Sunday, July 18, 2004

ari ni ari ahad...
 
bangun pagi... lepas tu ummi ajak pi pasar ler.. nak makan nanti tengah hari.. .. pi pasar Larkin.. sapa budak JB dia tau ni tempat... hehehehe.. lepas beli apa yang patut.. balik umah sarapan.. sampai aje umah layan kopi.. ok jugak dah lama x minum kopi kat JB hehehe selalu minum kopi kat mamak.. hehehehe
 
lepas tu adik aku goreng kepok lekor.. waa bestnya.. lepas makan.. basuh keta ummi kejap.. sebab semalam dah guna.. kena basuh.. lepas tu vacuum... awal pagi tadi babah aku balik dari Kelantan.. bawak Jip Suzuki Rocky tu.. tapi bukan babah aku punyer.. apa lagi test drive.. amek kunci.. start enjin.. bawak.... pusing2 satu taman.. ingat nak masuk hutan.. tapi hutan kurang tebal ler.. semak ade ler.. hehehehehe
 
tapi x best sungguh... second gear asyik problem ajer.. nak masuk susah.. membantutkan lagi minat nak bawak.. hehehehe lepas tu makan tengah hari.. lepas makan bersiap nak balik KL maa.. naik bas ajer.. keta x mampu beli lagi ler.. hehehehe.. sampai Larkin kat kul 2, nenok bas pun dah ada.. lepas tu  apa lagi naik ler..
 
dah naik tutup langsir.. dan tidur.. hehehehehe.. ngantuk maa.. semalam tidur lewat tu... dapat pulak single seat.. so x de masalah nak tidur macam mana pun.. hehehehehe tersedar dah sampai Machap dah.. ingat nak beli air.. malas ler.. mahal sangat.. perut pun masih kenyang.. sebab makanan dia mahal.. hehehehehehe
 
lepas setengah jam.. bas pun jalan.. lepas tu driver bukak movie... layan ler cerita Riddick.. ok jugak.. ni second time aku nenok.. pasai dulu dah nenok sekali kat GSC.. hehehehe.. lepas tu tertidur-tidur ayam ler.. mata x mengantuk dah.... hehehehehe sampai Pudu kat kul 7.00 lebih, lepas tu aku pi Komuter ler... nak balik umah aku kat Subang..
 
lepas berhenti kat Sentral.. ramai orang tu.. lepas tu ada satu family.. terdiri daripada nenek dia , muda lagi tu dalam 50 kut.. mak cik dia 2 orang... 2 cucu.... 3 anak perempuan... dan satu lelaki.. masa tu aku tengah duduk... seat ada 6 tempat kosong.. so mak cik dia amek 2 anak 3 dan satu lagi bagi kat cucu dia... cucu dia dok sebelah aku.. lepas tu aku pun pikir perlu bagi ker kat nenek ni... sebab memandangkan 3 orang anak perempuan tu.. x bagi pun.. pening jugak.. end-up pening aku.. aku bagi masa kat Subang.. sori ler.. mak cik dan pak cik.. cuma terpikir.. anak saudara apa kejadahnya.. kalu x bagi tempat duduk kat pak cik atau mak cik..
 
sampai Subang.. nak balik umah ada bas mini pulak.. cun jugak.. memandang aku ni x suka naik perkhidmatan awam ni.. leceh.. baik naik awek aku... a.k.a RXZ.. hehehehe tu pasal aku kekok sikit.. hehehehe cuma masa sekolah rendah aje layan bas mini.. best betul kenangan bersama bas mini... hehehehehe..