Wednesday, December 29, 2004

setup Time NET Broadband...

ari ni sessi melantit... ada orang baru... Wak Din dan Syafina heheehehe...

sebelum tu.. pi jumpa Cik Mikai... settle dia punyer network problem.. sekali Time Net lah.. aku mati-mati ingat Streamyx.. waaa ni macam pening kejap.. dah ler x pernah buat.. IP pun pelik.. yang paling pelik apabila call support ada satu awek (sangka baik ler....) jawab.. yang tu saya tak tau ler.. saya tak pasti ler.. rasanya macam tak boleh... apa punyer support ni macam... sepatutnya support lah lagi bagus... mantap.... hebat... gemilang.. cemerlang.... dari end-user... ( aku yang blur.....)

apabila support sudah berkata demikian... aku pun geram jugak.. aku baca spec.. boleh masuk interface dia.. macam Streamyx punyer router.. yang ni x boleh pulak.. itu support yang cakap. Moskel betul aku.... disebabkan yang demikian.. terpaksa lah satu pc beraksi macam server.. tukang bagi lalu.. kekekekeke...

selepas re-tuned everything.. kasi test tu machine.. Alhamdullilah.. berjaya.. mintak2 solve lah problem si Cik Maikel tu... hehehehehe ( kalu x solve nanti e1 mai lagi.. kekekekeke)

lepas tu.. gerak ker Restoran Syed.... ada sessi melantit... hehehehehe

lepas berborak-borak... gerak balik ke opis.. sebab nak kena lap semua PC.. esok ada client mau mai dari France... mau nenok progress..

sampai opis.. kul 9.50 macam tu.... ok lah.. tengah tunggu cousin ni mai .. bawak super duper cleaner.... manalah mamat ni.....