Sunday, December 12, 2004

kenapalah kebanyakan MELAYU aku jumpa mesti bodoh SOMBONG?

satu malam di umah yang baru aku kenali... ada sorang Auntie ni.. dia kerja kat Sudan... menjadi staff Nurse disana... waa gajinya dalam US dollar.. waa kalu tukar duit kita... mau RM 3k lebih maa dekat RM 4K sebulan tu.. so ada family kat sini.. waa setiap kali call sini guna Ring-ring Card... RM 50 dalam 20 minit.. apalah sangat... RM 50 ngan gaji RM 3K maa

Perbualan.............
aku: kat sana ada internet facilities tak?
Auntie: ada.. semua ada...
aku: kalu macam tu.. Auntie daftar ler Skype...
Auntie: ooo.. Skype.. ada..ada..tu... ( lepas tu berlalu pergi......)
aku: (dalam hati masih menyumpah....... kenapa lah Auntie sorang ni... mangkuk sangat....) Cuba lah tanyer aku cam ner nak daftar ker.... (aku pun terus hilang selera makan.... sebab hati yang panas....)
Auntie: kat sana best...
aku: (tukar topik.............) aku pun dah boring.. habis semua atas meja yang pelik aku dah makan..... dan sound member mau gerak............ ( berlalu ngan cakap toche.. dan selamat ari raya).


*/ aku bukan apa... cuma benci sangat kalu orang bodoh SOMBONG...... kalu ko pandai gilak.. aku salute jugak... at least memang worth it pun ko sombong.. sebab ko pandai maa....... sedih nenok MELAYU.......... cam ner nak maju ni macam...

Tip mau maju.......... pretend to be BODOH.. tapi jangan SOMBONG... sebab orang akan ajar.. hehehehehe.. boleh dipraktikkan ni...

No comments: