Monday, September 06, 2004

waaa ari yang pening...

bos jumpa aku... khabaq.. PC kat umah dia rosak.. PC anak dia kuar 'blue screen'.. waa ni problem berat.. tanyer biler masa kuar... dia khabaq.. masa tengah buat keje.. waaa.. PC dia guna RAMBUS pulak tu.. confirm RAM.. waaa tidak mana nak cekau tu RAM.. orang dah x guna dah......

dalam hati cakap... ada ke task ni dalam jobscope.. repair PC anak MAJIKAN... tapi apa nak buat.. tu lah nasib jadi kuli.. muhaahhahahaha.. ok dia cakap lagi.. kejap kuar 64 MB.. waa RAM dia tu aku yang upgrade dulu... 512 MB Samsung tu... RAMBUS lagi.. takkan jadi 64MB pulak.. cam ner hilang nya.... sebab dalalam tu x de "dummy"... ada 4 slots.. semua 128MB.. cam ner jadi 64MB... setahu aku.. 64MB tu display card dia... biar betul bos ni..... aku yang pening ker.... atau dia yang mabuk....

lepas tu check... nenok kuar 'blue screen' lagi.. siap tulih.. dumped memory.. ada counter lagi ni confirm RAM problem... kalu hard disk bad sector.. bukan macam ni simptom dia.. lain sikit.. muahahahahah macam doktor.. hehehehehehe apa lagi.. recover dulu data dia... penting sangat ke data anak dia.. ingatkan aku macam benda tu penting giler.. hilang semua tu.. gelaplah masa depan anak dia ker..... (lain kali backup.. burn dalam CD... baru selamat.. dalam hati... cam ni mengaku Computer Savvy.... dalam hati)

so replace RAM dia.. dan run test lagi.. nenok ada blue screen tak... waaa dah lambat.. balik tunjuk jalan kat member.. pasai dia ada interview kat INTAN Wilayah Tengah... lepas tu balik umah... dan bersiap nak pi Shah Alam.. jumpa member2 lama.. muahahaha Amrod dan Earendur.... kat kedai MAMAK.. layan Roti NaN... dan tandoori... sebab perjanjian dulu....

di kedai mamak... macam biasa.. aku mai dulu.. muahahahhaa.. padan muka aku.. diaorang ni memang macam ni dari dulu.. sentiasa saja buat lambat... bagi aku panas... lepas dia orang sampai.. layan borak macam orang giler...hehehehehehe.. jumpa member jugak Asraff ( bukan Blogger) lepas tu semua nak balik... dah mai lambat.. balik awal... aku jugak... mai awal.. balik paling lambat... tunggu si Lin.. x de pun kedatangan bau Alien... baru teringat Alien x makan roti nan maa.. hehehehehe

No comments: