Monday, September 27, 2004

menjejak kaki ke tanah Bachok.. Kelate

Malam Ahad
semalam bertolak dalam kul 8.30 malam waktu tempatan (SS 12, Subang Jaya, Malaysia).. isi minyak kasi penuh2.. check segala yang mungkin.. angin.. air.. air minum.. muhahahha.. sebab lepas ni nak 'enjut' sahaja.. non-stop bebeh.. muahahaha

masuk tol... tukar driver.. seperti dalam perjanjian... aku pun bawak lah kereta.. 1.3.. cuma ada sikit pengubahsuaian sudah dibuat.. enjin still sama... tak de TURBO jugak.. waaa.. ni macam.. boleh ker kalah kan bas MUTIARA ni... hehehehehe

bergerak dengan slow... hujan pulak.. menyulitkan pandangan mata... member dah start "puji" amacam seronok tak bawak kereta? loa baru setengah jam aku bawak kereta.. dah kena perli pulak? loa hujan...bas bawak slow pulak.. nak potong pun susah... waaa lepas ajer.. tol bayar RM 4... jalan pun clear...

ok.. bergerak ngan kelajuan 100- 105 Km ajer.. sebab hujan... waa jalan Pahang ni memang nak membunuh.. semua corner semua tajam-tajam belaka.. silap corner.. mau terbang kereta.. tidak ler.. apa dia orang buat jalan ni mai sesedap tangan dia orang ajer... selamat kereta sudah tukar tayar 'low profile'... so layan ajer.. memang mantap keretamu wahai sahabat ku...

singgah Maran.. pi makan sat.. perut dah lapaq giler... berhenti kat tepi jalan.. layan nasi paprik, pelik jugak paprik ni.. selalu rasa "sweet sour" tapi kali ni.. bapak pedasnya... waa selamat perut kebal malam tu... kalu nak mana nak ku cari tandas.. di tengah2 hutan ni... silap melepas.. mau kena ngap Harimau ker.. hehehehehe

perjalanan sampai ke Gua Musang.... silap betul.. patut berhenti setiap signboard amek gambar...ku dah sampai disini.. hehehehe jalan pun cun.. x de corner2 yang maut.. so bole rev lagi engine ke 4 - 5K RPM.. hehehehe. mau cepat sampai maa.. mengantuk giler babeng.. muahahahahah.. jalan liku2 pun tidak setajam macam tadi.. dia orang dah guna akai sikit buat jalan.... so sampai.. Kota Bharu.. masuk Lundang.. lepas tu Bachok.. dan tiba umah member.. kat Kampung Memer Beklam... waa jam kul 4.51 pagi maa.. Milleage kereta 505 KM.... pecah rekod peribadi.. muahahahaha.. Syukran.

Pagi Ahad
Bangun lewat.... lepas bangun.. bersiap. makan Nasi Kerabu.. waa pelik betul nasi warna Kuning... ingat nasi minyak ajer.. rupa2 nasi kerabu... makan ngan keropok geteh ( keping ).. best2 wooo.. lepas tu merayau kampung.. nenok Maikel Jr.. hehehehhehe (beruk maa) baru beranak ... anak dia baru 2 bulan.. gambo nanti.. sebab bukan digital.. waaaa (bilakah mampu nak beli Digital Camera)

lepas tu merayau2 nenok lembu pulak..... nenok port untuk memancing... semua port aku nenok.. cuma masa ajer berlari terlalu pantas... x leh nak buat sebarang aktiviti... hanya mampu melihat.. tapi tidak mengapa.. bulan 12 ni.. seluar pendek dah siap.. itu sungai mesti terjun jugak.. itu port memancing.. mesti turun jugak... mencari buah nipah... waa best nya.. tidak termasuk lagi.. menjala ikan.... waaa best woo duduk kampung..

petang tu.. pi kebun.. layan dokong pulak.. rambutan.. waa best betul.. dapat nenok bapak Maikel.. muahahaha.. member ku nama Zai.. dia lah yang panjat.. aku biasa kat bawah.. dok mengutip.. sambil makan.. muahahaha.. siap boleh buang2 lagi maa.. punyer mewah makan buah... jam dah kul 4.30 kami pun gerak....dalam kereta hanya 2 orang ajer..

kami pun bergerak... dengan bau kebun dokong dan rambutan.. menghala ke Besut.. sebab balik mau singgah Kemamang sat.. sampai Besut... punyer banyak port kepok losong.. ingat nak layan.. akhir nya kami sampai.. Kuala Terengganu...sampai sana lagi pelik.. dah ler dua2 pertama kali sampai.. mencari signboard..... x nampak pulak... waa tidak ler.. dekat 20 minit berpusing2 kat bandar.. akhir nya jumpa polis.. tanyer jalan.. then jumpa awek pulak..tanyer lagi jalan......sungguh sedih Ngganu ni.. buat menyusahkan orang sahaja... muahahahaha

tapi memikirkan nak jumpa adik yang baru dapat keje.. waaa best betul. dapat keje lepak hotel Murni..muahahha.. sambil lepak sekejap.. SMS Kak Tini.. boleh jumpa tak.. muahahha niat di hati nak makan kepok lekor.. tapi apa kan daya.... jam dah kul 10.30 malam maa... lepas tu jumpa Kak Tini.. kat Tabung Haji...then makan... macam biasa.. layan Paprik.. memang pelik layan paprik kat sini.. boleh pulak pedas ayam tu.. selalu.. rasa "sweet sour"... sambil makan layan borak... si Basrin pulak call muahahahaha...citer pasal baju T-shirt Geng Mak Itam... hehehehehe

Kak Tini diet.. muahahahaha. x mau makan.. so kami ajer makan... Kak Tini open table maa.. toche Kak Tini....jasa mu akan ku kenang..... hehehehehe.. lepas makan .. kul 11.34 macam tu kami bergerak balik... masih jauh lagi.... berbekalkan.. nasi paprik KEMAMANG style dan segelas Tongkat Ali.. kami bergerak balik... member pun dah hanyut jugak.. tinggal aku sorang... meter dah 400 KM dari Kota Bharu... mata dah mula mengantuk.. mungkin penangan PAPRIK tu kut... lepak Shell layan Livita dulu....

then gerak lagi... sehingga sampai Kuantan... macam tu.. aku suruh member.. dah x larat dah.. ketepi-ketengah kereta... baik 110 maintain.. jadi 80 then 60km/j... ooo tidak... member pun take over.. aku jadi co-pilot... muahahahaha.. co-pilot dalam mimpi.. balas balik dendam.. muahahahhaa.. Lepas Jengka ada accident kaw-kaw punyer.. Perdana sebat divider kut.. sebab dia sorang ajer...

sampai umah kul 4.50 pagi tadi.... perjalanan 654KM waaa... jauhnya.. 150Km jauhnya.. kalu ikut Gua Musang.. baru 505KM ajer.. tapi sememang best.. sungguh best merayap ni.... melata di bumi Tuhan.... Aku Hanya Serangga.. muahahahaha

ari ni keje.. mengantuk habis....

*/ Toche kepada Kak Tini... open table untuk kami berdua yang berada tanpa tujuan.. muahahaha.. mintak tolong Kak Tini.. supaya tulih surat... kat Majlis Bandaram supaya letak signboard kat K.Terengganu.... supaya kami tidak kehilangan arah lagi... boleh mai lagi.. muahahaha.. kirim salam kami kat awek yang jual kepok lekor tu... tepi masjid kan.. hehehehe.. toche sekali lagi.. semoga dilimpahkan rezeki.. dan panjang umur.. dan cepat kahwin.. Amin.....

No comments: