Wednesday, October 06, 2004

kekadang bos jugak "pandai" dalam erti kata lain....

Storage server telah siap... ari ni masa untuk meletakkan di "rack" supaya dapat menikmati kenikmatan sebenar.. Gigabit Connection...

ari ni baru bos tersentak dari lamunan dia.. bahawa.. Switch yang dia order tu.. tidak ada "Module" yang membolehkan.. sambungan fiber dari server ke Switch.. lepas tu tanyer aku... aku cakap ler.. memang benda ni separate order... in order to use it.. u have to buy it.. and the cost for each one is RM 2,572... lepas tu melenting...

kerana melenting.. terselah lah lagi ke"professionalism" yang dok disebut2... lain kali bila nak beli barang.. consider lah kata-kata dari kuli mu ni... bila membaca suatu spec. tu hendaklah habis.. dan paham.. bukan main belasah ajer...... aku seperti biasa.. senyap ajer... then call vendor...

apa lagi Cina tu pulak kena maki hamun... bravo untuk bos aku.. kira baik jugak Cina tu kena maki.. quotation yang dihantar semua mahal2 belaka... tapi tidak mengapa.. sekali ajer kena maki.. duit dah bayar kan.. so apa bising2... aku hanya ketawa terbahak2 dalam diam... lepas tu bos pun senyap... kepala dah "puyeng" kut bak kata GEJU .. puyeng aka pening yang amat....

*/ seorang sahabat pernah berkata......selalunya.. kata-kata orang bawahan aka kuli (macam aku) ni memang benar belaka... so sapa Bos.. kasi ingat ni baik-baik ok....

No comments: