Saturday, July 10, 2004

ari ni pi De'Palma

bangun pagi lewat pulak tu.. lepas bersiap jumpa sorang kawan.. Motherboard dia rosak pulak.. dah ler tu.. Pentium III mana nak cari motherboard.. lepas jumpa dia. lepak Syafikah dulu..sarapan kul 10.30 pagi.. ok jugak.. Mee Goreng Rm 1.50 ajer.. memang murah.. puas hati betul..dah ler style buffet.. lepas pekena mee minum Kopi Ais..

dalam kul 12.00 pi ler Imbi.. usha kat Jayacom.. tingkat bawah tu.. kedai lain semua dah tidak jual dah.. usha punyer usha dapat satu Motherboard.. brand Biostar.. ok jugak tu, build-in Display.. apa lagi.. angkat satu.. lepas tu call member.. dia ada kat opis ke tak.. Dapat SMS dia ada kat opis.. kul 1.30.. waa jam baru kul 12.30 apa nak buat ni..
nak merayau kat Imbi tu dah naik boring dah.. Low Yatt apa lagi.. ingat nak masuk berjaya Theme park tu.. tapi boring pulak.. sorang2.

kuar kat Imbi tu lepak tepi kaki lima layan Limau Ais aje ler.. sambil usha the star.. Recruitments... mana ler tau ada company best.. Microsft ker.. IBM ker.. (layan blues sorang2) hehehehehe lepas dah naik boring lepak. jam pun nak kul 1.. aku pun gerak... pi balik De'palma tu.. on da way hujan pulak.. selamat beg waterproof.. cuma body ajer kuyup sikit.. hehehehe sampai sana dapat call... kunci pulak tertinggal.. tidak boleh masuk office.. so pendekkan cerita.. tunggu lagi 1 jam..

kul 3 macam tu dapat masuk office... lepas masuk aku pun bukak processor lama... kasi letak dalam motherboard baru.. lepas semua siap.. kasi test.. boleh ON.. Alhamdulilah,
lepas tu tighten semua screw dan kasi test depan member.. supaya dia satisfy.. lepas semua OK.. aku pun gerak balik.... dalam perjalanan usha kedai hardware.. jam pulak nak kul 4.00 dah.. mintak2 hardware shop jangan ler tutup ... ingat nak angkat kanvas sikit. nak buat tutup benda...

tgh atas awek aku nama RXZ tu.. tiba2 dapat SMS pulak.. cousin aku punyer PC tetiba2 bau hangit.. dah agak ni.. mesti PSU terbakar. sebab perkara biasa tu.. benda tu dah tamat riwayatnya.. so mai.. tapi ujan gerimis pulak.. aku pun rasa macam ada spare satu kat umah.. so tak yah ler mai.. sebab adaa spare... nanti malam aku mai ler.. sampai umah mandi.. selamat adaa water heater..kalu tak boleh demam maa.. kena ujan memanjang ajer. lepas tu semayang Asar.. apa lagi katil dah panggil.. layan tidur kejap...

didalam kesedapan tidur..ada pulak si Amrod call.. wei PC dah ada kat umah.. biler nak nenok.. cepat sikit.. aku tak sabar nak duit ni.. kalu boleh up sampai RM 400 ok.. nantiaku bagi ko 5% ajer.. aku pulak didalam kelenaan.. semua OK ajeler.. lepas tu sambung tidur balik.. sat lagi adik aku pulak mai.. nak pinjam Windows ME pulak.. leps tu dah x boleh tidur.. bangun semayang magrib kul 8.01 malam.. ok ler sempat lagi tu...

lepas tu bersiap nak pi umah cousin.. nenok PC dia.. sampai sana.. memang betul PSU terbakar.. nenok circuit dia ada hitam.. bau pun hangit semacam.. macam karipap hangus pun ada jugak.. heehehehehehe lepas tu layan AF.. memandangkan semua nenok.. aku pun nenok ler.. sebenarnya tu first time nenok AF tu.. x tau tang mana yang best.. rasanya Aznil tu ajer best.. itu pun nenok x habih.. pasai.. ada keje nak buat...

lepas keje siap.. bukak YM.. layan Lin.. , Rudy.., Sya.., ND, Abrar (terlupa pulak.. blog hang..sori) tgh2 melayan.. ada dapat SMS pulak.. ajak lepak MAMAK.. so nak gerak pi MAMAK.. perut pun lapar.. ok..jemput menge'teh' hehehehe

No comments: