Monday, May 10, 2004

kesian kat cousin....

cousin aku keje ngan production house... biasa ler.. production punyer company ni semua nya berlagak ajer... tapi pasai gaji memang semua x boleh pakai.. cousin aku x dapat gaji lagi...

lepas tu dah keje sebulan dah... PC pun x de.. al maklum ler production house baru 2 bulan... so kira management pun tunggang-langgang ler ni..
Hamba Allah tu kena bawak PC dia pulak... sebab nak buat keje x de PC..
angkut ler PC tu setiap hari.. kalu tinggal boring pulak kat umah...

ptg tadi PC dia problem... call ler teman.. tanyer apa cerita PC dia.. tiba2 x mau hidup.. teman tanyer balik.. masa ON ada bunyi 'beeping' tak.. dia kata ada.. apa lagi RAM kut.. kebiasaanya cam tu...
suruh dia cabut RAM tu.. pasang balik.. takut contact... selang 20 minit.. dia call lagi x leh ler..

teman pun pi ler.. KASI NENGOK.. test kat PC lain.. RAM tu OK.. lepas tu DISPLAY CARD pulak kasi test.. pun OK jugak.. x lain.. x bukan MOTHERBOARD... mmg x leh nak buat apa..... sebab cousin naik moto.. dok pikul CPU setiap hari... lepas tu travelling dari PJ ke DePALma........
jauh tu... dengan jalan berlubang....... vibration... macam2 lagi ler..
tu pasal nyawa m/b x lama... kesian.. mintak2 bos gantikan yang baru..
AMIN.........

No comments: