Thursday, September 30, 2004

ari kelam kabut.....

ari ni mai lambat.. biasa ler.. penat maa.. pose.. hehehehe..

vendor mai.. bawak server 3D untuk dijadikan Storage bagi 3D Animator... lepas tu ada masalah pulak pasai.. rendering farm.. motherboard yang mau x de stok.... at least take a couple week baru sampai maa... ooo tidak.....

then satu lagi masalah... server board yang menjadi pilihan.. atau high-end punyer motherboard.... then teori kuar satu2.. aku sebagai pemerhati sahaja... sebab x layak nak cakap ngan orang pandai-pandai ni... sebab tang ni aku kurang pasti.. rendering ni ada 2 jenis.. satu hardware rendering.. lagi satu software rendering.. kalu hardware.. server board yang sesuai.. Bus yang besar... Chipset yang mantap.. tapi slow.. stability tinggi.. berbanding.. high-end punyer board... bus yang kecik... transfer rate laju... tapi stability kureng...

masalah nya pulak... ada idea yang bernas... rendering farm ni nak dijadikan workstation dalam masa 6 bulan pulak.. waa.. tidak ler.. mana satu nak pilih ni...

3D server sampai... spec RAID card lain pulak.. waaa lain yang aku nak... lain pulak yang sampai... maleh betul kalu beli through vendor ni.. tapi bos aku masih hidup.. so kene dengar cakap dia.. jika aku yang bos.. aku pi beli sendiri.... jimat pun jimat... ni casing buruk ajer.. Rm 100 lebih... susah kalu bos tidak percaya akan kemampuan staff sendiri.. so tiada kata yang lebih indah... wahai vendor.. ko memang bertuah.. dapat bos aku.... untuk bos aku.. gaji jangan lambat ok....

balik jalan jam habih... waaa tidak ku sangka pulak.. motor pun sangkut... waaa susah nak mencelah.. kalu ada motor depan bawak sentimental.. muahahaha.. at last bukak posa kat kedai mamak.. mau tak.. jam dah kul 7.30 dah.. pekena nasi beriyani... Ayam Massala.. waa best2.. ...

lepas tu balik umah.. semayang .. then gerak pi Shah Alam.. nenok umah baru member... karang tidak pi.. cakap sombong.. ok gerak....


No comments: