Sunday, May 23, 2004

ptg tadi bertolak ke Palm Spring

tadi aku bertolak kul 6 macam tu pasai... tunggu satu lagi auntie.. sebab dia ada catering.. kami semua bergerak pi Port Dickson... sebab bercuti... jalan-jalan sama keluarga... hehehehe..

jalan x jam pasai.. semua orang dah balik ke KL dah sebab kan ari ni ari AHAD.. hehehe
kalu pi ari Jumaat malam.. mahu kura-kura jalan lagi laju keta kami.. hehehehe.. perjalanan x berapa menarik. pasai ikut Highway apa yang nak NENGOK.... ingat nak ikut jalan lama... tapi memandang kan bertolak pun lewat.... so kami semua nak sampai cepat..

lebih kurang kul 7.45 malam macam tu kami sampai di Tanco Resort.. Palm Spring... lepas angkat semua barang.. apa lagi waktu membedal ler.. makan malam... biler perut dah kenyang tgk TV.. silap betul x bawak player.. bawak DVD ker.. PS2 ker.. memang silap.. semua x bawak..... termasuk ler aku yang bawak perut ajer.. hehehehe lepas aku pi memancing sama ngan uncle.. kami pi berempat.. 3 cousin 1 Uncle.. sampai kat situ.. apa lagi semua tunjuk skills yang pernah di buat oleh golongan professional........

kami memancing kat sungai belakang resort kami.. nama sungai tu Sungai MENYALA.. x nampak apa2 pun lampu dalam sungai tu.... x tau apsal dia kata SUngai Menyala.. hehehe
1 jam dah berlalu... seekor ikan pun x dapat.. x tau apasal.. entah mata2 kail besaq sangat ker.. apa lagi tukaq mata kail bagi kecik punyer.. pun sama jugak..masih x dapat..

dah nak balik.. sorang cousin dapat ikan.. tapi BELUT maa.. so malam tu mali gelar pemancing yang hebat... balik saja.. dari memancing.. bukak MONOPOLY pulak.. rasa2 nya ni kali pertama main setelah tamat zaman sekolah... maklumler.. apa barang main monopoly.. hehehehe main ler Frozen Throne.. kekekeke

main sampai berjam2.. aku siap berhutang ngan player.. tu sebab pi menyinggah pulak HOTEL dia di MAYfair.. HAMPEH betul..setelah membayar hutang dia.. serta mengadai semua tapk aku.. still berhutang jugak $550.... sedih betul tapi x per sorang lagi cousin berhutang ngan dia.. sebanyak $5585 lagi sedih so malam tu bagi ler can dia menang.. mata pun sememang nya dah mengantuk....... hehehe

No comments: