Wednesday, August 04, 2004

ari ni busy ya amat... baru best....

semalam balik opis dalam kul 6 dah cabut... hehehe. nak gerak pi UPM.. sebab PC kawan kepada cousin aku tu ada problem.. waa pening aku kejap.. risau pun ada... semalam dia SMS.. tanyer pasai apa biler print.... printer x habih2 dok print.. lepas tu ada bunyi kasar dalam PC tu.. waa ni yang risau aku ni.. betul2 risau maa... tanyer dia bunyi kat depan ke kat belakang....

sampai UPM awal.. lepak kat masjid UPM kejap.. nak semayang magrib.. first time masuk masjid tu.. sebenarnya dah banyak kali lalu kat situ.... susah nak cakap time lalu semua waktu dah lepas... baik nya aku ni.. hehehehe.. besar jugak... lepas semayang.. call cousin.. cakap dah sampai... sampai kat pintu pagar Kolej Tun Perak... terkesima sekejap.. bukan seorang awek... tapi sebuah keta yang cun, di depan mata... Mazda RX-8.. waa tidak... adakah ni mimpi.. plet Johor.. JHK nombor dia x cun.. tu pasal x ingat....

aku pun dok pusing2 kat situ... biasa ler.. keta depan mata maa.. boleh pegang.. belai2.. hehehe lepas tu lepak kejap.. mana tau nampak owner.. dalam keta x perasan pulak Pooh ker.. Mickey Mouse... patung Mr. Bean.. so for sure.. keta ni lelaki punyer... dari seat driver tu pulak nampak rapat ke stereng maa.. so ni mesti awek punyer keta.. anak sapa kah ni... kaya nya.. aku ada kawan dimana awek dia memang kaya.. dan bapak dia.. janji kat dia.. sebuah kereta Mazda RX-8 jika dapat 4-Flat.. maa. budak UM.. duduk Subang... waaaaa tidak.... KAYAKAH BAPAK AKU... hehehehehe

masuk dalam kolej pompuan.. waa semuanya indah.... yang kuar tandas... yang nak masuk tandas.... yang baru bangun tidur... yang tengah duduk kurang sopan didepan bilik TV semua ada maa.. silap kah aku memandang.. cam ner nak buat maa.. AKU Kah yang silap.. ke dia orang yang silap... dah tau kolej tu lelaki boleh masuk... so dah x reti2 nak pakai seluar panjang ker biler kuar.... sampai bilik member. tu.. nenok PC dia sudah kena virus dah... waa tanpa membuang masa..... re-install.. lepas semua siap...... aku pun kuar balik dari kolej....
waa panorama yang tadi semula aku nenok... patut ler semalam awek aku tidak boleh laju.. berat sangat dgn dosa kecil kut.. hehehehehe.. sorry ler RoXanaZ a.k.a RXZ..

lepas balik UPM.. masuk UM pulak.. jumpa member.. sebab PC kakak dia ada problem.. biasa OS Crash.. so aku pun format lagi.. then re-install everything.. then lepak mamak.. sampai kat kul 2 tu.. lepas tu balik umah... tidur...

tadi.. busy... sampai nak ber'YM' pun tak leh maa... hehehehe.. sebab ada satu CPU ni.. nama dia 3D-Boxx.. harga dia hampir kepada RM 30K maa... menakutkan.. ada problem pulak.. staff tu suruh aku letak Windows XP instead of using Windows 2000, he said XP much more stable compare tu Windows 2000.... waa mana teori dia pakai ni.. kat sini aku x leh bersuara.. sebab suara aku murah sangat.. apa ler kuli nak berkata-kata... so aku suka mendengar arahan, dan jalankan sahaja.. bila ada problem masa tu aku akan berkata-kata pulak.....

Prinsip hidup ketiga.. suka mendengar arahan yang tidak boleh dipertimbangkan... yang pelik nya kat, bila aku nak bagi cadangan.. semua cadangan aku tolak tepi... al maklum ler.. orang kurang bijak.... suatu hari nanti yaa Boss.....

1 comment:

-biskut- said...

uhuhu... kalu pc saye rosak, bley panggey awak betulkan taks? hihihi...