Tuesday, August 31, 2004

merdeka.......31 OGOS.... 47 tahun... dah merdeka... MERDEKAKAH aku?

waa balik opis.. call tajul.. tanyer dia mau join ker.. nak atau x mau macam sama ajer... waa sekali member aku nak follow daa... ok jugak... dia jarang online... masih x dok blog lagi.. namanya Zailani.. panggil Zai... ok kalu macam tu.. naik keta dia.. hehehehehe..

call basrin... tanyer mau follow ker... dia cakap mau... call tajul suruh standby.. kul 10.15 cam tu... sekali tunggu punyer tunggu.. mana ler member aku ni.. jam dah kul 10.30 maa.. mana dia.. keta dia Sukhoi-17 ker... atau MiG-29N... waa dah risau ni... jalan kat umah aku dah mula sesak maa...

nenok jam 10.59 dia mai umah... waaa.. cakap ngan dia.. ada 2 orang nak follow ni... ko tau tak kat mana... umah dia orang... waa Kg. Melayu Subang maa.. lepas tu Basrin call.. cakap x mau pi lah... waa aku jadi drebar.. macam biasa... post yang x pernah aku tidak dapat peluang untuk mendapatnya... pi.. Subang Suria.. angkut Tajul.. lepas tu patah balik.. ke Subang... nak ikut Puchong.. then masuk Highway...

last sekali aku merdeka dalam kereta... rasa nak gigit ajer member aku tu.. tapi apa nak buat.. gigit dia balik jalan kaki aku maa... sampai sana.. SMS ND jumpa kat mana.. sebab yang aku tau.. dia orang berpicnic maa.. so mesti ada makan2 punyer.. aku pulak belum makan malam lagi maa...

sampai sana.. dia orang ajak pi Sri Serdang... pi makan.. ok jugak.. kat situ jumpa ler semua orang... Sya... Lin... Farihah... Langsat.. Purbe.. Kak Zaza.. Ina.. Kekure... ND... Yabana.. tu ajer kut..yang lain kurang dapat dipastikan.. sebab dia orang x mau buat sessi suai kenal.. hehehehe... yang mai ngan aku.. Zai.. dan Tajul.. memang aku kenai...hehehehehe

lepas tu makan.. aku ngan Zai.. x makan.. entah biler dia tanyer makanan.. aku kurang pasti.. so berborak ler.. itu aje kut.. tapi x leh borak.. sebab x dok air.. mintak air kosong.. x sampai2 lagi.. waa ni warung memang parah... sampai ajer air.. minum air.. perut dah kenyang... sebab order x mai lagi pulak.. waa memang parah ni warung... x pernah lagi aku pi satu tempat.. order air... sampai lambat...

balik tu ingat nak lepak mamak pulak.. pasai aku dan zai x makan lagi.. tuan tajul dah makan awal2 kat umah... apsal x tapau.. boleh makan dalam kereta.. hehehehe.. ingat nak lepak ajer Maulana... nampak macam x best ajer... so balik lah.. lepak mamak kat Subang ok jugak.. dah tau citarasa... on the way balik ada roadblock pulak... waa.. berat ni.. silap2 sangkut pulak ni.. sebab ekjos pun dah mengalahkan lori angkat balak dah ni... hehehehe..

selamat lepas.. tu hantar tuan tajul balik... dia pun happy.. ok ler.. at least.. ada jugak aktiviti yang dilakukan.. setelah mai jauh2... dari Johor Bahru tu.... ole tuan tajul...lepas tu balik Subang.. lepak mamak... kat SS 15.. cam biasa... SMS ND.. x de respon pulak.. SMS si Kekure.. cakap dia kat Kepong maa.. badan penat.. jalan kaki hampir... 1 KM katanya... waaa so aku lepak ngan Zai... citer apa program nak buat kejap lagi maa.. jam 4.20 pagi..

melepak sampai... kul 5 macam tu... balik umah semayang Isyak then... nak tidur ni.. selamat tidur..

Monday, August 30, 2004

semua amek cuti...

waa keboringan... semua staff amik cuti.. aku aje x amik cuti pasal cuti tinggal 3 hari ajer.. x tau apa yang aku buat dengan cuti.. menyesak pulak.. pi merayap2 ngan member... mengorbankan cuti.. kan dah kena keja.......

pagi... mengemas.. nenok e-mail... bos x sampai2 lagi... mana pulak ler... dia cuti ker.. apa lagi layan YM tu lah keje aku..baca blog orang... nenok blog orang... cari idea apa nak tulih.. janji malam ni pi merdeka... nenok bunga api... sama ngan GEJU yang lain..

waa boring nya.. kul 3 lebih baru bos mai.. kureng sungguh bos ni.. kalu ya pun nak mai lambat.. apsal x khabaq... boleh sesama lambat maa... apa lah bos ni.... ok ler nak surfing lagi best..reseller UPS ni buat lawak ker.. mana nya quotation.. hari tu iya2 ajer.. nak bagi....


Sunday, August 29, 2004

ari minggu....

waa.. semalam lepas melepak... tuan tajul call nak jumpa kat KLCC... ok jugak.. aku start awek aku... then gerak.. sampai sana.. si tuan tajul.. call.. aku kat wangsa maju.. waa geram jugak aku nenok mamat ni.. cakap macam keling maa.. hehehehehe

sampai Wanga Maju... aku cari.. ok jugak.. bola pun dah start.. tgh cok mencari.. si ND call.. dia pun pelik aku kat wangsa maju.. hehehe. dia pun nak turun.. ok jugak.. boleh jumpa kekure (Rudy) end-up melepak sampai kul 12 lebih macam tu.... lepas tu balik Shah Alam.. hantar tuan tajul.. hehehehe.. sungguh jauh perjalanan semalam... macam2 benda jumpa.....

pagi ni bangun kul 9 tu... penat maa.. semalam tidur kat kul 4 tu... waaa.. itu pun tuan tajul.. call hehehehe.. siap SMS lagi.. lepas tu bersiap.. gerak pi shah alam... sebab aku kena jadi driver kepada tuan tajul... sampai sana.. amek keta.. terus gerak pi Bukit Bintang... amek pulak Tuan Walid.. mau pusing 3 kali cari Hotel Nova.. loa salah paham akan longitud kedudukan hotel ni.. mati2 aku ingat.. kat depan Regent tu.. ada banyak hotel2 yang pelik... hehehehe sekali depan Royale ler...

amik Tuan walid... call ND pulak kat mana nak jumpa... sebab dia orang ikut Kesas.. aku ikut Federal aje ler.. sebab nak jumpa kat Pandamaran.. senang sikit... so janji kat Tanjung Harapan tu.. ok jugak.. lepas jumpa.. rasa2 nya si Kekure ni bawak aku berjalan.. pusing Port Klang tu..bukan pi umah Mely.. siap ukur jalan lagi.. bagi walid nenok.. kan walid engineer civil.. hehehehe.. sampai umah mely.. tanpa membuang masa..

amik pinggan makan... masa makan.. pengantin mai.. dan bersanding.. lepas tu makan.. ok jugak timing sampai..jumpa sorang blogger..... lupa pulak nama dia.... lepas makan plan nak pi nenok mentadak-mentadu kat UH maa.. sakit nya kurang pasti.. dalam darah ada virus... ( sebab mentadak ni makan lalang ada racun rumpai kut... hehehehhehe) waa masuk Menara Timur tu.. dalam wad x dok air-cond tu.. waa kalu aku mau sebulan x baik sakitnya.. hehehehehee

duduk melepak kejap.. dengar cerita orang sakit ni.. lepas tu gerak.. kena hantar balik si walid kat bukit bintang.. dan hantar tuan tajul.. balik ke shah alam... waa penat woo.. perut lapar lagi.. sebab banyak berjalan maa.... makan sikit ajer tadi.. sebab walid kata x leh tambah.. nanti hilang berkat dia.. x tau entah betul ke idak si walid ni.. tapi kena percaya jugak cakap cikgu ni.. hehehehehe

si nd call ajak lepak Kg. Baru.. ada wira dok lepak sana.. waa.....dah sampai shah alam maa takkan nak gegar balik kg. baru tu.. tidak.. mau kekeringan air dalam badan maa.....balik umah.. lepak... sebab malam ni ada match maa.. Liver vs Bolton... kul 11 maa... si Rudy call ajak lepak.... pulak.. waaa bukan x mau maa.. tapi ada projek pulak... waa sorry ler Rudy.. badan penat giler maa.. kekurangan makan kut.. hehehehehe

Saturday, August 28, 2004

interview ari ni maaa

ari khamis ada orang call... nama dia lupa lah pulak... tapi yang penting.. dia suruh mai.. Bandar Menjalara... ari sabtu ni.. ada interview.. waa best.. syukran.. hehehe.. Amin. Alhamdullilah..

kul 9.52 dah ada.. kat sana.. nenok jam.. awal lagi maa.. interview kul 10.30.. tapi punctuality on the first met.. penting tu maaa... nenek aku khabaq suatu masa dulu... on the first met.. jangan kita lewat... mesti lagi awal.. baru gempak... mana ler nenek aku dapat perkataan Gempak ni.. sebab masa tu Gempak x kuar lagi maa.. hehehehee

lepas tu mai sorang awek singh.. waa tidak.. ingat aku sorang ajer.. lepas tu sorang lagi awek.. waa semua muka2 berilmu maa.. ni macam berat aku kejap.. mesti semua ni degree.. aku x dok apa2 maa.. ada perut.. boleh kira ker..lepas tu sampai lagi orang... kali ni awek bawak escort.. dan 2 orang mamat.. selamat.. ada jugak lelaki.. kalu x mat akal aku dibuatnya...
sorang tu lepasan degree.. budak KUTPM... sorang lagi diploma Shah Putra.. waa mantap semua IT maa

lepas tu panggil orang pertama.. Mazlan.. budak yang paling awal.. aku mai selepas dia.. waa pi interview x pakai Tie tu.. waa aku pakai Tie maa.. ni lagi gempak ... x yah nak pakai smart2. mesti pengalaman segala jenis... mesti mantap habih... so tu pasal personaliti tidak diperlukan... agak aku kut... lepas tu aku pulak.. waa.. gerun jugak.. ada 3 orang maa.. semua MAMAT... bukan Awek.. ok jugak.. sebab kalu awek jadi interviewer leceh... boleh buat orang terkantoi ajer... sebab soalan entah apa2 entah....

Cth soalah :-
1. dulu bersukan apa?
2. pasai apa awak tidak sambung belajar?
3. kenapa awak tidak masuk MRSM....
dan lain-lain lagi..... dan apa2 entah kerapuan..

ok jugak MAMAT.. tu boleh gelak2... memang best... tapi aku tidak berharap.. kerana kehadiran degree holder yang sedang menunggu tu...menyulitkan laluan aku maa.. tu lah pasal..

last sekali dia cakap.. akan diberitahu kelak untuk interview yang kedua.. mintak2 dapat.. Amin.

balik umah.. Uncle call.. tanyer apa projek... kalu x dok projek.. boleh mai Jinjang tak.. mau angkat pintu.. aku pun pi ler.. ok jugak dapat pintu.. boleh letak umah aku maa.. sebab umah aku punyer pintu dah buruk dah.. boleh raya ngan pintu baru... hehehehe aku pun pi.. bawak van... waa... jalan bapak segala jem.. tapi bapak segala roti x nampak pulak... perut dah lapar... air-cond pulak rosak maa... tidak... semua badan aku dah berair dah ni..... waa akhir nya selamat sampai... setelah hampir 2 jam tu.. dari PJ ke Jinjang....

balik umah... penat woo.. dan melepak... sebab tuan tajul nak jumpa... malam ni...

Friday, August 27, 2004

ari jumaat..

keje ari ni mengemas opis... kemas dan kemas.. sehingga nampak cun.. sebab ada mat saleh mana mau melawat... member aku nama salleh pun.... mai umah aku x kemas macam tu.. hehehehe mat jugak maa bukan mek.. hehehehehe

dari pagi sampai ke tengah hari.. dok mengemas... rasa boring betul.. angkat meja.. angkat kerusi.. lepas tu bawa ke tingkat atas... rasa peluh dah kuar macam main futsal setiap malam jumaat... hehehehehe so malam ni x yah main ler...

khutbah ari ni x lain... citer pasai kemerdekaan dalam bentuk duniawi... x de citer lain .. selain dari dunia ni.. bagi ler citer sat lagi nak mati ker... apa nak buat.. cam ner nak elak maksiat ker.. ni balik2 citer pasai kemajuan Malaysia... lepas tu nak hubungkan kan Islam Hadhari.. entah apa2 entah... selalunya memang aku dok termenung.. bukan tidur pun.. pasai perut lapar maa.. selalu makan lepas semayang... termenung.. apa ler nasib khatib ni esok kelak...
nasib para ilmuwan... nasib para imam... dan segala nasib orang2 yang berilmu... tapi ti dak berani tampil... lain ler aku ni.. x dok ilmu... yang ada perut... (boleh masuk 35 cucuk sate kajang maaa) rasa selamat kut esok kelak... Amin...

balik semayang... makan.. layan YM.. dan berbincang cam ner nak pi ahad ni.. makan pree wooo.... sapa x mau... jumpa tuan tajul... jumpa tuan walid... dan segala jenis macam tuan dan puan.. hehehehehe




Thursday, August 26, 2004

cerita sedih jadi x sedih......

waa entry citer sedih.. ada orang kata x sedih... agak2nya aku bukan dalam kumpulan orang sedih kut.. tu pasal semua happy.. hehehehe.. tapi aku sedih awek aku kemek.. bukan kerana silap aku.. silap itu pompuan yang berkereta kancil merah... geram betul bile ingat balik...

ari ni x dok citer menarik.. cuma setup satu machine.. tapi bukan machine baru.. cuma recycle dari animator lain.. untuk dicampak ke sorang graphic designer.. ada satu india baru masuk opis aku ni.. nama x boleh sebut.. ( terpaksa di rahsiakan.. atas-atas sebab keselamatan beliau) takut Kes Kg. Medan menular sampai Sri Hartamas... hehehehe

arahan bos.. di terima.. so aku terpaksa uninstall some software yang tidak digunakan oleh mamat.. bila uninstall.. mesti amek masa.. ni bukan format maa.. sekejap ajer.. so mamat ni punyer usha kat aku.. macam x puas hati.. dia ingat saja2 ajer aku buat lambat... menyirap aku sekejap... lepas tu dok berlegar2 ke belakang ke depan.. macam dah x dok keje nak buat... cuba ler bawak bertenang.. duduk ker..

lepas semua siap... then cakap thank you pun semacam.. panas betul hati.. selamat ada YM.. hehehe.... sejuk balik hati.... hahahahahaha aku yang x sedih... hehehehehe

Wednesday, August 25, 2004

awek ku dinoda dari belakang.....

lately biler baca blog orang lain.. semua citer sedih.. kali ni pun citer sedih.. sewaktu aku mencari monitor... untuk member.. pada masa tu aku on the way balik.. di 'roundbout' aku berada di tengah... so aku ada option untuk keluar atau berada lagi dalam 'roundbout'... tiba-tiba dengar bunyi hon...

tau2 ajer.. aku berada diatas jalan... berguling-guling dan awek aku berada depan ku.. terseret, kalu 100 M mau awek aku menang... keluar dari kereta kancil merah tu seorang pompuan.. bukan awek.. tapi dari gaya cutting.. dah macam mak orang... x gemok.. tapi boleh tau ler.. itu seni maa.. hehehehe.. tahan kereta lain.. tanyer sapa salah... waa sedih aku pun bangun sat.. pi amek awek aku tu... ada satu mamat bawak satria.. berhenti.. tolong aku.. menyesal betul x mintak no. HP dia.. boleh jugak pi jumpa ker.. atau nanti dia kawin boleh pi kenduri dia...

sat lagi minah a.k.a mak orang... sound aku.. macam mana awak bawak motor.. aku pun blank pasai helmet aku x dijumpai lagi maaa.. waa itu LTD 5 Button tu... mat rempit semua tau akan keistemewaan dia.. sebab aku x sempat pakai ngan betul masa tu... so helmet aku sudah hilang... hati panas.. tapi aku x mau mengeruhkan keadaan lagi.. so aku pulak yang mintak maap.. (kesilapan yang tidak akan ku buat lagi... jangan minta maap semasa accident.. mintak maap kat balai.. ok kengkawan...) aku pun balik.. dengan tanpa helmet....

waa.. ingat dah settle.. nenok awek aku.. tank dia kemek... sedih betul.. ekzos kemek.. selamat fork x lari.. swing arm belakang pun cun.. esok nak pi balai.. nak buat report.. esok aku x boleh bangun maa... sakit satu badan... belakang aku ada bercalar sikit... tangan.. bahu... selamat x patah... waa aku cakap esok ler.. buat report.. ... hari ketiga aku pi balai.. kena sound ngan polis.. dia cakap aku yang bawak motor x betul... waaa.. aku tanyer polis tu balik... dalam laporan tu.. dia cakap saya berada kat mana...... polis nengok balik report tu.. waa minah tu x de mention pasal position aku masa accident.. aku berada kat depan maaa bukan kat tepi atau kat belakang..... ( ni lah kesilapan... lain kali buat report masa accident.. buat 2 orang sekali)

waa ni minah nak cari pasal..... masa tu bagi tau kat semua cable yang ada... first sekali JPJ.. nenok mana umah dia... lepas tu nenok loan mana.. sekali BSN.. kasi check betul kereta x habih bayar lagi... waaa semua ada.. last sekali.. Polis.. sebab minah ni kekurang-ajaran.. buat laporan palsu.. semua pak cik aku dah hangin dah.. ingat malam minggu tu nak gegar umah dia.. end-up minah tu x dapat apa2 pung.. claim RM 2500 sebab repair keta dia... kalu tak nak tarik aku masuk court.. silap besar maa.. jangan nenok kasut yang aku pakai masa tu.. kalu nenok kasut.. memang kasut aku buruk masa tu... so jangan sangka kasut buruk tidak berilmu maa..

hati yang panas... kerana aku yang meminta maaf kat dia.. dan ini balasan seorang MELAYU.. selamat ler... atuk aku kawin ngan bukan MELAYU.. so darah yang mengalir ni bukan sepenuh nya MELAYU.. kalu tak.. macam minah ni juga aku.. AMIN..

Sekian... ini lah kisah sedih aku.. pada tahun 2001...... lain x de yang sedih kut.. semua happy.

Tuesday, August 24, 2004

ari selasa...

kerja seperti biasa.. makin bertambah.. pasai nak buat major upgrading on LAN and as well our server.. task ari ni usha UPS = Uninterrupted Power Supply.. benda alah ni kena pasang kalu tak blackout x sempat server tu nak shutdown.. as we already know, Windows needs to be shutdown properly not like Linux.. u can turn off as many times you like.. no need to shutdown.. That is the Power of Linux... Ole Linux... hehehehe

lepas tu macam biasa... agenda utama GMI.. layan YM.. ada pulak mamat tu mention pasai Nugget.. kat forum.. rasa nak gigit ajer perut dia.. orang tengah lapar, ada citer pulak nugget..kalu jemput kita orang semua makan kat umah dia ok jugak... aku dengan tidak kepuashatiannya...... balik dari opis.. aku pi gegar GIANT.. masuk dalam Giant.. pi cari Freezer terus.. dan usha tu benda.. yang telah lama aku x ngap.... Felio... Ayamas..

dengan berbekalkan semangan Ifrit Utama.. disebabkan oeh the7asmann.. dan perut yang lapar... balik umah terus goreng semua... ada 16 ketul semua.. kalu ummi aku tau.. boleh terkesima sekejap.. hehehehe.. lepas magrib.. aku ngap.. semua sekali.. tu ler makan malam aku.. hehehehe.. memang best... lepas kekenyangan bak harimau lepas makan 8 ekor ayam... cari DVD apa nak layan.. usha punyer usha.. terjumpa pulak citer You Got A Mail.. ok jugak citer lama...layan ler...
layan borak ngan technical support...

Jimmy: Hello, e1
e1: hi jimmy..
Jimmy: Good afternoon..
e1: sorry just now, I'm chatting with chris
e1: good afternoon..
Jimmy: In summary..what u r looking 4 is a UPS that can powered yr 4 PC and can give abt 20 mins of backup time and
Jimmy: have auto-shutdown feature..right ?
e1: yes
e1: one more thing is there any smaller size
e1: because 5U is quite big maa
Jimmy: The UPSs that meet your reuirements requires external batteries so that is why they are a bit big..
Jimmy: How many Us can you spare in yr rack ?
e1: oic..
Jimmy: If there is not enough Us space in the rack, try to opt of a standing unit.
e1: ok if I want to add 5 PC more with 450W each one...can that UPS support to load it
Jimmy: Nope..if u add another 5 PCs.then u required a much higher Va capacity UPS,,eg A APC Silcon SL10 Kva UPS
Jimmy: However as yr va rating goes up, the UPS's electrical requirements also goes up..so in the example above
e1: oic
Jimmy: u required a 3 phase power supply..
Jimmy: This means u will hv a single UPS, controlling all the 10 PCs and will shutdown their O/S when power fails..
e1: i think I have an idea.. how about I just put the UPS on the top of the shelves
Jimmy: 1 big UPS to all..manage & supply power ..
e1: so my rack will be enough space..
e1: because stand unit can't fit my rack any more
e1: hehehehe
Jimmy: nope..strongly not recomemded ..the weight of the UPS is too much for yr rack..
e1: what is the weight?
Jimmy: It is very heavy..totally not recomemded at all..
e1: ok if I want to use that 5U.. what is the price...
Jimmy: If there isn't enough space, please buy a APC rack + the UPS to meet yr requirements ..
e1: and what is the model no.
Jimmy: For prices, please refer to our authorised resellers.
e1: just now u mentioned about the auto shutdown..
Jimmy: Yes..
e1: let say we have 4 PC so we must connect what type of Cable.. it's serial or USB
Jimmy: U can use either serial or UTP type.. either way, u required to get extra accessories..
e1: oooo
e1: so at the back of UPS have 4 port of serial or UTP port. is it?
Jimmy: For serial u need cables and AP9207...for network just the AP9617
e1: these cable come with UPS or.. buy separately
Jimmy: Buy separately..
e1: so all 4 PC must have 2 Network card if I want use network...
e1: so I need to buy 4 Serial in order to use auto shutdwon feature is it..
Jimmy: yES
Jimmy: no..if u use the network connectivity, only 1 NMC , AP9617 will do
e1: I'm confused..
e1: only one NMC...
e1: how about the rest of the PC
Jimmy: That NMC will communicate with the rest of yr PCs..thru network
e1: ooo
e1: so Only One PC need 2 NIC.. and the rest will connect in the LAN is it?
Jimmy: Npe..the NMC is slotted into the UPS and is then connnected to the network..
e1: oooo
e1: so that CAT5 cable will connect to Switch
e1: then we will control through LAN..
Jimmy: Yes, u r right ..
e1: so how about the IP..
Jimmy: When u get the card, the manual will guide u on how to use & configure the card., etc
e1: ok...thanks for all you information
Jimmy: The user manual will also guide u on the card usage, configuration, etc so that u can use the card
e1: i will discuss with my boss first
e1: ok Thanks.. Bye.
Jimmy: You're most welcome..
Jimmy: Bye & hv a nice & productive day..
e1: ok BABAi..
Jimmy: bye..
e1: btw what is the model for that UPS
Jimmy: SU5000RMXLI
e1: I would like to ask the Price to reseller
e1: ok thanks
Jimmy: You're most welcome ahain ..
Jimmy: Bye

ni ler conversation ngan technical support.. punyer lama dia lag.. takkan pi beli makanan kut.. silap aku jugak pi borak ngan dia waktu lunch... tapi kalu ya.. lepas ni makan ler.. punyer hangin kejap tunggu dia reply... hehehehehe

Monday, August 23, 2004

citer lawak of the day...

citer no. 1
A lawyer named Strange died, and his friend asked the tombstone maker to inscribe on his tombstone, "Here lies Strange, an honest man, and a lawyer."
The inscriber insisted that such an inscription would be confusing, for passersby would tend to think that three men were buried under the stone.
However he suggested an alternative: He would inscribe, "Here lies a man who was both honest and a lawyer.
"That way, whenever anyone walked by the tombstone and read it, they would be certain to remark: "That's Strange!"

citer no 2
Three guys die and end up at the gates of heaven, talking to St. Peter.
"So," Peter asks the first guy, "how many times did you cheat on your wife?"
"None. I had a perfect marriage."
"Great," says Peter. "You get to cruise around heaven in a Viper. And you, how many times did you cheat on your wife?"
"Only twice, I think," says the second guy.
"Okay. You get to cruise around heaven in a Cadillac. And you, how many times did you cheat on your wife?"
"12 times. Maybe 13," says the third guy.
"Okay," says Peter. "You get a rusty Ford."
Later that day, the guy in the Cadillac sees the guy in the Viper crying.
"What's wrong?"
"I just saw my wife."
"So?"
"She was riding a skateboard."

citer no. 3
Mom and Dad were taking young Billy for a walk through the park one sunny afternoon when all of a sudden, in the bushes a short distance away, Billy spots two dogs going at it. Billy says, "Daddy, what are they doing?" The dad responds after some quick thinking, "Why son, their making a puppy."

Later that night Billy was thirsty and got out of bed to get a glass of water. As he walked by his mom and dad's room, he heard a noise and looked in only to find them going at it. Billy shouts, "Daddy what are you doing?" The father, quite embarrassed, replies "Why Billy, we're making a baby." "Quick, turn her over..." declares Billy, "...I want a puppy!"


untuk Syati sahaja..

sekejap duduk mana.. kalu duduk KL x dok masalah sebab harga di bawah amek daripada kedai C-Zone.. Plaza Low Yatt.. dan baru dibeli pada hari Sabtu.. 21/8/04 ok..

Budget RM 2000

Intel Pentium 4 2.4 GHz = RM 460 ni proceesor
Abit VT7 = RM 240 ni motherboard dia
256 mb Corsair Value = RM 160 ni memory dia
80 GB S-Ata Western Digital = RM 250 ni hard disk dia
Abit Radeon 9200SE = RM 170 display card
Lite-On Combo = RM 170 boleh read DVD burn CD
1.44MB Floppy Drive = RM 30
Elegant Casing = RM 80 ni casing cun punyer
17"Samsung Dynaflat 793DF = RM 395 flat screen maa
Mouse and Keyboard = RM 20
Speaker = RM 15

semua ni total dia ialah... RM 1990 tidak termasuk printer.. dan dah test.. tiada masalah dari segi compatibility... ok.. semua cun...



Sunday, August 22, 2004

waa ari ahad.......

malam tadi.. lepak MAMAK..selepas assemble PC mamat tu.. Liver ada match maa.. vs Manchester City... Ole Liver.. 2-1 maa walaupun... diaorang leading dulu.. ngan Anelka yang meyumbat.. tapi Baros bagi equalized.. then 2nd half.. macam biasa Gerrard.. bagi menang maa.. Ole Liver.. x sia2 semalam terpekik2 macam orang gila.. kesakitan tekak.. berbaloi.. dengan garlic naan dan 2 gelas teh tarik gelas besar.. ini lah dunia.. berzikir x mau.. pi jerit2 macam orang buat tebiat boleh pulak.. (akukah orang itu.....)

ari ni bangun awal.. pasai dah janji ngan member.. nak kuar merayap.. tapi member yang di tunggu x jua sampai.. apa lagi layan DVD lepas tu VCD dan macam2 benda lagiu yang x berfaedah.. hehehehe lepas tu kemas umah sikit.. amek hati emak bapak.. hehehehehe itu semua penting tu hehehehe petang tadi mak cik aku mai.. pasai dia nak ke Kulim.. waa mak cik aku mau pindah.. pasai pak cik aku naik pangkat.. Polis maa kali ni KULIM pulak.. waaa so sorang lagi pindah dari kawasan jajahan Selangor.. h
malam ni aku kena jaga Anak dia.. darjah 6 maaa ada kelas tambahan UPSR..

okler tu ajer kut penutup cerita minggu lepas.. hehehehe.. OLE LIVER.... hehehe

Saturday, August 21, 2004

ari sabtu... yang teramat boring..

waa kena paksaan pulak aku ari ni.. patut nya x keje.. tapi dalam appointment letter memang kene keje ari tu.. tapi jarang pi.. kalu pi pun ada ler.. 2 jam macam tu.. lepas tu balik.. kali ni kena paksa pulak.. potong stim betul ler..bos ni..aku pun pi ler. pasai nak test display card.. nak decide which model.. mana yang cun mana yang kureng..

waa aku mai awal ari tu.. hampeh jugak dia orang ni.. tapi x boleh marah jugak.. selamat dia orang mai.. setelah dok testing.. siap buat ala macam benchmark tapai untuk satu software ajer.. Motion Builder Kaydara... sapa animator tau ler.. aku bukan tau apa pung.. tau install aje.. dan cari the finest hardware to support it.. hehehehe...

setelah habis meng'test' semua benda.. sikalang sudah tau.. bukan Display Card punyer problem.. motherboard and processor need to be upgrade.. mau tak nya.. that PC is not meant for do all this tasks maa.. sebab PC tu sekadar Surfing machine dia orang.. Boss x mau campur ngan PC buat kerja dan Personal Interest.. hehehehe best betul jadi dia orang.. dapat 2 PC setiap satu...

lepas tu.. balik lambat.. konon nak pi kenduri kawin.. tapi x leh pi.. so pi Low Yatt.. angkat spec member.. RM 2 Ribu and below maa.. itu lah agenda petang sabtu.. waa pi merayau.. nenok notebook... nenok DVD baru.. nenok Ah Moi dan mcm2 yang sewaktu dengannya... lepas tu balik kolej dia.. pasang.. sendiri bikin ler.. waa ari tu ada 1 pc kena assemble.. dan 1 lagi upgrade sikit.. tolong member.. janji member jangan lupa aku sudah... ole budak2 U.. hehehehehe


Friday, August 20, 2004

ari Jumaat yang mulia.....

ari ni sampai awal jugak.. cam x percaya.. 9.30.. masih x dok orang..hehehehe waa banyak betul keje ari ni... macam2.. nak kena amek tau.. hilang member setable untuk makan tengah hari.. minggu depan. pasai dia pi training.. kat MDC.. waa best sungguh jadi internship dia orang ni macam2 ada... baru boleh pandai maa

tengah hari dok browse lagi pasai UPS ni.. orang mau support.. dia recommend kat trade-in.. bagus punyer company... x mau pening2 lagi pasai part.. asyik buat promotion untuk trade-in ajer.. dia ingat semua company macam IBM ker.. HP ke.. memang bab meng'upgrading' x dok masalah punyer.... ni company cak ayam ajer maa.. mana boleh beli itu semua gadget...

lepas tengah hari.. pi Low Yat waktu petang.. sebab kena angkat cooler fan lagi.. ari tua angkat satu.. ok.. lepas pasang.. satu lagi pulak buat hal.. parah betul..
nak kena tukar dua2 sekali nampaknya.. lepas pi low yatt.. balik opis.. layan YM.. hehehe sampai ke malam.. sebab nak pi jumpa member..kat UM.. nenok PC dia.. apa hal entah.. mau upgrade kut... hehehehe

kalu nak upgrade biar ler yang power2.. x sabar nak main ngan benda mahal2 ni.. walaupun diri ini x mampu.. janji tolong plug n bagi u play pun ok maa.. hehehhee biler dapat pasang AMD FX tu.. beliler..aku tolong pasangkan maa... hehehehhehehe



Thursday, August 19, 2004

ari ni mai awal maaa

sampai kul 9.00 pagi waa.. orang pertama sampai.. sebab ada satu Ah Moi kat sini nak guna PC dia.. kul 9.30 pagi sharp.... tu yang dia cakap... tanpa membuang masa aku cabut display card lama dia.. kasi upgrade jadi Quadro FX 1000 ... mantap sungguh.. RM 3890 maa.....

aku tunggu sampai 9.40 pagi.. x de pun Ah Moi ni.. pergh cakap x serupa bikin betul.. hangin aku... lepas tu tanpa membuang masa.. aku jumpa member sat.. pi sarapan.. tadi x sempat sarapan kat umah.. sebab bangun lambat... waaa.. kasi angkat nasi lemak 2 bunkus.. waa kenyang.. untuk tengah hari sekali.. nak budget.. hehehehe

tengah dok layan YM .. ada pulak intercom.. suruh pi Putrajaya lagi.. waaa pi lagi.. selamat bawak keta bos.. pi ler. sampai sana kul 1.00 macam tu.. waa pi kaunter kertas yang aku cari x dok pulak.. cari pegawai yang in charge.. semua kuar pi lunch.. tinggal aku dan kaunter.. jam dah kul 2. pegawai x masuk lagi.. mantap sungguh.. kul 2.21 cam tu baru masuk.. bagus...mantap.. cemerlang... terbilang..
aku kat sana 1 jam lebih.. dok termenung.. bukan ada apa pun...

nak balik.. cari air kejap. mana air.. mana kafe.. waa kat sini ramai awek guard bukan mak guard.. memang best.. sapa sorang awek guard.. tanyer..kat mana kafe.. waa dapat segelas air soya sejuk.. best..... lepas tu gerak balik.. sampai exit serdang ada accident.. waa lori minyak masak.. kena sebat dengan wira maa.. habis semua minyak masak dan minyak sapi.. x dok ler roti canai.. kat Putrajaya.. hehehehe

sampai opis.. kul 3 lebih... perut lapar.. waa layan YM sambil usha benda lain.. ada keje x settle lagi.. hehehe malam ni ada kenduri kat umah saudara lagi.. kena pi.. kenduri arwah.. nanti aku mati.. mintak2 dia orang pulak mai umah aku yaa.. Amin.

Wednesday, August 18, 2004

hari meeting ngan supplier

waa dok kat 2 jam.. x de ker teh tarik... karipap sardin.. baru ler best dok berbincang... hehehehe.. task baru cari motherboard can support PCI Xpress, which can support latest Quadro FX.. waa cam ganaz ajer bunyi arahan baru ni... ada ke duit company ni... ok ler bos.. akan ku cari demi syarikat ni.. akan ku laksanakan.. janji gaji bulan ni jangan lambat lagi.. x mampu aku menahan siksa ni... semua tersiksa.. termasuk ler yang batin sekali .. hehehehe

sekali usha mother board ni terus minat... memang cun.. aku suka sangat.. tapi harga RM 1000. cam x percaya.. tapi ni yang terbaik setakat ni... hanya yang terbaik menjadi pilihan hati sekarang.. sebab aku bukan dari kalangan yang terbaik.. so mintak2 tempias yang terbaik tu dapat kat aku sekali... hehehehe.. waa sungguh mantap betul.. ni board.. sekali baca spec dia pun dah menggerunkan... hehehehehe

ni spec dia... nak translate x pandai ler.. agak2 nya cun.. ikut intinct ajer ni...

GA-8ANXP-D the flagship motherboard for GIGABYTE 8Σ series offers a complete range of features dedicated to satisfying all computing needs. Experience next-generation processing with the latest LGA 775 Intel® Pentium® 4 Processor with Hyper-Threading Technolgy! The 8ΣSeries motherboards support DDR-2 533 / 400 to deliver a maximum memory bandwidth of 8.5GB/s in dual channel DDR mode. Along with enhanced performance is additional system stability with the GIGABYTE Universal Plus Dual Power System (U-Plus D.P.S.). U-Plus D.P.S. is a revolutionary eight-phase power circuit designed to withstand varying electrical current levels, ensuring future processor upgrades.The GA-8ANXP-D provides an broad range of peripheral connections by offering IEEE 1394b and USB 2.0 for high-speed data transfer, and high speed Serial ATA for connection of storage devices. The GA-8ANXP-D also offers multimedia advancements through PCI-Express for outstanding graphics output, doubling that of the current AGP8X interface. For improved networking, Dual Gigabit LAN provides simultaneous WAN and LAN connection at a blazing fast network connection speed of up to 1,000 Mbps for both network types. The addition of integrated 802.11g wireless LAN solution standard provides a more flexible networking connection. Along with top-notch hardware is the addition of the GIGABYTE Shieldware. Shieldware includes 8 unique software feature elements that are easy to use and focused on making computing both simple and straightforward. Finally to round off the GA-8ANXP-D is home theater-quality sound with your PC using Intel® High Definition Audio for enhanced multi-channel audio, improved voice and communication input, and multi-streaming capability.

mantap sungguh...... alangkah bestnya kalu dapat beli.. tapi dapat assemble pun jadi ler.. at least aku orang pertama yang meng'test' nya hehehehe

Tuesday, August 17, 2004

terasa kenyang lagi.......

cerita untuk ari Isnin........

sampai opis macam biasa nenok server kejap ada Ok tak.. tengok Internet ada ok tak.. sejak kebelakangan ni.. Internet teruk betul.. selalu sangat DC.. marah betul ni... ni bukan nama leased line kali ni macam...

dalam kul 11.. ada staff aku suruh aku pi.. Putrajaya.. waa pi lagi.. ari Jumaat tu baru pi.. ni pi lagi sekali.. rupa-rupanya.. nak amek resit pulak... kan senang kalu di orang pos resit tu.. waa x praktikal betul.. menyusahkan.. bayar ari lain.. amek ari lain... apa dia ingat Putrajaya tu 5 Km ker... pi balik dekat 80 KM wooo.. penat betul.. selamat bawak 4WD Boss.. itu pun penat lagi.. mengantuk nenok jalan... hehehehehe the best part is.. x sangka.. kat sini boleh jumpa awek Guard.. selalu Pak Guard.. Mak Guard.. Abang Guard.. kali ni jumpa awek Guard tu.. waa meriah betul kali kawin sama dia... memang secure idup ni.. hehehehehe

balik dari Putrajaya.. kasi settle semua keje sebab nak balik awal... nak jumpa member.. borak pasal switch.. lepak kejap.. kat mamak.. sambil tunggu magrib.. dal 7.40 macam tu.. semayang magrib.. kul 8 aku gerak dari Opis.. so sampai dalam 8.24 macam tu.. sampai2 x nampak orang, so.. ingat dia org x sampai lagi.. ok jugak.. sebab si Basrin pulak sesat.. waaa dia kat Subang lagi masa tu.. ooo tidak... aku lepak kat surau..tgh lepak dapat SMS.. dari Op kami tengah makan sate ni.... tapi mengenangkan si basrin.. x sampai lagi.. so.. lepak dulu ler.. bukan kenal pun dia orang.. segan jugak....

lepas tu OP.. call.. kat mana.. kami dah sampai dah.. kami orang melayu.. waaa ayat makan dalam tu.. aku sampai awal maa.. cuma lepak tepi surau tu.. senang sikit.. senyap.. nak describe jalan kat basrin pun senang... so jumpa ler.. si OP, Wira, ND, Yanti dan Lin.. semua aku x pernah jumpa maa... baru x sampai 5 minit aku duduk.. si Walid SMS kat Lin.. dia tunggu aku... waa tidak ler.. ingat mamat tu bergurau.. x sangka pulak serius.. waa berat macam ni... terasa menyesal pulak x SMS dia ptg tadi.. tanyer macam mana nak pi... waa tidak.. Walis pun senyap ajer.. waaa.. sowi kawan...

so lepas makan sate.. ajak si basrin.. pi jumpa walid.. sampai D'Palma.. call dia kejap.. waa ni walid.. ok jugak.. lepak mamak DE Sekyen 18.. ingat nak pekena capati.,. tapi walid dah kenyang.. so layan teh tarik ajer ler... lepak sampai kul... 1 cam tu.. waaa lepas tu balik.. esok keja maa.. so Walid.. lagi sekali sowi ler.. pasai x amek ko malam tu... ok.. lagi sekali turun aku bawak ko walid.. pekena lagi sekali ok..

Monday, August 16, 2004

ada cousin send ni lagu...

ok jugak biler menyanyi.. sebab dulu tadika x habih... tadika macam hampeh.. entah berdaftar ke tak... sebab malas nak cari tadika lain.. pi ajer mana tadika.. dekat ngan umah.. hehehehe.. pi tadika.. dah jadi macam cerita Young and Dangerous..dulu tadika ingin jadi budak baik.. so kalu ada yang bergaduh... aku tolong report.. kat cikgu.. lepas tu cikgu sound ummi aku... anak u ni suka mengadu ler...

apa dia ingat masa tu aku x tau ker.. apa maksud mengadu.. ummi aku senyum ajer.. waa lepas tu no more report.. aku pulak jadi taiko kat sana.. sama2 join gaduh.. hehehehe sekejap ajer. rasa x sampai pun 3 bulan kut.. apa punyer tadika.. patut ler aku x pandai.. ahaks... mana tak nya.. setiap ari bergaduh.. dah hidup berpuak2 ikut jalan pulak tu.. aku ngan member sorang.. sekarang lost contact pulak... mintak masih hidup lagi.....

>Kepong Bridge is falling down,
>Falling down, falling down.
>Kepong Bridge is falling down,
>My fair Samy.
>
>Take a gag and shut us up,
>Shut us up, shut us up.
>Take a gag and shut us up,
>My fair Samy.
>
>How will we build it up,
>Build it up, build it up?
>How will we build it up again,
>My fair Samy?
>
>Build it up with tax and toll,
>Tax and toll, tax and toll.
>Build it up with tax and toll,
>My fair Samy.
>
>Roads and bridges bend and break,
>Bend and break, bend and break.
>Roads and bridges bend and break,
>My fair Samy.
>
>Blame it on an Act of God,
>Act of God, Act of God.
>Blame it on an Act of God,
>My fair Samy.
>
>Rocks and blames will wash away,
>Wash away, wash away.
>Rocks and blames will wash away,
>My fair Samy.
>
>Parody sing along to "London Bridge Is Falling Down"

Sunday, August 15, 2004

ari Ahad... ari utk beronggeng.. hehehehe

malam tadi lepak DE ngan member kat Seksyen 8.. sebenar tujuan nak ke sana untuk nenok air mata murahan.. hehehehehe.. suka benar nenok orang nangis.. pasal AF ni.. sebab buek apa aku perlu nangis.. bukan dapat apa pung.. hehehehehe.. lepak sana rasa menyesal pulak.. Liver ada match tu ngan Spurrs.. tapi apa nak buat.. majoriti.. semua nak nenok AF.. awek2 x usah cakap ler.. semua HP kat tangan maa..

habis.. AF balik umah.. tidur..

pagi tadi.. teman member... pasai dia baru masuk ITM.. amek part-time.. waa caya ler.. so teman dia pi.. National Library.. pinjam buku.. waa Fizik tu.. menakutkan... Calculus.. lagi gerun... lepas puas melepak.. sambil nenok buku.. bukan baca buku.. pi Pertama.. melepak lagi.. usha HP pulak.. member nak angkat.. cam biasa pusing Pertama.. cam orang giler.. masuk Campbell pulak... nak cari tempat balut rokok tu.. pi sana tutup pulak... waa dah penat jadi orang x de arah ni.. lepak kedai mamak kejap.. layan teh tarik....

sambil layan.. x de pulak mat rempit.... pelik betul.. selalu nya ari ahad le tunjuk skills.. waa hilang lagi daya penarik kat mamak Jalan TAR ni.. SOGO x usah cakap ler.. punyer ramai ler orang.. semua shopping sakan.. .. karnival beb... lepas tu pi Midvalley.. pasai tempat balut tu kedainya tutup pulak... sampai Midvalley.. park kereta.. pi cari ROTI BOI.. makanan wajib.. biler sampai Midvalley... habis makan.. pi cari benda alah tu.. jumpa pun.... then masuk Carrefour.. member mau cari tempat buat telur separuh masak... punyer pusing dok x jumpa.. tanyer awek.. oooo benda tu dah habis dah....

waa tengah lepak.. awek UPM tu call.. baru nak call.. aku reserve ari ni punyer masa.. semata2 nak tunggu dia call.... melampau betul... mek kelate ni... dia cakap PC dia rosak lagi.. pelik betul.. so lepas semayang... gerak terus pi UPM... sampai sana.. cari jugak RX-8.. x de pulak.. waa x mai lagi ker.. hehehehehe.. sungguh cun betul ler keretanya.. hehehehehe lepas re-format everything.. dengan install semua benda sekali.. aku pun balik... masing2 dah lapar betul.. badan penat... pi A&W Subang... layan Mozza.. dah lama x makan..........hehehehe

Saturday, August 14, 2004

susah betul biler kaw-tin ngan Melayu

semalam aku balik lambat... pasai nak pi jumpa member... dia minta tolong.. Modem dia rosak, so aku malas nak balik umah.. lepak opis.. sambil usha spec.. dan berborak ngan Op.. citer pasai apply keje... then sambil tu lagi usha Jobstreet... dalam kul 10 aku gerak dari opis..
sampai umah dia.. Gelap pulak tu.. hampeh betul...

perut dah lapar... orang x dok.. pergh hangin betul aku... baik tadi aku niat.. x yah charge ler bagi servis kat member.. kali ni kalu ko call aku.. aku mintak RM 25 apa2 hal.. itu untuk verify sahaja kerosakan... kalu ada part need to be replace... aku akan charge another... RM 25 for labour charge so semua total .. RM 50... sekarang aku akan berkira ngan Melayu... sebab aku dah hangin ni.. hehehehe

tapi make sure part tu korangh beli sendiri ok... kalu aku beli.. aku charge lagi RM 10 untuk awek aku.. seperti kata OP.. mintak sikit.. duit minyak... aku yang sememangnya zalim dan kijam kalu korang semua nak berkira... aku akan ketuk kaw-kaw punyer.... sebab aku bukan ada diploma IT.. atau Degree IT.. lagi kan pula, Master in IT... sebab aku x professional macam dia orang..... so sendiri mau ingat....hehehehehe

ok.. ni cerita untuk hari ni.. sekian toche kepada pembaca.......

Friday, August 13, 2004

mai awal ari ni.....9.14 sampai opis maa

waaa x kusangka ku datang awal ari ni... dengan bannga.. orang pertama sampai.. receptionist pun sampai awal sebegitu... bukan apa .. nak shutdown server sat.. nak pasang loader.. ntuk tape backup... kalu dia orang ada biler aku tutup.. server. .. ada pulak yang interkom x berhenti2... heheheheheh

selepas lepak menengok jajahan... blog kengkawan.. boss interkom.. asking about the price list for the new switch... kat sini.. LAN mau upgrade guna GigaBit.. so semua spec aku perlu sediakan... utk kesenangan dia.. hehehe.. biasa kuli.. belum jadi boss. lagi... lepas seharian dok browsing.. aku hantar email kat dia.. mengenai semua spec..

dalam kul 6.40 ptg macam tu dok interkom aku.. ajak berborak pasai.. switch yang akan di beli... waa kali ni bising pulak.. mahal sangat ler.. tadi nak yang paling cun.. so aku proposed satu switch harga dia RM 22K maa.... mantap habis.. .. baru MSC punyer standard.. hehehehe
lepas habis berborak ngan dia.. aku lepak lagi sambil layan YM.. masa tu menunggu kul 9.30 macam tu.. sebab nak pi umah member.. nenok modem dia..

sambil layan.. buat resume.. usha keja kat jobstreet... x mau ler keje kat sini... bukan apa.. bahaya ler... tahap kewangan x kukuh langsung... kalu gaji on time.. x per.. ni semua delay.. risau betul ler..... Ya Allah, murahkan ler rezeki ku... Amin....

ok jam dah kat kul 10... so masa nak gerak...

Thursday, August 12, 2004

ramalan dari member lagi

pasai zodiak cancer pulak... lahir bulan 7 maa... so dapat bintang cancer... hehehehee
macam ni cerita nya....

The most sensitive man and the weakest emotional type in all Zodiac.Most Artists are Cancer. Cancer is controlled by the "Moon" and the moonchange it's shape daily, so Cancer man's emotional and moods change all thetime too. You will confuse with him and yet it is his constantly changesthat "Charm" you. He never go to get what he wants directly, but he willwait for a chance and opportunity to do so. Once he gets what he wants, he willnot loose it, except if he get tired of it by himself.

The most sensitive man who can not stand rejection. He cares whatother people feel or think of him. He hates loosing face and he tends toover protected himself, so sometimes people might think he is a coldperson.

Gifted, creative, imaginative, is Cancer. A mystery and complexityplay a major role in a life of a Cancer man. He could be very funny, veryquiet, suddenly very sad. Living with him could be very unexpected, for youwill not know what is his next mood. If you like excitement and surprise,you have the right guy and never have a chance to get bored.

He thinks of his home as "nest" and it is the safest place for him. Ifhe feels hurt or depress he will stay at home alone quietly. Once hefeels better, he will come out of his retreat and lives normally again.Being a looser is not him.

It is so easy to fall in love with this guy because he is gentle and avery polite guy. His wit and creative mind could win your affection.He will come out from his nest to protect you even if he is not opening himself upto other people much. Not many people will win his heart. His security isonly when he has money in his pocket. Once he feels secure then he mightthink of having a happy family. Even he likes to make and keep money, he is notstingy. Spending money is part of his good image, so he will be happyto spent money to take you out to a very expensive restaurant or buy ajewelry for you. Certainly when he has money OK.

He is possessive to everything's that he thinks belong to him. Don'ttry to talk to another cute guy in front of him, he will get suspicionbecause he is not very secure or confident in himself for this kind ofcompetition.

Once you know each other too much, he will start to look for newexcitement, but not to worry for he will always think of you. If hethinks you are the true love for him, and you try once to disappear. You will be sure hewill come and look for you.

He is a shy guy, but if he likes you. You can get up in the morningand see that he is in front of your house everyday till you go out with him, avery persistent guy.

He likes a secure, cheerful and lively woman, confident but at thesame time always act proper and appropriate. He likes a secure woman, but ableto adjust to his rapid changes. A very difficult type to find woman indeed.

In the beginning, you and him will be so sugary sweet together and hewill only think of you. This so "super romantic" will not last forever, sodon't slip this chance. If you are the one who want his interest, thenact and make yourself interesting. Be a supportive person and give himcompliment ometimes, but not too much till he thinks you are not sincere.

Unlike many other Zodiac, if he is mad then you better get out of thatroom. He will calm down by himself. Giving him a slight touch on hisshoulders or concerned facial _expression are enough.

ni betul ker.. kata ummi aku.. aku lahir x cukup 9 bulan maa.. aku kuar awal sikit.. biasa x mau menyusahkan ummi aku maa.. aku kuar bulan 5 so ada 4 bulan lagi patutnya dalam perut maa.. so aku patut kuar bulan 11 maa.. bukan bulan 7.. so ramalan ni kurang tepat... tiada apa yang tepat jika datang dari manusia.... Hanya Yang Maha Esa saja Yang Maha Mengetahui.
waa ni ajer cerita.. dari pagi sampai ke petang.. mencari supplier... lepas tu ber"YM" maa.. itu hehehehe ole geng mak itam.. hehehehe.. lepas ni nak pi kenduri arwah..



Wednesday, August 11, 2004

ari ni ari Rabu...

semalam balik opis.. pi umah cousin kasi nenok setting Streamyx.. rupa2 line tu x activate lagi Streamyx.. tu pasal ari Jumaat kat 1 jam lebih dok mengodak.. benda yang sama.. asyik x boleh dial ajer...

lepas tu pi tolong cousin aku.. amek PC kat opis.. bawak balik ke umah.. pasai nak buek keje kat umah.. lepas tu lepak.. pekena maggi goreng.. dan kueh tiaow.. yang pelik nya kena Rm 11.70 sen maa.. x masuk akal betul... waa hangin kejap.. kalu makanan tu sedap.. aku takkan complaint pasai harga.. tapi kalu x sedap... bukan setakat hangin.. mau bertempayan.. aku memaki-hamun dalam hati ler... hehehehehe

ari ni... support untuk UPS mai.. seharian aku dok mengusha benda tu.. sama ngan dia.. ok jugak dapat tau macam2.. tapi nak lebih detail.. x dapat kawan.. hehehehe... ari ni sesungguh nya bz betul... buat quotation... kena sound pasai.. apa meja kat pc staff tu bersepah ngan benda2... loa.. selamba dia sound aku...aku cakap kat dia balik.. aku tunggu duit.. mana duit,
so senyap jap bos.. waaa takut jugak dia akan kuli dia yang berdedikasi ni.. hehehehehehe

citer lawak pertama
After digging to a depth of 100m last year, Russian scientists found traces of copper wiring dating back 1000 years, and came to the conclusion that their ancestors already had a telephone network one thousand years ago. So as not to be outdone, in the weeks that followed, American scientists dug 200m, and headlines in the US newspapers read:"US scientists have found traces of 2000 year old optical fibers and have concluded that their ancestors already had advanced high tech digital telephone 1000 years earlier than the Russians." One week later, a Malaysian scientist En Mat Boot, reported the following: "After digging as deep as 500m,Malaysian scientists found absolutely nothing. They have concluded that 5000 years ago,their ancestors were already using wireless mobile phone."

citer lawak yang kedua
Types Of Women ============= 1) HARD-DISK Woman: She remembers everything, FOREVER. 2) RAM Woman: She forgets about you, the moment you turn her off. 3) WINDOWS Woman: Everyone knows that she can't do a thing right, but no one can live without her. 4) SCREENSAVER Woman: She is good for nothing but at least she is fun! 5) INTERNET Woman: Difficult to access. 6) SERVER Woman: Always busy when you need her. 7) MULTIMEDIA Woman: She makes horrible things look beautiful. 8) CD-ROM Woman: She is always faster and faster. 9) E-MAIL Woman: Every ten things she says, eight are nonsense. 10) VIRUS Woman: Also known as "WIFE"; when you are not expecting her, she comes, installs herself and uses all your resources.

Tuesday, August 10, 2004

ni ulasan daripada Black Koala

You are Black koala, who is cheerful, amiable and youthful. ( waa ni macam kena)
But you lack activeness and prefer to be on your own. ( ni rasa tidak betul.. kalu dok melepak bersama member.. tu kira aktif ler....)
You are not good at taking leadership and to take initiative. ( waa ni sedih betul... cam ner pulak dulu jadi technical leader maa sekejap)
You react after carefully considering the action and are convinced. ( kembang semua apabila mendengar ayat ni...)
Even if you are asked your opinion, you don't speak from heart and you don't give out your opinions. ( ni kurang pasti apa maksud ayat ni...)
You think you are acting cool, but people around you think you are eerie. ( biasa ler.. dah cool memanjang... mesti mysterious punyer.. not misery... heheheh)
You can not stand to hurt others or get hurt yourself, so you tend to be nice to others. ( waa yang ni kurang di praktikkan... selalu nya ramai yang sakit hati pasal aku ni... heheheheh)
You have a sharp instinct and when having an argument, you try to develop the argument by reading the other person's minds. ( alangkah bestnya.. kalu dapat ni privilleges... Amin)
By doing so, you effectively make your point.
Both cautiousness and timidity reside in you. ( waa ni kurang pasti......)
If you rely too much on first instinct, your action may be haphazard. ( tapi instinct x pernah salah maaa.... )
Nevertheless, you tend to be strong-minded, and will put in all your effort, even if you upset your health. ( yeaaahh .... caya ler...)
You are indifferent to commodities. ( ni sedih pulak.. cam x betul ajer....)
You tend to be careful with money, so you won't experience much loss. ( penjimat jugak aku rupanya.....)
You have extremely strong likes and dislikes of people. ( ni sudah semestinya.... kata manusia)
You have lots of friends, but at the same time you can create lots of enemies too. ( musuh biasa... dah cool memanjang... semua nak cari pasal )
You may exhibit extraordinary talent as a scholar or an entertainer. ( waa x pernah pulak jadi entertainer... hehehehehe)
untuk ari selasa

dah lama nak bubuh.. dalam blog ni... tapi asyik dok edit.. x menjadi ajer.. bahasa HTML ni pun satu jugak... dok lari aje sana ni... sekali edit.. ada ajer silap.. ari ni selamat sekejap ajer jadi.. kalu tak. ada yang tunggu ari lain ler pulak.. hehehehe...

akhir nya dapat jugak masukkan black koala yang cun ni... ingat nak buat baju ler kalu kaya, hehehehe.. smart tu mata nya.. so cool.. baru ler betul sapa lahir bulan Julai.. hehehehe.. memang selalu cool.. x suka bising2 ni.. janji keje siap.. kalu keje x siap baru ler bising.. hehehe.. bos ni pun satu..dah tau aku guna Maybank.. pi bagi cheque EON bank buek apa.. kan susah nak kena bank-in lagi duit tu... waaa tidak...

ari ni malu betul ler.. sampai bank.. ingat nak bank-in kat dalam buku.. masa tulih.. form mintak no. cheque pulak.. alamak mana satu ni.. waa tidak ler.. selamat ler.. ada awek sorang jaga kaunter tu.. kalu tak parah jugak.. waaa tanyer dia sat... lepas tgh tulih no. cheque.. dia sound.. loa mau bank-in kan cheque ker.. x yah guna buku.. guna machine pun boleh... loa.. baru aku tau machine tu terima bank luar... waa ari ni kena sekolah pulak aku yer.. ok jugak.. lepas tu guide.. aku satu persatu.. bagus punyer awek... bertuah jugak orang x pandai ni.. dapat guidance dari awek tu.. hehehehehe

ni ler rupa.. black koala tu.. hehehehehe



YOU ARE ƒuƒ‰ƒbƒN ƒRƒAƒ‰!
ƒuƒ‰ƒbƒN ƒRƒAƒ‰

Monday, August 09, 2004

ari isnin yang boring....

memang ari isnin... mesti lambat.. sebab x sangka ari ni dah keje balik.. rasa macam baru nak ahad.. ahaks.. hehehehehe. sampai opis.. UPS pulak buat hal.. waa dok 'beeping' ingat supply x masuk.. ada manual pun sedih.. x macam manual.. dia nak suruh End-User baca ker.,. Engineer dia atau Support dia orang baca... so.. terpaksa cari alternative.. by pass Uninterrupted Power Supply (UPS) .... dapa email dari member... begini kisahnya

To My Friends Who Are SINGLE ( aku disini )
Love is like a butterfly. The more you chase it, the more it eludes you. (itu macam ker)
But if you just let it fly, it will come to you when you least expect it. (kalu macam tu.. tungu ajer)
Love can make you happy but often it hurts,but love's only special when you give it to someone who is really worth it. ( susah wooo)
So, take your time and choose the best. ( ok dok mencari ni.... hehehehe)

To My Friends Who Are NOT SO SINGLE
Love isn't about becoming somebody else's "perfect person."It's about finding someone who helps you become the best person you can be.

To My Friends Who Are PLAYBOY/GIRL TYPE
Never say "I love you" if you don't care.Never talk about feelings if they aren't there.Never touch a life if you mean to break a heart.Never look in the eye when all you do is lie.The cruelest thing a guy can do to a girl is to let her fall in lovewhen he doesn't intend to catch her when she fall and it works both ways...

To My Friends Who Are MARRIED
Love is not about "it's your fault", but "I'm sorry"not "where are you', but "I'm right here"not "how could you", but "I understand"not "I wish you were", but "I'm thankful you are."

To My Friends Who Are ENGAGED
The true measure of compatibility is not the years spent togetherbut how good you are for each other.

To My Friends Who Are HEARTBROKEN
Heartbreaks last as long as you want and cut as deep as you allowthem to go. The challenge is not how to survive heartbreaks butto learn from them.

To My Friends Who Are NAIVE
How to be in love: Fall but don't stumble, be consistent but not too persistent, share and never be unfair, understand and try not to demand, and get hurt but never keep them again.

To My Friends Who Are POSSESSIVE
It breaks your heart to see the one you love happy with someone else but it's more painful to know that the one you love is unhappy with you.

To My Friends Who Are AFRAID TO CONFESS
Love hurts when you break up with someone. It hurts even more when someone breaks up with you. But love hurts the most when the person you love has no idea how you feel.

To My Friends Who Are STILL HOLDING ON
A sad thing about life is when you meet someone and fall in love only to find out in the end that it was never meant to be and that you have wasted years on someone who wasn't worth it. If he isn't worth it now he's not going to be worth it a year or 10 years from now. Let go.....

ada betul ker ni.... waa tapi macam boleh digunapakai ajer ayat2 ni semua...

Sunday, August 08, 2004

ari ahad yang rasa boring sikit....

lepas balik malam tadi umah member... ada member budak shah Alam.. ajak lepak mamak.. lama x jumpa dia orang... apa lagi pi ler.. sampai sana.. nenok member dah tunggu.. apa lagi join dia orang... tgh asyik melepak.. tetiba rasa pelik..apsal ramai sangat awek kat sini.. sejak biler pompuan suka layan teh tarik... rupa-rupanya.. semua tunggu... Akademi Fantasia...

waa seronoknya.. boleh nenok air mata murahan yang turun dari mata dia orang.. x pernah nenok lagi orang menangis pasai penyanyi dia orang kena buang... hehehehe.. Ifrit Utama dah meresapi fikiran... lepas semua dah nyanyi.. lupa pulak semua penyanyi.. yang ingat ada Aziz Sattar... M Daud Kilau.. dan si Misha .. penyanyi AF.. lupa pulak.. yang kene buang pun dah x ingat.. sebab x nenok2 betul.. asyik mencari awek yang nangis ajer.. hehehehehehe

lepas lepak... call member .. pi settle PC dia.. sebab PC bapak dia ada problem.. pi ler kejap.. nenok punyer nenok.. macam motherboard x support.. waa ni parah ni.. HardDisk dah beli dah ni... hehehehehe memandang HDD kecik pun x bawak.. so ditangguhkan.. lepas tu lepak Sekyen 14 PJ... Asshifa' layan Roti Canai Garing... di pukul 2 lebih macam tu... waa balik umah sampai kul 4 lebih maa.. tidur.... waa jangan cakap bangun kul 11 tu.. memang jadi Ifrit aku di ari Ahad.. hehehehe.. bangun tidur.. pi opis kejap.. utk settle.. aku punyer application kat tempat lain.. hehehehe

sampai opid.. swept card tu rosak pulak... rupa2 nya x dok electric.. waa tidak.. x boleh aku masuk opis ni macam.. boring sungguh.. balik umah.. layan DVD lagi baik.. lepak layan LOTR Two Tower... sebab miss dulu... ok jugak... lepas tu sambung ngan The Return Of The King.. waa nak muntah nenok citer kat 6 jam tu.. hehehehehe..

Saturday, August 07, 2004

ari sabtu... ari melepak bersama bantal..

malam tadi pi jumpa cousin aku.. nenok PC dia pasai apa setup Streamyx x menjadi.. ada kat 2 Jam jugak aku menengok.. tapi x dapat solve. al maklum ler.. buat kat PC orang sekejap aje jadi.. kali ni tercabar betul kejantanan aku.. hehehehe.. apsal x boleh.. pening jugak biler connect dok error.. ajer.. waa call member.. selamat Streamyx Installer... dia kata mungkin line x activate lagi untuk Streamyx...

lepas tu jumpa member.. nenok PC lagi.. dia kata mau upgrade guna Office 2003.. nenok PC dia.. waa memang x leh.. mau tak RAM 64 MB maa.. waaa x leh wooo.. lepas tu lepak mamak sampai kul 2.30 cam tu... waa balik umah kul 3 lebih woo.. tidur.. kul 4 cam tu.... di pagi nya pi opis.. nenok keje.. kejap.. biasa usha Jobstreet... nenok keje lain pulak.. hehehehe aku x tahan keje kat sini...banyak sangat pancaroba dia.. bukan halangan... especially tang gaji.. tidak boleh kompromi... tu kata nenek aku.. hehehehehe

melepak di opis.. sambil layan.. budak2 chatting.. biasa GENG MAK ITAM... hehehehehe sampai kul 5 cam tu.. lepas tu gerak pi Batu Enam Gombak.. ada member buat aqiqah utk anak dia yang pertama.. nenok aturcara dia.... kul 11 pagi sampai lepas Isyak... takut jugak.. x pernah orang buat majlis macam tu punyer lama.. so aku pun sampai umah dia kul 6 cam tu.. nenok2 semua orang dah x dok... hanya tinggal keta dia ajer.. dan segala carpet semua dah masuk dalam plastik dah... waa tanyer dia.. mana orang....semua dah balik maa

waa aku orang terakhir makan.. waa seronoknya...makan kambing maa.. hehehehe.. lepas makan baru rasa malu... tapi biler malu... apa lagi balik ler.. hehehehehe

Friday, August 06, 2004

ari ni kul 10.45 pagi maa

waa lambat betul.. tapi mempunyai alasan yang kukuh.. sebab nak jumpa supplier motherboard kat PJS 3.. tapi x kesampaian.. sebab dia cakap server dia down pulak.. semalam aku call cakap semua OK pulak.. Alahai si Cina ni .... ko buat lawak di pagi Jumaat pulak yer..

kul 5 cabut pi Low Yatt... usha heat sink utk 3D-Boxx opis ni.. lepas tu angkat sat DVD-Writer utk Uncle aku dan HDD utk member.. waa itu DVD dual layer maa... 8.5 Giga... Stok boleh buat DVD-9 tu... aku x mampu lagi ler.. nanti ler Uncle Non.. pi umah pinjam burner Ok...
balikk terus cabut pi umah Basrin... nenok PC dia.. sampai kat umah dalam kul 8.30 memang cantik...

sampai lepak kejap... Basrin ajak makan Mee Goreng.. waa Ok jugak perut dah lapar.. memang rezeki..Alhamdulilah.. lepas tu apa lagi dok testing.. hard disk lama si Basrin.. rupa2nya hard disk tu dah kong a.k.a koyak ( term basrin ) tu pasal x boleh load Windows.. so ada masalah lagi satu.. nak guna Hard Disk 80 Giga tu pulak.. so masalah nak retrieve data dan segala mp3 lagu keling dan Hindustan si Basrin... hehehehe

dalam kul 2.00 pagi cam tu.. baru selesai.. macam biasa ler.. tapi x settle lagi, masalah ngan Display dia biasa.. conflict driver..si Basrin guna S3.. memang card ni cerewet..so x per Basrin nanti aku mai lagi Ok.. hehehehe.. Sori ler.. sebenarnya Basrin ajak aku pi tidur umah dia.. tapi nenek aku dah berpesan.. teruna tidak elok tidur kat mah orang yang dah berkawin.... itu ler pasal nak balik... ( dalam hati kalu umah anak dara.. ok ker) hehehehehe

On the way nak balik umah, singgah Caltex kejap, perut lapar pulak.. beli roti layan air soya kejap.. dok sembang ngan sorang mamat tu.... kesian pulak nenok... nak tolong x de cable pulak... dia budak MLVK tahap 2.. amek Sijil Juruteknik komputer.. nak sambung x dok duit.. so keje kat Caltex.. lepas tu pi KL pulak keje kat Hotel ... waa 24 jam keje... kesian betul...

sampai umah kul 4 macam tu... tidur dan bangun balik kul 10 pagi maa.... terlepas Subuh... sedih betul bertambah lagi ler.. dosa ni macam.... ari ni keje macam biasa.. x de yang menarik, tunggu duit dapat.. baru boleh angkat itu Cooler fan.. ok ler dah kul 6.00 nak balik.

Thursday, August 05, 2004

sampai opis kul 10.30 pagi maa

waa bangun lewat tu... rasa macam dah bangun.. tapi yang pelik masih atas katil lagi.. waa tidak.. nenok jam.. 9.48 pagi tu maa.. waa tidak.. bagun terus.. mandi.. sambil gosok gigi tangan kanan.. tangan kiri dok sabun.. lepas tu bersiap... terus cabut... pi Caltex.. nak isi minyak, x de duit kecik pulak.. sungguh kambing betul Caltex tu.. menyusahkan orang betul RM 50 x de pecah duit...

sampai opis.. tanyer receptionist.. ada tak bos mencari.. nenok faks.. nampak faks kat supplier tu x reply lagi.. nenok 3D-Boxx tu ada hang ke tak.. nenok OK.. Cun.. lepas tu bukak YM ler... sebab boring betul ler gaji x dapat.. tengah dok bersembang ngan member.. mai bos dari belakang.. cerita pasal masalah gaji.. mungkin minggu depan.. Alhamdullilah...

ni ada sikit ngan si Walid... hehehehe pasai malam pertama

antropose1: teringat masa sekolah dulu..
p_petir: cuma cara kita nak mengatasi jer tuh yang patut kita pikirkan
antropose1: tanyer ustazah... sampai terkedu ustazah tu
p_petir: salah cara tanya tuh yang segan tuh
p_petir: wahahahahahaha
antropose1: siap buat alasan nak kuar kejap pi tandas
p_petir: tanya ustazah la plak
antropose1: standard ler bab munakahat maa
p_petir: wahahahahahahahaa
antropose1: kena tanyer details tang tu
p_petir: bab lain tamo lak tanya details
antropose1: bakal2 kursus kahwin dapat 4 flat ni...
p_petir: wahahahahaahahhaa
antropose1: masa tu cerita selepas akad nikah..
antropose1: takkan nak bukak citer pasal merisik pulak maa
p_petir: woooooooo
antropose1: lepas akad nikah.. ada member tanyer.. perlu ke kita bersanding
p_petir: peh tuh
antropose1: x perlu... sebab pompuan tu aurat
antropose1: so x perlu bersanding..
antropose1: ok ada pulak yang tanyer... malam pertama nak buat apa ustazah?
p_petir: pehtu
antropose1: kalu ko jadi ustaz... apa ko cakap walid?
p_petir: aku ek?
p_petir: erk aku tak layak jadi ustaz arr e1 pasal aku nih jenis sket
p_petir: sket je tak banyak arr
antropose1: ko tau ustazah tu cakap apa
antropose1: dia cakap sampai ari ni aku ingat lagi...
p_petir: dia cakap dia nak gi toilet
p_petir: kekekekeke
antropose1: sempat cakap lagi ma
p_petir: dia cakap apa
antropose1: malam tu ler lelaki nak tunjuk semua kasih sayang nya terhadap si isteri... so malam tu kena belai isteri dengan penuh kasih sayang
p_petir: wooooooo
antropose1: lepas tu ada mamat tanyer?
antropose1: cam ner tu?
p_petir: haa
antropose1: apa yang dikatakan kasih sayang?
p_petir: kekekekeke
antropose1: masa ni ler ustazah ku terkedu kejap

agaknya kalu aku jadi Ustaz pun mau haru jugak nak cerita ngan budak2 yang berumur 13 tahun ni.. sebab masa tu aku berumur 13 tahun maa di Tingkat 1... kalu x cerita pulak karang, susah jugak... hehehehehe.. agaknya korang nak cakap macam mana?

Wednesday, August 04, 2004

ari ni busy ya amat... baru best....

semalam balik opis dalam kul 6 dah cabut... hehehe. nak gerak pi UPM.. sebab PC kawan kepada cousin aku tu ada problem.. waa pening aku kejap.. risau pun ada... semalam dia SMS.. tanyer pasai apa biler print.... printer x habih2 dok print.. lepas tu ada bunyi kasar dalam PC tu.. waa ni yang risau aku ni.. betul2 risau maa... tanyer dia bunyi kat depan ke kat belakang....

sampai UPM awal.. lepak kat masjid UPM kejap.. nak semayang magrib.. first time masuk masjid tu.. sebenarnya dah banyak kali lalu kat situ.... susah nak cakap time lalu semua waktu dah lepas... baik nya aku ni.. hehehehe.. besar jugak... lepas semayang.. call cousin.. cakap dah sampai... sampai kat pintu pagar Kolej Tun Perak... terkesima sekejap.. bukan seorang awek... tapi sebuah keta yang cun, di depan mata... Mazda RX-8.. waa tidak... adakah ni mimpi.. plet Johor.. JHK nombor dia x cun.. tu pasal x ingat....

aku pun dok pusing2 kat situ... biasa ler.. keta depan mata maa.. boleh pegang.. belai2.. hehehe lepas tu lepak kejap.. mana tau nampak owner.. dalam keta x perasan pulak Pooh ker.. Mickey Mouse... patung Mr. Bean.. so for sure.. keta ni lelaki punyer... dari seat driver tu pulak nampak rapat ke stereng maa.. so ni mesti awek punyer keta.. anak sapa kah ni... kaya nya.. aku ada kawan dimana awek dia memang kaya.. dan bapak dia.. janji kat dia.. sebuah kereta Mazda RX-8 jika dapat 4-Flat.. maa. budak UM.. duduk Subang... waaaaa tidak.... KAYAKAH BAPAK AKU... hehehehehe

masuk dalam kolej pompuan.. waa semuanya indah.... yang kuar tandas... yang nak masuk tandas.... yang baru bangun tidur... yang tengah duduk kurang sopan didepan bilik TV semua ada maa.. silap kah aku memandang.. cam ner nak buat maa.. AKU Kah yang silap.. ke dia orang yang silap... dah tau kolej tu lelaki boleh masuk... so dah x reti2 nak pakai seluar panjang ker biler kuar.... sampai bilik member. tu.. nenok PC dia sudah kena virus dah... waa tanpa membuang masa..... re-install.. lepas semua siap...... aku pun kuar balik dari kolej....
waa panorama yang tadi semula aku nenok... patut ler semalam awek aku tidak boleh laju.. berat sangat dgn dosa kecil kut.. hehehehehe.. sorry ler RoXanaZ a.k.a RXZ..

lepas balik UPM.. masuk UM pulak.. jumpa member.. sebab PC kakak dia ada problem.. biasa OS Crash.. so aku pun format lagi.. then re-install everything.. then lepak mamak.. sampai kat kul 2 tu.. lepas tu balik umah... tidur...

tadi.. busy... sampai nak ber'YM' pun tak leh maa... hehehehe.. sebab ada satu CPU ni.. nama dia 3D-Boxx.. harga dia hampir kepada RM 30K maa... menakutkan.. ada problem pulak.. staff tu suruh aku letak Windows XP instead of using Windows 2000, he said XP much more stable compare tu Windows 2000.... waa mana teori dia pakai ni.. kat sini aku x leh bersuara.. sebab suara aku murah sangat.. apa ler kuli nak berkata-kata... so aku suka mendengar arahan, dan jalankan sahaja.. bila ada problem masa tu aku akan berkata-kata pulak.....

Prinsip hidup ketiga.. suka mendengar arahan yang tidak boleh dipertimbangkan... yang pelik nya kat, bila aku nak bagi cadangan.. semua cadangan aku tolak tepi... al maklum ler.. orang kurang bijak.... suatu hari nanti yaa Boss.....

Tuesday, August 03, 2004

ari ni selsema yaa amat..

waa ari ni semua organ rasa dalam keadaan safe mode with command prompt kut.. selsema tu. pi break fast sama member.. makan roti canai x rasa apa2 tu.. x tau ler macam mana aku makan, kali ni hingus tu kuar ngan sendiri.. kalu dah kuar x per.. keep on bersin ajer.. waa tu macam bile mau berhenti hingus ni... nenok PC satu staff tu.. dok transfer x habih2 lagi.. x tau apsal lama sangat transfer.. waa ni macam ada potensi besar switch tu ada problem....

ari ni buat diagram network for expansion for storage server... ingat nak guna Visio.. tapi apa kan daya.. PC aku di sini ler paling laju dan paling baru sehingga aku menggunakan Windows NT...hendak menangis.. x kuar air mata pulak.. hehehehehe.. x per janji ada PC.. boleh layan YM dan surfing... nenok benda baru.,.. paling penting update blog... ari ni makan tengah hari, x rasa apa2 tu.. baru Tuhan amek kejap deria yang ke-4 tu.. dah pening kepala... waaa.. Tuhanku, ampunkan lah dosa ku ini.... Amin...

ari ni x banyak keje yang aku buat.. terlelap.. kejap.. ada ler kat 1 jam macam tu.. lepas tu pi kuar kejap beli ink untuk printer.. then lepak sambil usha Switch yang baru hendak digunakan for this expansion... petang ni nak pi UPM kejap.. jumpa cousin kejap.. ok ler rasa ini ajer kut yang kejadian yang berlaku .. hehehehehe...

Monday, August 02, 2004

terasa penat x habih lagi..

balik semalam layan citer Italian JOB.... wa best betul citer tu.. rasa x puas layan kat wayang.. hehehehe.. tgh asyik dok melayan.. ada pulak phone call.. ingat owner call.. risau jugak.. takut PC tu buat hal.. sekali cousin aku call ler.. motor breakdown ler.. so aku pun start AWEK aku.. pi ler Flet Sri Terengganu... Sentul.. sampai sana... nenok cousin aku tengah lepak minum teh tarik... rupa-rupanya 2T habih.. parah jugak.. selamat piston tak jammed maa.. kalu tak nangis kawan....

sampai melepak dulu ler.. layan teh tarik.. sekali minum.. pergh.. dia punyer manis.. cukup seminggu kencing manis... cukup sebulan gol maa... lepas tu layan Roti Sardin.. sambil menghilangkan penat kejap... penat wooo.. dalam kul 2 pagi cam tu gerak balik umah aku balik... esok keje maa..

ari ni file yang di'transfer' tak abih lagi.. camner aku nak format PC tu.. so ari ni melepak sambil layan Yahoo Messenger.. ni conversation nya....

Cik Kiah : elo
Cik Kiah : askum
Hamba Allah: wsalam
Cik Kiah :
Hamba Allah: ada konpren maa
Cik Kiah : ade
Cik Kiah : tp takde org pun
Cik Kiah :
Hamba Allah: banayak keje ler Cik Kiah
Cik Kiah : samelah
Cik Kiah : hehehhe
Cik Kiah : biasa lah ari isnin
Hamba Allah: ooo
Hamba Allah: ari ahad tu pi gathering ker
Cik Kiah : gathering ape
Hamba Allah: yang si mely buat..
Hamba Allah: klcc kat kfc kul 2.30
Cik Kiah : ohhh
Cik Kiah : yg tu tak gi lah
Cik Kiah : hehhe
Cik Kiah : adehal
Cik Kiah : awak prg ke
Hamba Allah: prg tu apa...
Hamba Allah: oo pergi..
Cik Kiah : pergi ke
Hamba Allah: x pun... x mampu ler..
Hamba Allah:
Cik Kiah : ape yg tak mampu
Cik Kiah : takfaham
Hamba Allah: x mampu nak kesana...
Cik Kiah : nak prg kena mampu tak mamapu ke
Hamba Allah: mestiler...
Hamba Allah: karang dah sampai sana.. x tau apa nak buat..
Cik Kiah : kenapelak
Hamba Allah: dah x dapat gaji..
Hamba Allah: cam ner nak pi sana..
Hamba Allah: nak nenok dari jauh ajer ker..
Hamba Allah: dia orang makan..
Hamba Allah: lepak TGV ker...
Cik Kiah : ohhh
Cik Kiah : tak gaji lg ke
Cik Kiah : lambat ye
Cik Kiah : kenal langsat tak
Hamba Allah: x kenai ler..
Hamba Allah: semua chatter x pernah jumpa
Hamba Allah: yang pernah jumpa si Basrin sorang ajer
Cik Kiah : OHHH
Cik Kiah : hehe
Hamba Allah: dah pernah pi gathering ker
Cik Kiah : tak
Cik Kiah : heheh
Cik Kiah : awak sy tgh trouble sesangatni
Hamba Allah: apsal
Cik Kiah : sy tgh nak lr dr org
Hamba Allah: oooo
Cik Kiah : adelah one my friends ni
Hamba Allah: apsal..buat keje jahat ker..
Cik Kiah : sy memang ramai kwn
Hamba Allah: so best ler tu..
Hamba Allah: ramai kawan..boleh lepak banyak tempat...
Cik Kiah : tp kwn je jrg pun jumpe diaorg
Cik Kiah : life sy bayk kat keja
Cik Kiah : tp org yg sy nak lr dr dia ni
Cik Kiah : laki org
Cik Kiah : dia syg sy
Cik Kiah : n nak sy couple dgn dia
Cik Kiah : sy tak suke Cik Kiahrak peranda rumah tangga org
Cik Kiah : tak baik
Cik Kiah : lg pun sy dah ade kwn org lain
Cik Kiah : awak ape sy nak buatni
Cik Kiah :
BUZZ!!!
Hamba Allah: sory
Hamba Allah: kuar kejap tadi
Cik Kiah : heheh
Cik Kiah : wei me pun dc jap tadi
Cik Kiah : tu yg terkeluar dr conf.
Hamba Allah: ooo
Hamba Allah: laki orang mau.. couple ..
Hamba Allah: waa mantap sungguh laki orang tu..
Hamba Allah: dia dah ada anak ker..
Hamba Allah: mana orang ni...
Cik Kiah : dah 2
Hamba Allah: waa
Cik Kiah : sy taknak
Hamba Allah: x cukup2 lagi ker mamat tu,,,
Cik Kiah : sy nak buat apeni
Hamba Allah: waa satu opis ker..
Cik Kiah : tak
Cik Kiah : dia keja as editor kat Star

Hamba Allah: selamat..
Hamba Allah: ooo
Hamba Allah: kaya tu Cik Kiah..
Hamba Allah: editor maa
Hamba Allah: cam ner boleh kenai pulak
Cik Kiah : dlm internet
Cik Kiah : tp biasalah me anggap as are friends
Cik Kiah : but dia anggap me lain
Hamba Allah: ok ler...
Hamba Allah: dah pernah jumpa belum
Cik Kiah : taknak jumpe pun
Cik Kiah : but semalam
Cik Kiah : me ade kat food court biasalah jaga kedai my mom
Hamba Allah: waa dah jumpa ker..
Cik Kiah : dah semalam
Hamba Allah: oooo
Hamba Allah: loa
Cik Kiah : itu terpaksa
Hamba Allah: hehehehehe
Cik Kiah : dia dah dtg takkan nak halau
Hamba Allah: boleh makan free ni macam ada kedai

Hamba Allah: cam ner boleh kenai pulak
Hamba Allah: ada bagi gambo ker..
Cik Kiah : tak
Cik Kiah : dia call sy
Hamba Allah: loa
Hamba Allah: bagi no tepon Cik Kiahn ker..
Cik Kiah : mase tu dia sampai my shop
Hamba Allah: waa berat ni macam...
Cik Kiah : terbagi
Cik Kiah : manelah tau jadi camni
Cik Kiah : sbb anggap as are friends je
Hamba Allah: cam ner boleh tau dia dah kawin
Hamba Allah: biler tau
Hamba Allah: semalam ker..
Cik Kiah : mase dlm chat
Cik Kiah : dia mengaku dah kawin
Hamba Allah: ooo
Cik Kiah : but dia nak as friends so tak kiah
Cik Kiah : tp tak sangka lame jadi camni
Hamba Allah: alamat umah dia tau tak...
Cik Kiah : tak
Cik Kiah : taknak bg tau
Cik Kiah : gile ohhhh
Cik Kiah : tu nameye nak cr nahas
Hamba Allah: ingat dah terbagi jugak
Hamba Allah: ok ler..
Hamba Allah: kedai tu.. dia tau tak.. your mom punyer
Cik Kiah : tau
Hamba Allah: alamak berat tu..
Hamba Allah: your mom dia kenai tak..
Cik Kiah : tak
Cik Kiah : sbb biasa ari ahad me jaga dgn mysis
Cik Kiah : ari lain my mom jaga
Hamba Allah: ok sudah kira selamat...
Hamba Allah: dia tau tak.. yang u jaga kedai..
Cik Kiah : hehhe
Hamba Allah: kalu x tau kira selamat ler...
Hamba Allah: tukaw no teCik Kiahn ler..
Hamba Allah: dah solve maa...
Hamba Allah: tukaw no teCik Kiahn...
Cik Kiah : takleh nak tukar
Cik Kiah : kawan 2 study sy tau no tu
Hamba Allah: loa
Hamba Allah: sms ajer..kat dia orang
Hamba Allah: kasi update nombor maa
Cik Kiah : tulah nantilah dia buat
Hamba Allah: waa mana orang ni...
Cik Kiah :
Hamba Allah: dah solve problem maa
Cik Kiah : ok
Cik Kiah : i will do
Cik Kiah : thank
Cik Kiah :
Hamba Allah: ok ...
Cik Kiah :
Hamba Allah: lain kali jgn bagi orang no. teCik Kiahn maa
Hamba Allah: bahaya...
Hamba Allah: tu pasal....e1 x de handphone
Hamba Allah: bahaya...
Hamba Allah:
Cik Kiah : hehehhe
Cik Kiah : mane ade bg sangat
Cik Kiah : entah camner leh tersalah bg
Cik Kiah : aduh parah tul
Hamba Allah: waa


agak macam mana mau solve.. salah sapa ni Cik Kiah ke MAMAT tu.. yang penting bukan salah aku yaa... hehehehehehe

Sunday, August 01, 2004

gagal mengikut apa yang dirancang....

bangun awal.. member pulak ada hal.. so apa lagi menjalankan activity fault-finding.. terhadap PC baru.. setelah dok testing bagi dia x dok apa2 problem.. aku lepak sambil layan DVD citer Hell Boy.. sebab x sempat nak layan kat wayang.. x tau ler apa yang aku buat ari tu... dan minggu tu.. ok jugak.. best citernya.. lagi best daripada Troy....

lepas tu melepak aje ler.. sebab apa yang di'plan' serba x menjadi.. tak tau kat mana silapnya.. waa ari ahad yang paling boring.. menunggu member yang tidak kesampaian.. pening kepala aku.. apa aku nak buat ni... boringnya.... x boleh pulak call.. angin betul aku ari tu.. kalu x mau mai cakap x mau mai.. ini aku dok menunggu dari kul 8 tu.. sampai ke kul 6 tu.. hanya duduk menanti perkhabaran.. akhirnya kul 6.15 dia mai.. tanyer apsal.. loa sakit kepala... nak marah pun x leh... dalam hati.. apasal x SMS ko sakit kepala... hangin aku satu badan...

lepas tu perjalanan ke UPM apa lagi.. menghantar PC yang telah di'assemble'... waa perjalanan seronok.. x de jam.. bagus betul.. sebab ada Sure Heboh.. so.. jalan semua clear.. sampai kat UPM kul 8 macam tu.. apa lagi pi Kolej Tun Perak.. waaa pening cari kolej.. al maklum bukan budak pandai.. mencari punyer cari... x jumpa2 jugak... lagi satu. aku selalu pi.. ikut Lebuh Silikon.. tapi gate dia tutup pulak ari tu..

sesat......
waa puas pusing semua simpang.. x boleh jadi ni macam.. cari orang.. x jumpa pulak orang.. apa semua budaj UPM ni layan Sure Heboh ker.. ok pusing2 jumpa satu awek dok tercegat, kat bus stop.. so apa lagi suruh member aku tanyer.. sebab aku yang drive.. sambil tanyer aku check balik betul ke KOLEJ TUN PERAK.. buat TUN lain buat malu ajer.. lepas tu aku pulak nenok awek tu... cun tu.. waa silap pulak... patut suruh member, yang drive... boleh ayat awek orang pandai ni.. hehehehehe.. ( Ifrit utama dah masuk dalam kepala ketika tu)

akal yang bijak sana
apa lagi sampa trick aku pulak.. tanyer member aku ko paham tak.. member aku cakap paham, so dia cakap paham.. melepas peluang ler.. pasai.. kalu x cakap paham... ok jugak boleh jadi point maa.. baguskan idea yang bijak sana ni.... tapi x dok rezeki maa.. so jalan lagi.. berpusing lagi... end-up akhirnya jumpa.. aku parking depan RX-8 tu.. x tau ler anak sapa yang pakai RX-8 ni.. ganaz betul... memang bapak dia dah kaya sangat tu...

memikul PC
akhirnya memikul PC maa.. tingkat 3 pulak tu.. aku dok pikul monitor.. 17" maaa mau tak kuar peluh.. sampai pasang2 semua dah siap.. cun.. lepas tu buat some testing depan dia.. supaya dia satisfy.. hehehehehe lepas tu tetiba floppy boleh x boleh read.. waa pelik betul ni.. nenok diskette yang dia bagi ler problem.. waa terkedu aku kejap.. tadi boleh.. apsal x leh.. hehehehe.. lepas pasang PC apa lagi cabut...

makan malam
lepas tu pi makan kat food court.. sebab lapar maa.. x makan malam lagi.. waa sampai duduk terus.. pening jugak mana waiter ni.. oo rupanya kena pi order kat warung tu.. lepas tu tunggu then dia jerit makanan dah siap.. waa tu macam ker.. lupa ler UPM ni makan pakai card.. ooo aku mana tau maa.. ooo patut ler setiap gerai ada PC.. lepas tu ada card reader... ok ler.. order nasi goreng paprik.... member order.. mee goreng..... akhir nya sampai mee goreng.. nenok2 mee goreng tu mentah lagi ler.. dia celur mee tu sekejap sangat.. terasa kementahan.. waa ni petanda kurang baik kat aku punyer menu pulak.. sampai ajer... aku terus rasa nasi.. waa sedih nasi tawaq habih.. macam mana dia jual makanan macam ni kat student.. nak bunuh student ke apa... selamat lapar.. kalu x... memang x habih aku makan.....

balik
lepas makan balik.. apa lagi maa.. takkan nak tidur sana.. sampai umah lepak.. esok keje