Wednesday, June 09, 2004

ari ni mencuba kaedah menipu LINUX

sifu sudah bagi tau dulu.. kita guna framebuffer development bagi untuk mendapatan display.. ari ni setengah hari mencuba.. still x boleh jugak.. sifu aku jugak pun poning... beliau un x leh imagine.. apa punyer TUKUN ni.. melampau betul PC ni.. hehehehe

dalam kul 7 lebih cam tu jumpa sifu... bawak diskette yang ada log pasai error.. lepas tu try ler utk analyse.. tapi sifu pun x nampak error dia kat mana.. so solution dia.. adalah replace display card baru.. sifu pun bagi pinjam dia punyer display card... S3 ok jugak tu...

lepas tu jumpa member kat Piramid Harapan.. sebab PC dia mengong kejap (bahasa tipah) sebab bila shutdown... windows dah shutdown tapi CPU dok running lagi.. macam x guna funtion ATX pulak.. sepatutnya CPU pun OFF terus... waa ni first time kena ni...... bagus jugak ilmu maa... so x boleh buat apa.. sebab datang ngan perut aje.. hehehe esok kasi sambung ler kawan.. hehehehe

mau pigi Putra Height.. ada rumah cousin kat sana... jom pi

No comments: