Saturday, July 31, 2004

ari sabtu....

bangun pun lewat.... kul 7.00 tu.. waa rasa bangun awal.. tapi yang pelik atas katil lagi.. susah jugak sejak katil dah upgrade ni.. subuh semua kul 7.00 ajer.. kalu 6.59 tu ok lagi maa.. janji kul 6.00... waaa.. silap katil kah.. katil kelamin tu.. aku sorang ajer... atau silap beli tilam... hehehehehe

lepas tu bersiap ler.. nak gerak jumpa cousin... repair PC dia.. maa.. apa lagi gerak.. dah lambat pulak... umah jauh tu.. sampai kat umah dia..nenok PC dia kejap..waa ada current tu.. selamat x keras kat belakang meja computer dia.. waa earth x betul lagi ni.. bahaya betul maaa.. lepas fix pc dia. makan 'samosa' layan milo pulak ari tu.. x boleh request ler umah orang maa.. kira baik dia bagi aku makan.. kalu x bagi .. takkan aku pi lagi umah dia.. hehehe. lagi pun dia cousin aku daa

sudah selesai masalah dia.. aku pun pi umah atuk aku.. kat Taman Seri Telok Datok.. Banting.. ada tak sesapa GEJU budak Telok Datok.. boleh lepak 69 layan Fun Fries ker..hehehehehe.. sapa budak Banting tau ler ni tempat.. heheheh nenok atuk dah lama x nenok. kat 2 bulan kut.... tanyer khabar... lepas tu borak ngan mak cik aku.. cousin aku.. lepas dah lepak dalam 1 jam macam tu... aku pun gerak balik.. pasai nak pi Low Yatt.. maa angkat PC..

sepanjang perjalanan terserempak pulak ngan Auntie aku ler.. await dia parking kat Olak Lempit ni.. nak buat apa..so aku berpatah balik.. loa... rupanya windscreen pecah ler.. kena batu.. waa tolong kejap.. kesian pulak .. waa mau berapa pulak kena cermin? setelah proses memecahkan semua cermin tu selesai.. aku pun gerak balik maa.. ikut Dengkil.. potong Serdang sebab nak ikut Sungai Besi. masuk Jalan Tun Razak.. lepas tu Jalan Pudu... Jalan Imbi.. then sampai ler Low Yatt...waa bagus punyer description .. boleh jadi tourist guide ni macam..

sampai Low Yatt jam dah kul 1 lebih maa.. waa ramai pulak orang... nak parking keta pun susah woo.. selamat masa pusing2 ada keta kuar.. memang rezeki.. lepas parking keta.. pi cari ATM pulak nak kuar duit.. menyesal pulak x kuar semalam... kan dah susah... sampai kat ATM.. ramai pulak orang tu.. waa ni macam boleh habih duit ni... kena pulak barisan yang ke-7 pulak tu.. waa depan aku ada sorang couple... yang lelaki dia tu senyap ajer.. yang pompuan ni TERGEDIK-GEDIK.. cakap kuat2 pulak.. condemn sana-sini... waa pelik jugak aku nenok.. tetiba dia senyap.. baru dia tau orang lain semua dok usha dia semacam.... bagus jugak, tersedar dengan sendiri...
(Bukan untuk memburukkan orang lain.. cuma jadi pengajaran kat aku sorang.. supaya jangan tergedik2 di khalayak ramai.... rasanya x pernah pulak aku tergedik2 setakat ni......)

ok lepas sudah bawak kuar duit.. apa lagi pi naik 2nd floor.. nak bershopping ngan duit RM 2K tu... angkat satu PC plus satu printer... lepas adegan tawar-menawar... mintak pendapat.. supaya walaupun pc tu harga RM 2K... biarler ia berbaloi.. dan dapat compete ngan PC yang branded... ituler objektif aku setiap kali beli... biar murah tapi boleh pegi.. kalu bahasa mat rempit... mat motor ko boleh blah tak malam ni..

lepas shopping... apa lagi balik ler.. petang macam nak hujan.. lepas ajer.. Kota Darul Ehsan.. hujan lebat ler.. jalan pun jam.. waa parah macam ni.. mata dah mengantuk giler dah ni.. mau tak.. badan penat habih.. jalan jam pulak.. sampai tertidur2 dalam keta tu.. waa mengantuk yaa amat.. radio pun entah lagu apa lah dia dok main... boring betul....patutler.. orang melayu x sokong lagu melayu... aku dengar radio .. masa naik keta ajer.. hehehe tu pasal x tau semua lagu Melayu... hehehehehehe

akhirnya sampai umah kat kul 4.15 maa... lepas unload barang.. apa lagi cabut balik.... untuk pi Shah Alam.. sebab nak jumpa member... kul 5.20 cam tu.. waa nak kuar umah aku pun jalan jam giler.. cam ner.. nak pi shah alam ni.. ingat nak potong Puchong.. jalan jam.. ingat nak ikut USJ pun sama jugak... at last ikut.. Glenmarie tu.. potong pi Shah Alam.. selamat ler waktu muda2 jadi mat rempit... kluang man.. dan bermacam segala man... woman x dok aaaa

sampai sana... jumpa member melepak kejap.. makan tengah hari dulu.. perut lapar giler.. lepak sampai kul 6.40 macam tu.. balik umah.. semayang Asar Gajah.. kul 7.10 minit tu.. waa apa nak jadi ngan aku ni.. lepas tu lepak kejap.. .. ok ler nak melepak..

Friday, July 30, 2004

salam ari Jumaat

waa ari ni terakhir bekerja.. lepas tu lepak 2 hari... x sabar nak cuti esok.. banyak project dok plan dalam kepala ni... macam2... so plannya...

Ari Sabtu....
pagi jumpa cousin repair PC dia.. pasai.. printer x boleh detect.. mungkin conflict driver..biasa ler canon.. command problem.. sampai ari ni engineer canon x boleh buat apa2 nak solve.. menyusahkan bagi sesapa yang beginner...

lepas tu jumpa.. Atuk ku dan Nenek ku ( sebelah ummi )
dah lama x jumpa dia orang.. apa khabar hendaknya.. mintak2 sihat...selalu

lepas tu cabut KL kejap
sebab nak beli satu PC harga RM 1965.. siap printer.. member cousin aku punyer.. beli part by part.. lepas tu assemble sendiri.. baru puas hati maa tuned by Antropose

lepas tu jumpa member lama
sebab dah lama x jumpa dia.. tanyer idup lagi ker.. ada sihat ker.. apa projek yang boleh kaya,

malam...
plan nak assemble.. dan pi lepak bangsar ngan member..nenok mat rempit.. biasa suke nenok minah rempit yang suka buang nyawa..... hehehehehe

ari AHAd pulak

pagi...
pi UPM hantar PC... yang telah di'assemble' ..

dalam kul 11 macam tu...
teman member pi Library.. rajin betul aku nenok orang... hehehehehe...

tengah hari makan ler....
takkan nenok buku ajer..

kul 3.00 macam tu...
pi KLCC.. nenok si Mely.. BUDAK MILO...dan JUARA MAKAN NENAS

ptg macam biasa lepak PWTC..
usha orang bershopping.. best betul nenok orang Melayu sedar ada kesedaran IT ni....

malam....
melepak ler...esok keje maa

ni ler yang aku plan utk esok dan hari AHAD... x sabar nak balik kampung..... hehehehe plan dibuat setelah x jadi pi Port Dickson... waa nak buat balik kuang.. biler ni...


Thursday, July 29, 2004

lawak ari ni.. di pagi Khamis....ole

Sepasang kekasih sedang asyik memadu asmara di tepi sebuah tasik, sambil berbual-bual mesra...
Makwe: bang, andaikata saya menjadi bintang...
Pakwe: abang kan jadi Ultramannya
Makwe:kenapa pulak, sepatutnya abg jadi bulan purnamalah
Pakwe:Salah tu, kan ultraman ada bintang kepunyaannya
Makwe:Oh gitu....kalau saya jadi bunga
Pakwe:Abang jadi tukang kebunnya
Makwe:Kenapa bukan kumbang
Pakwe:Sebab kumbang keje dia hanya menghisap madu..sedangkan tukang kebun kerjanya menyiram dan membaja bunga tu setiap hari
Makwe:Wah! hebatnya abg nie...begitu pandai berkata-kata  Setelah puas berbicara dan bergurau senda, bangunlah pasangan kekasih tersebut untuk bersiar-siar...tiba2 si makwe tersepak sebatang tunggul kayu, dan jatuh tersembam ke tanah....bedebik!!!!!! macam nangka busuk daa!!!!
Makwe:Aduh!!!! sakiknya be, (awek tu rupanya minah kelate)
Pakwe:Cilako! punyo tunggul kayu....buto ko!!!!!, tak nampak ko oghang nak lalu(rupa2nya si pakwe tu orang N9)...sayang takde apa2 ke?
Makwe:Takde sikit je bang...cuma luka sikit jer dahi nie
Pakwe:Nasib baik tunggul kayu, kalau orang tadi memang nahas abg kejekan.  

Memang telah ditakdirkan jodoh mereka berdua...selang beberapa bulan selepas itu pasangan kekasih ini pun mendirikan rumahtangga...2 tahun kemudian, si isteri teringat kembali kisah yang lalu sewaktu membawa anak mereka bersiar-siar di tasik yang sama ketika bercinta dahulu,
 Isteri:Bang, ingat lagi tak tempat nie?
Suami:Masakan abg boleh lupa
Isteri:Kalau saya jadi bintang
Suami:Abang jadi beginilah
Isteri:Kenapa bukan Ultraman...
Suami:Kat Malaysia mana ada Ultraman...kat Jepun adalah....apa lah awak nie
Isteri:?????????, kalau saya jadi bunga
Suami:Abang jadi beginilah
Isteri:Apa abg nie...cakaplah betul2
Suami:Apo kono eh dongan ekau nie...dah buang tebiat ko, tak nampak anak kito tu....kalau dah abg jadi Ultraman ngan ntah apo apo ntah laie, sapo nak bagi makan kek anak kito tu....yang mengado2 nak jadi bintang tu buek apo???
Isteri: Abe nie tok supo dulu....tok rometik lasung, mete2 la saya nie doh tok comey lagi... Suami:Takdo nak romantik kosmetik do....  

Selepas puas duduk sambil berbalah, maka berjalan pulanglah keluarga tersebut....tiba2 si isteri tadi tersepak sebatang tunggul kayu(mungkin tunggul yg sama), lalu jatuh gedebuk!!!! ke tanah.....
Isteri:Aduh abe sakik nyo!!!!!
Suami:Apo kono eh awak nie....buto ko, punyo bosa tunggul tu tak nampak ko!!!!!!!!!! 

 

 

 

Wednesday, July 28, 2004

ari ni kena sound ngan boss..

pasai apa yek.. x tau ler.. pasai apa ler manusia x mau mengaku kesilapan dia.. korang pelik tak.. bayangkan satu PC di satu tempat.. dimana korang boleh akses pc tu setiap hari.. dan satu hari tetiba ko sorang ajer x boleh akses.. dan orang lain boleh akses.. kalu korang .. apa korang nak buat.. nak check PC tu ker.. check PC korang...

ok aku punyer solution.. mestilah pc korang ada masalah.. takkan tetiba.. x leh akses pulak.. mesti ada benda x betul yang korang buat.. macam tu berlaku kat boss aku semalam.. penat dah aku terangkan.. x nak paham2 jugak.. aku tau ler, ko penjajah... cuba ler dengar sikit cakap aku ni, mana ada server problem... semua orang ok ajer.. ada pulak suruh aku check LAN card server tu.. mana logik nya..

aku nak tukar network card dia pasai Outlook tu boleh masuk kejap.. kadang x leh macam  intermitant.. so dah agak ni mesti hardware failure.. there is nothing to do with the server, so I went to Imbi just to buy a new NIC. This morning I want to plug-in new NIC.. and my boss told me.. why don't you check the Switcher.. may be got problem with the switcher... IF THAT SWITCHER GOT A PROBLEM.. HOW CAN YOUR PC ACCESS THE INTERNET.... OUR OFFICE DON'T HAVE ANY WI-FI CARD MAAA... dalam hati aku... panas...

so kul 5 ptg aku dapat ceramah percuma... tapi apa nak buat.. diri x pandai.. so lecture percuma ler aku dapat.. tapi x per ler.. apa nak buat.. orang x mau mengaku.. so aku aje yang salah.. so walau macam mana pun.. mesti ada hikmah... hanya Tuhan Yang Tahu maa....  aku balik awal pasai kepala pun dah pening.. lagi nenok muka boss yang hensem tu... lepas balik pi D'palma lepak ngan member.. nenok pc dia ada problem... so melepak kat Ampang kejap... reformat PC maa..

lepas tu pi UM jumpa orang pandai... blog pun update kat lab dia orang... bapak lajunya puas hati T1 maa.. siap check lagi.. waa best nya jadi student.. x yah pening2.. x kena marah... waa member dah ajak lepak mamak.. so jom kita pi...

Tuesday, July 27, 2004

ari yang dinantikan

ari ni bangun awal maa pasai nak pi interview... post Technical Executive.. tapi dari semalam my instinct kata.. post ni tak sesuai ngan ko ler e1.. cuba ler cari keje lain.. tapi aku nak kaya maa... memandangkan ada bunyi Technical tu.. nampak macam best.. so sampai ler kat Kelana Centre Point... kat Stadium MPPJ...

sampai sana awal tu. biasa ler.. x mintak cuti pun.. sebab nak interview awal.. takut lewat...
nenok jam baru 8.25 pagi... waa awalnya.. dia suruh mai 9.30 maa.. cari restoran sarapan kejap.
order roti telur bawang.. yang sampai bukan bawang.. siap ada daun sup dalam roti canai tu.. ok jugak.. lagi pelik dalam roti tu siap ada cili padi.. dia ni nak bunuh aku ker..dah satu keje makan roti canai... siap asing kan cili...

jam dah kul 9.00 pagi dah.. cari tandas.. sebab nak betulkan tie.. x pakai lagi just gantung ajer,
lepas repair tie.. apa lagi pi ler PnP Edaran.... waaa opis x bukak lagi ler.. waa ni yang sedih ni, pasal dia x bukak lagi.. waa ni pening ni macam.. macam mana pulak ni... call opis cakap lambat sikit.. ada hal.. x mentioned pun hal apa.. takkan nak bagi tahu.. Alain, I'm late because I have to attend an interview at 9.30 a.m... mahu tertonggeng kejap bos aku maa...

ok dapat masuk opis.. kul 9.26 macam tu.. isi form.. lepas isi.. kuar pulak sorang.. cakap kat aku.. mungkin lambat sikit.. sebab ada meeting.. waa ni x boleh jadi.. semakin risau.. hati pun dah resah semacam.. dari opis dia boleh tau.. ni macam x dok apa yang best ajer.. sebab semalam dah usha dah dia punyer profile company.. x de apa2 yang best pun.. sekadar supplier Lexmark....

kul 10.07 a.m. macam tu.. kuar sorang Chinese.. introduce diri dia Philips.. waa nama Mat Saleh, biasa Kristian.. nama dia Ah Kong.. x sedap ler.. tukar sikit biler masuk Kristian, Philips baru macho maa.. hehehehe.. ok x cakap banyak.. x tau apsal. mungkin dalam meeting tu kena bambu kut.. lagi pun terdengar jugak ada mentioned pasal PC Fair.. this weekend.. so tu pasal dia orang busy...

soalan pertama..
How long u have been working? waaa caya ler soalan..
ok then
How many company have u been interview? ni soalan pelik apa kena mengena ngan soalan ni dan position aku kat sini...
so jawab ngan jujur.. 2 company...  tu pun tersilap.. sepatutnya kira sekali yang di interview tapi gagal mendapat jawatan ler... hehehehehe after that
Currently, what is your duty at your company?
ni pun pelik.. aku mentioned ler semua benda yang aku buat... dia pun pelik... dengar aku punyer explaination...so dia tanyer lagi...
I think this post is not suitable with you.. this is nothing to do with your qualification...
to be honest to you.. this post  has nothing to do with server our workstation, just do some paper work, if our client got a problem.. u have to go there. and solve it.. and just a simple networking printer setup..... if u like it.... I can continue ....
so aku pun pelik ada jugak interviewer yang cakap macam ni.... aku sedar.. aku x de degree ker master ko macam orang lain.. tapi ada jugak yang salute kat aku.. caya ler.. ole e1.. ok ler Philips.. thank you for everything..
 
itu ler kuasa Tuhan.. senang ajer deal ngan orang tau akan kita punyer kelebihan.. x macam Melayu.. biler interview.. balik2 tanyer u apa ada.. takkan aku nak cakap balik aku ada 2 biji telur yang lengkap dan sihat... sesungguhnya biler teringat balik akan soalan tu... menyirap darah rasanya... tapi x per.. itu company akan aku apply nanti balik... tunggu permohonan aku nak belajar dapat... Insya Allah.......

balik opis... selamat bos x carik lagi.. sampai saja pc boss pulak buat hal.. kenapa hanya pc boss ajer buat hal.. dia dengki akan aku ker.. orang lain punyer PC elok ajer jalannya... hehehehe (Bos aku.. french.. rasanya dia x paham kut.. kalu paham pun x per ler.. hehehehe)
balik umah awal ari ni.. pasai ada member nak ajak aku pi Nilai.. waa jalan usha PC kakak dia.. ok ler sat lagi nak balik....
 

 

Monday, July 26, 2004

ari isnin...

boring sungguh... patut ler ler orang cakap Monday Blues.. malasnya nak pi keje.. rasa seronok pulak jadi penganggur bukan terhormat ler.. kalu terhormat tu ada degree ker master ker.. aku ada apa.. ada ler perut sikit.. dan sihat tubuh badan kalu.. pi Afghanistan ker Iraq for sure dah boleh jadi komando.... muka ala Fedayen ( komander elit Saddam Hussein )

gerak awal sikit.. pasai nak pi usha tempat interview tu.. sati satu Indian call aku pasai interview tu ari Khamis.. suruh mai opis dia. selamat ada mention pasal post.. aku pun little bit blur jugak.. x tau apa post yang aku apply.. pasai dah lupa dah.. so aku pun tanyer kat mana tempat saja ler.. so pagi tu pi ler tempat yang aku cari.. sekali silap ler.. tempat yang aku expect tu bukan Kelana Centre Point.. nenok jam.. alamak dah lewat ni.....

pi keje pun lewat... member pulak.. x dok ari ni.. alangkah bertuah kalu pandai.. siap ada training lagi.. aku x pandai.. hanya ada sedikit bijak, tapi satu hari Insya Allah akan pandai macam korang... Amin. Sampai opis.. macam biasa nenok server tu sikit.. entah apa dah jadi, mintak dia x pening... usha backup punyer log.. ada backup ke tak.. rutin harian.. lepas habis sessi mengusha... pi surf kejap.. nak nenok apa ler profile company ni.. mana tau ada pulak link ngan KGB ker.. sapa tau.. hehehehe sekali nenok post aku apply macam x best ajer.. hati aku macam x sedap ajer nak pi esok.. x pernah pulak dapat tawaran keje jadi berat nak pi...
pelik.. hanya Allah sahaja yang tau.... Amin.

lepas tu aku balik ler.. takkan nak tidur kat opis kut.. balik awal.. kul 6.10 dah balik dah... pasai.. nak pi usha tempat interview..  kat Kelana Jaya... setelah sampai kat Stadium MPPJ tu nampak sign board Kelana Centre Point... lepas tu apa lagi.. pusing2 ler sampai jumpa opis dia.. sekejap ajer jumpa.. opis dia kat bawah... so nenok opis dia dari jauh lebih kurang... lepas tu balik ler....hehehehe.. balik umah layan balik cerita The Days after Tomorrow.. x habih ari tu nenok.. tgh lepak sambil tunggu member nak mai.. nak potong rambut kasi nampak cun sikit.. pasal ada interview esok  maaa.. jam dah kul 10 ni kejap lagi member sampai.. nak buat apa haa.. boring pulak... ok ler sambil menunggu cari DVD lain nak nenok... waa ni macam sudah bagus..... melatih minda... hehehehe

Sunday, July 25, 2004

ari ni dalam kekenyangan.....

semalam punyer malam pi DBKL ada konsert pop orkestra 80-an... so aku pun pi.. biasa tiket semua dah diatur dah... sp x de masalah.. cable baik punyer.. hehehehe.. sampai sana kul 8.25 malam lepak kat luar kejap.. lepas tunggu ticket keeper mai.. nak bagi ticket.. tapi bila dah ada ticket.. yang datang malam tadi semua yg x dok ticket hampeh betul..selamat dapat duduk..

konsert dimulakan dengan lagi Dahlan Zainuddin.. aku pun x kenai ler.. sapa ler mamat ni, lepas tu pulak Alley Cat.. ok jugak... semua lagu pernah dengar... lepas tu Orkestra menyampaikan lagu Fantasia Bulan Madu... boleh tahan.. keluar si Abon.. pelawak melawak kejap.. hehehehehe  lepas tu Ramlah Ram.. waa ni rupanya Ramlah Ram.. baru kenai... lepas tu si Jay-Jay.. last sekali si Latiff Ibrahim... nama lagu x tau ler.. tapi yang paling best Ramlah Ram ler.. memang mantap sungguh suara dia..

konsert habih kul 10.45 macam tu.. lepas tu lepak ngan member kejap kat Puchong Perdana, layan supper.. garlic naan.. hehehehe. lepak kejap borak pasai nak kaya.. biasa ler.. hehehehe tidur lambat maa kat 3.00 pagi macam tu.. mata sememangnya dah rabak habis... hehehehe
bangun ari ni pun boleh tahan.. awal ler jugak.. lepas Dhuha tu.. rasa macam bangun Subuh, lupa pulak semayang ke tak...

bersiap pi Library kejap.. pulangkan buku member.. pasai dia ada kuliah ari ni.. so tolong ler member ku yang kesusahan... sampai library pulangkan buku dia.. kena denda tu .. hampeh betul RM 14.70 sen.. waa mahai sungguh.. lepas makan 2 hari tu... lepas bayar... lepak kejap cari public phone.. call member. pasai di nak mai umah... sampai umah dalam kul 2.30 macam tu... dapat SMS dari member suruh pi umah dia.. ada open house

sudah bagus... perut lapar.. ada pulak open house.. memang bagus.. apa lagi tunggu member sampai.. aku pun gerak.. segan ler mai sorang2 kalu ada member tu ok ler jugak.. sampai sana, ada sedara dia pulak.... lagi segan... aku ingat hanya member2 saja datang.. ni semua saudara dia pun ada... waa malunya...  al maklum ler. mai pun ngan T-shirt buruk ajer... seluar pulak tu kotor.. tapi memandangkan perut yang lapar.. dan di depanku terbentang nasi beryani, hilang malu kejap... hehehehehe

lepas makan nasi beryani layan lontong pulak.. waa best sungguh rasanya.. kena makan puas2 pasai umah dia jauh tu... Kota Damansara... maa...lepas makan balik umah kejap.. nak check wiring sama member, pasai umah aku tu.. ada satu plug x de current... lepas check fius.. tiup2 sikit.. lepas tu pasang balik.. baru ada current.. rupa2nya contact maa.. tu pasal x de current..
magrib tunggu cousin nak mai...

layan borak sama cousin.. lepas tu lepak mamak... macam biasa.. layan roti.. teh tarik.. hehehehe sekejap lagi nak pi umah Uncle aku kejap kat Shah Alam.. hantar barang dia.... Jus Mengkudu.. bagus untuk kesihatan... hehehehe..

Saturday, July 24, 2004

salam karipap ari sabtu......
 
semalam balik keje pi umah Basrin GEJU jugak.. ok jugak orang pertama GEJU sampai umah dia.. hehehehe.. lepas tu usha PC dia kejap.. sebab tambah Hard Disk.. tapi selamat x mati akibat short-circuit yang berpunya dari kepandaian tauke yang jual PC kat Basrin.. rasa nak gigit ajer perut tauke tu.. pasang motherboard pun x reti ker.. nak bunuh orang ker... bila on ajer.. satu body semua ada current...
 
lepas tu bukak balik screw yang ikat motherboard tu tambah washer.. then check plug dia.. rupa2 plug dia pun problem.. so cari point lain... lepas settle.. masalah current yang tidak diingini, pasang hdd baru.. waaa mantap sungguh... 80 Giga maa.. member tersenyum sampai ke telinga.. hehehehehe.. lepas pasang.. test install Autocad pulak.. ada yang pulak si Basrin mimpi indah malam ni.. hehehehehe
 
lepas semua siap.. minum teh... lepas tu lepak nenok Swimming Pool.. waa best sungguh ler ada swimming pool.. x sabar nak lepak sana.. buat segala jenis balik kuang.. waa basrin biler ada Ah Moi pakai swimming suit boleh turun sama.. hehehehe kepada yang GEJU bujang jom turun sesama.. sapa dah kawin harap2 bawa isteri anda bersama.... supaya tidak menimbulkan syak wasangka... hehehehe lepas tu yang best lagi.. ada pulak tempat BBQ.. ni boleh jadi tempat lepak bersama-sama... gathering ramai2.. hehehehe
 
pagi tadi pi umah cousin aku... sebab kawan dia nak build PC.. so aku tolong beli dan assemblekan tapi rupanya susah jugak cakap ngan Melayu ni.. macam2 nak tapi budget ciput.. dia ingat aku ngan INTEL tu boleh kaw-tim harga ker... mana nak dapat wei... tu pasal yang angin aku kejap pada pukul 11.00 pagi.. lepas tu pulak dia call lagi... dia lupa pulak kuar duit.. pakai buku lagi tu.. mana nak sempatnya pi bank sekarang... waa angin betul ler aku... dah rugi setengah hari biler pikir pasal kejadian yang tidak diingini.. sebenarnya banyak projek aku nak buat ari sabtu tu.. tapi semua HAMPEHHHHHHHHHHH disebabkan sorang MELAYU yang tidak percaya kat aku.... MELAYUkah aku?
 
end-up lepak umah layan HBO dari padi sampai ke petang.. sebab angin punyer pasal.. layan Appolo 13.. lepas tu pulak citer pasal Little Giant... siap nenok drama lagi tu.. tajuk Bohong kut.
lepas tu layan DVD.... hehehehehe

Friday, July 23, 2004

waa member punyer malas update blog
 
waa minggu ni x update blog.. x tau apa nak tulih.. nanti ler pikir untuk ari isnin sampai ke khamis.. x tau apa nak tulih ari ni.. tadi makan lauk... sosej campur kentang dia goren sekali.. so tak tau nak panggil apa.. lepas tu sayur peria yang pahit.. konon nak bagi darah pahit sikit.. sebab manis sangat,, tu pasal nyamuk segala jenis ... suka hisap setiap malam.. selamat ler aku ni jenis pemurah... hehehehehe
 
balik dari makan.. bersiap2 nak pi Plaza Low Yat.. sebab nak pi cari CD Norton Anti Spam.. sebab bos aku nak.. ari tu ada.. lepas tu dia yang bagi hilang.. senang sungguh company ni... x yah beli original punyer.. beli pirated lepas tu hilang beli baru..waaa indah sungguh dunia ni.. hehehehe
waa x de idea ler.. nanti ler tambah... hehehehe

Tuesday, July 20, 2004

ari isnin yang x best sungguh...
 
pi keje ari ni..waa kan best kalu cuti.. mata mengantuk maa.. x cukup tidur.. hehehehe.. lepas tu sampai opis keje nya recover harta karun bos.. susah betul ler.. nak mengrecover ajer... aku dah cakap dah.. x yah install banyak2 nak jugak install.. kan dah pening...
 
petang member datang amek hard disk itu ajer....
 
wa dah lupa ler.... apa nak tulis...layan lagu butter lagi best
 
Apple tree
 
Judo Judy gotta go cause she never
wasn't old to realize
Small tiny petty little ox-fly
could upset the rain I woke up again
As I an the smile on my face the feeling is great
And I would do anything but just,,,,
Don't sit under the apple tree
I can't do anything for free
All I want just you and me
So don't sit under the apple tree
Jaggle Wringgle joggle jolt
everyboby not at fault a-la-mort till you dot
Balck wood ebony catapult what you
got up your sleave belongs all to me
Ding dong hammer on new
sing-a-longs lingo 'bout the meter half of one
Hush hush bitter sweet alignings
trying to get used I filled up my skin

Sunday, July 18, 2004

ari ni ari ahad...
 
bangun pagi... lepas tu ummi ajak pi pasar ler.. nak makan nanti tengah hari.. .. pi pasar Larkin.. sapa budak JB dia tau ni tempat... hehehehe.. lepas beli apa yang patut.. balik umah sarapan.. sampai aje umah layan kopi.. ok jugak dah lama x minum kopi kat JB hehehe selalu minum kopi kat mamak.. hehehehe
 
lepas tu adik aku goreng kepok lekor.. waa bestnya.. lepas makan.. basuh keta ummi kejap.. sebab semalam dah guna.. kena basuh.. lepas tu vacuum... awal pagi tadi babah aku balik dari Kelantan.. bawak Jip Suzuki Rocky tu.. tapi bukan babah aku punyer.. apa lagi test drive.. amek kunci.. start enjin.. bawak.... pusing2 satu taman.. ingat nak masuk hutan.. tapi hutan kurang tebal ler.. semak ade ler.. hehehehehe
 
tapi x best sungguh... second gear asyik problem ajer.. nak masuk susah.. membantutkan lagi minat nak bawak.. hehehehe lepas tu makan tengah hari.. lepas makan bersiap nak balik KL maa.. naik bas ajer.. keta x mampu beli lagi ler.. hehehehe.. sampai Larkin kat kul 2, nenok bas pun dah ada.. lepas tu  apa lagi naik ler..
 
dah naik tutup langsir.. dan tidur.. hehehehehe.. ngantuk maa.. semalam tidur lewat tu... dapat pulak single seat.. so x de masalah nak tidur macam mana pun.. hehehehehe tersedar dah sampai Machap dah.. ingat nak beli air.. malas ler.. mahal sangat.. perut pun masih kenyang.. sebab makanan dia mahal.. hehehehehehe
 
lepas setengah jam.. bas pun jalan.. lepas tu driver bukak movie... layan ler cerita Riddick.. ok jugak.. ni second time aku nenok.. pasai dulu dah nenok sekali kat GSC.. hehehehe.. lepas tu tertidur-tidur ayam ler.. mata x mengantuk dah.... hehehehehe sampai Pudu kat kul 7.00 lebih, lepas tu aku pi Komuter ler... nak balik umah aku kat Subang..
 
lepas berhenti kat Sentral.. ramai orang tu.. lepas tu ada satu family.. terdiri daripada nenek dia , muda lagi tu dalam 50 kut.. mak cik dia 2 orang... 2 cucu.... 3 anak perempuan... dan satu lelaki.. masa tu aku tengah duduk... seat ada 6 tempat kosong.. so mak cik dia amek 2 anak 3 dan satu lagi bagi kat cucu dia... cucu dia dok sebelah aku.. lepas tu aku pun pikir perlu bagi ker kat nenek ni... sebab memandangkan 3 orang anak perempuan tu.. x bagi pun.. pening jugak.. end-up pening aku.. aku bagi masa kat Subang.. sori ler.. mak cik dan pak cik.. cuma terpikir.. anak saudara apa kejadahnya.. kalu x bagi tempat duduk kat pak cik atau mak cik..
 
sampai Subang.. nak balik umah ada bas mini pulak.. cun jugak.. memandang aku ni x suka naik perkhidmatan awam ni.. leceh.. baik naik awek aku... a.k.a RXZ.. hehehehe tu pasal aku kekok sikit.. hehehehe cuma masa sekolah rendah aje layan bas mini.. best betul kenangan bersama bas mini... hehehehehe..
 
 
 

Saturday, July 17, 2004

balik JB jumpa semua kroni..... 
 
bangun pagi lepas tu bersiap... jumpa ngan ummi kejap berborak... biasa emak duk jauh.. anak jaga umah kat sini.... susah jugak ada dua umah ni... hehehehehe... babah pulak x dok.. pi Kelantan masuk hutan.. join team potong kayu balak... waaa ni yang miss ni.. susah jugak kalu dah keje... await ler x cakap awal2... boleh e1 amek cuti maa
 
sarapan best maa kepok lekor.. tapi bukan kepok losong yang Kak Tini bagi maa... x jumpa lagi si Kak Tini ni.. hehehe... lepas borak... ummi aku pulak ajak  pi kenduri kahwin.... waa ni yang lagi leceh ni... bukan x mau makan... nanti kalu dah jumpa geng.. susah ler.. ada pulak yang duduk tepi longkang sambil tunggu mana ler si ummi ni... hehehehehe
 
lepas tu pi Kota Tinggi.. sewaktu jadi kontrak satu masa dulu.. dalam penghantaran Notebook dan Projector kepada guru2 yang mengajar Sains dan Matematik.. waa best betul masa tu.. baru aku kenai Kota Tinggi.. kalu tak.. aku tau Air terjun ajer.. tempat lain memang x tau... sampai sana jumpa Bos dulu kat Kota Jaya... nenok2 bos pun layan CounterStrike.. ok jugak.. dah lama tinggalkan ... dulu main ler.. tahun 2000 macam tu.. makan tengah hari kat warung River View kat area bandar tu.. aku x tau apa nama tempat... layan Mee Rebus Special Rm 2.50... waa memang pelik mee ni.. ada ikan bilis goreng atas dia dan ada kacang sekali maa... selama ni makan mee rebus x de pulak....
 
lepas tu jumpa sorang lagi member.. banyak kroni yang terlibat dalam penghantaran notebook ni..
tu yang best melepak dengan dia orang... lepas tu amek HDD yang diorang order... patut ler runner x boleh turun KL.. runner accident maa.. waa kesian ler... sori kawan.. await hang x habaq berapa percent kecederaan.. hehehehehehe... lepas tu lepak.. kat warungi teman member makan.. kali ni order mee kung fu pulak.. dah lama x makan.. selamat sedap jugak... rupa2 tauke tu org cina masuk Islam maaa
 
lepas pekena mee kung fu.. layan lagi Counter Strike... waa memang best.. sekali-sekala.. layan bersama member.. heheheheh layan sampai mangrib tu.. lepas tu lepak kat restoran melayu....makan lagi.. tu ler kejenya.. tapi memandangkan aku ni tetamu dari jauh.. so dia orang banjer saja.. waa alangkah nya best.. hehehehehe lepas tu balik umah... sampai umah kat kul 9.00 malam.. ummi aku suruh bawak keta slow2 tu pasal lambat sampai.. sampai umah goreng kepok lekor lagi.. waa best sungguh.. memandangkan nasi minyak ada lagi.. aku pun makan.. lepas tu kirim ngan adik aku pulak.. mee goreng mamak... lapar lagi ler..hehehehe


Friday, July 16, 2004

sampai opis awal
 
pasai nak sambung balik PC Bos aku tu.. entah apa masalahnya.. x pernah kena pulak.. biler bukak Windows Explorer... hang memanjang.. pelik betul.. aku hanya satu pilihan untuk format ajer.. tapi bos pulak x sudi... pasai dia khabaq at least amek one week nak setup semua balik.. mana x seminggu.. entah apa2 yang install dalam PC tu.. selamat HDD tu kecik kalu besaq.. mau apa application yang jumpa tepi jalan pun dia install.. lepas tu complaint kat aku.. What wrong with my PC.. suddenly.. so slow to open this thing...  takkan aku nak khabaq balik.. PC tu kempunan KARIPAP SARDIN yang terbaik ajer.. hehehehehe
 
usha PC bos dalam setengah jam.. it's seem like OK.. so I just leave it there.. suddenly got phone call from Chan.. Regarding to our tape loader.. got problem. I asked my boss.. where did u purchase this loader.. ooo It been long time I bought that thing.. I didn.t know where I kept it.. Cun jugak jawapan dia.. apsal x ajak aku pi mamak kejap pekena teh tarik ker... apa pulak aku nak bagi tau kat Service Support.. Overland ni.. mau dia gelak kat aku balik... kari kambing punyer bos. cerita kat aku semua benda mesti professional.. we must think like a pro.. do as professional.. macam ni ke pro.. panas jugak hati aku...
 
lepas tu sampai Support tu.. nama Adam .. ok jugak MELAYU.. OLE MElayu.. bagus... itu macam MELAYU maju...sampai aku mention balik.. kat dia apa problem nya.. BOS aku pulak duduk senyap ajer.. semua leave it kat aku.. bagus betul.. time mintak duit berat pulak.. ni yang marah ni.. panas di pagi hari Jumaat... lepas tu Support khabaq.. model ni dah nak 'obsolete'....... so dia propose model baru... bagus jugak cara marketing.. tapi silap ler ngan bos aku ni.. x boleh cakap x de.. mesti adakan.., tapi bila dah adakan satu benda. tu.. masa tu ler cakap.. for this moment I think.. we don't really need it.. tu yang HAMPEHHHHHHHHHHh... dia ingat aku cari Support satu benda tu mcm cari anak ayam ker.. yang dok lepak Bintang Walk setiap malam minggu... panas betul ler.. kalu keje dengan bekas PENJAJAH ni....
 
tapi mamat ni bagus.. so aku pun request part tu.. tolong carikan dan quote for me please.. then I will discuss my boss... yang pelik semua benda nak buat.. tapi biler aku dah cari semua benda.. time nak implement.. ada aje alasan.. waa x tahan ler keje macam ni.. perlukah cari keje lain.. kena buat semayang istikharah ni macam......... Ya ALLAH murahkan rezeki aku.. AMIN.....
 
nak semayang magrib... menyejukkan hati yang panas ni......
 
 
 
 

Wednesday, July 14, 2004

pi rumah arwah
 
balik dari opis.. aku pi rumah arwah.. dah janji ngan cousin semua.. tapi semua Uncle aku pi Putrajaya ke tanaj perkuburan.. aku x boleh pi.. sebab x beritahu bos lagi.. lagi pun ada keje.. lepas tu minggu depan pulak ada hal penting.. nak ambil cuti lagi.. serba salah dibuatnya.. kalu cabut aje macam tu.. risau pulak kalu PC problem.. for sure bos interkom..
 
sampai sana dalam kul 7 macam tu... waa awal betul sampai.. mengalahkan cucu dia pulak... cucu dia pun x sampai awal macam ni.. x tau pulak arwah ni berapa ramai cucu.. sebab aku hanya cucu saudara ajer.. tengok keta.. satu keta dari family aku pun x de... waa pening jugak ni.. macam mana aku nak masuk umah ni.. segan betul... walhal Tok Noni ( Isteri Arwah) rasanya.. pasai jika Hari Raya Kedua.. memang aku mai.. cuma tahun lepas tak pi rumah dia.. sebab belah emak aku buat Hari Keluarga pada Haru RAYA.. so miss ler.
 
lepas tu tunggu Magrib.. semayang magrib berjamaah... sedih jugak.. sebab x ramai saudara mara yang datang.. pelik jugak.. sebab belah Arwah ni.. aku kurang kenai.. sapa saudara dia..
sementara tunggu Isyak .. mau nampak kelibat saudara aku pulak.. waa selamat aku.. ada geng nak bercakap.. takkan nak bercakap ngan ikan kut... atau duduk tepi swimming pool tu sorang2 hehehehehe
 
lepas semayang isyak .. ada yassin dan tahlil.. lepas tu mamam... waa banyak lauk wooo x terlarat perut ni nak makan... sebab tadi dah kenyang.. tapi dapat jugak tambah nasik tu... hebat sungguh perut ni... lepas makan kul 10 lebih macam tu.. balik ler.. takkan nak tidur sana kut... esok keje maa,
 
 
 
 
 
 
 
 
ari ni hilang lagi sorang saudara

dapat SMS kul 7 pagi lebih tadi.. tapi mata tengah mamai.. baca SMS pun macam orang mabuk.. Tengok2... Tok Jan meninggal.. datuk saudaraku.. waa ni betul ke memain ni.. sebab cousin aku ni rajin memain.. apsal emak bapak aku x cakap pun.. dia orang lambat dapat info ker...

lepas tu mandi... bersiap2 nak pi umah dia.. terpikir pulak nak pakai baju melayu ker.. alamak x gosok lagi ler..pakai T-shirt aje ler.. hantar SMS kat staff.. cakap masuk lambat.. sebab pi nenok saudara meninggal.. aku pun pi umah Arwah kat Bukit Segambut.. rasa umah ni time raya ajer aku pi.. hehehehehe dapat duit raya tu..

ni ler gambo dia.. Tan Sri Azizan Zainul Abidin.. tinggal dalam kenangan...

sampai sana.. orang dah ramai dah... maklum ler orang kenamaan.. for sure ler ramai... tadi cousin nampak Mahathir dan Siti Hasmah.. x perasan pulak aku.. sebab dah terlampau ramai.. dengar cerita dari anak dia.. Arwah meninggal dalam tidur.. dalam kul 5 pagi tu.. isteri dia bangun nak bersiap untuk semayang Subuh.. Tengok Arwah dah tiada lagi dah... sedih jugak bunyinya..

Arwah nak dikebumikan di Putrajaya.. Precint 20..lepas Zohor ari ni, Al-Fatihah untuk beliau....

Semoga Roh Arwah di-cucuri Rahmat dan ditempatkan dikalangan orang yang beriman.... Amin

Tuesday, July 13, 2004

waa dari tagboard..

biler citer karipap orang marah... biler citer kena banjer makan oleh ah moi pun marah.. apa lagi nak bubuh dalam ni.. ok ler kiter citer spec PC yang beli semalam.. habih RM 3,590.. waaaa

- Intel Pentium 4 3.0 Ghz 1 MB Cache Memory HT
- Asus P4C800 Motherboard
- Corsair 512MB x 2 pieces
- 1.44 Floppy
- Lite-on Combo
- 80GB Western Digital S-Ata
- Winfast FX 5700 128MB Ultra DDR3
- Casing (I-Cute.. cun punyer)

ni aje habih kat RM 4K waaa.. biler nak beli PC semantap ni... selama ni jadi tukang pasang ajer... waaa nak kaya.. hehehehehe

ari ni pi Low Yatt.. tukar satu motherboard member.. x tau apsal ngan mptherboard tu.. adik dia sudah buat.. lepas tu terbakar sikit kat circuit.. lepas tu x de sound dah.. pi ler kejap.. tolong kengkawan.. staff sendiri jugak....

ari ni pulak tape loader kat opis pulak buat hal..dia punyer reader sudah pening.. x boleh read.. asyik kuat Status Fault ajer.. x habih2, sekarang ni mana nak cari support ni.. pening betul aku.. takkan nak pi Imbi lagi kut.. setiap hari Imbi.. baik aku lepak sana hehehehehe..

petang tadi ada orang banjer.. kali ni Singh pulak toche Harvinder.. semoga ko kaya dan bahagia.. memang muhibbah betul dok Malaysia.. tapi memandangkan hujan.. so minum nescafe aje ler.. nak pi makan susah.. kalu tak dapat makan free lagi.. best jugak makan free ni.. tapi lagi best kalu makanan tu mahal.. waa memang Ifrit Utama dah masuk dalam minda aku ni.. tu pasal ayat dah jadi macam ni...

ok ler nak pi usha Jobstreet.. nak cari keje yang gaji dia besar.. tapi tidak perlu kelulusan yang tinggi.. cuma perlu skills sahaja... biar boss tu tahu sikit akan kemampuanku yang x seberapa ni.. x perlu ler nak bawak satu fail sijil dok cerita pasal IT.. pasai aku pun baru kenai PC tu.. setakat ni kalu tanyer keyboard dan mouse tu boleh beza ler.. hehehehehe...

Monday, July 12, 2004

sehari dalam kekenyangan...

pagi2 usha server... tiba2 ada hal... cuba nenok.. pening jugak.. apsal ni.. tetiba x jalan... x cukup makan ker server ni.. hehehehe
nenok HDD C:... ada 1MB free space waaa.. biar betul server.. dah macam disket pulak capacity... perut lapar maa.. x sarapan lagi.. kena usha server ni..

nenok punyer nenok.. lepas tu pi Control Panel.. kasi usha Services semua Exchange Service dah start belum ke.. nenok semua dah start.. tanpa membuang masa lagi.. kasi shutdown server.. bagi dia relaks kejap seminit-dua ker.. waa perut sakit.. dah masuk angin.. jam dah kul 10.45... x sarapan lagi... lepas tu pi tandas kejap.. cari idea macam nak solve benda ni...

lepas kuar dari bilik 'termenung'... dapat idea.. cuba buang log files.. mungkin tu makan space.. lepas tu usha benda2 pelik.. x jumpa pulak.. dalam hati ni mesti email dalam C: ni.. tu pasal dia penuh... cari satu option.. Microsoft Exchange Optimizer.. suruh dia nenok apa yang boleh buat ni.... pasai semua staff tidak boleh bukak Outlook.. aku dah pening...ok lepas run optimizer.. ada option nak pindah kan mail.. ke dalam HDD yang lain...

lepas run optimizer.. aku kasi restart server tu.. supaya boleh nenok effect apa2 ker.. lepas tu baru ler.. Primary HDD ada free space 1.13 GB.. lepas tu usha... Services dalam Control Panel.. semua services start.. bukak Microsoft Exchange.. ok lepas tu.. Alhamdullilah... waa lega.. cari roti High 5 yang RM 0.60 sebat sekali 3 bungkus.. lapar maa

tengah melepak.. layan YM setelah penat meng'solve'kan masalah tiba2 ni.. ada staff ajak aku pi Low Yatt.. angkat PC dia.. ok ler.. aku pun pi Low Yatt.. angkat. macam biasa.. PC.. High Performance Tuned. hehehehehe habis RM 3,800 without monitor.... lepas tu dia banjer makan tengah hari.. memang cantik.. perut pun tgh lapar lagi.. pi Restoran Bujang Lapok kut.. kat bawah sekali tu.. tanpa segan silu, order terus Fish Fillet and Chicken Chop.. macam 2 in 1.. RM 11.90 waa ok ler.. 2 benda dapat makan.. lepas tu order air Soya RM 1.80

makanan ku sampai yangh terakhir... lepas baca Bismillah. aku pun ngap tanpa menoleh kiri dan kanan.. lepas makan baru aku nenok dalam restoran tu sememangnya ramai orang.. heheheh lapar maa.. lepas kenyang apa lagi balik office.. pi assemble ler.. habis assemble.. x boleh ON maa.. waa ni yang pelik..ATX PSU tu ke rosak.. aku cabut test kat PC lain.. boleh jalan.. waa ni apsal pulak ni... langsung x mau ON.. ingat.. Switch kat casing tu ker... nenok jam dah kul dekat pukul 6 h.. takkan nak gegar Low Yat lagi.. penat ler.. tepon C-Zone, lepas tu dia suruh bawak balik motherboard balik esok...

kul 5.51 ptg macam tu.. member call kata nak jumpa.. aku pun pi.. lepak kat Spicy.. layan teh tarik maa.. tapi sememangnya teh dia 'fail' x yah ler korang pi sana.. entah susu apa dia bubuh pun x tau.. lepas tu member pulak banjer.. aku pun makan ler.. karang kata x sudi pulak.. order ler Roti bawang... lepas tu melepak sampai magrib... macam biasa borak pasai Switch tu..best betul ler.. ingat nak keje ngan dia.. pasang Switch.. do some troubleshooting on LAN, configuration... network design... waa bestnya....

waa sampai umah... melepak kejap.. lepas tu member ajak kuar makan malam.. kata ada port best.. aku pun pi.. x ler jauh dari rumah aku, kat Mentari Bussiness Park tu.. Subang Jaya.. pekena mamak.. mintak roti garing.. tapi dia bagi bukan garing punyer.. yang pagi tadi punyer kut.. punyerler liat.. rasa lenguh geraham mengunyah.. takkan aku pi situ lagi... itu ler yang terakhir.. sori ler 'macha' ok....
balik umah dalam kul 11 lebih.. cousin pulak call nak mai... ok ler nak tunggu cousin kat luar umah... ok... kejap lagi dia mai....

Sunday, July 11, 2004

ari ahad yang x relaks

waa bangun pagi pi library kejap.. nak pulang buku.. pasal dah overdue.. rajin sangat baca buku... sampai x tau biler overdue nya ( sebenarnya.. x bukak pun.. x de masa ler..) hehehehehe

lepas pi library.. balik umah nenek kejap.. nak tengok nenek kesayangan.. x de pulak mana dia pi.. rupa2 ada kat umah Auntie lagi satu..lagi satu nak ambil Mengkudu... sebab Auntie aku ni keje ngan Mardi.. dan dia ada buat research pasai Mengkudu.. so dia orang akan ektraks kan mengkudu tu dan dijadikan dalam bentuk minuman.. atau tablet.. korang nak cuba ker.. bagus wooo

lepas tu pi KL kejap.. nak hantar mengkudu tu kat emak aku.. lepas tu pi Imbi Plaza.. nak beli Power Supply Unit (PSU) untuk cousin.. sampai umah cousin dalam kul 6 lebih.. baju dah kuyup.. hujan maa
kesian awek.. dia pun basah jugak... tapi x per..boleh basuh ok...dalam kul 6.30 ptg cousin pun gembira.. PC boleh ON.. lepas tu boleh online.. ngan Streamyx dia...

lepas tu jumpa sorang lagi pulak... lepak ngan dia kejap.. cerita pasal janji.. aku cukup marah betul jika ada orang berjanji.. lepas tu tak datang.. mamat ni tunggu dari kul 2.30 ptg hingga 8.30 malam.. aku pun panas jugak mendengar cerita sepupu aku ni.. kalu setakat nak lepak pasai nak layan teh tarik.. tak apa jugak.. ni bab duit ni yang lagi menyirap.. kesian Hamba Allah tu.. dah ler hujan..
nak gerak pun susah.....

lepas tu masuk UM kejap..pi Kolej Kinabalu.. jumpa member kejap.. usha PC member.. part-time.. IT Technician (FreeLance) ingat nak buat bisnes.. tapi biler minta keje.. semua orang tak percaya akan kemampuan aku.. sebab bukan orang pandai.. x de kertas tulis Diploma... apa tah lagi Degree.. yang interviewer tu pun satu.. cuba bagi aku satu masalah.. cuba nenok macam mana kau punyer pendekatan untuk solve masalah tu.. balik2 tanyer.. do u have any diploma in IT... or what everlah.. tu yang selalu aku kantoi..takkan aku nak tipu.. karang

tapi tak apa.. satu hari nanti.. aku pasti dapat apa yang aku hajati... Ya Allah, perkenankan ler permintaan hamba-Mu ni.. Amin

Saturday, July 10, 2004

ari ni pi De'Palma

bangun pagi lewat pulak tu.. lepas bersiap jumpa sorang kawan.. Motherboard dia rosak pulak.. dah ler tu.. Pentium III mana nak cari motherboard.. lepas jumpa dia. lepak Syafikah dulu..sarapan kul 10.30 pagi.. ok jugak.. Mee Goreng Rm 1.50 ajer.. memang murah.. puas hati betul..dah ler style buffet.. lepas pekena mee minum Kopi Ais..

dalam kul 12.00 pi ler Imbi.. usha kat Jayacom.. tingkat bawah tu.. kedai lain semua dah tidak jual dah.. usha punyer usha dapat satu Motherboard.. brand Biostar.. ok jugak tu, build-in Display.. apa lagi.. angkat satu.. lepas tu call member.. dia ada kat opis ke tak.. Dapat SMS dia ada kat opis.. kul 1.30.. waa jam baru kul 12.30 apa nak buat ni..
nak merayau kat Imbi tu dah naik boring dah.. Low Yatt apa lagi.. ingat nak masuk berjaya Theme park tu.. tapi boring pulak.. sorang2.

kuar kat Imbi tu lepak tepi kaki lima layan Limau Ais aje ler.. sambil usha the star.. Recruitments... mana ler tau ada company best.. Microsft ker.. IBM ker.. (layan blues sorang2) hehehehehe lepas dah naik boring lepak. jam pun nak kul 1.. aku pun gerak... pi balik De'palma tu.. on da way hujan pulak.. selamat beg waterproof.. cuma body ajer kuyup sikit.. hehehehe sampai sana dapat call... kunci pulak tertinggal.. tidak boleh masuk office.. so pendekkan cerita.. tunggu lagi 1 jam..

kul 3 macam tu dapat masuk office... lepas masuk aku pun bukak processor lama... kasi letak dalam motherboard baru.. lepas semua siap.. kasi test.. boleh ON.. Alhamdulilah,
lepas tu tighten semua screw dan kasi test depan member.. supaya dia satisfy.. lepas semua OK.. aku pun gerak balik.... dalam perjalanan usha kedai hardware.. jam pulak nak kul 4.00 dah.. mintak2 hardware shop jangan ler tutup ... ingat nak angkat kanvas sikit. nak buat tutup benda...

tgh atas awek aku nama RXZ tu.. tiba2 dapat SMS pulak.. cousin aku punyer PC tetiba2 bau hangit.. dah agak ni.. mesti PSU terbakar. sebab perkara biasa tu.. benda tu dah tamat riwayatnya.. so mai.. tapi ujan gerimis pulak.. aku pun rasa macam ada spare satu kat umah.. so tak yah ler mai.. sebab adaa spare... nanti malam aku mai ler.. sampai umah mandi.. selamat adaa water heater..kalu tak boleh demam maa.. kena ujan memanjang ajer. lepas tu semayang Asar.. apa lagi katil dah panggil.. layan tidur kejap...

didalam kesedapan tidur..ada pulak si Amrod call.. wei PC dah ada kat umah.. biler nak nenok.. cepat sikit.. aku tak sabar nak duit ni.. kalu boleh up sampai RM 400 ok.. nantiaku bagi ko 5% ajer.. aku pulak didalam kelenaan.. semua OK ajeler.. lepas tu sambung tidur balik.. sat lagi adik aku pulak mai.. nak pinjam Windows ME pulak.. leps tu dah x boleh tidur.. bangun semayang magrib kul 8.01 malam.. ok ler sempat lagi tu...

lepas tu bersiap nak pi umah cousin.. nenok PC dia.. sampai sana.. memang betul PSU terbakar.. nenok circuit dia ada hitam.. bau pun hangit semacam.. macam karipap hangus pun ada jugak.. heehehehehehe lepas tu layan AF.. memandangkan semua nenok.. aku pun nenok ler.. sebenarnya tu first time nenok AF tu.. x tau tang mana yang best.. rasanya Aznil tu ajer best.. itu pun nenok x habih.. pasai.. ada keje nak buat...

lepas keje siap.. bukak YM.. layan Lin.. , Rudy.., Sya.., ND, Abrar (terlupa pulak.. blog hang..sori) tgh2 melayan.. ada dapat SMS pulak.. ajak lepak MAMAK.. so nak gerak pi MAMAK.. perut pun lapar.. ok..jemput menge'teh' hehehehe

Friday, July 09, 2004

waa lepak Burger King..

ptg semalam ada janji ngan member.. Mamat ni nama dia Yusree.. lupa pulak nama penuh.. hehehe maklum ler manusia.. call dia dah sampai dah.. ingat nak lepak MAMAK.. pi nenok Uncle Don ker.. hehehehe lepas tu memandangkan hujan.. lepak dalam Burger King.. nak order air ajer. memandangkan perut macam kenyang.. hehehe ada pulak mamat tu offer burger baru.. lupa pulak nama dia.. sebijik macam Twister KFC suatu masa dulu.. apa lagi kasi cuba ler..

lepas tu sambil melayan burger yang best.. borak pasal Switch dan Fiber.. aku tengah design satu server dimana digunakan untuk storage server. So server tu mesti mudah dicapai dan dari client pulak tidak akan datang masalah... so cerita pasal Gigabit Switch mana yang cun.. apa Layer 3 tu.. cam ner fungsinya.. kena beli ke tak..macam2 ler
nak interprate kat sini.. susah pulak..

dah habis cerita pasal switch.. cerita pasal fiber pulak.. best betul ler dengar cerita dari orang pandai ni.. tapi memandangkan dah masuk magrib.. terpaksa ler berhenti.. hehehe karang kena sambar petir pulak... dah ler mendung semacam.. member pulak duduk kat Kepong.. ok lah Yus.. nanti cerita lagi.. aku memang suka benda-benda macam ni.. nak belajar.. apply tidak dapat.. lepas tu semua ada birokrasi.... nepotisma.. rasuah.. entah apa2 lagi.. tu ler IPTA tempatan.. kali ni kumpul duit banyak.. apply oversea punyer ler.. baru best kut.. senang sikit nak jumpa benda2 pelik ni.. hehehehehe

tadi semayang jumaat.. ada Agong mai.. ingat nak salam dia. tapi memandangkan ramai sangat dah beratur.. tiba-tiba pulak.. Ifrit Utama menguasai minda suruh balik.. perut lapar pulak.. so Agong sori ler. lain kali dapat salam Ok.. khutbah cerita pasal masalah juvana dikalangan remaja.. balik2 cerita masalah.. cuba ler cerita pendekatan dia macam mana nak solve ker.. kalu nak cerita masalah..lebih baik tak payah.. sebab aku baca paper setiap hari.. at least utusan.com.my tu selalu bukak.. nenok pasak Saddam.. kat Iraq agaknya camner pulak remaja dia orang.. baik ke tak..

lepas makan mata mengantuk.. cam biasa ler.. tapi yang best.. member banjer ari ni.. pasai mengenangkan besday aku yang lepas hehehehe.. toche Ariff.. semoga ko panjang umur.. murah rezeki.. dapat beli kereta Wira SE ko tu.. dan tidak lupa cepat kawin.. ok
ari ni layan YM punyer ler ramai yang join.. tidak kusangka pulak ari Jumaat ni paling ramai... GEJU join.. dan seperti biasa masih belum jumpa lagi The Best Sardine Puff Maker. Pencarian masih di teruskan..... hehehehehe

Thursday, July 08, 2004

tadi pi Low Yatt..

waa dah lama x pi Low Yatt.. jumpa kengkawan cina.. tadi pi ngan member usha motherboard seperti biasa.. aku bukan gamerz.. pi sana cari CD.. cuma layan borak ngan dia orang.. dok cerita pasal hardware... kali ni usha server board pulak.. dalam hati dok wondering which processor should I choose.. whether P4 or Xeon.. I prefer the Xeon Processor.. but the price quite high... it not quite high anymore after I checked.. it's really2 high.. I'm quite dissaopointed.. because I never assemble Server that used Xeon Processor yet.

lepas tu borak2 ngan Wai.. kat Compuzone.. kawan kedua terbaik.. dulu ada sorang cina nama dia Ah Kei.. dah berhenti pulak.. mesti dah kaya.. tu pasal dia berhenti.. first thing tanyer pasal motherboard.. lepas tu dia bawak kuar satu Server Board...

sayang gambo x berapa jelas.. x de cameraphone.. x mampu lagi.. kalu ada mau aku amik semua bahagian.. termasuk made in taiwan tu sekali.. hehehehe.. spec. motherboard ni pun mengiurkan kan jugak.. mana tak semua mantap.. support P4 HT tu.. Dual-DDR RAM.. mantap betul... andaikata jika dianggap awek.. dah boleh jadi model dah.. memang cun utk dihantar bertanding.. hehehehehe..

lepas tu borak pasai RAID Card.. memandang ada orang request nak guna 1 Tera.. macam mana nak cakap yer.. bab matematik ni lemah.. tu pasal x pandai.. katakan ada Harddisk
250GB + 250GB + 250GB + 250GB = 1000GB = 1,000,000,000,000 byte.. so equivalent to 1 Tera.. tu pasal kena cari RAID card ni.. RAID stand for Redundant Array Independent Disk. Kita guna RAID ni untuk buat Striping dan Mirroring untuk Fault Tolerance.. waa ni macam pening pulak nak inteprate... x pe ler kengkawan.. buat2 paham ajer. ler..

ni ler rupa RAID Card yang boleh support 8 Channel S-ATA HDD maa.. harga boleh tahan RM 820 perg... parah.. dah macam harga Motherboard server dah...

lepas merayau.. apa lagi balik pekena mamak kejap.. tapi yang pelik pekerja ada Indon.. hehehe makan pisang goreng.. cucur udang.. popiah goreng.. dah macam makan malam dah.. perut lapar.. x makan tengah hari pulak... hehehehehe lepas tu lepak kejap.. member call nak jumapa.. ok ler kengkawan... nak gerak.. wahai member tunggu aku sat lagi aku sampai...


Wednesday, July 07, 2004

ari ni nak demam

balik dari Shah Alam.. hujan maa.. kesian awek aku kena hujan... hehehehe tapi selamat ler jiwa dia cekal sikit... nama dia RXZ bt Yamaha.. warna merah.. cutting supermodel punyer ler.. hehehehehe.

malam tadi pi lepak ngan Amrod biasa ler kawan lama... borak2.. dah lama x borak ngan orang pandai.. so kita kena ler jumpa orang pandai selalu.. baru boleh jadi pandai.. kata nenek aku.. tapi aku tanyer balik kalu orang tu x pandai... haruskah aku pi jumpa..hehehehehe

melepak di Restoran Hakim Seksyen 7 sambil borak pasai PC.. itu aje ler topik yang nak borak pun... dia budak degree IT.. takkan nak cerita pasai enjin kut... hehehehe memandangkan besday aku ari isnin ari tu.. nak banjer awek.. x dok pulak so banjer kengkawan aje ler.. wei amrod ko kenyang tak semalam... kalu x kenyang kita settle tahun depan ok..

tadi baca The Star..cerita pasal Maria Sharapova.. cun jugak kalah Anna tu.. memang awek2 Russian ni semua cun2 belaka ler.. agak2 reti tak dia buat karipap sardin... kalu reti ok jugak.. (mcm ler boleh tackle) hehehehehe gambo ada kat bawah ni aku letak ler.. memandangkan dia cun kan.. hehehehehe

macam biasa sekarang ni forum.. dok cerita pasal karipap sardin.. x habih2 lagi sampai GEJU yang masuk forum pun dah x minat lagi dok cerita pasai karipap sardin ni.. hanya aku dan Basrin aje yang giler2 dok mencari hehehe..

Prinsip Hidup.... Hidupku Untuk Makan... Lepas tu Tergolek dengan Riang.. Hati Yang Senang dan Jiwa Yang Lapang.....Sungguh lapang rasanya setelah makan 7 Bijik Karipap Sardin.. hehehehee

ok ler nak masuk magrib... nak semayang lepas tu kejap lagi pi Summit.. layan Spiderman 2 bersana cousin.. Restoran Sri Melur.. SS19 nantikan aku disana ok.. pasai aku nak makan capati...

Monday, July 05, 2004

ari ni besday aku ler..

kalu nak pikir x de apa yang special pun pasai besday ni.. x tau apsal orang giler2 nak sambut besday.. agak dia orang ni manyak duit kut.. aku dari kecik pun memang x sambut pun... selalunya cuma emak aku masak special sikit ari tu.. itu saja.. nak kata bagi hadiah x nampak pulak.. kalu belajar rajin ada hadiah... memang ada punyer..

bagun pun lewat.. biasa ler layan bola.. tu pun first half aje.. sementara tunggu second-half tu pun dah tertidur atas meja ruang tamu tu..bangun pun lewat.. waa selamat awal sikit.. dari masuk dhuha.. waaaa apa nak jadi ni.. silap betul lah jam tu,
nak kena tukaq jam lain ler.. hehehehehe

ari ni mata mengantuk betul.. buat2 apa2 sikit dok menguap ajer.. x tau apsal.. agaknya x cukup tidur kut.. mau tak ada ajer projek yang x berfaedah di buatnya.. hehehe biasa ler.. orang x de apa tanggungjawab (still single maa) so benda2 ni ler yang best.. dapat SMS banyak jugak wish utk panjang umur..murah rezeki.. toche kengkawan..

tapi satu SMS yang pelik.... Semoga Berbahagia Selalu.. nak kata aku dah kahwin belum pulak.. tunang pun x de.. macam mana pulak boleh telintas idea Hamba Allah ni bagi aku SMS macam ni.. agaknya x de Idea kut.. maklum ler SMS kul 12.01 minit malam.. 5 Julai 2004 maa.. waa ni hari sudah 24 tahun maa.. sudah tua dah... mintak2 ini tahun dapat keje yang best.. gaji yang lumayan.. baru boleh beli itu keta dan umah...

Ya Tuhan ku MurahKan Rezeki HambaMu ni supaya beroleh kebahagiaan di dunia dan akhirat.... Amin...
sedih betul... Porto kalah..

sungguh x disangka boleh kalah lagi sekali.. walaupun first match dah kalah.. second match pun kalau jugak apa nak buat.. x dok rezeki.. hehehehe all the way Greece.. bagiler chance kat diorang menang.. pasai ni kali pertama menang.. masuk final pulak tu. hehehehe

waa gembira betul yer.. hehehehe

Sunday, July 04, 2004

ari jumpa sorang GEJU..

ptg tadi hujan maa.. dlm kul 4 macam tu Subang dah gelap dah.. dah janji ngan sorang member... Basri nak jumpa kat Caltex di simpang rumah dia.. bagus tak port jumpa, hehe
dalm kul 6 macam tu Basri call.. await kul baper sampai.. alamak aku serba salah betul, nak jawab sebab hujan maa.. mau demam kuda racing aku kalu rempuh hujan, kira baik juga kalu kuda demam.. yang risau tuan empunya kuda pulak...hehehehe

kat kul 7 member pun sampai.. bawak keta.. al maklumler x mampu lagi nak beli keta.. takkan nak paw keta emak bapak pulak... maluler... sampai. aku pun mandi. lepas senmayang.. kami pun gerak ler.. sampai kat Caltex dekat nak pukul 8 macam tu.. jumpa Basri.. dok sembang kejap.. kesian pulak aku kat dia.. terpaksa tunggu cam orang giler, kat Caltex tadi.. mau tak nya.. dekat 1 jam tu.. sori ler kawan...

lepas borak kejap dalam 10 minit macam tu.. sebab dia bawak bini dia dan anak dia... kesian pulak kalu dok lama2 nanti.. dah ler dia orang tunggu dalam keta.. hehehehe
lepas tu balik.. sampai kat umah balik kat kul 9 dah.. lepas tu Auntie pulak call, suruh mai umah dia.. x tau apsal pulak.. aku pun pi ler.. rupa2 ada 'surprise party' ler.. esokkan ari jadi aku... x expect pulak ada party..hehehehe

lepas makan kek.. tengok PC cousin tu.. x tau apsal.. tetiba pula Explorer buat hal.. lepas tu borak2 sambil menunggu 2 pagi.. lepas tu pi lepak mamak pulak...lepas ngan sorang cousin lagi.. sebab ari jadi.. semua banjer ler.. hehehehe best jugak.. mata dah mengantuk sempat ker nak tengok bola ni..menyesal betul x tidur siang.. waa menguap bak singa lapar.. hehehehe

Saturday, July 03, 2004

waa ari ni...

bangun lambat maaa kul 8.45 pagi tu.. hehehehe semyang subuh campur duha sekali.. parah aku macam ni.. hehehehehe tidur lambat pulak.. jam pulak macam segan pulak nak kejutkan aku ker.. hehehehe lepas bersiap.. pi umah Auntie.. sampai sana tengok sorang cousin tgh cuci keta kesanyangan dia.. time biler mai.. mesti tengah cuci keta.. timing baguih betul

pi dapur.. ada mee hoo goreng.. sama nescafe-o.. ok jugak perut lapar.. apa lagi makan ler, tanpa menjemput sesapa.. sebab umah x dok orang.. hehehe.. setelah amek diskette, pi library.. biasa ler, aku memang rajin menemankan orang.. tapi library ni memang best,
kalah Streamyx tu.. ni guna T1 maa 1.5Ghz.. 3 kali ganda Stremyx.. waa kalu ada Kazaa ke Warez.. mau bapak mp3 aku donload campur sekali ngan video clips..(itu ler benda lagha ajer ko tau buat... itu ler aku)

lepas dok mengadap pc tu.. pi national Library pulak.. dah macam XPDC membaca buku pulak, dari satu library ke satu library... lupa pulak nak cakap tadi tu pi Library OUM=Open University Malaysia... sampai national library.. perut pulak lapar.. pi kafe dia, cari karipap sardin.. x de pulak.. patut pun dah tengah hari.. ni semua mely punyer pasal....dah mcm XPDC mencari karipap sardin yang terbaik.. nak buat comparison dengan karipap si MELY hehehehe..
selamat x tanyer kat mak cik tu... mau angin orang tua tu..

e1 :Mak Cik karipap sardin ada tak?
Mak Cik: ko dah buang tebiat ker.. makan karipap tengah hari buta ni...
e1 : saya mana ada tebiat nak buang.. kat umah saya karipap sardin nak makan
tengah malam pun ada.. emak saya dah prepare awal2.. tinggal goreng ajer..
(frozen sardinepuff)
Mak Cik:Senyap..... blur
(Dalam Hati) Menyesal pulak aku jawab soalan budak ni. aku kena pulak goreng
e1 : aku ketawa sorang2.. hehehehehe

lepas makan.. semyang zohor kejap.. takut terlelap pulak .. perut dah kenyang... tengah tahiyyat akhir.. HP pulak bergegar dalam poket.. alamak.. waa cam ner ni.. masa tu x de kusyuk dah.. selamat Silent Mode.. kalu tak.. mau kena kutuk lagi dengan jemaah sebelah.
lepas tu kena basuh dengan imam pulak.. boleh pakai ke "bluetooth" masa semayang.. boleh cakap... tgh semayang ler... call me back after this..please.. hehehehehe

lepas beri salam... nenok nombor.. alamak si Basrin. memang dah janji nak jumpa dia petang ni.. ada hal sikit.. biasa hal ehwal laki-laki saja. hehehehe. lepas tu.. masuk library.. ma'ai ramai nya orang.. seperti biasa pi ler cari buku dengan OPAC tu.. memang pening kejap.. mana tak nya..nak cari buku.. kena taip macam ni, "T/nama buku" kalu "T" tu mesti capital letter.. kalu tak.. nanti error.. dah macam Linux.. case sensitive..waa pening betul.. siap ada yang hang lagi pulak tu..

lepas mencari buku yang dia tulih dalam tu.. aku pun pi ler cari kat rak.. sekeping buku pasai tu pun x de.. ai komputer ko tipu aku yaa.. pusing punyer pusing.. masih x jumpa jugak buku yang di cari.. baca buku lain lepas tu.. petang tu cancel dengan basri. Pasai ada hal tetiba pulak.. lagi pun nenok langit pun dah x nampak.. tinggal awan aje... ni cuaca pulak x best ni.. macam x sempat nak pi rumah basri ni..

balik umah.. cousin call katanya nak nenok wayang.. citer Spiderman.. apa lagi pi ler Summit. sampai sana semua ticket habih.. even shows on THX.. waa mantap betul citer ni, Kuliah Cinta pun x semantap macam ni.. hehehehehe (kasi kritik sikit cerita Melayu, baru bolh maju)..tapi pelik Berlari ke Langit.. x ler sehebat macam ni...
lepas tu pusing2 cari DVD.. tengah usha2 jumpa DVD pasai Showlin Soccer.. citer ni aku layan wayang.. tapi nak simpan ler buat collection.. (satu lagi benda lagha, yang aku suka.. hehehehe) lepas tu tanyer Apek tu.. ni DVD 9 ker.. dia kata DVD 9..aku bukak tengok belakang DVD tu.. kat lingkaran tu x de tulisan DVD 9 dalam bentuk 3D.. sah bukan DVD 9.. apa lagi bergaduh aku ngan dia pulak.. gaduh mulut ler..

yang pelik dia punyer anak buah x mau pulak backup si Apek ni.. tapi apek yang lebih2, panas jugak aku tengok.. rasa nak balik umah amek DVD 9 aku tu compare ngan dia punyer DVD 9 dia.. aku ni bukan ada master dalam apa2 bidang pun.. not even single Degree sekali pun.. tapi aku dah puas kena tipu dengan orang (sebab aku suka ditipu.. hehehe) NENOk orang... (x pernah peluk yang bukan muhrim haaa)for sure aku boleh recognized mana satu DVD-9 mana satu bukan.. takkan ler DVD manufacturer produce 2 type of DVD for nothing.. there must be a differences between both of it...

lepas hati dah panas.. aku ngan cousin aku..pi melepak mamak kat Sri Melur SS19, kat situ capati dia sedap.. x tau apsal... tapi memang best.. capati baru buat punyer..tgh layan capati.. datang sorang cina jual DVD.. aku cam biasa ler tanyer.. DVD-9 ker BOSS. dia cakap DVD-9.. lepas tu aku bukak DVD tengok lingkaran belakang.. x de pulak 3D tu..aku tanyer lagi sekali.. Boss DVD-9 ker.. siap ada 5 second of lag (terkedu) aku sound balik.. ni bukan maa.. mana ada tulisan kat lingkaran ni.. dia cakao olang talak tengok belakang.. olang tengok atas sahaja.. pening jugak aku dengar...

mahal pulak tu RM 12.. bagus Apek tadi RM 10 ajer.. cakap dengan dia x pe ler.. lepas tu sambung balik makan capati kesayangan aku... mamak ni tang makan semua Ok.. bab Air memang fail.. teh tarik pun kureng.. order nescafe tarik pun sama...agak lidah aku ni memang cerewet betul ler.. bagus tu..hehehehehe (PRISIP HIDUPKU... HIDUP UNTUK MAKAN) nescafe dia x tau apa yang x betull susu dia ker.. atau nescafe dia masuk angin..jangan aku mati udah ler.....

waa mata dah mengantuk.. x tahan lagi.. nak tidur awal.. esok journey tu Mutiara Damansara.. Basri kasi tunggu aku yaa..

Friday, July 02, 2004

malam tadi....

kali ni x bagi chance kat mata... tapi sememang badan penat betul ler.. tips baru makan kuaci masa tgk bola supaya tidak mengantuk ..ada member minum Tongkat ALI CNI lagi, tapi yang pelik bungkus jugak...semalam dapat tgk 1st half ajer.. Greece vx Czech, 1st half memang boring.. Greece dok bertahan ajer.. bola pulak berat kat Czech.. lagi parat.. ni macam bungkus ajer Greece...

lagi nak tambah best.. siap betting ngan cousin.. open table.. biasa ler. kami semua keje memakan ajer.. x kira apa port janji makan dan makanan tu best.. x yah nak pi J.W.Marriot.. mamak kat subang dan PJ tu bersepah habis.. dekat pun dekat.. hehehehe
sebenarnya x mampu ler kalu nak settle kat hotel maa.. hehehehehe

sebelum tu layan YM.. macam biasa topik semalam cerita pasai Akademi Fantasia. ramai jugak geng jurnal berhaluan kiri.. yang x suka AF.. termasuk ler aku.. ni gambo hero malam tadi..... Greece menang... 1-0.. yessssssssssssss dapat makan.. itu yang best.. seperti prinsip hidup aku.. HIDUPKU untuk MAKAN.. dan kali ni dapat pulak makan.. orang banjer tu... nasi paprik...paprik ayam yaa.. air Bandung campur Cincau (BANCAU) 2 gelas OK "kepada Abcd aje..........hehehehehe"


gambo wira... Dellas...

Thursday, July 01, 2004

walaupun malam tadi.........

niat di hati membara.. ceritanya nak layan Spiderman 2 kat GSC.. apa lagi pakat dengan sepupu2 yang sempoi... dan sudah collect duit bagi kat sorang sepupu.. kerana memang kebiasaannya dia yang beli tiket...

nak dijadikan cerita... kul 8.50 macam tu.. aku ngan sorang lagi cousin sampai kat GSC, tapi malam tu memang pelik... x ramai orang tu... tapi yang sedih tiket Spiderman semua habih.. tunggu punyer tunggu.. mai pun pemegang mohor bagi tiket-tiket segala wayang... dia sampai.. bagi tau kat kami semua... tiket belum beli...oooo tidak..

apa lagi.. end-up nengok The Chronicles of Riddick... cerita memang best ler.. animation melampaui batas... siap boleh tarik2 kuar orang punyer roh tu.. tapi dia bergaduh cepat sangat... x perasan apa yang dia buat... tapi kira best ler jugak.. action movie katakan.. hehehehehe..

lepas movie.. layan mamak kejap.. sebab perut tetiba lapaq.. pasai.. dok memikirkan apa macam mana starting movie ini.. dan macam mana ending nya.. tapi ending macam x best ajer.. pasai macam ada sambungan.....tapi x per ler.. yang penting malam ni.. Portugal vs Holland....... sudah semestinya aku sokong Porto....

sampai umah kat pukul 1.00 pagi maa.. lepas tu mandi.. dan lepak2 kejap ngan cousin aku dan adik aku.. borak2 sampai dalam kul 1.50 macam tu.. mata dah x bagi chance dah, bagi tau kat adik, supaya kejut kat 2nd half.. memang dah tau.. 1st half memang boring, as a result.. semua bungkus sampai pagi esok... waa sedih.. tapi x pe janji menang.......

ni ler Maniche pemusnah harapan Holland... gol minit ke 58.. bola dari Ronaldo terus swing dari arah kiri.....Van de Sar hanya sempat terbang ajer..