Wednesday, June 30, 2004

apa bila 'deal' ngan Melayu ni susah jugak

lihat perbualan dengan seorang MELAYU apabila dapat tau ada benda murah...

BUZZ!!!
Am: berapa ko jual sial?
Am:
e1: wei
e1: lama x dengar cerita
e1: ok hdd
e1: maxtor... 80 Giga 7200 RPM with 8 mb cache memory
e1: RM 180
e1: barang sampai kurang dari sebulan
e1: warraty 1 to 1 selama sebulan
e1: ada berani...
e1: member aku dah supply hdd ni kat setahun
e1: setakat ni belum ada masalah lagi., semua cun
e1: paling penting HDD BARU Maa.. bukan 2nd hand punyer..
BUZZ!!!
BUZZ!!!
Am: 180 je?
Am: giler babi murah
e1: nak beli tak..
e1: aku kasi order..
e1: tapi standby duit ler..
Am: ok ok
Am: bile mau duit?
e1: ko nak berapa unit..
e1: 1 bijik ke 10 bijik........
e1: ko nak tak am...
e1: aku email member aku skrg......
Am: ok nak
Am: emel dia
e1: wei
e1: aku tanyer ko
e1: nak berapa unit?
e1: am ko nak berapa ketul... ko bz ker..
Am: 1 je
e1: loa
e1: aku ingat nak 20 dozen...
e1: punyer lama pikir......
e1: confirm,
e1: aku order sekarang.,
Am: ok ok
e1: aku dah order..
e1: kasi standby duit ajer..
e1: nanti barang sampai ..
e1: aku call ko.......
Am: bape komisen ko dapat sial?
Am: hahaha
e1: Rm 5 per hdd
e1: ok tak..
e1: baru ada ko sorang......
e1: boleh buat isi minyak.......
e1: kalu ko bagi aku komisen nak jugak......
Am: boleh blah
e1: kedekut punyer sepupu.........
e1: wei aku punyer maxis tu macam mana........
e1: ko nak tolong sub kan ke tak........
Am: bukan tak nak aaa..skrg aku dah ada adik aku
Am: pastu leceh aaa nak jaga
e1: apsal pulak.......
Am: kadang2 lambat bayo
e1: sapa suruh ko jaga aku........
e1: ooo
e1: adik ko ler tu.....
Am: wei
Am: sebut nama a few kedai kat loyat
e1: apsal
Am: sebut je
e1: c-zone
e1: sri
e1: viewnet
e1: bighome computer
e1: aac
e1: thundermatch
e1: pc.com
e1: jaya.com
e1: yang tu ajer aku ingat
Am: ok ok
Am: thanks
e1: kejap mau tanyer
e1: Thanking you in anticipation.
e1: ok tak bubuh dalam surat.... penutup kata
e1: aku nak bubuh dalam cover letter......
Am: wahhhh..harga harddisk yg ko jual tu.80gb/8mb maxtor...265 sial
e1: oh ye ker..
e1: dah turun pulak......
e1: so ko jadi beli ke tak
e1: aku dah order maa
e1: wei bz ker..
e1: ko nak ke tak.. hdd tu
e1: aku boleh email balik cakap cancel.........
Am: cancel dulu lah wehh
Am: soriii
e1: pergh......
e1: ok...
e1: aku email.. member aku sekarang......

end-up macam ni resultnya... cakap berapi. lepas tu habuk pun x dok, x pasai aku yang hangin sorang.. rasa ni ler update utk ari ni.. guna ler akai sikit.. ni MELAYU asyik guna kepala lutut jer.

1 comment:

Roberto Iza Valdes said...
This comment has been removed by a blog administrator.