Saturday, May 01, 2004

persiapan utk 'escort' member kahwin kat Perak..

pagi tadi seperti biasa bersiap.. utk 'escort' member baik kahwin kat perak.. baru umur 24 tu.. bakal isteri 26.. agak nya memang trend sekarang ler... isteri lebih tua dpd lelaki.
hehehe.. sapa yang kahwin macam ni punyer 'mode' jgn ler marah.. rezeki masing2..

dah siap.. tunggu ler sorang lagi member dari Jelebu.. mau mai jugak.. termasuk dalam kumpulan berkonvoi... lepas tu baru teringat.. takkan pi tangan kosong ajer.. x mau bagi hadiah ker.. alamak .. pi ler Giant ngan member baru sampai tu.. lagi pun sebenar nya x dok duit pun pagi tu... terpaksa ler kongsi ngan member beli hadiah... sedih betu ler... hehehehehe

lepas beli hadiah. terpikir pulak mana nak cari card... takkan hantar cam ni ajer.. cam orang x p sekolah pulak.. hehehe.. nak tunggu shopping complex bukak lambat lagi.. maklum ler kul 10.30 pagi.. pikir punyer pikir.. pi ler JAYA.. Section 14.. selamat dah bukak... pi ler popular.. kasi angkat satu card.. lepas tu tulih kejap dalam keta... then chow pi Kinrara utk berkumpul....

sampai kinrara.. semua dah ada.. tinggal sebuah keta lagi x mai.. iaitu nenek kepada pengantin lelaki... jam dah 12 lebih dah ni.. ni dah masuk mode mangantuk pulak.. bapak pengantin ajak makan dulu... apa lagi perut dah lapaq... tanpa menengok kiri dan kanan bedal ler semacam.. hehehehe..

perut dah kenyang.. seperti biasa ler.. mata pun kuyu.. cam ner nak drive ni macam.. lepas tu pengantin pi amek kek.. sebab dah nak bertolak... lebih kurang kul 3 cam tu.. kami semua bertolak... cam biasa aku bawak satu kereta ngan barang hantaran... masuk aje highway semua ok... tapi x sampai 1/2 jam.. jalan dah mula jam.. waaa ni yang penat ni.. keta manual pulak... malas betui ler...

lepas tu jalan ok semula... kemudian jam pulak... macam tu ler.. sampai Simpang Pulai, seperti biasa exit highway pun jam giler... lepas plaza tol.. call dia orang.. rupa2 nya aku orang pertama sampai.. macam x percaya... sewaktu dia bertunang dulu.. aku orang terakhir sampai.. hehehehe.. al maklum ler.. bawak kancil.. mana boleh lari hehehe

lepas kuar plaza tol.. gi ler pi cari apartment utk tidoq malam tu.. member dah sewa dah satu apartment.. 4 bilik.. ok jugak.. cukupler.. 4 buah family termasuk aku jugak..
badan dah penat.. ingat nak pekena teh tarik.. cari ler kat situ x nampak pulak... yang ada melayu... bantai aje ler.. hehehehe...nasi paprik pun boleh tahan jugak.. memang puas hati.. (ayat nak suruh mamat tu sorang banjer aku) hehehehe

balik apartment.. bantai lagi nasi.. sebab tadi masih lapar lagi.. almaklum ler.. teman bawak keta.. perjalanan sepatutnya makan 2 lebih dah jadi kat 5 jam.. tu pasal lapq giler... lepas tu bersiap ler.. cam biasa.. sapa anak dara akan dipaksa gosok baju, pengantin pulak berinai.. masa tu jugak ler nal polish kasut.. cari butang baju melayu. dan macam2 lagi ler.. semua poning..

kata orang tua.. pengantin memang macam tu kena sampuk... cuti mintak awal dah tapi semua atas katil.. demam ler.... kesian betul nasib pengantin... hehehehe

No comments: