Saturday, July 03, 2004

waa ari ni...

bangun lambat maaa kul 8.45 pagi tu.. hehehehe semyang subuh campur duha sekali.. parah aku macam ni.. hehehehehe tidur lambat pulak.. jam pulak macam segan pulak nak kejutkan aku ker.. hehehehe lepas bersiap.. pi umah Auntie.. sampai sana tengok sorang cousin tgh cuci keta kesanyangan dia.. time biler mai.. mesti tengah cuci keta.. timing baguih betul

pi dapur.. ada mee hoo goreng.. sama nescafe-o.. ok jugak perut lapar.. apa lagi makan ler, tanpa menjemput sesapa.. sebab umah x dok orang.. hehehe.. setelah amek diskette, pi library.. biasa ler, aku memang rajin menemankan orang.. tapi library ni memang best,
kalah Streamyx tu.. ni guna T1 maa 1.5Ghz.. 3 kali ganda Stremyx.. waa kalu ada Kazaa ke Warez.. mau bapak mp3 aku donload campur sekali ngan video clips..(itu ler benda lagha ajer ko tau buat... itu ler aku)

lepas dok mengadap pc tu.. pi national Library pulak.. dah macam XPDC membaca buku pulak, dari satu library ke satu library... lupa pulak nak cakap tadi tu pi Library OUM=Open University Malaysia... sampai national library.. perut pulak lapar.. pi kafe dia, cari karipap sardin.. x de pulak.. patut pun dah tengah hari.. ni semua mely punyer pasal....dah mcm XPDC mencari karipap sardin yang terbaik.. nak buat comparison dengan karipap si MELY hehehehe..
selamat x tanyer kat mak cik tu... mau angin orang tua tu..

e1 :Mak Cik karipap sardin ada tak?
Mak Cik: ko dah buang tebiat ker.. makan karipap tengah hari buta ni...
e1 : saya mana ada tebiat nak buang.. kat umah saya karipap sardin nak makan
tengah malam pun ada.. emak saya dah prepare awal2.. tinggal goreng ajer..
(frozen sardinepuff)
Mak Cik:Senyap..... blur
(Dalam Hati) Menyesal pulak aku jawab soalan budak ni. aku kena pulak goreng
e1 : aku ketawa sorang2.. hehehehehe

lepas makan.. semyang zohor kejap.. takut terlelap pulak .. perut dah kenyang... tengah tahiyyat akhir.. HP pulak bergegar dalam poket.. alamak.. waa cam ner ni.. masa tu x de kusyuk dah.. selamat Silent Mode.. kalu tak.. mau kena kutuk lagi dengan jemaah sebelah.
lepas tu kena basuh dengan imam pulak.. boleh pakai ke "bluetooth" masa semayang.. boleh cakap... tgh semayang ler... call me back after this..please.. hehehehehe

lepas beri salam... nenok nombor.. alamak si Basrin. memang dah janji nak jumpa dia petang ni.. ada hal sikit.. biasa hal ehwal laki-laki saja. hehehehe. lepas tu.. masuk library.. ma'ai ramai nya orang.. seperti biasa pi ler cari buku dengan OPAC tu.. memang pening kejap.. mana tak nya..nak cari buku.. kena taip macam ni, "T/nama buku" kalu "T" tu mesti capital letter.. kalu tak.. nanti error.. dah macam Linux.. case sensitive..waa pening betul.. siap ada yang hang lagi pulak tu..

lepas mencari buku yang dia tulih dalam tu.. aku pun pi ler cari kat rak.. sekeping buku pasai tu pun x de.. ai komputer ko tipu aku yaa.. pusing punyer pusing.. masih x jumpa jugak buku yang di cari.. baca buku lain lepas tu.. petang tu cancel dengan basri. Pasai ada hal tetiba pulak.. lagi pun nenok langit pun dah x nampak.. tinggal awan aje... ni cuaca pulak x best ni.. macam x sempat nak pi rumah basri ni..

balik umah.. cousin call katanya nak nenok wayang.. citer Spiderman.. apa lagi pi ler Summit. sampai sana semua ticket habih.. even shows on THX.. waa mantap betul citer ni, Kuliah Cinta pun x semantap macam ni.. hehehehehe (kasi kritik sikit cerita Melayu, baru bolh maju)..tapi pelik Berlari ke Langit.. x ler sehebat macam ni...
lepas tu pusing2 cari DVD.. tengah usha2 jumpa DVD pasai Showlin Soccer.. citer ni aku layan wayang.. tapi nak simpan ler buat collection.. (satu lagi benda lagha, yang aku suka.. hehehehe) lepas tu tanyer Apek tu.. ni DVD 9 ker.. dia kata DVD 9..aku bukak tengok belakang DVD tu.. kat lingkaran tu x de tulisan DVD 9 dalam bentuk 3D.. sah bukan DVD 9.. apa lagi bergaduh aku ngan dia pulak.. gaduh mulut ler..

yang pelik dia punyer anak buah x mau pulak backup si Apek ni.. tapi apek yang lebih2, panas jugak aku tengok.. rasa nak balik umah amek DVD 9 aku tu compare ngan dia punyer DVD 9 dia.. aku ni bukan ada master dalam apa2 bidang pun.. not even single Degree sekali pun.. tapi aku dah puas kena tipu dengan orang (sebab aku suka ditipu.. hehehe) NENOk orang... (x pernah peluk yang bukan muhrim haaa)for sure aku boleh recognized mana satu DVD-9 mana satu bukan.. takkan ler DVD manufacturer produce 2 type of DVD for nothing.. there must be a differences between both of it...

lepas hati dah panas.. aku ngan cousin aku..pi melepak mamak kat Sri Melur SS19, kat situ capati dia sedap.. x tau apsal... tapi memang best.. capati baru buat punyer..tgh layan capati.. datang sorang cina jual DVD.. aku cam biasa ler tanyer.. DVD-9 ker BOSS. dia cakap DVD-9.. lepas tu aku bukak DVD tengok lingkaran belakang.. x de pulak 3D tu..aku tanyer lagi sekali.. Boss DVD-9 ker.. siap ada 5 second of lag (terkedu) aku sound balik.. ni bukan maa.. mana ada tulisan kat lingkaran ni.. dia cakao olang talak tengok belakang.. olang tengok atas sahaja.. pening jugak aku dengar...

mahal pulak tu RM 12.. bagus Apek tadi RM 10 ajer.. cakap dengan dia x pe ler.. lepas tu sambung balik makan capati kesayangan aku... mamak ni tang makan semua Ok.. bab Air memang fail.. teh tarik pun kureng.. order nescafe tarik pun sama...agak lidah aku ni memang cerewet betul ler.. bagus tu..hehehehehe (PRISIP HIDUPKU... HIDUP UNTUK MAKAN) nescafe dia x tau apa yang x betull susu dia ker.. atau nescafe dia masuk angin..jangan aku mati udah ler.....

waa mata dah mengantuk.. x tahan lagi.. nak tidur awal.. esok journey tu Mutiara Damansara.. Basri kasi tunggu aku yaa..

No comments: