngan company Schlumberg.. waa German punyer... aku bangga.... ole Udin..... ok ler nak gerak......

Wednesday, September 01, 2004

waa.. ni entry... tribute utk Mat Jan...

waa sorry mat jan .. betul2 terlupa maa.. bukan cubaan.. tapi betul2 terlupa.. selamat ko baca..
kalu tak memang terlupa maa.. entry pulak di akhir malam.. cam ner maa.. hehehehehe..

di pagi merdeka tu... kedatangan MAT JAN... waa rugi sesapa yang x dok malam tu.. x dapat dengar puisi kalbu... dari Mat Jan mengenai bunga telur ND... hehehehehe

waa keje ari ni.. macam x de keje.. sebab prepare untuk esok...pasai ada exhibition kat Mines Exhibition Hall.. waa best2.. boleh mengular.. sambil melihat benda2 lain pulak... asyik pintu opis ajer.. rasa boring pulak... hehehehehe

petang ni balik mau pi Summit.. pasai ada orang belanja.. citer AVP.. best2.... dapat THX pulak tu.. waa lagi best... siap ada pop-corn.. lagi bertambah gilest dia punyer best... masuk ajer.. seat center waa... ok layan THX... nanti ler.. kalu tackle isteri Tan Sri ker.. suruh dia sewa gold class punyer... panggil semua GEJU.. layan sekali.. hehehehehe

ok mau gerak...... Summit seperti memanggil.. hehehehe