Thursday, September 02, 2004

ari ni pi Mines....

waa bab janji ni mesti x tepat punyer.. bos suruh mai kul 9.00 pagi sharp.. direction exhibition centre tu x dok.. Mines Shopping Centre aku tau... yang lain x pernah sampai... so ada staff guide aku.. cari bangunan warna kelabu.. so aku jumpa... then biler tanyer..

Pak Guard : ni Sapura
Aku lah : loa belum tanyer.. dah jawab... aku tanyer.. kat mana.. Mines Exhibition Centre
Pak Guard: Bukan kat sini.. ni Sapura... ( ni India kurang pasti biler sampai)
Aku lah: aku tau ler ni Sapura.. kat mana tempat nya ( dalam hati... aku yang mangkuk ke.. pak guard ni x pi sekolah.....hati dah panas dah... info x betul)
Pak Guard 2: ooo.. tempat tu.. kat sebelah Mines... ( Orang Melayu)
Aku lah: Terima Kasih Bang... (kan senang cakap ngan Melayu)

aku cari Mines... so jumpa... then park awek aku... so.. pi SMS Bos.. kat mana nak jumpa.. jam kul 9.04 minit.. waa... tidak aku lambat.. ketidak puas hatian betul aku ngan staff sorang ni.. pasai salah info.. then aku pulak yang mungkir janji... so aku lepak.. then Bos call.. cakap dia sesat pulak.. x jumpa jalan.. waa tidak ler.. jam dah kul 9.35 maa.. kul 10 start exhibition tu...
so register.. lagi sekali terasa kemangkukan bos pulak... biasa ler.. 2 hari pertama ni hanya untuk company sahaja... dan registered member.. sabtu dan ahad ni baru untuk public so no need to register... kat receptionist.....

Ah Moi: Good morning.. Can I have your bussiness card please...
Aku lagi: oppps.. I'm just a technician only.. so I don't have a business card...
Ah Moi: So, you come from what company....
Aku lagi: waa ni bos x khabaq pulak...(dalam hati.. masa untuk menggoreng.....) Actually my company represent for ACM Siggraph... so I'm from Optidigit....
Ah Moi: What a representative?
Aku lagi: ah moi ni x mandi pagi ker.. tau ler area UPM x dok air ( dalam hati ) yaa.. my company represent for ACM Siggraph....
Ah Moi: Ok.. please write your name.. and your company....

aku masuk dewan... terus pi booth.. waa kosong... nenok jam.. 10.00 pagi maa.. tidakkkkk mana boss ni.. dia sesat ker... atau x nampak jalan.. atau mengantuk... berapa batalion Yahudi dia sudah bunuh... hehehehehe.. Boss ni French.. takkan bunuh Yahudi kut.. kui..kui...kui... tunggu lagi.. waaa orang dah mula ramai... nenok jam 10.47 baru sampai... waaa selamat aku x tunggu kat parking keta tu.. kalu tak.... mau menyirap..... aku cuma lewat 4 minit... dia balas balik 1 jam 47 minit tu.....

perut haus... x sempat sarapan... janji punyer pasal... tilam pulak best sangat.. tu pasal lewat.. hehehehe.. pi tempat minum dia.. dalam hati cakap mesti mahal... so amek a cup of coffee dah memadai.. jangan mengada3 nak angkut a couple of coffee.. mau rabak wallet kejap...hehehehe
tu dia... RM 3 secawan kopi yang entah apa rasa... langsung x kaw....

waa boring... pak lah x mai lagi nak rasmi... boring...cakap kul 10.. lepas tu kul 2.. pak lah mai kul 3.20 cam tu... boleh tahan janji pak lah ni... ( salah ker aku tulih kat sini... jangan sumbat aku dalam kamunting.. pasai hero aku dah kuar.. ari ni maaa) mai booth aku.. x sampai seminit duduk... rasa 40 saat pun x dok... baru bos aku nak pi sapa.. dah blah.... waaa bodyguard x usah cakap ler...ketepi2... aku pulak yang disuruh ketepi... lain kali baca ler sikit.. kat tag nama aku tu... "Exhibitor" tu company aku maa... kambing.. pakai cermin mata gelap.. didalam dewan.. hehehehehehehe

balik dari Mines.. gegar.. Putrajaya.. pasai nak hantar adik aku ke KLIA.. ada training kat Dubai.. caya lah UDIN... adik gua memang hebat... walaupun aku x sehebat adik aku.. tapi tumpang hebat jugak ler.. hehehehe... balik training bekerja ngan company Schlumberg.. waa German punyer... aku bangga.... ole Udin..... ok ler nak gerak......

No comments: