Saturday, August 14, 2004

susah betul biler kaw-tin ngan Melayu

semalam aku balik lambat... pasai nak pi jumpa member... dia minta tolong.. Modem dia rosak, so aku malas nak balik umah.. lepak opis.. sambil usha spec.. dan berborak ngan Op.. citer pasai apply keje... then sambil tu lagi usha Jobstreet... dalam kul 10 aku gerak dari opis..
sampai umah dia.. Gelap pulak tu.. hampeh betul...

perut dah lapar... orang x dok.. pergh hangin betul aku... baik tadi aku niat.. x yah charge ler bagi servis kat member.. kali ni kalu ko call aku.. aku mintak RM 25 apa2 hal.. itu untuk verify sahaja kerosakan... kalu ada part need to be replace... aku akan charge another... RM 25 for labour charge so semua total .. RM 50... sekarang aku akan berkira ngan Melayu... sebab aku dah hangin ni.. hehehehe

tapi make sure part tu korangh beli sendiri ok... kalu aku beli.. aku charge lagi RM 10 untuk awek aku.. seperti kata OP.. mintak sikit.. duit minyak... aku yang sememangnya zalim dan kijam kalu korang semua nak berkira... aku akan ketuk kaw-kaw punyer.... sebab aku bukan ada diploma IT.. atau Degree IT.. lagi kan pula, Master in IT... sebab aku x professional macam dia orang..... so sendiri mau ingat....hehehehehe

ok.. ni cerita untuk hari ni.. sekian toche kepada pembaca.......

2 comments:

Anonymous said...

leks la e1...
saya melayu gak..ngan saya pun nak berkira ker..?
kekekkke

-lady_emi-

Op said...

ye ye org kita suka benda free sbb tu ekonomi org kita tak berkembang... semua nak murah, dah murah, nak murah lagi... lain kali cakap je dgn kawan2 ko, nak free buat sendiri @ antar kat low yatt. biar dia tau betapa baiknya hati kau letak harga rendah...

org lain pun nak tolong bangsa dia juga tp takdelah sampai tolong free... jual barang mesti markup sikit.. ambik untung buat brekfes roti canai pepagi... takpun kurang2 bayola sikit utk duit minyak... minyak tak free :P

Op