Monday, May 24, 2004

ari kedua di TANCO RESORT

bangun kul 6.45 macam tu semayang subuh.. lepas tu tergolek balik...... mata dah mengantuk.. ada uncle yang pi morning walk.. x tau ler term ni sejak biler orang guna.. tau nite walk ajer.. hehehehe..

dia orang balik dari morning walk.. kita breakfast beramai... menu ari tu.. nasi goreng tu roti dan macam2 lagi ler.. lepas tu tukaq seluar pendek.. masa yang ditunggu2 utk terjun kedalam swimming pool... masa tu ler nak tunjuk semua skill yang ada.. kalu boleh balik kuang tu nak 12 kali pusing.. hehehehee tapi dapat 1 kali ajer.. x dok jumping board hehehehe

gambo belum upload lagi ler. nanti ler.. kasi tunjuk... betapa hebat nya membalik kuang swimming pool tu.. dah penat2 berenang..... semua jenis berenang ada.. ala kucing, dugong.. orang dan macam spesis yang lain..... lepas dah penat pi pulak.. main kat tempat budak2.. pasai resort x de orang.. so kita buat resort tu serba macam bapak kita yang punyer ler.. hehehehe

main slide pulak.. teringat kat Sunway.. ni kena pi lagi sunway ni.. x puas hati ngan slides tu.. x de kick.. al maklum ler.. utk budak bawah 12 tahun... aku dah 21 tahun kea tas.. maa.. apa nak buat.. hentam saja ler labu.... lepas dah penat.. pi lepal dalam Jacuzzi.. kasi urut semua badan.. best tu air suam.... ingat nak letak satu kat umah.. ni kena request sama FAMA..... kasi letak satu JAcuzzi....... baru x kuar rumah.. lepak dalam air ajer.. kekekekeke

lepas tu makan tengah hari... macam biasa.. semua Auntie dah ada makan ler.. sebab semua pakar2 masak tu.. aku pakar2 dalam memakan ajer.. hehehehe.. lepas dah makan.. dia orang bukak lagi sekali MONOPOLY.. x puas hati pasai semalam.. aku pun join jugak ler.. kena paksa.. sebab maleh nak main.....kali ni macam biasa aku pulak conquer.. hehehehe.. end-up aku yang menang.... dia orang berhutang $8,900 dan $3,700 tu .. mau tak asyik dok lepak hotel ajer..

lepas main...... ada uncle ajak main GO-KART...... ok jugak.. tapi aku muat ker.. takut kaki sangkut pulak.. kita orang pun pi ler.. lupa pulak nama tempat.. tapi bukan kat resort kami.. kena kuar dari resort kami... pi satu resort yang lain.. tapi resort tu cun jugak.. ada chalet berbentukmacam 'Red-Indian'.... tanpa membuang masa kita pun pi tempat go-KArt...... 4 rounds = RM 10 ..... mahal tu.. tapi geram punyer pasal .. main jugak.. 4 keta racing.. macam biasa ler.. dia orang pi dulu... sebab biasa main.. aku x biasa naik..... memang kalah ler......

GO-kart yang aku naik tu bukan beli punyer.. tapi diaorang buat sendiri... so macam2 ler kelemahan dia.. tapi x per.. nanti kaya beli go-kart sendiri.. bawak pi sana kasi test ngan driver sana pulak.. hehehehehe balik dari go-kart.. pi tepi laut pulak.. tgk apa2 yag patut di bawa balik... hehehe. souvenir ler katakan.. ada auntie sorang tu.. suka menghias.. so dia nak cari baru-baru yang pelik..... ke tunggul2 kayu ker.. sebab selalu menghias utk majlis apa2.. bukan MAK ANDAM.. MAK ANDAM kepada MAJLIS.. hehehehe

ada le kut.. 1 jam merayau..... balik.. kasi bukak tin sardin.. buah sandwich.. aku tukang letak dalam sandwich maker... kasi bakar sikit.. baru best..... setelah kenyang apa lagi pakai seluar pendek.. kasi terjun lagi... bermula ler episod.. mengkuang-kuangkan badan.... heheheheh tgk jam dah kul 7 lebih.. kena naik... balik umah dia orang tengah prepare utk makan malam....

kali ni makan malam.. Steamboat.. waa best nya.. macam2 ada... semua 'ball' ada.. dah macam makan steamboat kat tepi NANDOS.. JALAN TUN H.S.LEE.....hehehehe semua amek sendiri masak...... sendiri.....lepas tergolek makan... lepak2 kejap.... malam tu cari mamak... x jumpa pulak.... akhir pekena teh kat restoran PAK KASSIM.. hehehe.. rupa-rupanya restoran tu baru bukak 2 hari daa.. tapi sayang ler teh nya x berapa sedap...
kena cari solution cepat.. takut orang mai sekali saja.......

balik apartment.. mata dah mengantuk.. apa lagi takkan nak baca buku kut.. hehehehehe

No comments: