Monday, May 03, 2004

hari yang dinantikan sudah tiba.... detik bersejarah

bangun kul 6.54 pagi.. lepas tu cari air kosong segelas.. pi amek wudhu semayang subuh (SUBUH GAJOH) org panggil.. hehehe.. lepas tu breakfast ngan roti dan rendang ayam tu.. memang best betui ler.. apalagi belasah cukup2.. hehehehe

pengantin bersiap... aku pulak kena bersiap jugak.. sebab kena jadi bodyguard pengantin, silap2 aku pulak jadi pengapit.. ini x termasuk dalam perjanjian.. yang ditandatangani.. hehehehe.. lepas semua bersiap.. kami semua berkemas.. sebab nak kena check-out dari apartment.

jam kul 10 pagi kami semua berkonvoi semula.. utk pi ke Dataran Bemban Jaya, Batu Gajah.. perjalanan amek masa dalam 20 minit.. kalu jalan kaki mahu 1 jam 14 minit.. hehehehe. selepas semua bersiap.. kita bertolak.. cam biasa pengantin ari tu.. senyap langsung x dok respond.... tukang sakat punyer ramai.. termasuk ler aku.. bapak kepada penyakat.. hehehehe..

sampai rumah pengantin... jam 11.30 pagi camtu... selepas hantaran semua dah letak.. baru perasan tok kadi x mai lagi.. lagi ler berdebar pengantin.. hehehehe.. mahu tak.. selalunya tok kadi tunggu pengantin.. ni pengantin pulak tunggu tok kadi... waktu tu kalau sakat pengantin paling besttttt!!!! siap Rukun Negara pun aku tanyer.. heheheh
member dah gelabah.. tapi yang x sedap pulak.. pengantin sudah pasang niat.. waktu aku nanti.. dia akan sakat tahap cipan giler punyer... waaa waktu tu x tau pulak cam ner aku.. hehehehe.. tapi x pe... sapa2 yang lahir bulan 7 ni x de masalah pasal gelabah, hehehehe

selang 20 minit.. sampai pun tok kadi bawak sama 2 orang saksi.. ni pun pelik.. selalunya saksi dilantik di kalangan keluarga.. senang sikit.. x per ler.. aku pulak jadi bodyguard.. terpaksa tulung pengantin.. cam biasa.. tok kadi tanyer.. RUKUN NIKAH.. tu ler ingat nak suruh tok kadi tu tanyer pasal rukun HAJI.. ker. saja nak mendajalkan pengantin.. kata taiko.. hehehehe

lepas tu sekali lafaz aje.. jadiler suami.. waa member aku dah kahwin... hilang satu member se'table' ngan aku layan teh tarik... hehehehe.. lepas akad nikah.. sessi fotografi pulak dalam bilik pengantin... dah tengah hari cam tu.. pi ler rumah sanggar, tempat pengantin lelaki tukaq baju.. sebab nak bersanding...itu 'term' pun baru first time dengar.. lepas semua dah bersiap... dalam kul 2 cam tu kami semua pi ler balik umah pengantin pompuan...

masa tu dapat lagi satu tugas iaitu memberi duit kepada peng'pow'.. yang ni pun pelik jugak al maklum ler..sedara semua orang selangor... kahwin pun ngan org selangor jugak.. benda2 cam ni x pernah jumpa... rupa2 nya nanti masam nak bersanding.. kena tahan ngan orang sebab nak mintak duit.. nanti bari dia bagi jalan.. tapi paling best x de sapa nak tahan.. tgk ler muka aku kan cam FEDAYEN.. askar Iraq yang setia ngan Saddam Hussein.. so x de sapa nak pow ler.. hehehehe..

lepas tu sessi fotografi... yang pelik nya x de tepung tawar.. tu yang pelik apsal pulak belah pompuan x mau buat tepung tawar.. kalu ada tepung tawar boleh dengki member, bila lagi nak dengki... hehehehehe.. lepas semua dah habis.. sessi makan.. ni yang best.. aku pulak pi Ipoh hantar sorang member balik Parit Buntar.. aku pin x pernah pi Ipoh tu main teka aje jalan... selamat ler.. sapa yang lahir bulan 7 ni.. a Good Navigator.. heheheh (saja nak riak)...

dalam kul 4 lebih cam tu kami semua balik ler.. sebab takkan nak tunggu malam kut.. nanti pengantin pompuan cakap kacau daum pulak.. hehehehe.. sampai KL dam kul 7 malam cam tu.. lepas tu lepak.. penat maaaaa

No comments: