Friday, June 04, 2004

power supply (PSU) cun punyer..

hampeh betul pi Imbi angkat power supply.. yang sedih tu AT pulak tu..selamat jumpa 400W.... ari ni kasi test.. habih 2 power chord.. semua fius terbakar... kedai ni saja buat lawak ngan aku betui.. ari isnin mau pi ni kedai kasi gegar sama dia.. pandai2 buat lawak ngan teman.. hehehehe...

dah jadi macam tu terpaksa le pakai 300W punyer.. apa lagi kasi modify dia punyer output, supaya kasi banyak kuar.. member nak 6 output sebab nak letak kat 6 SCSI HDD company dia punyer.. aku pun amek ler power suply yang dah buang tu.. dia punyer connector.. ada orang panggil 'sotong'...... pelik jugak bunyi dia.. buat punyer buat,
kul 6.45 macam tu sampai opis dia.. Piramid Harapan kat De'Palma.. sapa2 budak Ampang mesti tau ini tempat...

selepas pasang semua kasi test... Alhamdulilah berjaya... semua HDD dapat ON.. dan BIOS dapat detect.. tapi ada satu masalah.. dia volume set hilang pulak.. yang tu x dapat pulak nak trace.. pasai dia punyer CMOS BATTERY pulak sudah weak.. lagi satu paling benci WINDOWS NT... dia punyer storage server pulak guna Intergraph TDZ 3000..... waa boring betuiler.. brand ni...... bile bukak Event Viewer dia.. semua tarikh sudah jadi 1/1/88.... cam ner nak tau biler ada error......waa pening

biler sudah jadi macam ni... memang x leh buat apa ler.. kena buat volume set baru ler.. data pun hilang..... selamat semua video dah jadi BETA .. so ada ler jugak backup dia... hehehehe..

No comments: