Wednesday, July 28, 2004

ari ni kena sound ngan boss..

pasai apa yek.. x tau ler.. pasai apa ler manusia x mau mengaku kesilapan dia.. korang pelik tak.. bayangkan satu PC di satu tempat.. dimana korang boleh akses pc tu setiap hari.. dan satu hari tetiba ko sorang ajer x boleh akses.. dan orang lain boleh akses.. kalu korang .. apa korang nak buat.. nak check PC tu ker.. check PC korang...

ok aku punyer solution.. mestilah pc korang ada masalah.. takkan tetiba.. x leh akses pulak.. mesti ada benda x betul yang korang buat.. macam tu berlaku kat boss aku semalam.. penat dah aku terangkan.. x nak paham2 jugak.. aku tau ler, ko penjajah... cuba ler dengar sikit cakap aku ni, mana ada server problem... semua orang ok ajer.. ada pulak suruh aku check LAN card server tu.. mana logik nya..

aku nak tukar network card dia pasai Outlook tu boleh masuk kejap.. kadang x leh macam  intermitant.. so dah agak ni mesti hardware failure.. there is nothing to do with the server, so I went to Imbi just to buy a new NIC. This morning I want to plug-in new NIC.. and my boss told me.. why don't you check the Switcher.. may be got problem with the switcher... IF THAT SWITCHER GOT A PROBLEM.. HOW CAN YOUR PC ACCESS THE INTERNET.... OUR OFFICE DON'T HAVE ANY WI-FI CARD MAAA... dalam hati aku... panas...

so kul 5 ptg aku dapat ceramah percuma... tapi apa nak buat.. diri x pandai.. so lecture percuma ler aku dapat.. tapi x per ler.. apa nak buat.. orang x mau mengaku.. so aku aje yang salah.. so walau macam mana pun.. mesti ada hikmah... hanya Tuhan Yang Tahu maa....  aku balik awal pasai kepala pun dah pening.. lagi nenok muka boss yang hensem tu... lepas balik pi D'palma lepak ngan member.. nenok pc dia ada problem... so melepak kat Ampang kejap... reformat PC maa..

lepas tu pi UM jumpa orang pandai... blog pun update kat lab dia orang... bapak lajunya puas hati T1 maa.. siap check lagi.. waa best nya jadi student.. x yah pening2.. x kena marah... waa member dah ajak lepak mamak.. so jom kita pi...

No comments: