Tuesday, July 27, 2004

ari yang dinantikan

ari ni bangun awal maa pasai nak pi interview... post Technical Executive.. tapi dari semalam my instinct kata.. post ni tak sesuai ngan ko ler e1.. cuba ler cari keje lain.. tapi aku nak kaya maa... memandangkan ada bunyi Technical tu.. nampak macam best.. so sampai ler kat Kelana Centre Point... kat Stadium MPPJ...

sampai sana awal tu. biasa ler.. x mintak cuti pun.. sebab nak interview awal.. takut lewat...
nenok jam baru 8.25 pagi... waa awalnya.. dia suruh mai 9.30 maa.. cari restoran sarapan kejap.
order roti telur bawang.. yang sampai bukan bawang.. siap ada daun sup dalam roti canai tu.. ok jugak.. lagi pelik dalam roti tu siap ada cili padi.. dia ni nak bunuh aku ker..dah satu keje makan roti canai... siap asing kan cili...

jam dah kul 9.00 pagi dah.. cari tandas.. sebab nak betulkan tie.. x pakai lagi just gantung ajer,
lepas repair tie.. apa lagi pi ler PnP Edaran.... waaa opis x bukak lagi ler.. waa ni yang sedih ni, pasal dia x bukak lagi.. waa ni pening ni macam.. macam mana pulak ni... call opis cakap lambat sikit.. ada hal.. x mentioned pun hal apa.. takkan nak bagi tahu.. Alain, I'm late because I have to attend an interview at 9.30 a.m... mahu tertonggeng kejap bos aku maa...

ok dapat masuk opis.. kul 9.26 macam tu.. isi form.. lepas isi.. kuar pulak sorang.. cakap kat aku.. mungkin lambat sikit.. sebab ada meeting.. waa ni x boleh jadi.. semakin risau.. hati pun dah resah semacam.. dari opis dia boleh tau.. ni macam x dok apa yang best ajer.. sebab semalam dah usha dah dia punyer profile company.. x de apa2 yang best pun.. sekadar supplier Lexmark....

kul 10.07 a.m. macam tu.. kuar sorang Chinese.. introduce diri dia Philips.. waa nama Mat Saleh, biasa Kristian.. nama dia Ah Kong.. x sedap ler.. tukar sikit biler masuk Kristian, Philips baru macho maa.. hehehehe.. ok x cakap banyak.. x tau apsal. mungkin dalam meeting tu kena bambu kut.. lagi pun terdengar jugak ada mentioned pasal PC Fair.. this weekend.. so tu pasal dia orang busy...

soalan pertama..
How long u have been working? waaa caya ler soalan..
ok then
How many company have u been interview? ni soalan pelik apa kena mengena ngan soalan ni dan position aku kat sini...
so jawab ngan jujur.. 2 company...  tu pun tersilap.. sepatutnya kira sekali yang di interview tapi gagal mendapat jawatan ler... hehehehehe after that
Currently, what is your duty at your company?
ni pun pelik.. aku mentioned ler semua benda yang aku buat... dia pun pelik... dengar aku punyer explaination...so dia tanyer lagi...
I think this post is not suitable with you.. this is nothing to do with your qualification...
to be honest to you.. this post  has nothing to do with server our workstation, just do some paper work, if our client got a problem.. u have to go there. and solve it.. and just a simple networking printer setup..... if u like it.... I can continue ....
so aku pun pelik ada jugak interviewer yang cakap macam ni.... aku sedar.. aku x de degree ker master ko macam orang lain.. tapi ada jugak yang salute kat aku.. caya ler.. ole e1.. ok ler Philips.. thank you for everything..
 
itu ler kuasa Tuhan.. senang ajer deal ngan orang tau akan kita punyer kelebihan.. x macam Melayu.. biler interview.. balik2 tanyer u apa ada.. takkan aku nak cakap balik aku ada 2 biji telur yang lengkap dan sihat... sesungguhnya biler teringat balik akan soalan tu... menyirap darah rasanya... tapi x per.. itu company akan aku apply nanti balik... tunggu permohonan aku nak belajar dapat... Insya Allah.......

balik opis... selamat bos x carik lagi.. sampai saja pc boss pulak buat hal.. kenapa hanya pc boss ajer buat hal.. dia dengki akan aku ker.. orang lain punyer PC elok ajer jalannya... hehehehe (Bos aku.. french.. rasanya dia x paham kut.. kalu paham pun x per ler.. hehehehe)
balik umah awal ari ni.. pasai ada member nak ajak aku pi Nilai.. waa jalan usha PC kakak dia.. ok ler sat lagi nak balik....
 

 

No comments: