Friday, July 16, 2004

sampai opis awal
 
pasai nak sambung balik PC Bos aku tu.. entah apa masalahnya.. x pernah kena pulak.. biler bukak Windows Explorer... hang memanjang.. pelik betul.. aku hanya satu pilihan untuk format ajer.. tapi bos pulak x sudi... pasai dia khabaq at least amek one week nak setup semua balik.. mana x seminggu.. entah apa2 yang install dalam PC tu.. selamat HDD tu kecik kalu besaq.. mau apa application yang jumpa tepi jalan pun dia install.. lepas tu complaint kat aku.. What wrong with my PC.. suddenly.. so slow to open this thing...  takkan aku nak khabaq balik.. PC tu kempunan KARIPAP SARDIN yang terbaik ajer.. hehehehehe
 
usha PC bos dalam setengah jam.. it's seem like OK.. so I just leave it there.. suddenly got phone call from Chan.. Regarding to our tape loader.. got problem. I asked my boss.. where did u purchase this loader.. ooo It been long time I bought that thing.. I didn.t know where I kept it.. Cun jugak jawapan dia.. apsal x ajak aku pi mamak kejap pekena teh tarik ker... apa pulak aku nak bagi tau kat Service Support.. Overland ni.. mau dia gelak kat aku balik... kari kambing punyer bos. cerita kat aku semua benda mesti professional.. we must think like a pro.. do as professional.. macam ni ke pro.. panas jugak hati aku...
 
lepas tu sampai Support tu.. nama Adam .. ok jugak MELAYU.. OLE MElayu.. bagus... itu macam MELAYU maju...sampai aku mention balik.. kat dia apa problem nya.. BOS aku pulak duduk senyap ajer.. semua leave it kat aku.. bagus betul.. time mintak duit berat pulak.. ni yang marah ni.. panas di pagi hari Jumaat... lepas tu Support khabaq.. model ni dah nak 'obsolete'....... so dia propose model baru... bagus jugak cara marketing.. tapi silap ler ngan bos aku ni.. x boleh cakap x de.. mesti adakan.., tapi bila dah adakan satu benda. tu.. masa tu ler cakap.. for this moment I think.. we don't really need it.. tu yang HAMPEHHHHHHHHHHh... dia ingat aku cari Support satu benda tu mcm cari anak ayam ker.. yang dok lepak Bintang Walk setiap malam minggu... panas betul ler.. kalu keje dengan bekas PENJAJAH ni....
 
tapi mamat ni bagus.. so aku pun request part tu.. tolong carikan dan quote for me please.. then I will discuss my boss... yang pelik semua benda nak buat.. tapi biler aku dah cari semua benda.. time nak implement.. ada aje alasan.. waa x tahan ler keje macam ni.. perlukah cari keje lain.. kena buat semayang istikharah ni macam......... Ya ALLAH murahkan rezeki aku.. AMIN.....
 
nak semayang magrib... menyejukkan hati yang panas ni......
 
 
 
 

2 comments:

Anonymous said...

biasalah bos yg kedekut mmg banyak hahaha... jimat kos la kununnya... tak selesai lagi ye masalah tape loader kau tu... aku rasa dia kaput sbb tape sangkut tu la. terus xjalan dah...

tapi jangan lupa, mana-mana kerja pun ada masalahnya yang tersendiri... jgn buat silap macam aku - aku larikan diri dari masalah kerja. skrg aku rasa rugi sbb bila ada masalah - aku akan belajar macammana nak atasi masalah tu... dan itulah pengalaman berharga :)

tapi kalau tukar kerja sbb nak meningkatkan diri lagi dan move on for better - go for it!

Op
[ abaikan pendapat org. utamakan pendirian dan decision diri sendiri :) ]

huanglin said...

cheap ray bans
abercrombie
michael kors outlet
true religion
hollister
louis vuitton outlet
jordan 11
coach outlet
oakley sunglasses
michael kors outlet
abercrombie
oakley vault
ray ban sunglasses
coach factorty outlet
burberry outlet
tod's shoes
oakley sunglasses wholesale
burberry scarf
christian louboutin
abercrombie store
michael kors outlet
ray ban glasses
caoch outlet
true religion
louis vuitton
louis vuitton handbags
chanel outlet
nfl jerseys
louis vuitton
lebron james basketball shoes
ralph lauren outlet
chanel handbags
louis vuitton handbags
abercrombie
kobe bryant shoes
coach factory outlet
gucci outlet
christian louboutin outlet
louis vuitton
coach factory outlet
caihuanglin20150623