Saturday, December 25, 2004

XPDC ke Kuala Selangor...

waa nampak gaya aku naik bas lah gamaknya... takkan nak pinjam kereta FAMA.. waa segan ler.. dah keje.. dah x reti-reti nak beli kereta sendiri... kekekekeke.. naik moto..waa jauhler.. kesian nenok RoXanaZ... naik ler bas...

gerak..ke Pudu.. naik komuter.. hehehehe. malas naik bas.. boring... sampai PUDU.. sebijik bas pun x dok.. waa pening jugak aku.. satu masa dulu aku pi umah Uncle aku naik bas kat sini.. biasa lah suka merayap-rayap... asal boleh merayap.. aku memang suka.. hehehehehe.. tengah lepak.. tetiba bunyi horn kat luar.. laaa.. bas ni x masuk dalam platform pulak.. main tunggu kat luar pulak....

naik ajer bas.. aku pun tidur.. ngantuk maa.. hehehehe tapi yang aku tau..aku dah kat Stesen Bas Kuala Selangor yang lama.. aku turun.. dan call cousin aku.. kasi angkat aku ler..
sampai lab.. waa tidak ler server dia sudah x boleh on.. rasa-rasanya Power Supply (PSU) sudah terbakar.. mana aku nak cekau PSU kat Kuala ni.. kalu kat KL dah aku gegar tu Imbi kasi sambar sebijik... so cuma nenok sahaja hehehehe...

trouble shoot dia punyer printer.. waa tidak ler.. HP Jetdirect tu.. setakat ni aku nenok dalam internet ajer.. x pernah lagi aku configure... dan lepas tu setup semua client supaya boleh nenok masing2.. apa punyer lab kalu semua dah di network kan.. tapi x boleh nenok masing2.. kekekekeke.. sekali WINDOWS 98 ler... aku benci ni ni windows....

sekali printer solve.. tapi ada satu masalah... diaorang guna Face Plate jenis Cap KONG KALIKONG betul... pasang CAt 5 cable tu boleh gegar pulak... tidak ler... takkan nak gegar2 baru boleh nampak pc member sebelah.... serius penipu..penyangak... penyamun.. dan segala per yang ada punyer kontraktor... (KONTRAKTOR MELAYU)

mission aku adalah setupkan .. Streamyx diaorang.. tapi akhirnya.. benda lain pulak yang solve.. macam mana aku nak solve kan.. kalu user dan password dia orang x bagi.. kontraktor tu pun boleh tahan jugak pandai... hati makin sejuk... apa lagi call mamat tu... x berangkat pulak.. sambut Krismas agaknya.. ok ler.. call satu minah pulak... dia tanyer balik kat aku.. guna IP apa... laaa apa kejadahnya IP.. aku nak tau username dan password.. tu paling penting.. boleh lah aku connect kat Internet...

memandangkan... hari cuti.. terpaksa bagi chance kat diaorang.... lepas tu aku balik.. memandangkan esok member aku kawin.. aku betul tak tau nak bagi apa.. takkan mai kosong... x best pulak... member sendiri.. at least bawak ler buah tangan...takkan bawak buah ajer...

pikir punyer pikir.. aku teringat idea sorang member.. hadiahkan lesung tangan... ok jugak tu... baru tiada alasan lagi pasai malas masak... hehehehhe.. aku pun cari lesung dan jumpa.. sekali kat kedai jual BATU NISAN... hehehehe tak sangka pulak kedai batu nisan ada jual lesung tangan... sekali harga dia RM 130... aku terduduk sat.. biar betul.. memandangkan aku tiada awek lagi.. so aku x boleh nak call tanyer.. harga lesung berapa.. kalu aku call ummi aku.. mau berdekah-dekah dia ketawa kut... tidakkkkkkkkkkkkkk

apa lagi usha kedai lain.... sekali kedai mini market cina.. ada 3 ketul.. sekali nenok harga RM 14.90 ajer.. apa lagi sambar terus... hehehehe.. lepas tu terus bungkus...

ok toche... Cik Fadil dan Cik Yan.. kerana bagi makan tengah hari.. hehehehehehe

XPDC gerak balik...

No comments: