Sunday, December 26, 2004

XPDC ke Masjid Tanah, Melaka

semalam aku sampai umah kat kul 9.30 macam tu... waa penat giler badan.. tangan pun lenguh.. dok pegang lesung.. hehehehehe.. dalam kepala aku ingat nak beli Batu Giling.. hehehehe tapi takut x suka makan kari.. apa nak digilingkan....

lepas tu bersiap.. layan Futsall.. hehehehe agenda setiap minggu.. sekali punyer ramai ler..tapi paling best.. ari ni dapat team yang mantap.. kita main.. sapa yang bolos 2 bijik.. keluar.. yang menang stay dalam tu sampai kalah... tadi main.. sampai habis masa.. dok dalam ajer.. terasa hebat sungguh.. tapi padahal..aku hanya jadi pencukup quota team.. dah ler x reti main.. dok tengah2 tu ajer.. sorry kawang2.. nanti bagi setahun dulu... ok.

habis satu jam.. tempah lagi satu court.. waaa kali ni main 7-sebelah.. main sampai muntah.. hehehehe mulut aku dah macam ikan emas dah.. tercungap-cungap jugak.. mau taknya.. senaman seminggu sekali... lepas tu macam biasa lepak mamak.. tapi aku x leh join.. esok gerak ke melaka maa..

bangun tidur pun kul 9 pagi maa.. miss SUBUH.. waaa semua sendi yang ada rasa macam nak tercabut... sakit gilak.. kaki pun masih sengal.. sebab tertendang kaki lawan...( korang mesti ingat aku sengaja tendang..... sorry Imran.. jika aku tertendang lagi sekali kaki kekekekeke) bersiap... dan gerak pi Melaka...

setelah semua siap.. aku pun gerak.. sepatutnya aku pi ngan member.. tapi member OT pulak.. so pi ngan cousin... waa cousin aku bantai tidur ajer... aku memang jadi driver.. selamat jalan clear... kuar tol Alor Gajah.. aku dah x tau nak pi mana... aku pernah duduk disini satu ketika dulu.. di Bandar Melaka... Taman Peringgit Jaya.. sekarang ni kat
Alor Gajah.. macam mana aku nak recall semua tu... kekekekeke

apa lagi.. berhenti kat Petronas.. tanyer awek.. laa awek tu pun x tau..ni tempat.. apa lagi ronda-ronda lah aku... akan aku ingat dan akan aku pastikan.. kalu aku kawin nanti.. ko akan perasan.. singboard tu 50 KM dari tempat kenduri kawin aku.. hehehehehe

setelah merayap-rayap.. selamat tak pi kenduri kawin orang lain.. hehehehe.. akhirnya sampai.. jam pun kul 1.20 macam tu.. memang cun.. waktu makan tengah hari...apa lagi belasah.. sampai tergolek ler... lepas tu salam ngan pengantin.. dan cabut... sebab ada satu kenduri lagi kat Jasin pulak..

jalan kat Melaka ni memang kartun betul lah.. sekejap ada singboard.. sekejap tak dok signboard.. apa punyer jalan ler.. aku pun dah pening.. sepupu aku lagi ler.. tapi akhirnya aku berjaya sampai.. apa lagi sampai ajer terus belasah.. memepah segala makanan yang ada.. dan berborak ngan member...

toche Hakim.. kerana memberi aku makan... lepas makan cabut.. kononnya.. nak pi jugak Gathering Journal.. tapi alangkah sedihnya.. jalan JAM maa.. mula jam kat Pedas tu. waaa lagi 80++ Km macam tu.. nak sampai KL.. tidak ler.. nenok jam dah kul 5 lebih dah.. aku bertolak tadi kul 4 macam tu dari Jasin....

rasa nak park kereta dan tidur ajer.. sepupu aku dah tidur kembali... waaa aku dok menguap2 sampai kuar air mata dah... akhirnya aku berjaya kuar Tol Serdang.. jam dah kul 7.02 malam.. SMS si Walid.. dia orang tengah lepak kat Restoran Sri Utama... boleh ler layan borak2.. jumpa Yadziz.. dan Mar... dan ada satu minah.. aku ingat kan sapa... sekali selamat ada mentioned pasal SMS.. aku pun recall nama... rupa-rupanya Kak Nis... kekekekeke waaa aku memang semua dah lupa dah....... penat punyer pasal... (sorry Kak Nis.. selalu2 turun KL baru boleh ingat muka.... hehehehehe)

lepas berborak-borak semua nak gerak.. pasai kepenatan.. aku pun balik.. sampai umah.. aku terus melepak sat....

ok mau tidur....