Tuesday, September 28, 2004

semalam yang panas.. walaupun hujan lebat giler..

ari ni keje tidak menjadi.. pelik betul masalah ni... ada 15 staffs semua dapat received email.. hanya 2 orang ajer x dapat... iaitu Managing Director.. dan Senior Animator.. memang pelik.. semua setting dah nenok.. Ok.. pelik betul... dah ler malam semalam setting ngan member sampai kul 11 lebih.. tapi masih perkara sama..

pagi ni masuk lambat.. bos panggil... citer masalah.. so buat try and error... then dapat solve.. so sekarang mau shutdown server.. kena tutup dulu outlook... waaa... satu lagi kerja.... dulu masa shutdown server.. x yah pun nak kena tutup semua outlook.. ok jugak teori.. tapi dulu aku buat.. x yah pun nak tutup.. bapak pelik... sejak tukar hosting ni.. macam-macam benda pelik.. tapi x per... ilmu tu.. sapa nak bagi.. lepas kena marah dengan bos.. aku jadi pandai.. muahahahha.. kalu macam ni kena selalu kena marah.. lagi bertambah pandai.. then aku keluar ngan opis ni.. hehehehehe

lepas tu ada satu company.. menyewa sebahagian opis ku ni.. dia mintak tulun yaa amat sangat semalam... mintak tulun buat 'dual boot' sebab dia nak pakai Windows 98 dan Windows XP.. then dia nak run.. some testing ari ni.. mengikut katanya.. petang tu ada pulak satu PC yang lepas tuned... mantap... FX Quadro 1100 ada berani ka?

lepas tuned tu PC.. aku pun pi tuned PC dia pulak... sebab dia cakap nak guna petang ni.. aku pun macam orang giler.. masa tu bos pulak ajak beramah-mesra.. masa pagi x mau jumpa.. dah petang.. lepas kul 6.15 macam tu.. masa tu lah nak ajak borak... citer pasal rendering farm 8 bijik PC... waa mantap.. so kuarler macam2 idea.. waa jam dah nak magrib ni.... kejap lagi sampai mamat tu.. nanti dia cakap aku mungkir janji... oooo tidak... tidak sesekali.... sebab aku bukan orang melayu... so x de janji melayu.. muahahahhaha

lepas tu member pun balik.. pasai mengantuk sangat.. so aku take over.. sebab nak kena siapkan.. ari tu jugak.. jam dah kul 8 malam.. semakin takut maa... buat nya tak siap PC ni karang naya pulak aku... kul 8.45 macam tu... tengah setting display... Windows 98 corrupt.. perggh.. tidak.. sungguh tidak sopan.. Driver Display ni.. waa nak cepat.. masa ni Windows pulak buat hal... selamat Windows XP semua cun...

ok bermula semula.. re-install Windows 98... jam dah kul 9.30 malam macam tu.. mamat tu tak sampai lagi.. dalam 9.40 macam tu semua cun.. mata dah mengantuk... perut lapar.. hati panas... sebab janji nak mai... kalu ku tau.. ku balik awal dan lepak kat umah.. ni lah janji MELAYU.. kalu ku tau.. ku mintak charge RM 100 .. baru puas hati... boleh isi minyak keta.. KEMAMANG lagi gamaknya.. bukan x mau mintak.. tapi sebab Melayu.. apa salahnya.. tolong kengkawan.. bangga dengan bangsa sendiri.... tapi HAMPEH........

member call.. suruh mai umah dia... apa lagi cabut......


No comments: