Sunday, July 11, 2004

ari ahad yang x relaks

waa bangun pagi pi library kejap.. nak pulang buku.. pasal dah overdue.. rajin sangat baca buku... sampai x tau biler overdue nya ( sebenarnya.. x bukak pun.. x de masa ler..) hehehehehe

lepas pi library.. balik umah nenek kejap.. nak tengok nenek kesayangan.. x de pulak mana dia pi.. rupa2 ada kat umah Auntie lagi satu..lagi satu nak ambil Mengkudu... sebab Auntie aku ni keje ngan Mardi.. dan dia ada buat research pasai Mengkudu.. so dia orang akan ektraks kan mengkudu tu dan dijadikan dalam bentuk minuman.. atau tablet.. korang nak cuba ker.. bagus wooo

lepas tu pi KL kejap.. nak hantar mengkudu tu kat emak aku.. lepas tu pi Imbi Plaza.. nak beli Power Supply Unit (PSU) untuk cousin.. sampai umah cousin dalam kul 6 lebih.. baju dah kuyup.. hujan maa
kesian awek.. dia pun basah jugak... tapi x per..boleh basuh ok...dalam kul 6.30 ptg cousin pun gembira.. PC boleh ON.. lepas tu boleh online.. ngan Streamyx dia...

lepas tu jumpa sorang lagi pulak... lepak ngan dia kejap.. cerita pasal janji.. aku cukup marah betul jika ada orang berjanji.. lepas tu tak datang.. mamat ni tunggu dari kul 2.30 ptg hingga 8.30 malam.. aku pun panas jugak mendengar cerita sepupu aku ni.. kalu setakat nak lepak pasai nak layan teh tarik.. tak apa jugak.. ni bab duit ni yang lagi menyirap.. kesian Hamba Allah tu.. dah ler hujan..
nak gerak pun susah.....

lepas tu masuk UM kejap..pi Kolej Kinabalu.. jumpa member kejap.. usha PC member.. part-time.. IT Technician (FreeLance) ingat nak buat bisnes.. tapi biler minta keje.. semua orang tak percaya akan kemampuan aku.. sebab bukan orang pandai.. x de kertas tulis Diploma... apa tah lagi Degree.. yang interviewer tu pun satu.. cuba bagi aku satu masalah.. cuba nenok macam mana kau punyer pendekatan untuk solve masalah tu.. balik2 tanyer.. do u have any diploma in IT... or what everlah.. tu yang selalu aku kantoi..takkan aku nak tipu.. karang

tapi tak apa.. satu hari nanti.. aku pasti dapat apa yang aku hajati... Ya Allah, perkenankan ler permintaan hamba-Mu ni.. Amin

No comments: