Thursday, October 07, 2004

pasai mouse aku kena sound....

bos pi jumpa member nenok PC dia.. then guna mouse nak browse something.. then merungut.. interkom ku.. nak jumpa kat bilik dia... mintak tulun install Dreamweaver.. then lepas install... aku kena sound...

Bos: Why you bought cheap mouse for Ariff?
Me: aku senyap ajer... ( sebab masa nak beli.. duit x de...dalam hati...)
Bos: I hope you will buy for everybody with Optical Mouse....
Me: Ok.. I will buy it.... (hati aku panas... aku guna mouse free ajer.. x de masalah pun)

lepas tu mintak duit... then angkut beli mouse... sekarang semua Optical.. even server yang nenok pagi dan petang pun pakai Optical... begitu mewah dapat duit.....
GAJI AKU JANGAN BAYAR LAMBAT.... hati yang masih belum reda panas....

lepas tu pi Midvalley.. pasai.. mencari Hard Disk.. 250 Giga.. nak cepat.. Bos cakap.. dalam hati kalu pi Midvalley.. mampuih kena 'ketuk' lagi duit company.... segala hardware dan accessories yang ada memang mahal2 belaka aka mahal sokmo(kemamang style)

Western Digital 250 Giga = RM 730 aku boleh dapat RM 660
External Casing = RM 290... boleh dapat RM 210

semua kat Low Yat.. tapi stock x de pulak untuk 250 Giga... bestnya menekan harga.. patut lah diaorang kaya2... aku semakin kayap (represent company aku.. hehehehe)