Friday, August 06, 2004

ari ni kul 10.45 pagi maa

waa lambat betul.. tapi mempunyai alasan yang kukuh.. sebab nak jumpa supplier motherboard kat PJS 3.. tapi x kesampaian.. sebab dia cakap server dia down pulak.. semalam aku call cakap semua OK pulak.. Alahai si Cina ni .... ko buat lawak di pagi Jumaat pulak yer..

kul 5 cabut pi Low Yatt... usha heat sink utk 3D-Boxx opis ni.. lepas tu angkat sat DVD-Writer utk Uncle aku dan HDD utk member.. waa itu DVD dual layer maa... 8.5 Giga... Stok boleh buat DVD-9 tu... aku x mampu lagi ler.. nanti ler Uncle Non.. pi umah pinjam burner Ok...
balikk terus cabut pi umah Basrin... nenok PC dia.. sampai kat umah dalam kul 8.30 memang cantik...

sampai lepak kejap... Basrin ajak makan Mee Goreng.. waa Ok jugak perut dah lapar.. memang rezeki..Alhamdulilah.. lepas tu apa lagi dok testing.. hard disk lama si Basrin.. rupa2nya hard disk tu dah kong a.k.a koyak ( term basrin ) tu pasal x boleh load Windows.. so ada masalah lagi satu.. nak guna Hard Disk 80 Giga tu pulak.. so masalah nak retrieve data dan segala mp3 lagu keling dan Hindustan si Basrin... hehehehe

dalam kul 2.00 pagi cam tu.. baru selesai.. macam biasa ler.. tapi x settle lagi, masalah ngan Display dia biasa.. conflict driver..si Basrin guna S3.. memang card ni cerewet..so x per Basrin nanti aku mai lagi Ok.. hehehehe.. Sori ler.. sebenarnya Basrin ajak aku pi tidur umah dia.. tapi nenek aku dah berpesan.. teruna tidak elok tidur kat mah orang yang dah berkawin.... itu ler pasal nak balik... ( dalam hati kalu umah anak dara.. ok ker) hehehehehe

On the way nak balik umah, singgah Caltex kejap, perut lapar pulak.. beli roti layan air soya kejap.. dok sembang ngan sorang mamat tu.... kesian pulak nenok... nak tolong x de cable pulak... dia budak MLVK tahap 2.. amek Sijil Juruteknik komputer.. nak sambung x dok duit.. so keje kat Caltex.. lepas tu pi KL pulak keje kat Hotel ... waa 24 jam keje... kesian betul...

sampai umah kul 4 macam tu... tidur dan bangun balik kul 10 pagi maa.... terlepas Subuh... sedih betul bertambah lagi ler.. dosa ni macam.... ari ni keje macam biasa.. x de yang menarik, tunggu duit dapat.. baru boleh angkat itu Cooler fan.. ok ler dah kul 6.00 nak balik.

3 comments:

firul said...

budak maner yang ko jumper tu e1...naper die tak cari keje kat tempat lain??

Anonymous said...

wah lain kali kalo komputer problem boleh calling-calling kau e1 yer

Op

Anonymous said...

OoOOOOOooo kalau umah anak dara boleh lah yer..

Ampess luk hahahahah

Mamat kerja Caltex tu rajin sungguh, kasian baca kesah dia.

Basrie